سیستم های دولتی سرطان کسب و کارهای کشورمان هستند



ایسنا/یزد یک مدرس و مشاور کارآفرینی از سیستمهای دولتی به عنوان سرطان کسب و کارهای فعلی کشورمان یاد کرد و گفت: تفکر نظارتی و دارایی ۳۰ سال گذشته برای فعالان اقتصادی آزار دهنده و مشکلساز است.

«علی شیخ زاده» مدرس کارآفرینی در همایش «مدیریت نوین، راهکاری برای توسعه» با اشاره به این که ۹۰ درصد کسب و کارهای موفق در پنج سال شروع فعالیت اقصادی با شکست مواجه می شوند، گفت: در این میان تنها یک درصد این قبیل فعالیت می تواند ۱۰ سال بقا داشته باشد و تمام موارد دیگر از بین می روند.

وی با اشاره به این که ۴۵ درصد مشتریان وفادار برندها تنها با یک آگهی تجاری وفاداری خود را از دست می دهند، تصریح کرد: میانگین پیشنهادات جدید در مقابل مشتریان هم سه برابر شده و این به معنای رقابت تنگاتنگ و سخت در حوزه فعالیت های اقتصادی است لذا بروز بودن و ایده داشتن در حوزه فعالیت اقتصادی برای بقا و حفظ مشتریان ضروری است.

شیخ زاده در ادامه با بیان این که در جامعه کمبود کار وجود ندارد، در رابطه با ظرفیت های اشتغال زایی نیز تصریح کرد: یزد در برخی صنایع و ظرفیت ها رتبه های اول و دوم را دارد به طوری که قطب اول کاشی و سرامیک کشور و حتی منطقه متعلق به یزد است، یزد همچنین رتبه اول شیرینی های خاص را دارد و اولین شهر میراث جهانی در کشور به شمار می رود و یکی از غنی ترین استان ها در زمینه گردشگری است.

وی با بیان این که یزد اولین شهر سالم اقتصادی است، گفت: یزد از نظر شاخص های معدنی، کشت های گلخانه ای و نساجی رتبه دوم کشور را دارد، از طرفی با داشتن برخی از ویژگی ها مانند بهشت انرژی خورشیدی کشور، شاه راه اقتصاد جنوب به شمال کشور، حسینیه ایران و برخورداری از فرهنگی غنی، ظرفیت قابل توجهی در زمینه اشتغال دارد.

این مشاور کسب و کار با بیان این که در ایران سرطان کسب و کار وجود داد، تاکید کرد: سرطان کسب و کارهای فعلی کشورمان سیستم های دولتی هستند چرا که تفکر نظارتی و دارایی ۳۰ سال گذشته همچنان حاکم است و فعال اقتصادی را آزار داده و با مشکل روبرو می کند.

وی فضای دانشگاهی را نیز در کشور دچار مشکل خواند و گفت: رسالت اصلی یعنی آموزش و پرورش در سیستم دانشگاهی فراموش شده و عمدتا به بنگاه های اقتصادی تبدیل شده اند.

این مدرس با بیان این که فرهنگ کار نیز یکی از مشکلات کشور در زمینه اشتغال است، تصریح کرد: هنوز فرهنگ کار درست در میان خانواده ها و شاغلان جا نیفتاده است چرا که مشکلاتی مانند مسائل خانوادگی و کاری را با هم ادغام می کنند و مشکلاتی مانند مساوی نبودن حقوق و موارد مشابه در سیستم های کاری زمینه ساز مشکلاتی در این باره هستند.

وی مدیریت را لازمه بهبود شرایط فعلی اقتصادی کسب و کارها خواند و گفت: کسب و کارها تنها با مدیریت درست می توانند موفق باشند.

«سعید عرفان» مدرس کسب و کارهای کوچک نیز در این همایش با اشاره به مشترک بودن اساس چالش های کسب و کار در کشورهای دنیا، تصریح کرد: برخی از کسب و کارهای موفق دنیا در اوج بحران های اقتصادی راه اندازی، رشد و موفق شده اند لذا رجوع به چگونگی موفقیت این کسب و کارها می تواند در شرایط فعلی کشورمان مورد توجه قرار گیرد.

وی کسب و کارها را به دو گروه بقایافتگان و فناپذیران تقسیم کرد و گفت: این افراد با برنامه ریزی در شرایط کنونی و آگاهی میتوانند، از بحران عبور کنند و حتی فعالیت قابل توجهی داشته باشند.

این مسئول با بیان این که شرایط سیاسی و تحریم ها مسائل غیرقابل کنترلی در کسب و کارها محسوب می شوند، گفت: افراد نمی توانند این شرایط را کنترل کنند اما با آگاهی نسبت به این مسائل می توانند کسب و کارهای خود را مدیریت کنند.

در این همایش از فعالان اقتصادی نیز دعوت شد تا با کمک به بازماندگان از تحصیل و کمک به هم نوعان خود به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند، که در این رابطه «مهدی فنایی» فعال اقتصادی کشور و عضو اتاق ایران سخنانی را ایراد کرد و برخی فعالان نیز کمک به تعدادی از دانش آموزان و دانشجویان استان را تقبل کردند.

موسسات خیریه «فروغ جواد یزد» و «احسان» به عنوان میزبانان و برگزار کنندگان همایش کمک به دانش آموزان و دانشجویان نیازمند استان از طریق ارتباط مستقیم فعالان اقتصادی استان با آموزش و پرورش را نیز خواستار شدند.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «سیستم های دولتی سرطان کسب و کارهای کشورمان هستند» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.