ترامپ با طرح «معامله قرن» روی جنایت جنگی اسرائیل سرپوش می گذارد



ایسنا/همدان این استاد حقوق بین الملل مطرح کرد: شهرک سازی های اسرائیل در میان مناطق اشغال شده فلسطین در حقوق بین الملل جنایت جنگی است و طرح ترامپ با عنوان «معامله قرن» این جنایت جنگی را تأیید کرده و روی آن سرپوش می گذارد.

دکتر ستار عزیزی در میزگرد تخصصی بررسی حقوقی و سیاسی طرح «معامله قرن» در دانشگاه بوعلی سینا، بیان کرد: در هنگام تقسیم فلسطین ابتدا طرح بیان شده ۵۰-۵۰ بین این دو گروه بود و در تاریخ می خوانیم که اعراب مخالف این تقسیم بندی بودند اما در واقع یهودیان نیز از این تقسیم بندی ناراضی بودند چرا که قدس به عنوان یک منطقه مقدس در داخل منطقه اعراب قرار گرفته بود.

وی ادامه داد: چندین دوره جنگ بین اسرائیلی ها و فلسطینی ها باعث آواره شدن چندین هزار فلسطینی شد همچنین طی این جنگ ها مناطق بسیاری به اشغال رژیم صهیونیستی درآمد و در نهایت به نقشه کنونی فلسطین رسیده ایم که بخش زیادی از آن در اختیار یهودیان است.

یک عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه بوعلی سینا اظهار کرد: قبل از آغاز جنگ و مهاجرت یهودیان به فلسطین، آنان شعار دوستی و پیوند خونی میان ملت فلسطین و یهودیان را سر می دادند و از طرف دیگر زمین های برخی ملاکان فلسطینی را تا ۸۰ برابر قیمت واقعی از آنها خریداری کردند و بخش زیادی از ورود صهیونیست ها به این کشور به علت جاه طلبی خود اعراب بود اما تا چشم باز کردند متوجه افزایش جمعیت یهودیان در منطقه شدند.

وی تصریح کرد: در سال های اخیر ترامپ طرح جدیدی را ارائه کرده مبنی بر اینکه فلسطینی ها اجازه دارند در این مناطق دولت سازی کنند اما شهرک ها نیز باید در مناطق باقی بمانند و پایتخت یکپارچه قدس باقی بماند و در عوض قسمت های محدودی از مناطقی که در گذشته متعلق به فلسطینی ها بوده، به آنها داده می شود همچنین امنیت جاده ها با اسرائیل است و فلسطینی ها نباید ارتش داشته باشند.

عزیزی یادآور شد: شهرک سازی توسط اسرائیل در میان مناطق اشغال شده در حقوق بین الملل جنایت جنگی است و طرح ترامپ این جنایت جنگی را تأیید کرده و روی آن سرپوش می گذارد همچنین در طرح ترامپ آوارگان جز در مناطق محدود عرب نشین حق بازگشت ندارند با این اوصاف ترامپ تعهدات قبلی آمریکایی ها را نیز زیر پا گذاشته و تا چهار سال فرصت داده تا اعراب برای اجرای این طرح تصمیم گیری لازم را داشته باشند.

عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه بوعلی سینا نیز با بیان اینکه سال ۱۹۴۸ تفکر صهیونیسم به دنبال یافتن وطن ملی برای یهودیان فلسطین که در کنگره صهیونیست در قرن ۱۹ یا ۲۰ در سوییس مطرح شده بود را انتخاب کردند و سعی داشتند یهودیان را از سراسر دنیا در این کشور جمع کنند، تصریح کرد: بعد از جنگ جهانی دوم و با فروپاشی امپراتوری عثمانی این پادشاهی به چندین کشور تجزیه و اداره آن بین فرانسه و انگلستان تقسیم می شود و پادشاهی عراق، منطقه سعودی و فلسطین به انگلستان و سوریه و لبنان نیز در اختیار فرانسه قرار می گیرد و پس از مدتی به تدریج استقلال های نسبی و ظاهری به این حکومت ها داده می شود.

دکتر حسن رحیمی روشن ادامه داد: با وجود اعلام استقلال ها به فلسطین هیچ گونه اختیاری داده نشد چرا که ادعا می شد مردم فلسطین توانایی اداره کشور خود را ندارند و طی این مدت کوچاندن یهودیان به فلسطین صورت گرفت و یهودیان نیز یک ارتش کامل ۵۰ هزار نفری و تمام زیرساخت های یک دولت را تشکیل دادند و در نهایت بیانیه صدور تشکیل دولت اسرائیل نیز اعلام شد.

وی بیان کرد: ابتدا سازمان ملل فلسطین را به دو بخش تقسیم کرد که از این تقسیم یهودیان استقبال کردند اما عرب ها آن را نپذیرفتند که دولتی در قسمت های مربوط به خودشان ایجاد کنند و همین مسئله موجب جنگ داخلی متعدد بین یهودیان و اعراب و در نهایت منجر به شکست عرب ها شد و حاصل آن هفت میلیون آواره فلسطینی است.

عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه بوعلی سینا اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران برای رفع مشکل میان این دو گروه پیشنهاد انتخابات توسط ساکنان خود کشور فلسطین را ارائه داد که مورد قبول یهودیان واقع نشد چرا که اکثریت ساکنان کشور فلسطین اعراب هستند و این انتخاب یعنی نابودی اسرائیل بدون جنگ که اصلا آن را قبول نکردند.

رحیمی روشن با بیان اینکه پیشنهاد کشور ایران روش دموکراتیک برای اتمام مخاصمه است و با این طرح اسرائیل به خودی خود در منطقه از بین خواهد رفت، گفت: مساحت کل فلطسین برابر ۲۷ هزار کیلومتر و تقریبا برابر با استان کرمانشاه است و حدود ۱۶ میلیون نفر ساکن اعم از یهودی و عرب دارد و فلسطینی ها برای بمباران مناطق اسرائیلی می توانند با موشک های دست ساز و ابتدایی نیز آنها را مورد هدف قرار دهند.

انتهای پیام

پرسش و پاسخ در ترامپ با طرح «معامله قرن» روی جنایت جنگی اسرائیل سرپوش می گذارد

گفتگو با هوش مصنوعی