پیشرفت ۱۰ درصدی تونل ملی «اسپژ» شهرستان سلسله پس از ۷ سال+تصاویر



به گزارش خبرگزاری تسنیم از سلسله، عملیات اجرایی تونل اسپژ در شهرستان سلسله مرداد سال ۹۴ آغاز شد اما متأسفانه این تنها پروژه ملی سلسله با۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی همچنان معطل و بلاتکلیف مانده است.

وقتی کلنگ احداث این تونل با حضور مسئولان وقت به زمین زده شد امید به کاهش یکصد کیلومتری مسافت، کاهش هزینه های تردد، کاهش مصرف سوخت و افزایش ایمنی مسیر ارتباطی شهرستان سلسله به بروجرد در میان اهالی این شهرستان زنده شد و همگان مسرور از ایجاد این تونل در چشم اندازی سه ساله به انتظار تحقق وعده ها نشستند.

مسیر ارتباطی دو شهرستان سلسله و بروجرد از سرگردنه معروف اسپژ منطقه پرسگ می گذرد که ضمن صعب العبور و شیب دار بودن، در فصل زمستان نیز برف گیر و حادثه خیز است و خطرات زیادی برای رانندگان و مسافران این محور به همراه دارد که عملیات اجرایی تونلی به نام «اسپژ» با هدف افزایش ایمنی این محور ارتباطی سلسله به بروجرد و کاهش طول مسیر ارتباطی از ۱۸۰ کیلومتر به ۸۲ کیلومتر در مرداد ماه سال ۹۴ آغاز و قرار شد تا ظرف مدت ۳۶ ماه به بهره برداری برسد که تاکنون اسیر وعده های مسئولان، بلاتکلیف رها شده است.

همین امر خبرگزاری تسنیم را بر آن داشت تا در گزارش هایی با عنوان «تنها پروژه ملی شهرستان سلسله در آستانه تعطیلی/توقف اجرای «تونل اسپژ» در۲۳ آذر ۱۳۹۵ و«آوار وعده ها بر سر «تونل اسپژ»/ وقتی نبود اعتبار تنها پروژه ملی سلسله را متوقف می کند»در۱۷ خرداد ۱۳۹۶ و «لرستان| ادامه پیگیری تسنیم؛ عملیات اجرایی تونل اسپژ سلسله از سر گرفته می شود» در۲۰ مرداد ۱۳۹۷ به این موضوع بپردازد و ضرورت اجرای آن را به مسئولان گوشزد کند.

۴۱۰ میلیارد ریال برای اجرای تونل اسپژ لازم است

تونل اسپژ تنها پروژه ملی شهرستان سلسله و یکی از مطالبات اصلی مردم این شهرستان به شمار می رود چراکه احداث این تونل نقش مهمی در رشد و توسعه شهرستان سلسله دارد و با بهره برداری از آن، سلسله به عنوان کریدور در اتصال محور شرق به غرب استان محسوب می شود اما متأسفانه عملیات اجرایی این تونل با حفاری ۴۶۲ متر از مجموع دو هزار ۸۰ متر طول، تنها بیش از ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و برای اجرایی شدن آن با توجه به گرانی های اخیر به اعتباری بالغ بر ۴۱۰ میلیارد ریال مصوب شده نیاز است.

ابراهیمی نماینده مردم سلسله و دلفان تیرماه امسال در گفت وگویی با رسانه ها از مصوب شدن ۷۲ میلیارد تومان اعتبار جهت از سرگیری عملیات اجرایی تونل اسپژ خبر داده و گفته بود توانسته ایم اعتبار تونل را در ردیف یک پیوست بودجه ذیل چهارخطه های استان قرار دهیم و در این رابطه اظهارداشت: ۵۰ میلیارد تومان اعتبار در وزارت راه و شهرسازی و بیش از ۲۰ میلیارد تومان از محل های دیگر برای از سرگیری عملیات احداث تونل اسپژ شهرستان سلسله مصوب شده است.

وی افزود: این امر در حالی اتفاق افتاده که تنها سه پروژه در حوزه راه و شهرسازی از بین یک هزار و ۵۰۰ پروژه کل کشور توانسته اند ردیف و بودجه مستقل ملی به خود اختصاص دهند. ۳۶ میلیارد تومان از محل اعتبارات توازن منطقه ای، ۱۰ میلیارد تومان از یک منبع دیگر و حدود ۲۶ میلیارد تومان از بودجه ردیف چهارخطه های استان در سال ۱۴۰۰ برای این طرح مصوب شده است.

پروژه تونل اسپژ همچنان تعطیل است

اما در عمل تاکنون هیچ اقدامی صورت نگرفته و پروژه تونل اسپژ همچنان تعطیل است و مشخص نیست که آیا این طرح که اکنون جزء یکی از مطالبات جدی مردم شهرستان سلسله شده احداث خواهد شد یا خیر؟

این نماینده همچنین در اواخر سال ۹۹ در گفت وگویی دیگر با انتقاد از برخی گفته ها و اظهارنظرهای برخی مسئولان ( نماینده سلسله و دلفان در مجلس و فرماندار وقت) که گفته بودند طرح تونل اسپژ توجیه اقتصادی ندارد، گفته بود: آیا جاده ا ی که ۱۰۰ کیلومتر مسیر را کوتاه تر می کند، یا شهری را از بن بست خارج می کند و از طرفی جاده غرب کشور به مرکز را یکصد کیلومتر کاهش می دهد توجیه اقتصادی ندارد؟

وحید کرم الهی مدیرکل راه و شهرسازی لرستان نیز در همان زمان در پاسخ به این پرسش که اعتبار مورد نیاز برای تکمیل پروژه چه میزان است؟ گفته بود: تونل جزء فعالیت های پرهزینه و زمان بر است، براساس برآوردهای انجام شده به ازای هر کیلومتر تونل حدود ۸۰ تا ۸۵ میلیارد تومان نیاز است با توجه به اینکه ۵۰۰ متر از تونل حفر شده ۱۳۰ میلیارد تومان نیاز است تا پروژه تکمیل شود.

وی به این نکته هم اشاره کرده بود که با پیگیری و درخواستی که اخیرا توسط نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس شورای اسلامی انجام شده پروژه تونل اسپژ با کمیسیون ماده ۲۳ موافقت و جزء طرح های ملی تعریف شده و امیدواریم ظرف ماه های آینده بتوانیم کار را شروع کنیم.

سید موسی خادمی استاندار لرستان نیز در سال ۹۶ در بازدیدی که به همراه نماینده مجلس و مسئولان استانی و شهرستانی وقت از این طرح داشت در گفت وگو با رسانه ها گفته بود: اعتبار مورد نیاز برای این طرح فراتر از اعتبارات استانی است اما با توجه به نقشی که این تونل در کاهش مسافت میان دو شهرستان سلسله و بروجرد و افزایش ضریب ایمنی این محور دارد باید پیگیر برطرف شدن مشکلات اعتباری این طرح از ردیف های ملی باشیم.

۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی پس از ۷ سال

اکنون هفت سال از آغاز عملیات اجرایی طرح تونل اسپژ می گذرد و این طرح با تخصیص تنها سه میلیارد تومان و پیشرفت فیزیکی ۱۰ درصدی به محلی برای استراحت احشام گله داران منطقه تبدیل شده است و مشخص نیست که سرنوشت این طرح چه خواهد شد؟ اگر احداث تونل اسپژ توجیه اقتصادی نداشت چرا کلنگ احداث آن با سر و صدای بسیار در بوق و کرنا دمیده و به زمین زده شد و چند میلیارد تومان نیز برای شروع عملیات اجرایی آن تخصیص پیدا کرد؟

به هر روی آنچه مسلم است با بهره برداری از تونل اسپژ شاهد توسعه شهرستان از نظر حمل و نقل همچنین خارج شدن الشتر از بن بست خواهیم بود اما متاسفانه تونل اسپژ این روزها به یکی از پروژه های نمایشی شهرستان سلسله تبدیل شده و مسئولان برای برجسته کردن نقش خود هر از گاهی ضمن بازدیدی نمایشی از آن اظهار می کنند که پیگیر رفع مشکلات این طرح هستند اما در عمل تاکنون اقدامی که بارقه ای از امید را در دل شهروندان این شهرستان ایجاد کنند شاهد نبوده ایم.

انتهای پیام/۶۴۲/ ت
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «پیشرفت ۱۰ درصدی تونل ملی «اسپژ» شهرستان سلسله پس از ۷ سال+تصاویر» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.