کوتاهی وزارت امور خارجه در امر به معروف اتباع خارجی



به گزارش خبرنگار مهر، سیدعبدالله ارجاعی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان خراسان رضوی، صبح امروز، هم زمان با هفته احیا امر به معروف و نهی از منکر، در نشست خبری با همین موضوع اظهار کرد: در جامعه امروز ما، امر به معروف و نهی از منکر، خواستگاه و منشأ خود را ازدست داده و جابجا شده است.

وی افزود: امر به معروف، به دلایل مختلف در کشور ما به دین یا شعبه ای از دین و سیاست تغییر پیدا کرده است؛ در حالی که مبحثی عقلی است.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی تصریح کرد: واجبات الهی شامل دو دسته عقلی و شرعی اند. چرا امر به معروف و نهی از منکر را یک مقوله دینی قلمداد می کنیم؟ امر به معروف و نهی از منکر یک موضوع فطری است؛ عقل فطری به نظارت همگانی سفارش می کند. حد اعلای نظارت، بعد از خود کنترلی، در عرصه بیرونی، نظارت همگانی است.

ارجاعی تأکید کرد: منشأ امر به معروف و نهی از منکر عقل است و مخالف این امر، مخالف دین نیست بلکه مخالف عقل است.

وی در ادامه عنوان کرد: هرچیزی که باعث اعتلای بشریت شود، معروف است و هرچیزی که او را به انحطاط ببرد، منکر است.

دبیر ستاد امر به معروف نهی از منکر استان ضمن بیان اینکه عدم توجه به مسئله حجاب، بنیان خانواده را برهم می زند، در خصوص تولیدکنندگان لوازم آرایشی گفت: بزرگ ترین تولیدکنندگان لوازم آرایشی، کم مصرف ترین ها هستند. زیرا آن ها تحقیق کرده اند و بیشترین اطلاعات را از زیان این وسایل دارند.

ارجاعی خاطر نشان کرد: اولویت امر به معروف و نهی از منکر، اصلاح مدیران و مسئولان است. تا زمانی که مسئولان اصلاح نشوند، جامعه تغییر نخواهد کرد. ظاهر مردم، باطن مسئولان است. مسئولی که بچه هایش در خارج هستند، چگونه می تواند در جامعه با این مسئله مقابله کند؟ وقتی وسایل منزلش خارجی است چگونه می خواهد در زمینه اقتصاد مقاومتی دفاع کند؟

وی افزود: بی تفاوتی شرط انسانیت نیست؛ همه ما مسافران یک کشتی هستیم.

دبیر ستاد امر به معروف استان ضمن ارائه آمارهایی ابراز کرد: مجموعا ۵۱۱ برنامه در سطح استان اجرایی می شود؛ ۳۲۴ برنامه در شهرستان و ۱۵۰ برنامه در سطح ادارات برگزار می شود.

ارجاعی همچنین گفت: برنامه های ما، از دیروز و قبل از خطبه های نماز جمعه آغاز شده است. از جمله این برنامه ها می توان به تقدیر از برترین های امر به معروف، معرفی زن الگو، تقدیر از زنان برتر استان در عرصه های علمی و هنری، تقدیر از طلایه داران معروف که به تعداد ۹۸۰۰ نفر در مشهد هستند، تکریم و تعظیم خانواده شهدا، تقدیر از برترین های تولیدکنندگان و صنعت گران، تقدیر از برترین های نظام تعلیم و تربیت، نشست های علمی تخصصی در دانشگاه و حوزه علمیه، کرسی های آزاداندیشی و اتاق گفتگو، نشست تخصصی با تشکل های امر به معروف و نهی از منکر، مانورهای تذکر و صبحگاه هایی در یگان های نظامی و انتظامی اشاره کرد.

وی ادامه داد: نشست اصلی ستاد هم در دفتر نماینده ولی فقیه و با حضور استاندار برگزار می شود. همچنین برنامه داریم مناظره تلویزیونی در خصوص امر به معروف و نهی از منکر برگزار کنیم.

دبیر ستاد امر به معروف استان در ادامه اظهار کرد: تا به حال یک میلیون تذکر زبانی صورت گرفته اما حتی یک پرونده قضائی هم نداریم. این مسئله نشان دهنده این است که اگر درست آموزش داده شود، مردم دین گریز نیستند. اگر جایی مشکل دارد، در شیوه بیان است نه در دریافت مردم.

ارجاعی افزود: یکی از وظایف ستاد، نظارت بر دستگاه ها است. در سال ۹۷، ۲۰۰ گزارش قابل اعتنا در این خصوص دریافت کرده ایم.

وی همچنین عنوان کرد: مشکل ما با مداحان نیست بلکه، مشکل هیئت های مذهبی هستند که مجوز سازمان تبلیغات را ندارند. اگر همین مداحان نبودند، سطح دین داری و آشنایی ما با اهل بیت کم تر از این ها بود.

دبیر ستاد امر به معروف خراسان رضوی در خصوص عدم دخالت ستاد در امر به معروف اتباع خارجی افزود: این موضوع در حیطه کاری ما نیست و کوتاهی از وزارت امور خارجه و نداشتن آمر امر به معروف هم زبان با آن هاست.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «کوتاهی وزارت امور خارجه در امر به معروف اتباع خارجی» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.