حمایت یک میلیارد و ۸۶۰ میلیون تومانی از فناوران خراسان جنوبی



به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی ناصری در نشست خبری با بیان اینکه اشتغال مبتنی بر سیستم کارمندی و استخدام در ادارات جوابگوی جامعه نیست، اظهار کرد: متأسفانه این روند با شدت ادامه دارد و مسلما در یک جایی به بن بست خواهد رسید.

وی با اشاره به اینکه ایران از نظر تعداد کارمند به نسبت جمعیت بزرگترین دولت را دارد و متأسفانه هنوز هدف اولیه ما استخدام دولتی است، تصریح کرد: باید نوآوری و فناوری برای ماندن در چرخه بازار مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه در تولید علم جز کشورهای برتر دنیا هستیم اما اینها به سفره مردم نمی رسد، گفت: مسئولان پارک های علم و فناوری را با ارگان های دولتی اشتباه نگیرند.

وی بیان داشت: در پارک های علم و فناوری قوانین به گونه ای هستند که متخصصان حرفه ای برای حمایت و هدایت افراد در این حوزه فعالیت می کنند.

وی با بیان اینکه مأموریت پارک های علمی فراهم سازی بسترهای لازم را برای فعالیت افراد علاقمند در حوزه فناوری است، عنوان کرد: تلاش می کنیم تا بستر لازم را برای جوانان و افرادی که رشد و خلاقیت دارند فراهم کنیم تا احتمال شکست آنها را کاهش دهیم.

ناصری خواستار درک جایگاه اصلی پارک علم و فناوری استان شد تا گرفتار ساختار بروکراسی سایر دستگاه های اجرایی نشوند.

وی از فعالیت یک پارک و چهار مرکز رشد در شهرهای قاین، فردوس و طبس خبر داد و افزود: ۱۴۶ شرکت فناور و دانش بنیان در خراسان جنوبی فعال است.

وی با بیان اینکه بیشترین پتانسیل نیروی انسانی را داریم که کمترین زیرساخت را در این حوزه لازم دارد، بیان کرد: ۳۹ درصد فعالیت های استان در حوزه فناوری آی تی است.

به گفته وی ۲۰ شرکت در حوزه برق و الکترونیک، ۲۲ شرکت در حوزه مکانیک و عمران، ۲۱ شرکت در حوزه گیاهان دارویی و کشاورزی، دو شرکت در حوزه معدن و ۲۴ شرکت در سایر حوزه ها فعال هستند.

وی عنوان کرد: ۵۹ شرکت فناور و دانش بنیان در دوره پیش رشد ،۲۲ شرکت در امور مؤسسات و ۶۵ شرکت در دوره رشد هستند.

رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی بیان داشت: ۳۵ شرکت در استان خراسان جنوبی مجوز دانش بنیان دارند.

ایجاد ۷۰۰ نفر اشتغال در شرکت های فناور و دانش بنیان استان

ناصری با تاکید بر اینکه افرادی که فکر و ایده دارند اگر به مراکز رشد و پارک مراجعه کنند ما حمایت های لازم را خواهیم داشت، تصریح کرد: فعالیت های خود را در دو حوزه فرهنگ سازی و توانمند سازی دنبال می کنیم.

وی از برگزاری ۱۵ کارگاه در مدارس و دانشگاه ها در حوزه فرهنگ سازی خبر داد و افزود: ۲۴ عنوان کارگاه را نیز برای فناوران استان از ابتدای امسال برگزار کرده ایم.

وی با بیان اینکه افرادی که در پارک پذیرش شوند و مستقر باشند از قوانین مناطق آزاد برخوردار می شوند، گفت: حدود ۱۱۰ عنوان حمایت قانونی داریم.

ناصری با بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد بودجه پارک و علم و فناوری استان صرف حمایت از فناوران می شود، ادامه داد: از ابتدای سال جاری تا کنون یک میلیارد و ۸۶۰ میلیون تومان پرداختی مستقیم برای حمایت از فناوران داشته ایم.

به گفته وی در سال جاری همچنین از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی ۵۴ میلیارد برای حمایت از فناوران استان مصوب شده است که از این میزان ۴۷ میلیارد تومان برای شرکت های دانش بنیان پارک است.

وی با بیان اینکه در شرکت های دانش بنیان و فناور مستقر در پارک علم و فناوری استان برای ۷۰۰ نفر اشتغال طی سال جاری ایجاد شده است، ادامه داد: فضای کافی برای استقرار شرکت های دانش بنیان در استان را نداریم و برای استقرار ۳۰ شرکت فضای مناسب نیاز است.

ناصری عنوان کرد: ساختمان جدید پارک بیش از ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و زیرساخت های برق، آب، گاز و اینترنت احتمالا تا سال ۱۴۰۰ در محل جدید پارک علم و فناوری فراهم شود.

پرسش و پاسخ در حمایت یک میلیارد و ۸۶۰ میلیون تومانی از فناوران خراسان جنوبی

گفتگو با هوش مصنوعی