حضور مردم رمز بقای NGO هاست / در کشور ما فرآیند اخذ مجوز مقداری پیچیده و طولانی است



کنعانی مقدم در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

حسین کنعانی مقدم دبیرکل حزب سبز در گفت وگو با خبرنگار حوزه احزاب و تشکل های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره نحوه فعالیت NGO ها در کشور بیان کرد: همانطور که از نام کامل NGOها یعنی NGO Non Governmental Organization برمی آید سازمان های غیردولتی و سمن هایی هستند که در وزارت کشور تعیین تکلیف شده اند، مجموعه هایی هستند که افراد بدون داشتن گرایش و فعالیت های سیاسی در پی اقداماتی برای ارتباط با مردم و حاکمیت و فعالیت های اجتماعی هستند و از همین رو نیز نهاد های مدنی محسوب می شوند.

او ادامه داد: یکی از ارکانی که می تواند به فعالیت مردم در صحنه اجتماعی کمک کند همین NGO ها هستند.

کنعانی مقدم در زمینه چگونگی اخذ مجوز سمن ها بیان کرد: در ابتدا بستگی به این دارد که نوع فعالیت شان به چه نحوی باشد ، اما در کل باید از طریق وزارت کشور اقدام به اخذ مجوز کنند و بعد اگر در زمینه خاصی بخواهند فعالیت کنند، برای مثال در زمینه انجمن های دوستی نیاز به مجوز وزارت خارجه دارند و یا اگر در زمینه فعالیت های خیریه ای بخواهند فعالیت کنند باید مجوزهای لازم را از نیروی انتظامی هم اخذ کنند.

فعال سیاسی اصولگرا افزود: در کشور ما فرآیند اخذ مجوز مقداری پیچیده و طولانی است و عمدتا افرادی که مجوزها را اخذ می کنند بعدها درگیر این هستند که پاسخگوی قوانین و مقررات وزارت کشور باشند. اگر مجامع خود را به صورت مرتب برگزار نکرده و یا فعالیت های خود را مداوم گزارش نکنند و یا دستور العمل های لازم را نداشته باشند، بعد از مدتی این مجوزها باطل می شود.

دبیرکل حزب سبز با اشاره به فعالیت های جاسوسی در پوشش این سازمان ها تشریح کرد: یکی از ابزار نفوذ در کشورها NGOها هستند که توسط سازمان های بین المللی پیگیری و به سازمان های جاسوسی متصل می شوند. در دنیا این شیوه بسیار گسترده است و نمونه این موارد را در کشورهایی نظیر عراق و افغانستان شاهد هستیم. به خصوص از زمانی که آمریکایی ها وارد خاک این کشورها شدند هزاران NGO را تاسیس کرده و از آنها به عنوان ابزاری برای سلطه استفاده می کنند.

وی اضافه کرد: خوشبختانه در جمهوری اسلامی ایران مراقبت های لازم در این زمینه انجام شده است، اما باز هراز چندگاهی شاهد این امر هستیم که از این طریق برای نفوذ و جمع آوری اطلاعات و یا اقدامات مخرب استفاده شده است.

وی درباره راه حل این موضوع گفت: در ابتدا باید اهلیت افرادی که قرار است مجوز بگیرند ثابت شود و از نظر فعالیت ها کنترل شده و ارتباط شان با سازمان های بین المللی هم به طور کامل روشن شود. عمدتا NGOها در سامان ملل دارای کرسی هایی هستند که نظارتی محسوب شده و از اهمیت خاصی برخوردار هستند. اگر فرضا سازمان ملل بخواهد در زمینه ایران تصمیمی را بگیرد، رجوع می کند به NGO هایی که در این زمینه کرسی های نظارتی دارند و عمدتا اینها مجموعه هایی هستند که دارای مواضع مخالف جمهوری اسلامی هستند.

کنعانی مقدم علت کاهش فعالیت سمن ها در کشور را نیز اینگونه تشریح کرد: عمدتا مشارکت مردم بالاترین عامل بقای این سازمان هاست و اگر بنا باشد که مردم در این سازمان ها حضور پیدا کنند و بعد اقداماتی خلاف عرف انجام دهند و اعضا مجبور به پرداخت هزینه آن باشند قاعدتا جذابیتی نخواهد داشت و از همین رو نیز مردم چندان رقبتی به فعالیت در این سازمان ها ندارند.

فعال سیاسی اصولگرا درباره تاریخ این سازمان ها بیان کرد: عمدتا این سازمان ها بعد از انقلاب فعالیت بیشتری در کشور داشتند، صلیب سرخ و هلال احمر هم جزو سازمان های مردم نهاد محسوب می شوند.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «حضور مردم رمز بقای NGO هاست / در کشور ما فرآیند اخذ مجوز مقداری پیچیده و طولانی است» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.