طرح حمایت از اقشار آسیب پذیر حوزه گردشگری همدان تدوین شود



به گزارش خبرنگار مهر؛ سید مسعود عسگریان عصر دوشنبه با قرائت ابلاغ ستاد استانی مقابله با کرونا مبنی بر محدودیت های کرونایی تا پایان هفته جاری اعلام کرد: با توجه به اعمال محدودیت های کرونایی در استان از سوی ستاد مقابله با کرونا، باید برای مقابله با این ویروس منحوس، تمامی مباحث بهداشتی را رعایت کنیم.

عسگریان افزود: حضور پرتراکم افراد در جامعه و مجموعه ادارات، دستگاه های دولتی، مراکز تفریحی و آموزشی قابل مشاهد است از این رو معتقدم باید ویروس کرونا را جدی بگیریم.

وی گفت: از آنجایی که تعطیلی مراکز ورزشی و گردشگری از جمله سینماها، موزه ها، باشگاه های ورزشی، رستوران ها، قهوه خانه ها و کافه ها در ستاد مقابله با کرونا مطرح شده باید آسیب به این حوزه ها مورد توجه قرار گیرد.

عسگریان اظهار کرد: باید در راستای حمایت از این اقشار مؤثر در اقتصاد شهری که پویایی اقتصاد خانوار را هم رقم می زند، تمهیدات لازم اتخاذ شود و طرح های متناسب با شرایط اقتصاد شهر و فعالان حوزه گردشگری به منظور رفع معضلات روز جامعه شهری، ارائه شود.

وی اظهار کرد: همدان به پایلوت گردشگری مشهور است و بخش عمده ای از شهروندان ما در حوزه گردشگری فعالیت می کنند و درآمد شهری هم منطبق با این شرایط متفاوت بوده؛ اما در حال حاضر حضور گردشگران کمتر شده و سطح درآمد مشاغل مرتبط با گردشگری کاهش یافته است.

رئیس شورای شهر همدان عنوان کرد: شورای شهر همدان در مقاطع مختلف نسبت به تصویب مصوبات گوناگون در حوزه کاهش وصول عوارض و به تعویق انداختن مجوزها در شهرداری اقدام کرده که بخشی از آنها بر اساس شرایط اقتصادی شهرداری به انجام رسیده است.

عسگریان خطاب به اعضای شورای شهر درخواست کرد: مباحث خدماتی و عوارض پروانه ساختمانی به منظور رفاه شهروندان فعال در حوزه گردشگری مورد بازنگری قرار گیرد.

وی همچنین گفت: بیماری کرونا، بلای خانمان سوز برای جهان به ویژه کشور ایران است که باید بر اساس بندهای آئین نامه اجرایی ماده ۸۰ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور، برنامه ای مناسب و قابل اجرا در حوزه بخشودگی ها ارائه دهیم تا سایر دستگاه های اجرایی نیز هم پای مدیریت شهری اقدام عاجل داشته باشند و صاحبان مشاغل گردشگری دچار آسیب بیشتری نشوند.

عسگریان خطاب به اعضای شورای شهر همدان تقاضا کرد: طرح حمایت از اقشار آسیب پذیر حوزه گردشگری که موجب رونق اقتصادی و گردش مالی در سطح شهر می شوند و پذیرای میهمانان داخلی و خارجی بوده اند؛ تهیه شود.

رئیس شورای شهر همدان گفت: باید طرح های حمایتی به منظور رونق بخشیدن به مباحث درآمدی حوزه گردشگری ارائه و در مجموعه شهرداری و سایر دستگاه ها به ویژه امور مالیاتی اعمال شود؛ البته در حال حاضر مالیات بر اساس هزینه های ۲ سال گذشته دریافت می شود؛ اما باید مردم درآمدی مشخص داشته باشند تا بتوانند عوارض و مالیات پرداخت کنند.

عسگریان با بیان اینکه در هر صورت شرایط وخیم است و در این راستا، اقشار مرتبط با گردشگری متضرر شده اند؛ از اعضای شورا درخواست کرد: جلسه صحن آینده، طرح و پیشنهادات خود را در زمینه حمایت از صنعت گردشگری ارائه دهند تا بخشی از خسارات فعالان حوزه گردشگری جبران شود.

مباحث مطالعاتی و پژوهشی شهرداری به مرکز مطالعات شورا ارجاع می شود

نایب رئیس و سخنگوی شورای شهر همدان نیز گفت: شهرداری همدان در بین مراکز استان ها به عنوان شهر تاب آور انتخاب شده و امیدواریم در مواجهه با بحران های احتمالی، تاب آوری خود را نشان دهد.

ابراهیم مولوی با تأکید بر اینکه امور اجرایی و پیگیری های بیتا روحی، مدیر توانمند اداره مدیریت بحران شهرداری همدان غیرقابل انکار است و باید مورد قدردانی ویژه قرار گیرد؛ اظهار کرد: اگر راهنمایی و ارائه طرح ها و ایده های پژوهشی اساتید مرکز مطالعات شورا نبود، طرح های اجرایی شهرداری بدون پیوست های مطالعاتی بر روی زمین می ماند و موجب هدررفت منابع مالی و توان اجرایی مجموعه مدیریت شهری می شد.

وی گفت: مباحث مطالعاتی و پژوهشی مرتبط با حوزه های شهرداری در بخش های مختلف به مرکز مطالعات شورا ارجاع می شود و در این مرکز مورد بررسی های علمی و کارشناسی قرار می گیرد.

رئیس کمیسیون اقتصاد، سرمایه گذاری و گردشگری شورای شهر همدان هم گفت: با توجه به وقوع بحران جهانی کرونا، مشکلات حوزه صنعت گردشگری بسیار جدی است؛ از این رو باید مراقب باشیم فقط تأسیسات گردشگری در ایام کرونا قربانی نشوند.

حسین قراباغی افزود: متأسفانه شاهد این هستیم که برخی از مردم با اجتماع در اماکن مختلف، خطر بیماری کرونا را جدی نمی گیرند؛ در حالی که اماکن گردشگری ضمن رعایت پروتکل های بهداشتی، تعطیل می شوند.

تناقص های موجود در حوزه بسته شدن تأسیسات و امکان گردشگری قابل تأمل است

وی با تأکید بر اینکه تناقص های موجود در حوزه بسته شدن تأسیسات و امکان گردشگری قابل تأمل است؛ اظهار کرد: زمانی که آژیر قرمز بحران کرونا اعلام می شود، هتل ها به عنوان یکی از اساسی ترین تأسیسات گردشگری تعطیل می شوند؛ اما خانه مسافرهای غیرقانونی به کار خود ادامه می دهند و موجب شیوع شدید کرونا می شوند.

قراباغی با تأکید بر اینکه مجموعه مدیریت شهری باید تکلیف خود را در حوزه تقویت گردشگری انجام دهد، گفت: باید در بحث تقویت صنعت گردشگری، مرهمی بر زخم این حوزه باشیم ضمن اینکه درخواست فعالان عرصه گردشگری هم بر این است تا مشکلات این حوزه در قالب لایحه در صحن شورا مورد بررسی قرار گیرد.

رئیس کمیسیون اقتصاد، سرمایه گذاری و گردشگری شورا ادامه داد: البته مصوبات شورا در حوزه تقویت صنعت گردشگری باید به صورت نامه نگاری، به دستگاه های اجرایی منعکس شود تا در حوزه جامعه گردشگری ثبت کنیم که در حد توان امور مدیریت شهری رفع و برخی موارد مرتبط با مجلس، دولت هم گوشزد شده است.

زنگ خطر جدی برای زباله عفونی مطب ها

عضو شورای شهر همدان نیز با تأکید بر اینکه زنگ خطر جدی در حوزه زباله های عفونی مطب پزشکان به گوش می رسد؛ گفت: بر اساس مصوبه کارگروه پسماند استان همدان، جمع آوری زباله های عفونی مطب پزشکان برعهده پیمانکار بخش خصوصی است.

نرگس نوراله زاده گفت: زباله های عفونی مطب پزشکان به ویژه در پیاده راه بوعلی بدون رفع خطر در زباله های عادی دیده شده که انتظار این مهم در کمیسیون خدمات شهری و صحن شورا تعیین تکلیف شود.

وی ادامه داد: بر اساس گزارش نماینده محیط زیست، اقدامات این پیمانکار در حوزه پسماند دارای اشکالات زیست محیطی عنوان شده است.

شرایط احراز پست در شهرداری تدوین شود

نوراله زاده همچنین با اشاره به بازدید از روند بایگانی الکترونیکی در مناطق ۴ گانه شهرداری، گفت: در این بازدیدها با این مسأله مواجه شدیم که طی جابه جایی برخی نیروهای انسانی شهرداری، برخی امور و پیگیری ها که در زمان مسئول قبلی انجام شده، موقتا متوقف شده است.

وی ادامه داد: به دلیل جابه جایی و عدم ابلاغ شرح وظایف باید حداقل در جابه جایی نیروهای انسانی، مقدمات کار بر این باشد که شرح وظایف در قالب صورتجلسه برای سپردن امور به نیروی جدید، تنظیم شود تا امور شهر بر زمین نماند.

عضو شورای شهر همدان گفت: انتظار می رود طی مصوبه ای به شهرداری اعلام شود که شرایط احراز پست در شهرداری تدوین شود و بر اساس سلسله مراتب و با توجه به تخصص و تجربه مورد نیاز هر پست، افراد جابه جا و در جایگاه های تعریف شده، قرار گیرند.

دیگر عضو شورای شهر همدان نیز گفت: درخواست شهرداری همدان به منظور تشکیل دبیرخانه کشوری شهرهای تاب آور در شهر همدان مورد موافقت سازمان مدیریت بحران کشور قرار گرفت.

رضوان سلماسی افزود: این دبیرخانه به منظور انتقال تجربیات و دانش فنی و ترویج فرهنگ تاب آوری شهرها به سایر استان ها به مدت یکسال شکل گرفته است که امیدواریم این روند ادامه یابد.

پرسش و پاسخ در طرح حمایت از اقشار آسیب پذیر حوزه گردشگری همدان تدوین شود

گفتگو با هوش مصنوعی