کاندیدای مجلس در تبریز: مجلس دهم در کنترل تورم کارنامه موفقی نداشت / دولت در واگذاریها مسیر غلطی را طی کرد



به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، محمد اسماعیل سعیدی، کاندیدای مجلس یازدهم، نماینده دو دوره نهم و دهم مردم تبریز، اسکو و آذرشهر است که حضور موثری در مجلس داشته و همواره پای ثابت طرح های شفافیت آرا و اموال نمایندگان و مخالف با طرح هایی مانند FATF و … را در کارنامه دارد.

این کاندیدای مجلس یازدهم در گفت وگوی تفصیلی با خبرنگاران تسنیم تبریز، به سؤالات خبرنگاران این خبرگزاری پاسخ داد که در ادامه با هم می خوانیم:

محمد اسماعیل سعیدی با بیان اینکه کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی جلسات فشردهای برای بررسی بودجه ۹۹ انجام داده است، اظهار داشت: در کمیسیون تلفیق هر بند و تبصره مصوب از اهمیت بالایی برخوردار بود و بودجه امسال نیز اهمیت خاصی داشت. به همین خاطر سعی داشتیم در همه جلسات حاضر شویم تا مشکل خاصی پیش نیاید.

وی با اشاره به ویژگی های بودجه سال ۹۹، خاطرنشان کرد: متاسفانه در بودجه امسال حدود ۴۰ درصد از درآمدهای در نظر گرفته شده کاملا غیر قابل تحقق یافته بود. همچنین پیش بینی برای فروش نفت نیز زیر ۵۰۰ هزار بشکه است. یک سری اوراق هم در نظر گرفته شده که این اوراق می تواند در آینده مشکلاتی برای کشور به وجود بیاورد.

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی در ادامه خاطرنشان کرد: علاوه بر آن، ۴۸ هزار میلیارد واگذاری به بخش خصوصی نیز پیش بینی شده که واگذاریهای ما در سال گذشته حتی به ۲ میلیارد هم نرسیده بود. در بودجه سال ۹۹ همچنین ۳۵ درصد افزایش مالیات هم پیش بینی شده است.

سعیدی با بیان اینکه آذربایجان شرقی جزو استانهایی است که بیشترین پروژه نیمه تمام را دارد، یادآور شد: در بودجه سال ۹۹، مبالغ مورد نیاز به پروژه هایی اختصاص یافته بود که در سال ۹۹ به اتمام خواهد رسید. به همین خاطر، ما احساس کردیم که در این حوزه شرایط مطلوبی نخواهیم داشت. به همین خاطر در کمیسیون تلفیق تصمیم گرفتیم که برای پروژه های عمرانی بودجه دیگری در نظر بگیریم.

وی در پاسخ به این سؤال که «بودجه فرهنگی آذربایجان شرقی چقدر خواهد بود؟»، گفت: بودجه فرهنگی آذربایجان شرقی در سال ۹۸، هفت دهم درصد بود که این مبلغ امسال به ۵ دهم درصد کاهش یافت. ما سعی کردیم این را هم ترمیم کنیم و پیشنهاد دادیم و تلاش خواهیم کرد که بودجه فرهنگی به یک درصد افزایش پیدا کند. علت عدم توجه به برنامههای فرهنگی، نگاه سازمان برنامه و بودجه به این نوع برنامه هاست. آن ها معتقدند که مشکل اصلی ممکلت، مشکل اقتصادی است، اما ما اگر فرهنگمان قوی شود، مشکلات اقتصادی هم قابل حل خواهد بود.

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی راجع به آخرین وضعیت واگذاری کارخانه ماشینسازی، گفت: متاسفانه در عموم واگذاریها، ما مسیر غلطی را طی کرده ایم. پولی که برای خرید کارخانه ماشینسازی داده شده بود، مشکوک بود و فرد خریدار هم اهلیت نداشت. خدا را شکر ما موضوع را فهمیدیم و دستگاه های امنیتی هم به ماجرا ورود کردند و دیدیم که این پول از راه نامشروع به دست آمده است. پرونده این واگذاری ها نیز در حال رسیدگی است.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه «به عملکرد مجلس دهم چه نمرهای میدهید؟»، افزود: در کارنامه مجلس دهم هم تصمیمات مثبت و هم تصمیمات منفی وجود داشت. بازگشت اعاده اموال نامشروع مسئولان، قانون تجارت، مصوبات علیه اقدامات آمریکا مانند تشکیل موزه جنایات آمریکا، اضافه شدن جنایات آمریکا به کتب درسی و تقویت سپاه قدس؛ جزو تصمیمات خوب مجلس دهم بود.

سعیدی تصریح کرد: مجلس دهم البته در اتفاقاتی مانند اشتغال، مسائل معیشتی و بنزین باید به ماجرا ورود می کرد، اما متاسفانه عملکرد مثبتی از آن دیده نشد و همچنین مجلس در کنترل تورم هم کارنامه موفقی نداشت.

وی در خصوص بودجه در نظر گرفته شده برای موضوع اشتغال زایی نیز گفت: در این حوزه تصمیمات خوبی گرفته شده است. متاسفانه در حال حاضر فعالیت های عمرانی کاهش یافته و سطح اشتغال هم پایین آمده است. با این حال در موضوع مالیات، مجلس دهم تصمیم گرفته که از خانههای خالی، خودروهای بالای یک میلیارد تومان و مسکن بالای ۱۰ میلیارد تومان مالیات دریافت کند تا یقه سفیدانی که مالیات نمیدهند، اما گردش پول در اختیارشان است، مجبور به پرداخت مالیات شوند.

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر عملکرد مجلس دهم در حوزه ورزش را هم «گاهی مثبت و گاهی منفی» دانست و یادآور شد: در حوزه ورزش ما کارهای مختلفی انجام دادیم که از جمله آنها، ملزم کردن وزارت ورزش بر ایجاد «کمیته صیانت از ارزشهای اخلاقی و رفتاری در ورزشگاهها» بود. این کمیته با حضور وزیر ورزش، رؤسای فدراسیون فوتبال و نمایندگان مجلس است. جلسات زیادی درباره بد اخلاقی در ورزشگاهها برگزار کردیم و دو جلسه در این کمیته نیز تشکیل شده که مصوبات خوبی در پی داشته است.

سعیدی با اشاره به مجهز شدن ورزشگاههای لیگ برتری به دوربین های مداربسته، خاطرنشان کرد: امسال تصمیم گرفته شد که در ورزشگاهها یک سری تجهیزات مستقر و نصب کنند تا برخوردهای فیزیکی انجام نشود و کنترل به صورت سیستمی باشد تا افرادی که در ورزشگاه شعارهای ضد اقوام را سر میدهند و تحریک قومیت ها را انجام می دهند، شناسایی شوند. در مجلس دهم ۳۰ درصد بحث نظارت افزایش پیدا کرد و الان چندین پرونده برای فرار مالیاتی ایجاد شده است.

وی درباره عملکرد نمایندگان آذربایجان شرقی درخصوص اتفاقات رخ داده برای تیم تراکتور، گفت: در هر بازی تراکتور که انجام شده و مشکلی پیش آمده، ما بلافاصله تشکیل جلسه داده و فدراسیون فوتبال را ملزم کردیم تا به این اتفاقات رسیدگی کند.

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در پاسخ به این سؤال که «چند وقت پیش در ماجرای استیضاح وزیر ورزش و جوانان، شایعاتی مبنی بر پس گرفتن رأی برخی از نمایندگان با لابی وزارتخانه مطرح شد و آیا این موضوع صحت داشت؟»، تاکید کرد: موضوع استیضاح وزیر ورزش در آن مقطع عملیاتی شد، اما آن را از عدد انداختند و متاسفانه یک عده کنار کشیدند. ما یک بار دیگر هم این کار را انجام دادیم، اما باز هم برخیها کنار کشیدند و این بار هم استیضاح را از حد نصاب انداختند. در این ماجرا، من جزو معدود افرادی بودم که تا آخر پای استیضاح ماندم.

سعیدی، «معیشت و اشتغال» را چالش اصلی آذربایجان شرقی برشمرد و گفت: الان یک شکافی بین مردم ایجاد شده و توزیع بودجه عدالت محور نیست. مقام معظم رهبری نیز به این موضوع اشاره کرده است و به همین خاطر ما باید معیشت مردم را ترمیم کنیم. در حال حاضر ۲۰۰ هزار میلیارد نقدینگی در نزد مردم وجود دارد که این نقدینگی هر روز به یک سمت می رود و بازار را ملتهب می کند. ما باید ۳۰۰ هزار میلیارد را به سمت سرمایه گذاری سوق بدهیم تا اشتغال و اقتصاد رونق یابد.

انتهای پیام/۱۱۸/ش
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «کاندیدای مجلس در تبریز: مجلس دهم در کنترل تورم کارنامه موفقی نداشت / دولت در واگذاریها مسیر غلطی را طی کرد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.