۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای رونق اقتصادی در سال ۹۸ اختصاص یافت



محسن صالحی نیا در حاشیه برگزاری جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی شهرستان های سبزوار و جغتای در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در سبزوار اظهار داشت: در راستای رونق اقتصادی کارگاه ها و کارخانه های مستقر در شهرک های صنعتی کشور ۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات اختصاص می یابد که این تسهیلات در قالب تبصره ۱۸ قانون برنامه و بودجه کشور است.

وی خاطرنشان کرد: این تسهیلات در قالب سرمایه در گردش و در نوسازی واحدهای تولیدی و تکیمل طرح هایی که عمدتا در شهرهای صنعتی شامل واحدهای صنایع کوچک و متوسط و طرح های دارای پیشرفت فیزیکی بیش از ۶۰ درصد اختصاص داده شده است.

صالحی نیا ادامه داد: این اعتبار در قالب سامانه بهین یاب پیش بینی شده و واحدهای تولیدی پس از ثبت نام و تایید در کارگروه تسهیل مراکز استان ها به بانک ها معرفی می شوند.

صالحی نیا با اشاره به اینکه در سال جاری ۲۲ درصد واحدهای تولیدی با رکود در تولید مواجه شدند، ادامه داد: حدود ۱۰ هزار واحد با رکود، ۱۳ هزار واحد تا ۵۰ درصد ظرفیت، ۱۳ هزار واحد با ۵۰ تا ۷۰ درصد ظرفیت و ۷ هزار واحد با بیش از ۷۰ درصد ظرفیت خود فعالیت می کنند.

صالحی نیا اضافه کرد: تخصیص ۴۷ میلیارد تومان یارانه بلاعوض در سال ۹۷ برای بنگاه های کوچک تخصیص می یابد که از طریق مراکز مشاوره ای، کلینیک های کسب و کار و غیره تخصیص یافته تا این واحدها به سمت تولید و فعالیت سوق یابند.

وی تاکید کرد: امسال به ۶ هزار و ۷۰۰ واحد صنعتی کوچک و متوسط تسهیلات برای ارتقای تولید و فناوری اختصاص یافت تا به اصلاح ساختارشان بپردازند که از این محل ایجاد حدود ۱۱۵ هزار نفر اشتغال پیش بینی شده است.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شرکت شهرک های صنعتی کشور اظهار داشت: ۶۰ کنسرسیوم صادراتی و ۵۸ شرکت مدیریت صادراتی تاکنون در این سازمان تشکیل شده که بیشتر در عرصه های غذایی، خشکبار، سنگ و پوشاک فعالیت دارند.

صالحی نیا با تاکید بر اینکه بیش از ۹۸۳ شهرک و ناحیه صنعتی در کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: تعداد شامل ۵۶۱ مورد شهرک صنعتی، ۴۱۲ مورد ناحیه صنعتی و ۹ منطقه ویژه صنعتی است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به صادرات سه میلیارد دلاری بنگاه های کوچک و متوسط در سال جاری عنوان کرد: بیش از ۲ هزار واحد صنعتی زیر مجموعه سازمان صنایع کوچک و شرکت شهرک های صنعتی هستند.

وی با اشاره به فعالیت ۴۳ هزار واحد در شهرک های صنعتی یادآورشد: حدود ۸۷۵ هزار نفر در این واحدها جذب شده و مشغول به کار هستند.

صالحی نیا همچنین در حاشیه بازدید از کارخانه فروکروم جغتای با اشاره به اینکه کارخانه فروکروم جغتای در سال ۱۳۸۴ به بهره برداری رسید، اما به دلیل برخی سیاست های غلط اقصادی در سال های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۱ تعطیل بود، ادامه داد: با حمایت های انجام شده، ظرفیت تولید فروکروم این مجموعه صنعتی از ۱۱هزار تن به حدود ۱۶ هزار تن افزایش یافته است.

وی با اشاره به راه اندازی خط مکانیزه جدایش فلز از سرباره در این کارخانه با اعتبار ۵۰ میلیارد ریال ادامه داد: حجم میزان سرباره در این کارخانه حدود ۴۰ هزار تن در سال است که با تفکیک و بازگشت بخشی از این مواد معدنی به چرخه تولید ۶۰ میلیارد ریال حاصل می شود.

انتهای پیام/ ز

پرسش و پاسخ در ۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای رونق اقتصادی در سال ۹۸ اختصاص یافت

گفتگو با هوش مصنوعی