مقایسه آریو S۳۰۰ اتوماتیک با زوتی Z۳۰۰ اتوماتیک+مشخصات فنی



مقایسه خودرو؛

به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، سایپا آریو S۳۰۰ و زوتی Z۳۰۰، سدان هایی اقتصادی و مشابه یکدیگر هستند که توسط سایپا به بازار کشورمان عرضه شده اند. در حقیقت سایپا آریو که مدتی با کد S۳۰۰ نیز شناخته می شد، نمونه مونتاژی از زوتی Z۳۰۰ است. زوتی Z۳۰۰ یک سدان اقتصادی چینی از شرکت نوپای زوتی است که در بازه زمانی کوتاهی، توسط سایپا و تنها به صورت وارداتی در بازار کشورمان به فروش رسید.

آریو سایپا و زوتی Z۳۰۰ در نگاه اول مشابه به نظر می رسند و البته وجود این تشابهات کاملا طبیعی خواهد بود. با این حال همانند هر خودرو مونتاژی دیگری، تفاوت هایی بین نمونه وارداتی و نمونه ساخت داخل آن وجود دارد. در مقاله « آریو S۳۰۰ اتوماتیک یا زوتی Z۳۰۰ اتوماتیک؟ » از مجله خودرو همراه مکانیک قصد داریم به بررسی دقیق این دو برادر پرداخته و تفاوت های موجود بین آریو S۳۰۰ و زوتی Z۳۰۰ را برای شما بیان کنیم؛ لطفا در ادامه با ما همراه باشید.

معرفی آریو S۳۰۰ اتوماتیک و زوتی Z۳۰۰ اتوماتیک

نخستین بار در سال ۲۰۱۲ بود که شرکت تازه تأسیس زوتی از محصول جدید خود یعنی زوتی Z۳۰۰ رونمایی کرد. این خودرو بر اساس پلتفرم نسل اول تویوتا آلیون (Toyota Allion) ساخته شده است و نمای ظاهری آن نیز یک کپی کامل از این خودرو محسوب می شود. بدیهی است که اکثر شرکت های چینی راه خود را با کپی کاری از بزرگان صنعت خودرو آغاز کردند و زوتی نیز از همین سنت پیروی می کند.

در بخش فنی، کمپانی زوتی از یک موتور ۱٫۶ لیتری ۴ سیلندر ساخت شرکت میتسوبیشی برای این خودرو استفاده کرده است. حاصل ترکیب های شرکت زوتی یک خودروی کاملا اقتصادی چینی بود که در رقابت با سایر برندهای شناخته شده بازار چین، توانست جایگاه متوسطی را ازآن خود کند. در حالحاضر نسل دوم این خودرو با نام زوتی Z۳۶۰ به بازار چین عرضه می شود که در مقایسه با نسل اول، تغییرات قابل توجهی را تجربه کرده است.

در سال ۱۳۹۳ شرکت سایپا توانست نمونه هایی از این خودرو را با هدف آزمون بازار داخلی، وارد کشور کند. ازهمین رو در حالحاضر نمونه های وارداتی زوتی Z۳۰۰ با مدل ۲۰۱۴ در بازار ایران موجود هستند. پس از عرضه نسبتا موفق زوتی زد ۳۰۰، شرکت سایپا تصمیم گرفت تا پروژه مونتاژ این خودرو را نیز آغاز کند. مونتاژ زوتی Z۳۰۰ در داخل کشور و تولید آریو، قیمت تمام شده این خودرو را به شدت کاهش داد و به همین دلیل مصرف کنندگانی که نمونه های وارداتی زوتی Z۳۰۰ را خریداری کرده بودند، زیان های قابل توجهی را تجربه کردند.

آریو سایپا نیز نسخه مونتاژی زوتی Z۳۰۰ است که در فاصله سال های ۱۳۹۴ الی ۱۳۹۸ توسط بنیان توسعه صنعت خودرو سایپا(بن رو) به تولید رسید. پس از به نتیجه رسیدن مذاکرات زوتی و سایپا در خصوص تولید این خودرو، محصول جدید سایپا ابتدا با نام S۳۰۰ و سپس با نام آریو به بازار عرضه شد. آریو پس از حضور در بازار داخلی، با خودروهایی همچون دنا از ایران خودرو و برلیانس H۳۳۰ از پارس خودرو به رقابت پرداخت که در برابر هر دو حریف نتیجه را واگذار کرد. درنهایت نیز تولید این محصول به دلیل قطع همکاری های شرکت چینی با سایپا متوقف شد و سایپا آریو همانند بسیاری از محصولات چینی دیگر، به تاریخ پیوست!.

مقایسه طراحی

همان طور که در معرفی خودروها نیز گفته شد، نمای کلی زوتی Z۳۰۰ نمونه کپی شده از نسل پیشین تویوتا آلیون است. نمونه های مونتاژی آریو نیز از نظر طراحی تفاوتی با زوتی Z۳۰۰ ندارند و هر دو خودرو از طرحی قدیمی، اقتصادی و درعین حال هماهنگ و موزون بهره می برند. تنها تفاوت نسخه های مونتاژی و وارداتی، به لوگو سازنده خودرو و اسم اتومبیل خلاصه می شود.

آریو S۳۰۰ در مقایسه با رقیبی همچون تندر ۹۰ ظاهر زیباتری ارائه می دهد و با ترکیبی از چراغ های کشیده در جلو و عقب، ظاهری چشم نواز را به نمایش می گذارد. ظاهر این خودرو در مقایسه با دنا نیز از هماهنگی به مراتب بیشتری برخوردار است و در نمای ظاهری آن با ملغمه ای از ایده های متفاوت مواجه نخواهیم بود؛ البته آریو مزایای ظاهری خود را به تویوتا آلیون مدیون است.

یکی از نکات جالب طراحی ظاهری که می تواند برای خریداران جالب باشد، مربوط به رنگ بندی خودرو است. نسخه های وارداتی زوتی Z۳۰۰ با تنوع قابل توجهی از رنگ بندی به بازار عرضه شدند و علاوه بر رنگ های مرسوم همچون مشکی و سفید، نمونه های نقره ای و قرمزرنگ زوتی Z۳۰۰ نیز به چشم می خورد. در سوی مقابل، آریو S۳۰۰ برای مدتی طولانی تنها با رنگ سفید به تولید می رسید و در اواخر دوران مونتاژ، سایپا نمونه های اندکی را با رنگ مشکی به بازار عرضه کرد.

مقایسه فنی

در این بخش از مقاله « آریو S۳۰۰ اتوماتیک یا زوتی Z۳۰۰ اتوماتیک؟ » به ب مقایسه فنی خواهیم پرداخت؛ همانند قسمت طراحی، در بخش قوای فنی نیز تشابهات زیادی مابین زوتی Z۳۰۰ و آریو S۳۰۰ دیده می شود. عمده نسخه های مونتاژی آریو S۳۰۰ از قوای فنی مشترکی با زوتی Z۳۰۰ برخوردار هستند که عبارت است از پیشرانه ۱٫۶ لیتری تنفس طبیعی و جعبه دنده چهار سرعته اتوماتیک. موتور یاد شده قادر است تا حداکثر ۱۱۲ اسب بخار قدرت و ۱۵۱ نیوتن متر گشتاور تولید کند.

با این حال سایپا تصمیم گرفت با به کارگیری پیشرانه ۱٫۵ لیتری و گیربکس ۵ سرعته دستی، تنوع مدل های این خودرو را در بازار کشورمان افزایش دهد. نمونه های معدودی از آریو نیز با پیشرانه ۱٫۶ لیتری و گیربکس دستی تولید شدند که مصرف سوخت کمتر و شتاب بیشتر(نسبت به نسخه های اتوماتیک)، از مزایای آن ها محسوب می شود. درنهایت از این نمونه ها استقبال چندانی به عمل نیامد و عمر کوتاهی در خط تولید سایپا داشتند.

مدل خودرو آریو S۳۰۰ زوتی Z۳۰۰ پیشرانه ۴ سیلندر خطی ۱۶ سوپاپ ۴ سیلندر خطی ۱۶ سوپاپ حجم موتور ۱٫۶ لیتر ۱٫۶ لیتر حداکثر قدرت ۱۱۲ اسب بخار ۱۱۲ اسب بخار حداکثر گشتاور ۱۵۱ نیوتن متر ۱۵۱ نیوتن متر گیربکس اتوماتیک ۴ سرعته / ۵ سرعته دستی اتوماتیک ۴ سرعته مصرف سوخت ترکیبی(در هر صد کیلومتر) ۷٫۲ لیتر(اتوماتیک) / ۶٫۵۴ لیتر(دستی) ۷٫۲ لیتر شتاب صفر تا ۱۰۰ ۱۱٫۵ ثانیه(دستی) / ۱۴ ثانیه(اتوماتیک) ۱۴ ثانیه حداکثر سرعت ۱۷۰ ۱۷۰

مقایسه آپشن ها و امکانات

نسخه های وارداتی زوتی Z۳۰۰ به عنوان یک سدان اقتصادی چینی در سال ۲۰۱۴، امکانات رفاهی مناسبی را در خود گنجانده بود. نمایشگر پنج اینچی لمسی با دکمه های کنترلی روی فرمان، سیستم صوتی با شش بلندگو، دوربین و سنسور عقب و سانروف بخشی از امکانات زوتی Z۳۰۰ وارداتی هستند.

بخش جذاب مقاله « آریو S۳۰۰ اتوماتیک یا زوتی Z۳۰۰ اتوماتیک؟ » به امکانات رفاهی مربوط می شود. سایپا به دلایل مختلفی، بخش زیادی از آپشن های آریو را هنگام مونتاژ حذف کرد و خریداران ناچار بودند با صرف هزینه شخصی، برخی تجهیزات را در اتومبیل خود نصب کنند. در سایپا آریو خبری از نمایشگر و دوربین عقب نیست، تعداد ایربگ ها به دو عدد کاهش یافته است، سیستم صوتی تنها چهار بلندگو دارد و سیستم تهویه نیز از اتوماتیک به دستی تغییر حالت داده است.

تجهیزات آریو S۳۰۰ زوتی Z۳۰۰ چراغ مجهز به چراغ مه شکن جلو و چراغ مه شکن عقب، لامپ های هالوژنی و چراغ بدرقه مجهز به چراغ مه شکن جلو و چراغ مه شکن عقب، لامپ های هالوژنی و چراغ بدرقه سیستم های مولتی مدیا سیستم صوتی مجهز به ۴ اسپیکر، قابلیت پشتیبانی از USB – CD – MP۳ دارای ۶ بلندگو، قابلیت پشتیبانی از USB – DVD – MP۳ صفحه نمایش نمایشگر ۴٫۲ اینچی صفحه کیلومتر نمایشگر ۵ اینچی لمسی به همراه رهیاب، نمایشگر ۴٫۲ اینچی صفحه کیلومتر رینگ ها ۱۹۵/۶۵R۱۵ ۱۹۵/۶۵R۱۵ آینه آینه جانبی با تنظیم برقی آینه جانبی با تنظیم برقی تهویه مطبوع تهویه مطبوع دستی تهویه مطبوع اتوماتیک صندلی صندلی با روکش چرمی، قابلیت تنظیم صندلی راننده و سرنشین در شش جهت، مجهز به ایزوفیکس صندلی با روکش چرمی، قابلیت تنظیم صندلی راننده در شش جهت و سرنشین در چهار جهت، مجهز به ایزوفیکس شیشه تنظیم برقی شیشه های جلو و عقب تنظیم برقی شیشه های جلو و عقب سیستم های هشداردهنده سنسور پارک عقب سنسور پارک عقب سایر امکانات فرمان هیدرولیک، صندلی های عقب تاشو فرمان هیدرولیک، صندلی های عقب تاشو، دکمه های کنترلی روی فرمان، سانروف

مقایسه ایمنی

به بخش مقایسه ایمنی مقاله « آریو S۳۰۰ اتوماتیک یا زوتی Z۳۰۰ اتوماتیک؟ » رسیدیم؛ زوتی Z۳۰۰ به لطف شش کیسه هوا و ترمزهای قابل اطمینان خود، موفق شده است در آزمون موسسه تست تصادف چین یا همان C-NCAP، پنج ستاره ایمنی را کسب کند. سقف، ستون ها و درب های زوتی Z۳۰۰ از استحکام مناسبی برخوردار هستند و این نکته را در اولین برخورد با این خودرو متوجه خواهید شد.

البته نباید از یاد برد که این امتیاز ایمنی مربوط به نسخه های وارداتی است که مجهز به شش کیسه هوا هستند و در مورد نمونه های مونتاژی که دو کیسه هوا دارند، با سطح پایین تری از ایمنی مواجه خواهیم بود.

تجهیزات آریو S۳۰۰ زوتی Z۳۰۰ تجهیزات ایمنی و حفاظتی سیستم ضد سرقت(Immobilizer)- قفل مرکزی سیستم ضد سرقت، قفل مرکزی کیسه هوا ۲ عدد(ایربگ راننده و سرنشین جلویی) ۶ کیسه هوای ایمنی سیستم ترمز ترمزهای چهارچرخ دیسکی مجهز به سیستم ضد قفل(ABS) و توزیع کننده نیروی ترمز(EBD) ترمزهای چهارچرخ دیسکی مجهز به سیستم ضد قفل(ABS) و توزیع کننده نیروی ترمز (EBD)

مقایسه تجربه رانندگی

زوتی Z۳۰۰ یا آریو S۳۰۰ خودرویی کاملا خانوادگی است و این موضوع را به سرعت در اولین تجربه با آریو متوجه خواهید شد. به لطف بهره مندی از مهندسی تویوتا، میدان دید راننده وسیع بوده و قدرت مانور مناسبی در ترافیک های شهری خواهید داشت. ترمزهای خودرو عملکردی مطمئن از خود نشان می دهند و سیستم تعلیق آریو نیز به عنوان یک سدان اقتصادی حاضر در این رنج قیمتی، به خوبی ضربات ناشی از ناهمواری های سطح جاده را به خود جذب می کند.

البته آریو S۳۰۰ نیز مانند دیگر رقبای خود معایبی دارد؛ کاستی عمده این خودرو شتاب و کشش ضعیف آن است که به دلیل عدم هماهنگی وزن خودرو و پیشرانه ۱٫۶ لیتری آن بروز پیدا می کند. عایق بندی کابین نیز در حد دیگر خودروهای این رده از بازار بوده و صدای موتور در دورهای بالا به کابین نفوذ می کند.

جعبه دنده خودرو برای یک رانندگی آرام و روزمره کاملا مناسب عمل می کند، اما درصورتی که زوتی Z۳۰۰ را تحت فشار قرار دهید، گیربکس خودرو عملکرد هوشمندانه ای از خود بروز نمی دهد و شما را به دردسر خواهد انداخت. درنهایت باید گفت که آریو سدانی آرام و خانوادگی است و به هیچ وجه نباید از این خودرو انتظار عملکردی اسپرت داشته باشید. لازم به ذکر است که تفاوتی بین تجربه رانندگی با آریو S۳۰۰ و زوتی Z۳۰۰ وجود ندارد.

مقایسه شرایط بازار

زوتی Z۳۰۰ و آریو S۳۰۰ هر دو سدان هایی اتوماتیک و اقتصادی هستند و با خودروهایی همچون تندر پلاس، جیلی GC۶، پژو پارس اتوماتیک و برلیانس H۳۳۰ به رقابت می پردازند. در حال حاضر اکثر سدان های اقتصادی و اتوماتیک بازار با قیمت هایی فراتر از حد انتظار، خریدوفروش می شوند و از میان آن ها آریو سهم اندکی از این بازار را به خود اختصاص داده است.

در این شرایط یکی از معدود دلایلی که شاید بتواند افراد را به خرید آریو اس ۳۰۰ ترغیب کرد، قیمت کمتر این خودرو نسبت به رقبا خواهد بود. تبلیغات ضعیف سایپا، حذف امکانات رفاهی در نسخه های مونتاژی و همچنین قیمت بالای نمونه های وارداتی، موجب شد تا آریو در زمان عرضه به بازار کشور نتواند آن طور که باید فروش قابل توجهی را تجربه کند و اکنون نیز کمتر کسی تمایل به خرید آریو یا زوتی Z۳۰۰ دارد. به همین دلیل در هنگام فروش S۳۰۰ یا Z۳۰۰ خود با مشکل مواجه خواهید شد و ممکن است به راحتی نتوانید برای این خودرو خریدار پیدا کنید.

جمع بندی مقایسه آریو S۳۰۰ اتوماتیک با زوتی Z۳۰۰ اتوماتیک

با نگاهی به مطالب ذکر شده در مقاله « آریو S۳۰۰ اتوماتیک یا زوتی Z۳۰۰ اتوماتیک؟ » می توان به این نکته پی برد که زوتی Z۳۰۰ و آریو S۳۰۰ ، جز در بحث امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند؛ بنابراین مواردی همچون فضای جادار کابین، ایمنی قابل قبول و استهلاک پایین پیشرانه مزایایی هستند که می توانند خرید هر یک از این برادران دوقلو را برای شما جذاب جلوه دهند. البته نسخه های مونتاژی این خودرو از نظر امکانات ضعیف ظاهر می شوند و جذابیت به مراتب کمتری برای مصرف کنندگان دارند.

نسخه های وارداتی نیز معدود هستند و معمولا قیمت بالاتری برای خرید آن ها طلب می شود که چندان قابل پذیرش نیست. از این رو می بایست هر دو خودروی آریو S۳۰۰ و زوتی Z۳۰۰ را محصولات ناکام بازار خودرو ایران بدانیم که در آینده ای نزدیک به سرنوشت خودروهایی همچون ولکس C۳۰ یا جیلی ام گرند ۷ دچار شده و به حاشیه بازار رانده می شوند.

انتهای پیام/

پرسش و پاسخ در مقایسه آریو S۳۰۰ اتوماتیک با زوتی Z۳۰۰ اتوماتیک+مشخصات فنی

گفتگو با هوش مصنوعی