در ایام قرنطینه چه کتابی بخوانیم؟



انتخاب کردن، به ویژه وقتی گزینه های زیادی پیش روی ماست، همیشه امری چالش برانگیز بوده است. به واسطه شیوع ویروس کرونا، شرایط به وجود آمده ایجاب می کند زمان بیشتری را در منزل سپری کنیم و یکی از کارهایی که در ایام قرنطینه به استفاده مناسب از وقت ما کمک می کند مطالعه کتاب است. حال سوال این است که در این روزها چه کتابی بخوانیم که بیشترین فایده را برای ما داشته باشد و چگونه از بین گزینه های متعدد کتاب مناسب را انتخاب کنیم.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام کتابیار، هر سال در ایران کتابهای زیادی تألیف یا ترجمه و چاپ می شود. این عدد در سال ۱۳۹۷ چیزی حدود ۷۰ هزار کتاب بوده در سال ۱۳۹۸ چیزی حدود ۱۰۰ هزار کتاب در کشور منتشر شده است. این کتابها با موضوعات گوناگونی از قبیل درسی، کمک آموزشی، رمان و داستان، تاریخی، دانشگاهی، آموزش بورس، روانشناسی موفقیت، پزشکی و … منتشر می شوند. تنوع و تعداد بالای کتاب هایی که هرساله روانه بازار می شوند انتخاب کتاب مناسب برای مطالعه را به امری دشوار تبدیل کرده است. به علت شیوع ویروس کرونا حتی تهیه کتاب توسط مشتریان هم با چالشهای مختلفی روبه رو شده است و احتمالا بخشی از خرید حضوری مردم از کتاب فروشی ها جای خود را به خرید اینترنتی و یا خرید و مطالعه کتاب از نرمافزارهای کتاب الکترونیک داده است.

اگر شما هم فقط برای موارد ضروری از منزل خارج می شوید و تصمیم گرفته اید که از وقت خود استفاده بهتری نسبت به گشت وگذار در فضای مجازی و تماشای تلویزیون بکنید، پیشنهاد ما به شما مطالعه کتاب است. سرانه مطالعه در ایران چیزی حدود ۱۳ دقیقه است. پس احتمال اینکه شما هم مانند من چند وقتی سراغ کتابخواندن نرفته باشید وجود دارد. حالا تصمیم گرفته اید کتاب بخوانید و مدتی است کتاب نخوانده اید، چه کتابی بخرید؟ این سوال می تواند غلط باشد. بسیاری از ما کتابهایی داریم که به خاطر توصیه دیگران و یا تحقیق خودمان آن را خریداری کرده و بعد از مدتها هنوز آن را بازهم نکرده ایم.

توصیه اول ما این است که سراغ این کتابها بروید زیرا فرآیند انتخاب و خرید برای آن ها طی شده است. حتما دلیلی داشتید که این کتاب را خریداری کردید، از بین کتابهایی که نخواندید کتابی را که بیشتر با نیازهای فعلی شما همخوانی دارد انتخاب و مطالعه کنید. ممکن است این سوال مطرح شود که اگر همه کتابهایی که دارم را خوانده باشم چه؟ این بار حتی کار راحت از قبل است، می توانید یکی از کتاب هایی که موردعلاقه تان بوده و از خواندش لذت بردید و یا مطالب جالبی از آن آموختید را دوباره بخوانید. این کار ارزشی که از آن کتاب دریافت کرده اید را بازیابی و عمق اثر آن را در شما بیشتر می کند. بسیاری از کسانی که برای بار چندم کتابی را می خوانند این نکته را ذکر می کنند که بعضی از بخش های کتاب را بهتر درک می کنند و برخی از جزئیاتی را که دربار اول مطالعه از دیدشان پنهان بوده کشف می کنند.

این امکان وجود دارد که کتابی در حوزه ای که الآن می خواهید بخوانید ندارید و یا دوست دارید که کتابی جدید بخرید و بخوانید. اول باید مشخص کنید که هدف شما از خواندن این کتاب چیست. ممکن است یک نفر به دنبال حس خوب حاصل از مطالعه یک رمان کلاسیک باشد و دیگری به دنبال هیجان یک رمان جنایی و یا فردی به تازگی کد بورسی خود را دریافت کرده و می خواهد از طریق مطالعه کتاب دانش خود را درزمینهٔ سرمایه گذاری در بازار بورس افزایش دهد، شخص دیگری زمان پیش رو را مناسب دیده و می خواهد بر روی شخصیت و عادات خود کار کند و آن ها را با استفاده از رهنمودهای یک کتاب خوب بهبود دهد. هدف شما کاملا به شما و شرایطی که اکنون دارید بستگی دارد. هنگامی که هدف خود را مشخص کردید می توانید با پرسوجو از اطرافیانی که اطلاعات خوبی در مورد کتابها دارند و یا جستجو در اینترنت گزینه ای متناسب باهدف خود پیدا کنید.

فرض کنید کوشا فردی است که از صبح تا شب مشغول کار است و علیرغم تلاش هایش دستاورد چندانی ندارد. او اکنون زمان بیشتری را در خانه سپری می کند و تصمیم گرفته برای بهبود وضعیت خود کتابی تهیه و مطالعه کند. برای او مهم ترین چیز این است که بتواند به کارهای خود سر و سامان بدهد و می خواهد در این زمینه یک کتاب مناسب پیدا کند. او از دوست خود ناصر که فردی کتاب خوان است کمک می خواهد و ناصر به کوشا کتاب اصل گرایی را پیشنهاد می دهد؛ کتابی که دقیقا باهدف کمک به افرادی همچون کوشا که ساعات زیادی کار می کنند ولی نتیجه دلخواه خود را نمی گیرند تألیف شده. کوشا تصمیم به خرید کتاب از طریق سایتهای فروش کتاب می گیرد. او در جستجوی خود به سایت کتابیار می رسد و بعد از مطالعه شرایط و قوانین خرید و قسمت سوالات متداول، این سایت را برای خرید مناسب می بیند و فرآیند خریدش را تکمیل می کند. بعد از چند روز کتاب به دست کوشا می رسد و حالا فرآیند اصلگرا شدن او شروع شده است، یعنی کار کمتر و دستاورد بیشتر.

انتهای رپرتاژ آگهی

پرسش و پاسخ در در ایام قرنطینه چه کتابی بخوانیم؟

گفتگو با هوش مصنوعی