استان مرکزی ظرفیت صادرات ۱۰هزار تن دام را دارد / کاهش ۳۵درصدی کانون های بیماری



به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، محسن شانقی در نشست خبری روز ملی دامپزشکی با اشاره به اینکه دامپزشکی در خدمت سلامت و امنیت غذایی جامعه اظهارداشت: علم دامپزشکی از نظر اقتصادی و بهداشت عمومی جایگاه بالایی دارد و به عنوان پایه های اساسی، سلامت جامعه را تشکیل می دهد.

وی افزود: دامپزشکی با تمام توان در زمینه های تامین بهداشت دام، تامین بهداشت عمومی، ایجاد شرایط برای حذف و ریشه کنی بیماری های مشترک بین انسان و دام و غیره تلاش می کند.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: در یکسال گذشته واکسیناسیون بیش از ۵ میلیون رأس دام سبک و سنگین برعلیه بیماری های دامی، بازدید کارشناسی بیش از ۲ هزار و ۴۵۰ مورد از سطح دامداری ها، واکسیناسیون بیش از ۶۵۰ هزار رأس دام برعلیه بیماری های مشترک بین دام و انسان اعم از تب مالت، هاری، شاربن و غیره، جوجه ریزی ۳۴ میلیون قطعه انجام شده است.

شانقی بیان کرد: در یک سال گذشته دامپزشکی استان مرکزی به منظور کنترل بیماری های طیور به ویژه آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در مراکز صنعتی طیور، روستاها، زیستگاه پرندگان مهاجر، کشتارگاه های طیور و مراکز صنعتی پرندگان ۶ هزار و ۲۲۰ مورد بازدید کارشناسی و ۱۸ هزار و ۲۰۰ مورد نمونه برداری انجام داده که خوشبختانه تمام نمونه برداری ها از نظر آنفلوآنزا فوق حاد پرندگان منفی بوده است.

۵۶ مورد کانون سایر بیماری های طیور در استان مرکزی به ثبت رسید

وی تصریح کرد: در یک سال گذشته ۵۶ مورد کانون سایر بیماری های طیور در استان مرکزی به ثبت رسیده که اقدامات بهداشتی و کنترل انجام شد و همچنین طی یک سال گذشته بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه طیور تخم گذار و بوقلمون به منظور کنترل آنفلوانزا فوق حاد پرندگان واکسیناسیون شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی عنوان کرد: طی یک سال گذشته ۱۹۸ مورد بازدید کارشناسی از مزارع آبزی پرور و ۳ هزار و ۱۹۰ مورد نمونه برداری انجام شد که طی این مدت ۲ کانون بیماری شناسایی شده و ۸۷ مورد بازدید کارشناسی از زنبورستان ها و ۹ هزار و ۸۳۰ مورد نمونه برداری انجام شد که طی این مدت مشخص ۱۵ کانون بیماری شناسایی شد و اقدامات پیشگیرانه نیز انجام شده است.

شانقی اضافه کرد: طی یک سال گذشته ۱۸۰ هزار راس دام سبک و سنگین کشتار شد از این تعداد یک هزار و ۲۳ راس دام بخاطر ضایعات مرضی، بیماری و غیره از چرخه مصرف معدوم و حذف شده اند و ۷ هزارتن گوشت قرمز تولید شده است.

وی ادامه داد: طی یکسال گذشته ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه طیور کشتار شد و از این تعداد ۲۱۴ هزار طیور بخاطر بیماری و غیره از چرخه مصرف حذف و معدوم شده و بیش از ۶۲ هزار تن گوشت سفید در استان مرکزی تولید شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: در یک سال گذشته ۱۰۹مورد بازدید کارشناسی برای کنترل واحدهای تولیدی انجام شده که طی این بازدیدها ۵۷ تن فرآورده غیربهداشتی شناسایی، ضبط و معدوم شد و ۳۰۰ مورد واحد متخلف به مراجع قضایی معرفی شده اند.

شانقی بیان کرد: طی یکسال گذشته ۸۲۰ هزار قطعه ماهی زینتی، ۲۶۱ تن پا و پنجه مرغ، ۹۱۰ تن تخم مرغ خوراکی، ۳۴۵ هزار عدد تخم مرغ نطفه دار، ۲ میلیون و ۳۷۱ تن مرغ منجمد، ۲۰۰هزار کیلوگرم خوراک ماهی، ۴۲ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم عسل، ۵۰ هزار قطعه پولت تخم گذار و ۹۵ هزار کیلوگرم آلایش مرغی از استان مرکزی به خارج از کشور صادر شده است.

ظرفیت صادرات استان مرکزی سالانه بیش از ۸ هزار تن محصولات دامی است

وی تصریح کرد: ظرفیت صادرات استان مرکزی سالانه بیش از ۸ هزار تن محصولات دامی است و در صورت وجود شرایط عادی و مناسب ظرفیت صادرات استان مرکزی در سال بیش از ۱۰ هزار تن محصولات دامی است.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی افزود: با توجه به شعار امسال برنامه تولید ۱۹ قلم داروی دامپزشکی در کارخانه های تولید داروی استان درحال پیگیری است که از این تعداد ۹ قلم دارو تولید شده و مابقی داروها تا پایان سال تولید می شود و ارتقا بهداشتی و تجهیز کشتارگاه های استان و ارتقا بهداشتی صنایع لبنی از دیگر برنامه های جهش تولید دامپزشکی استان مرکزی است.

کانون بیماری دام، طیور و آبزیان در سطح استان مرکزی کاهش یافت

شانقی خاطرنشان کرد: ذر ۶ ماه نخست امسال ۳۵ درصد کانون بیماری دام، طیور و آبزیان در سطح استان مرکزی کاهش داشته و امیدواریم این روند تا پایان سال ادامه یابد و طی همین مدت صادرات فرآورده های خامی ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

وی بیان کرد: در هفته دامپزشکی ۶ مرکز درمانی با همکاری سازمان نظام دامپزشکی افتتاح می شود و طی ۶ ماه گذشته واکسیناسیون طیور بومی در دو مرحله انجام شد و طی سه ماه نخست امسال واکسیناسیون ۷۲۶ هزار قطعه طیور انجام شده و واکسیناسیون ۷۵۰ هزار قطعه طیور انجام می شود.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی با اشاره به اینکه در ۶ ماه نخست امسال واکسیناسیون ۵۰۰ قلاده سگ انجام شده است گفت: یکی از چالش ها و مشکلات موجود دامپزشکی کمبود و افزایش شدید قیمت بعضی از داروها و واکسن ها است و طی ۶ ماه اخیر بخاطر تغییر ارز دولتی به ارز نیمایی قیمت ها افزایش سه برابری داشته و در نتیجه دامداران استقبال چندانی برای تهیه واکسن ندارند و ممکن است با اپیدمی بیماری مواجه شویم و امروزه ارزش دام افزایش پیدا کرده و تهیه واکسن برای دام مبلغی کمتری از تلفات دام به همراه دارد و دامپزشکی پیگیری های لازم در جهت تهیه واکسن برای دام ها انجام می دهد.

شانقی ادامه داد: یک از چالش های دیگر عدم تجهیز سه واحد از کشتارگاه های طیور به خط دو است که تحقق این مهم نیاز به حمایت و ارائه تسهیلات کم بهره دارد و یکی دیگر مشکلات تامین نهاده های دامی است و همچنین با توجه به شرایط موجود نگرانی و معضل تولیدکنندگان خطر بروز بیماری های نوپدیده و بازپدید است.

رئیس نظام دامپزشکی استان مرکزی: در استان مرکزی دامپزشک بیکار نداریم

«احمد اصلانی» رئیس نظام دامپزشکی استان مرکزی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه ۲۲ سال از تاسیس نظام دامپزشکی گذشته اظهار داشت: جمعیت دامی استان به گونه ای است که همیشه مازاد تولیدات دامی از استان مرکزی به سایر استان ها و کشورها صادر می شود.

وی افزود: در استان مرکزی ۵۱ مرکز درمان دامپزشکی، ۲۸ مرکز مایه کوبی، ۴۳ داروخانه، ۲ بیمارستان دامپزشکی، ۴ آزمایشگاه و ۷ شرکت بخش دارو وجود دارد.

رئیس نظام دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: با گذشت سالیان متمادی ماده ۱۹ قانون بهروری اجرایی نشده و در این ماده جداسازی بحث حقوق مسئولان فنی مطرح بوده که این مهم نیازمند توجه جدی است و همچنین ابلاغ تعرفه های مناسب با میزان تورم ها یکی دیگر از چالش ها و مشکلات این حوزه است.

اصلانی تصریح کرد: خوشبختانه برخلاف استان های دیگر در استان مرکزی دامپزشک بیکار نداریم و ۴۰ دامپزشک از سایر استان ها در استان مرکزی درحال فعالیت هستند.

وی ادامه داد: در سال گذشته ۸۷۲ پرونده بهره برداری و تاسیس و موافقت اصولی صادر شده که حدود ۹۶ درصد میزان پرونده ها خاتمه یافته و ۴۴ درصد پرونده ها نیز معلق شده است.

انتهای پیام/۷۱۱/س

پرسش و پاسخ در استان مرکزی ظرفیت صادرات ۱۰هزار تن دام را دارد / کاهش ۳۵درصدی کانون های بیماری

گفتگو با هوش مصنوعی