یک راه حل برای پیشرفت اقتصادی <a href="/fa/dashboard/ رضوی" class="text info">خراسان رضوی</a> / استاندار اسبق: هنوز تمامی معادن استان شناسایی نشده است



استاندار اسبق خراسان رضوی گفت: بهترین فرصتی که هنوز در استان خراسان رضوی به درستی سرمایه گذاری بر روی آن صورت نگرفته، معدن است؛ چون هنوز هم همه معادن آنطور که باید مورد بهره برداری قرار نگرفته و حتی شناسایی هم کامل نشده است.

محمود صلاحی در گفتگو با خبرنگار فارس در مشهد، در خصوص طرفیت های پنهان برای توسعه اقتصادی خراسان رضوی اظهار داشت: یکی از مهمترین کارهایی که مورد توجه من بود و هنوز هم آنطور که باید به آن رسیدگی نشده، توسعه روستایی است؛ خراسان بیش از ۳ هزار روستا دارد و نوعا بیش از ۵۰ درصد این روستاها هم در صنایع دستی و هم در بخش کشاورزی مرکز تولید هستند، حالا اگر شما آب روستا را وصل، مشکلات بهداشتی را حل و معضل اشتغال را برطرف کنید و به طور کلی باعث توسعه رفاه در این روستاها باشید، جمعیت بسیار زیادی در روستا ساکن و ماندنی می شوند که در اینصورت تولید و صادرات افزایش پیدا کرده و حاشیه نشینی در شهرها و واردات کاهش پیدا می کند.

وی ادامه داد: در آن زمان جمعیت استان تقریبا ۶ میلیون بود که نیمی از آن در مشهد و نصف دیگر در کل استان بودند، این ترکیب برای تولید خیلی نامتوازن هست؛ برای تولید باید تراکم جمعیت حساب شده باشد مخصوصا در نزدیک زمین های کشاورزی و مراکز صنعتی باید تراکم، بالا باشد و برعکس آن در شهر نباید تراکم جمعیت بسیار زیاد باشد چون با افزایش جمعیت شهری مصرف زیاد و تولید کم می شود و از طرفی با افزایش تراکم در مراکز کشاورزی و صنعتی تولید بالا رفته و مصرف پایین می آید.

استاندار اسبق خراسان رضوی در تأیید ادعای خود به چند مورد از روستاهایی که در نتیجه توجه و اقدامات مثبت، توسعه یافته و حتی با مهاجرت معکوس روبه رو شدند اشاره کرد و تصریح کرد: روستایی بود به اسم موشک بین کاشمر و نیشابور در بخش ریوش که چندهزار هکتار بادامستان های کاغذی دارد اما در سال ۸۹ که من به آنجا رفتم، ۹۰ خانوار از ۱۵۰ خانوار ساکن در روستا مهاجرت کرده بودند و تنها ۶۰ خانوار باقی مانده بودند؛ برآورد کردم و متوجه شدم که مردم آنجا کشاورزی خوبی دارند و اگر آب روستا وصل شود دوباره برمی گردند. با مدیرکل آب روستایی استان، آقای دانشگر هماهنگی هایی انجام شد و بعد از پیگیری های زیاد بالاخره آب روستا وصل شد. بعدها آقای فتحی نیا که آن موقع فرماندار کاشمر بود به من گفت که همه آن ۹۰ خانواری که مهاجرت کرده بودند برگشتند.

صلاحی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به ظرفیت های بالقوه استان علی الخصوص کشاورزی بر لزوم مکانیزه کردن آبیاری تأکید کرد و کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب، افزایش کیفیت محصول و جلوگیری از خشک شدن آب های زیرزمینی را از فواید این کار دانست.

وی در ادامه به برخی اقدامات مؤثر دیگر در زمینه بهبود کشاورزی استان پرداخت و گفت: یکی از موضوعات ایجاد سردخانه های مناسب برای نگهداری محصول در نزدیکی زمین های کشت است البته ما الآن در خراسان سردخانه داریم اما اکثرا در شهرها یا حاشیه شهرهاست درحالیکه می توان این ها را نزدیک زمین های عمده کشاورزی ساخت. همچنین جلوگیری از تقسیم و تجزیه زمین های کشاورزی توسط خود کشاورزان از نکات مهمی است که باید به آن پرداخته شود تا در نتیجه آن تولید محصولات کشاورزی برای کشاورزان صرفه اقتصادی داشته باشد.

استاندار اسبق خراسان رضوی به ایده آل نبودن وضعیت گردشگری استان و ناشناخته ماندن ظرفیت های گردشگری استان اشاره کرد و در رابطه با این موارد متعدد معرفی نشده گفت: شاید در شرایط غیرکرونا مشهد از نظر زائر وضعیت مطلوبی داشته و قبل از شرایط کرونا حدود هفت میلیون زائر ایرانی و دو میلیون زائر خارجی به این شهر زیارتی رفت وآمد داشته اند اما جاذبه های گردشگری شهرستان های استان مثل کلات و نیشابور به نحو احسن معرفی نشده و مغفول مانده است.

صلاحی در مورد ظرفیت های تبادلی استان توضیح داد: اولویت ما باید رونق جدی بازارچه های مرزی ایران و افغانستان و ایران و ترکمنستان باشد البته الآن هم هست؛ ترکمنستان از طریق مرز سرخس تبادل خوبی دارد اما در باجگیران وضعیت مناسب نیست. شاید فقط چهار پنج استان در کشور این ظرفیت را داشته باشند مخصوصا استان های مرکزی که به هیچ وجه این ظرفیت تبادل با کشورهای آسیای میانه را ندارند؛ سرخس یک مرز قدیمی و بسیار بسیار قابل استفاده است که می تواند برای کل کشور و به خصوص استان خراسان رضوی ظرفیت ارزشمندی باشد.

وی در پاسخ به این سؤال که بهترین فرصتی که هنوز در استان خراسان رضوی به درستی سرمایه گذاری بر روی آن صورت نگرفته چیست، گفت: هنوز هم همه معادن آنطور که باید مورد بهره برداری قرار نگرفته، حتی هنوز شناسایی هم کامل نشده مثلا بعد از ارزیابی های بسیار در تربت حیدریه معدن طلای زرمهر به بهر ه برداری رسید و من فکر می کنم همچنان در استان معادن طلا یا سنگ های دیگری وجود داشته باشد مثلا بجستان که پر از معادن سنگ است، این روزها در فراوری و خام صادرنکردن آن کارهای بسیاری می توان انجام داد. همچنین معادن سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی زیادی در استان وجود دارد که مردم تنها فیروزه نیشابور را می شناسند.

گفتنی است، محمود صلاحی خود اصالتا اهل اردکان یزد است و از شهریور ۸۸ تا آبان ۹۱ به مدت سه سال و دو ماه استاندار خراسان رضوی بوده است.

انتهای پیام/۷۰۰۳۹/ح
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «یک راه حل برای پیشرفت اقتصادی خراسان رضوی / استاندار اسبق: هنوز تمامی معادن استان شناسایی نشده است» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.