آموزش سوادآموزان گلستانی در ایام کرونا متوقف نشد



ایسنا/گلستان معاون سوادآموزی اداره کل آموزش وپرورش گلستان گفت: در ایام شیوع کرونا، حوزه سوادآموزی حتی لحظه ای فعالیت های خود را متوقف نکرد و با توجه به شرایط موجود، آموزش ها با تولید محتوای الکترونیک و تهیه درس نامه دنبال شد.

«حسینعلی همراه» در گفت وگو با ایسنا ضمن تبریک هفته سوادآموزی، اظهار کرد: حجم ابلاغیه در نظر گرفته شده سوادآموزی برای استان در سال تحصیلی جاری در دوره سواد ۴۲۰۰ نفر، دوره انتقال ۲۷۰۰ نفر و دوره تحکیم ۲۳۰۰ نفر است.

وی افزود: علاوه بر این، امسال به منظور افزایش سطح سوادآموزی شهرستان هایی که درصد سوادآموزی پایین تری دارند است، سهمیه ای تحت عنوان «حجم شتاب بخشی» به استان ابلاغ شده است. بر اساس این طرح ۱۱۵۰ نفر شهرستان های رامیان، مراوه تپه و آق قلا باسواد خواهند شد.

همراه به فعالیت ۹ مرکز یادگیری محلی در استان اشاره کرد و گفت: در این مراکز افراد در کنار آموزش سواد، مهارت هایی از جمله آپارتمان نشینی، رایانه، تربیت فرزند، همسرداری، حقوق شهروندی و … را فرا می گیرند.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش وپرورش گلستان با بیان اینکه امسال سه مرکز یادگیری محلی در استان به عنوان مراکز طرح تحولی سواد و زندگی انتخاب شدند، افزود: در این مراکز مهارت آموزی را از تولید محتوا و آموزش تا فروش محصول، زمینه سازی تشکیل شرکت تعاونی و جذب سرمایه گذار دنبال می کنیم.

همراه، هدف از مهارت آموزی این افراد را افزایش درآمد خانوار و عملی کردن شعار اقتصاد مقاومتی برشمرد و گفت: بهترین بخش برای فعالیت سوادآموزان، مشاغل خانگی است که این موضوع را با جدیت می کنیم.

وی خاطرنشان کرد: طرح آموزش رایانه، سوادآموزی اتباع طرح کمیساریا و سوادآموزی اتباع بیگانه و خواندن در خانواده از دیگر طرح های ما در استان بوده که ۱۰۰ درصد پوشش داده شده اند.

۹۶ درصد گلستانی ها باسواد هستند

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش وپرورش گلستان در ادامه گفت: بر اساس آخرین ارزیابی صورت گرفته، ۹۶ درصد جمعیت ۱۰ تا ۴۹ سال استان گلستان باسواد هستند و استان از این نظر در رده میانی قرار دارد.

همراه به مشکلات این بخش بعد از شیوع کرونا اشاره کرد و افزود: با توجه به بالا بودن سن افراد گروه هدف ما، امکان استفاده از تبلت و موبایل برای آموزش های مجازی مشکل است اما با این وجود عزم نهضت استان بر این بود لحظه ای آموزش تعطیل نشود.

وی با اشاره به اینکه در استان قریب به ۱۲۰۰ آموزش دهنده در بخش سوادآموزی داریم، بیان کرد: بعد از شیوع کرونا، هر یک از آموزش دهندگان ما به فراخور توانایی خودشان اقدام به تولید محتوای الکترونیکی کردند و در کمتر از یک ماه محتوای دروس مختلف ضبط شد. محتواهای آموزشی از طریق موبایل یا تبلت یکی از اعضای خانواده و یا اقوام سوادآموز، در اختیار آنها قرار گرفت.

وی به تهیه درس نامه نیز اشاره کرد و گفت: در برخی موارد آموزش دهندگان درس نامه ها را درب منزل سوادآموز یا محل کار آنها می بردند و وضعیت تحصیلی آنها را جویا می شدند.

معاون سوادآموزی استان گلستان با بیان اینکه در سال تحصیلی جاری تأکید ما بر آموزش به صورت غیرحضوری و نیمه حضوری است، اظهار کرد: آزمون آخر دوره ها با رعایت پروتکل های بهداشتی به صورت حضوری برگزار خواهد شد.

همراه در پایان با بیان اینکه آمادگی داریم آموزش سوادآموزان را حتی در دورترین روستاهای استان فراهم کنیم، گفت: یکی از اقدامات انجام شده برای به دست آوردن مشخصات اسمی، آدرس و شماره تماس افراد گروه هدف ما، اجرای طرح پالایش سطح سواد روستاها با همکاری اداره کل دفتر روستایی استانداری، فرمانداران، بخشداران و دهیاران بود. علاوه بر این با همکاری ثبت احوال، در حال جمع آوری مشخصات ۲۱ هزار بی سوادی که در پایگاه سوادآموزی ثبت نام کرده اند، هستیم.

انتهای پیام

پرسش و پاسخ در آموزش سوادآموزان گلستانی در ایام کرونا متوقف نشد

گفتگو با هوش مصنوعی