روزهای پراسترس کنکور و دغدغه های دانش آموزان - اخبار خراسان جنوبی - اخبار استانها تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، این روزها بحث داغ هر محفلی کنکور است و قبولی در دانشگاه هدف بزرگ اکثر دانش آموزان است اما کنکور نه تنها دانش آموزان بلکه خانواده ها را نیز به چالش کشانده است.

طی سالهای اخیر مجلس برای حذف کنکور طرح داد اما تاکنون به نتیجه مطلوب نرسیده است از طرف دیگر در سالهای اخیر با نفوذ اینترنت و تقلب در کنکور انگیزه جوانان را کاهش داده است. اما نظر دانش آموزان در خصوص کنکور و تغییرات ایجاد شده برای آن چیست.

در خصوص کنکور با تعدادی از دانش آموزان هم استانی به گفت وگو نشستیم.

استرس نگذاشت رشته مورد علاقه ام قبول شوم

فرزانه دختر نوجوان بیرجندی که سال گذشته در کنکور در رشته مورد علاقه خود قبول نشده و امسال می خواهد یک بار دیگر شانس خود را امتحان کند به خبرنگار تسنیم گفت: یک دانش آموز ۱۲ سال درس می خواند اما اینکه بخواهند طی سه ساعت کنکور سرنوشتش مشخص شود بی انصافی است.

وی با بیان اینکه سال گذشته ماه ها خودم را در خانه حبس کردم و درس خواندم اما در سر جلسه کنکور به دلیل استرس نتوانستم به سوالات به موقع پاسخ بدهم و رشته مورد علاقه ام قبول نشدم.

وی خاطرنشان کرد: به نظرم اگر کنکور حذف شود و فقط نتیجه ۱۲ سال تلاش محاسبه شود، زیباتر و بهتر است.

به رشته تحصیلی ام علاق ای نداشتم

رضا پسر بیرجندی که عاشق فوتبال است نیز می گوید: از بچگی به دنبال ورزش بودم اما خانواده ام اصرار داشتند به جای ورزش در رشته تجربی درس بخوانم.

وی با تاکید بر اینکه وقتی به یک رشته علاقه نداری قطعا در آن موفق نخواهی بود، ادامه می دهد: کنکور یک تابو وحشتناک برای جوانان و خانواده ها شده است و اینکه پول داشته باشد و بتواند از کلاس های کنکور و اساتید مجرب استفاده کند موفق می شود اما وای به حال دانش آموزی که خانواده کم درآمد دارد.

این جوان بیرجندی یادآور شد: همکلاسی من از کلاس های گران قیمت استفاده می کند و فرق او با من این است که به خوبی تکنیک های تست زنی را آموزش می بیند.

هزینه بالای کلاس های کنکور

محسن دیگر دانش آموز خراسان جنوبی نیز با بیان اینکه به نظرم اگر معدل ۱۲ سال دانش آموز در ورود به دانشگاه مورد توجه قرار گیرد، خیلی بهتر است ادامه می دهد: اسم کنکور خودش یک استرس مضاعف دارد و اینکه پس از ۱۲ سال تحصیل بخواهند با یک آزمون آینده ات را تعیین کنند دور از انصاف است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر کلاس کنکور برای دو سه درس بالای ۵ تا ۱۰ میلیون تومان است، عنوان می کند: این در شرایطی است که آن دانش آموزی که خانواده اش وضعیت مالی خوبی ندارند، نمی تواند از این امکانات استفاده کند و باز تبعیض ایجاد می شود.

وی تاکید می کند: مشکل اساسی اینجاست که در کنکور، همه یک آزمون می دهند یعنی کنکور همگانی است ولی آموزش در مدرسه دولتی و غیردولتی در یک سطح نیست.

آسیب روانی پس از قبول نشدن دانش آموزان

یک مادر بیرجندی نیز با اشاره به اینکه دخترم از پایه هفتم برای کنکور برنامه ریزی کرده و به کلاس می رود، ادامه می دهد: الان دوسال است خانواده من درگیر این مساله هستیم و اگر به نتیجه مطلوب نرسد آسیب روانی بسیاری می بیند.

وی خاطرنشان می کند: یکسال است که به فامیل و آشنا اعلام کرده ایم به خاطر کنکور دخترم از پذیرایی مهمان معذور هستیم اما نگران آینده او هستیم.

این مادر خراسان جنوبی با اشاره به اینکه به دخترم گفته ایم حتی اگر قبول نشدی اصلا مهم نیست فدای سرت، اظهار می کند: اما استرس را در رفتار او می بینم. محصلان باید زندگی کنند اما کنکور بهترین روزهای دانش آموزان را از آنها می گیرد.

منابع ناکافی کتاب و نرم افزار کنکور در شهرهای کوچک

یک دانش آموز دیگر در سربیشه نیز عنوان می کند: در شهر ما منابع کافی برای کتاب و نرم افزارهای درسی وجود ندارد اما شرایط کنکور من که در یک شهر کوچک زندگی می کنم با دانش آموزی که در تهران زندگی می کند مساوی است!

مریم با بیان اینکه از طرف دیگر برخی سوالاتی که در کنکور مطرح می شود از کتاب درسی نیست، بیان می کند: اگر دانش آموز کتاب های تستی مؤسسات را نخواند، نمی تواند جواب دهد و این ظلم به دانش آموزانی است که نمی توانند از منابع اصلی و کافی استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه کنکور آنقدر بزرگ شده که تبدیل به یک غول شده است، اضافه می کند: این روزها همه جا حرف از کنکور است خانواده، فامیل، مدرسه و دوستان و این موضوع استرس یک دانش آموز کنکوری را مضاعف می کند.

کسی نمی پرسد حالت خوب است؟

زهرا هم یکسال است که پشت کنکور مانده و به قول خودش امسال هم برای یک ماراتن دیگر خودش را آماده می کند: برای همه فقط قبول شدن در کنکور و آن هم در یک رشته خوب مهم است؛ کسی نمی گوید حالت خوب باشد.

وی عنوان می کند: چرا باید یک دانش آموز مدام درس بخواند؟ چرا باید هم در مدرسه درس بخوانیم و هم در خانه درس بخوانیم؟ ما باید زندگی کنیم.

این دانش آموزی سرایانی با اشاره به اینکه یک دانش آموز درس می خواند که بتواند زندگی خوبی در آینده داشته باشد، ادامه می دهد: اما کنکور، زندگی را به کام دانش آموزان تلخ می کند،نمی گوییم نباشد اما این همه استرس و حرف درباره آن باید کمرنگ باشد.

توصیه مهم برای کاهش استرس دانش آموزان کنکوری

کارشناس فعال حوزه آموزش و پرورش خراسان جنوبی با اشاره به به نزدیک بودن روزهای برگزاری کنکور سراسری و عواملی که می تواند منجر به استرس دانش آموزان کنکوری شود، می گوید: این نکته را باید مد نظر قرار داد که تا زمانی که کنکور برگزار می شود، طبیعی است که دانش آموزان استرس و اضطراب داشته باشند.

سعید تقی آبادی عنوان می کند: با برقراری عدالت آموزشی و هم تراز کردن سطح آموزشی در مدارس کشور، می توان عواملی که منجر به استرس دانش آموزان می شود را کاهش داد.

اهمیت نقش خانواده در حمایت از فرزندان کنکوری

تقی آبادی با اشاره به اینکه والدین در این برهه زمانی ضمن حمایت عاطفی از فرزندان شان، باید سطح انتظارات خود را طبق توانایی فرزندان و تلاش هایی که در سال های تحصیلی گذشته انجام داده اند در نظر بگیرند، خاطرنشان می کند: با توقعات و انتظارات بالا، استرس و اضطراب را به فرزندان خود تحمیل نکنند.

این کارشناس آموزش و پرورش، با تاکید بر اینکه دانش آموزان کنکوری نباید در روزها خیلی خود را خسته کنند و با آرامش خاطر پیش بروند، ادامه می دهد: علاوه بر اینکه نباید به خود استرس وارد کنند.

وی با اشاره به اینکه دانش آموزان باید برنامه مطالعاتی خود را طوری پیش ببرند که در زمان باقی مانده بتوانند دروس تخصصی خود را یکبار دیگر مرور کنند عنوان می کند: آنها باید بدانند که هرآنچه تاکنون تلاش کردند، نتیجه تلاش خود را هم خواهند دید.

انتهای پیام/ ۲۵۷/.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «روزهای پراسترس کنکور و دغدغه های دانش آموزان - اخبار خراسان جنوبی - اخبار استانها تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.