انطباق حداقلی تهران با نیاز گروه های آسیب پذیر / مناسب سازی در اولویت پروژه های اجرایی قرار گیرد



به گزارش خبرنگار فارس، زهرا شمس احسان عضو شورای شهر تهران در تذکر پیش از دستور امروز خود در صحن شورای شهر با اشاره به اینکه شورای دوم شهر تهران در سال ۱۳۸۴ در قالب مصوبه «الزام شهرداری تهران به مناسب سازی فضاهای شهری برای جانبازان و معلولین جسمی-حرکتی» تشکیل ستاد مناسب سازی فضاهای شهری را با حضور جمعی از مدیران عالی شهرداری تهران و نماینده ای از شورای شهر، پیش بینی کرده است، گفت: علی رغم گذشت قریب به ۱۷ سال از زمان این مصوبه، وضعیت امروز پایتخت، فضاهای شهری ایمن و مناسب برای گروه های هدف را تداعی نمی کند.

وی ادامه داد: واقعیت آن است که طی ۱۷ سال گذشته، در مجموع تعداد جلسات ستاد مناسب سازی فضاهای شهری از ۲۵ جلسه فراتر نمی رود که نشان می دهد سالیانه به طور متوسط کمتر از ۲ جلسه برگزار شده است.

از آخرین جلسه برگزاری جلسه ستاد مناسب سازی فضاهای شهری بیش از ۷ ماه می گذرد

شمس احسان ابراز داشت: در سال جاری از برگزاری آخرین جلسه ستاد مناسب سازی فضاهای شهری بیش از ۷ ماه می گذرد و مطابق بررسی های صورت گرفته توسط کارشناسان و مشاوران من برنامه های مناسب سازی توسط واحدهای ستادی و اجرایی در طی این مدت به فراموشی سپرده شده است.

کمتر از ۳ درصد بوستان ها، ۵درصد پیاده روها و تنها ۹ ایستگاه مترو تهران برای معلولان مناسب سازی شده است

وی با اشاره به اینکه آمارها نشان می دهد کلانشهر تهران در حال حاضر ۲۳۰۴ بوستان در سطوح محلی، منطقه ای و فرامنطقه ای دارد که کمتر از ۳درصد از آنان برای افراد دارای معلولیت مناسب سازی شده است گفت: از سوی دیگر از مجموع ۱۲هزار کیلومتر پیاده رو در محدوده ۶۱۵ کیلومتری مربعی پایتخت، حدود ۳۰۰ کیلومتر( کمتر از ۵درصد) را می توان برخوردار از شرایط نسبی جهت تردد آحاد شهروندان (فارغ از تفاوت های جسمانی) دانست. همچنین در حوزه حمل و نقل نیز، ۱۹ ایستگاه مترو از مجموع ۱۴۱ ایستگاه، به طور کامل جهت بهره مندی نابینایان و افراد دارای معلولیت مناسب سازی شده اند.

کلانشهر تهران امروز کمترین انطباق با حداقل نیاز گروه های آسیب پذیر را داراست

شمس احسان با اشاره به اینکه آمارهای فوق نشان می دهد کلانشهر تهران امروز کمترین انطباق با حداقل نیاز گروه های آسیب پذیر را داراست، ابراز داشت: بررسی ردیف های مربوط به حوزه مناسب سازی در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ نشان می دهد که به ترتیب ۴۱۵ و ۳۵۶ میلیارد تومان اعتبار مصوب شده است اما میزان عملکرد و اقدامات انجام شده انطباقی با بودجه مصوب ندارد و عقب افتادگی جدی در حوزه مناسب سازی فضاهای شهری به خصوص در سال ۱۳۹۹ وجود داشته به گونه ای که عمده پروژه های این سال شامل مناسب سازی ۴۴ بوستان، ۵۰۰ کیلومتر معبر پیاده و ۸۸ ساختمان تحت مالکیت شهرداری تهران به سال جاری انتقال یافته است.

وی یادآور شد که صرف افزایش اعتبار به مفهوم دستاورد در حوزه مناسب سازی نبوده و مسائلی چون، مسئولیت پذیری و دغدغه مندی مدیران نسبت به ضرورت مناسب سازی، آموزش صحیح پیمانکاران در خصوص جزئیات ضوابط مناسب سازی، همکاری و پاسخ گویی سایر ارگان ها و سازمان های دولتی مستقر در پایتخت از جمله استانداری تهران و ایجاد سازوکارهای نظارتی، کنترلی و پایشی کارآمد جهت ارتقای کیفیت مناسب سازی فضاهای شهری از پیش شرط های ضروری و مقدم بر تخصیص اعتبار است.

از مجموع ۶۰ ون موجود در سامانه حمل و نقل جانبازان و معلولان، کمتر از نیمی در حال خدمات رسانی هستند

این عضو شورای شهر با توجه به شرایط نامساعد پایتخت جهت تردد اقشار آسیب پذیر، گفت: انتظار می رفت آمار خودروهای مخصوص حمل و نقل معلولین طی سال های گذشته روند صعودی داشته باشد که علی رغم تصویب ۳۱ میلیارد تومان طی سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ جهت خرید خودروی ون کماکان به نتیجه نرسیده است و از مجموع ۶۰ ون موجود در سامانه حمل و نقل جانبازان و معلولان، کمتر از نیمی در حال خدمات رسانی هستند و جامعه معلولین جهت استفاده می بایست از دو روز قبل در این سامانه ثبت نام کنند که وضعیت موجود نه در شان این عزیزان و نه در شان مدیریت شهری پایتخت با شعار «کلانشهر تهران الگوی جهان اسلام» است.

لزوم اختصاص جایگاه ویژه به افراد دارای معلولیت در مراکز فرهنگی و هنری تحت تملک شهرداری تهران

عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه طبق اسناد فرادست از جمله؛ قانون حمایت از حقوق معلولین مصوب ۱/۲/ ۱۳۹۷ مجلس شورای اسلامی، طرح حمایت از حقوق معلولین مصوب ۲۶/۱۲/۱۳۹۹ شورای اسلامی شهر تهران و ماده ۴۷ برنامه پنج ساله توسعه شهر تهران، می بایست هیچ پروژه عمرانی بدون رعایت ضوابط و الزامات مناسب سازی افتتاح نشود، صدور پروانه ساختمانی و گواهی پایان کار برای پارسل های با کاربری عمومی مشروط به رعایت ضوابط و استانداردهای مصوب شورای عالی شهرسازی و معماری باشد؛ تجهیز و مناسب سازی سالن های ورزشی ویژه افراد دارای معلولیت در هریک از مناطق۲۲گانه، اختصاص جایگاه ویژه به افراد دارای معلولیت در مراکز فرهنگی و هنری تحت تملک شهرداری تهران و مناسب سازی فضاهای عمومی اعم از بوستان ها، معابر و ایستگاه های حمل و نقل عمومی باید در دستور کار شهرداری تهران قرار گیرد که انتظار داریم شهردار تهران موضوع مناسب سازی را به عنوان یک اولویت در دستور کار واحدهای ستادی و اجرایی قرار دهد تا انشالله در سال آتی گرامیداشت روز جهانی معلول توامان با اقدامات موثر و ملموس در سطح شهر باشد.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «انطباق حداقلی تهران با نیاز گروه های آسیب پذیر / مناسب سازی در اولویت پروژه های اجرایی قرار گیرد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.