روایتگری دفاع مقدس راهی برای مصون سازی نسل جوان در مقابل هجمه های فرهنگی دشمنان است



به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، حماسه بزرگ دلیرمردان شجاع سال های دفاع مقدس، خلق افتخارآمیزترین بخش تاریخ اسلامی ایران را در پی داشت عظمتی که علی رغم تلاش همه جانبه اندیشمندان، نویسندگان، شعرا و هنرمندان برای ماندگاری بخشیدن به مقاطع پرفراز و نشیب آن، هنوز جای کار فراوان دارد و همتی آسمانی و خدایی را در معرفی آن طالب است.

دراین راستا، اگر به روایت گری نگاهی خاص از زاویه تاثیرگذاری موثر و فراگیر آن نگریسته شود، توجهی درخور را به خود جلب می کند، این نگاه برکات فراوانی را نیز به همراه خود دارد، به طوری که می توان ادعا کرد که بخش مهمی از یافته های نسل جوان نسبت به دفاع مقدس از این زاویه فرهنگی به دست می آید.

اهمیت موضوع روایتگری تا اندازه ای است که مقام معظم رهبری در این باره خطاب به راویان دفاع مقدس می فرمایند« روایت گری یک نهضت، کار بزرگ و یک کار فوق العاده است، اگر چنانچه شما این کار بسیار بزرگ را انجام ندهید، دیگران می آیند جور دیگری روایت می کنند، الان انگیزه وجود دارد که حقایق جذاب و شیرین انقلاب از جمله دفاع مقدس را تحریف کنند و جای «جلاد و شهید» را عوض کنند، اگر شما در میدان نباشید، این کار را می کنند، این مبارزه ادامه همان «کانال کمیل» و همان میدان های جنگ است.»

بنابراین موضوع روایتگری و انتقال روایات دوران دفاع مقدس به نسل جوان از موضوعات مهمی است که باید متولیان حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس نسبت به آن دغدغه داشته باسند و با استفاده از شیوه ها و روش های مختلف و اثرگذار به این روایتگری به ویزه در میان نسل جوان بپردازند.

۴۷۴ هزار و ۴۶۵ سند مکتوب از دوران دفاع مقدس در استان مرکزی جمع آوری شد

مصطفی مشایخی، مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان مرکزی در این باره و با اشاره به جمع آوری اسناد و مدارک دوران دفاع مقدس گفت: اسناد و مدارک دوران دفاع مقدس شامل سه حوزه جمع آوری اسناد دفاع مقدس، تاریخ شفاهی و مدارک و آثار به جا مانده از شهدا می شود.

وی افزود: تاکنون ۴۷۴ هزار و ۴۶۵ سند مکتوب و در سال ۹۸ تقریبا ۶۷ هزار سند جمع آوری شده، همچنین تاکنون ۲۲۰ هزار عکس از دوران دفاع مقدس جمع آوری شده که در سال گذشته حدود ۱۶ هزار و ۵۰۰ عکس بوده است.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان مرکزی ادامه داد: جمع آوری عکس ها مطابق استانداردهای سازمان ملی اسناد انجام می شود و هدف از این کار گویا شدن اسناد برای جست و جو و دسترسی سریع به اسناد است و کلیدواژه های این اسناد پس از خلاصه نویسی در سیستم ثبت می شوند.

یک هزار و ۷۰۰ حلقه فیلم دوران دفاع مقدس در استان مرکزی جمع آوری شد

مشایخی تصریح کرد: تعداد زیادی از عکس ها اطلاعاتی از جمله تاریخ، نام عملیات، مشخصات رزمندگان و سایر موارد را دارند و بخش دیگر اسناد فیلم های آرشیوی است که تاکنون یک هزار و ۷۰۰ حلقه فیلم دوران دفاع مقدس جمع آوری شده است.

وی بیان کرد: در حوزه تاریخ شفاهی، مصاحبه های رزمندگان، فرماندهان و پیشکسوتان دفاع مقدس و خانواده های شهدا است که با خاطره نگاری متفاوت است به طوری که نوعی از ثبت شفاهی خاطرات زمان جنگ است که به عنوان سند تاریخی محسوب می شود و تاکنون ۳ هزار و ۲۰۰ ساعت مصاحبه انجام شده و بالغ بر یک هزار و ۶۰۰ نفر مصاحبه گرفته شده است .

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس استان مرکزی تصریح کرد: خاطره گویی سند نیست به سبب اینکه مورد راستی آزمایی قرار نگرفته است و در واقع خاطره ای که رزمنده یا جانباز از هم رزم شهید خود بیان می کند، است به همین سبب نمی توان آن را به عنوان سند محسوب کرد.

مشایخی ادامه داد: در زمینه آثار و مدارک به جا مانده از شهدای دفاع مقدس این حوزه شامل هر نوع اقلام و وسایل از جمله نظامی و شخصی از شهدا و فرماندهان بازمانده زمان جنگ است که بالغ بر ۴۷۰ مجموعه را از شهدای استان مرکزی از جمله شهدای آموزش و پرورش، ناجا، سپاه، ارتش و همه یگان ها، آثار به جامانده از آزادگان استان و اسرای عراقی و شهید صیاد شیرازی داریم.

کار فرهنگی برای نسل جوان باتوجه به هجمه های فرهنگی علیه کشور باید تقویت شود

وی با اشاره به نهضت روایتگری گفت: کار فرهنگی برای نسل جوان باتوجه به هجمه های فرهنگی علیه کشور باید بیشتر انجام شود و با وجود ظرفیت و سرمایه عظیم پیشکسوتان دفاع مقدس نهضت روایتگری این دو موضوع را به هم متصل می کند.

نهضت روایتگری برای دانش آموزان در مدارس و به صورت کرسی های آزاداندیشی در دانشگاه ها برای دانشجویان انجام می شود

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس استان مرکزی ادامه داد: نهضت روایتگری نسل جدید را با افرادی که خود زمان جنگ را درک کرده و حضور داشتند، آشنا می کند به همین سبب نهضت روایتگری برای دانش آموزان در مدارس و به صورت کرسی های آزاداندیشی در دانشگاه ها برای دانشجویان و نهضت روایتگری برای کودکان با بازدید از باغ موزه دفاع مقدس انجام می شود.

مشایخی بیان کرد: طرح شهید ایزدپناه در این زمینه فعالیت می کند به طوری که دانشجویان به صورت گروه های ۳۰ نفره در رشته های مختلف در بنیاد حفظ آثار استان حضور پیدا کرده و متناسب با رشته خود پیشکسوتان و جانبازان از فعالیت خود در دوران جنگ روایت می کنند.

روایتگری به سبک جدید و متناسب با رشته دانشجویان

وی افزود: به عنوان مثال افرادی که در زمان جنگ در زمینه مهندسی فعالیت می کردند متناسب با رشته دانشجویان فنی و مهندسی با نقشه های مهندسی دوران جنگ به روایتگری در دوران دفاع مقدس و از اقدامات خود موضوعاتی را بیان می کنند همچنین برای دانشجویان پزشکی هم افرادی که در حوزه بهداری و رزم در دفاع مقدس فعالیت می کردند درباره برطرف شدن مشکلات بهداشتی و پزشکی در دوران دفاع مقدس برای دانشجویان مطرح می کنند.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس استان مرکزی بیان کرد: به سبب شیوع ویروس کرونا این نهضت روایتگری در راستای پیشگیری از شیوع این ویروس در جامعه متوقف شده است که پس از نابودی این ویروس و بهبود شرایط این نهضت دوباره فعالیت می کند.

انتهای پیام/۷۱۳/ت
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «روایتگری دفاع مقدس راهی برای مصون سازی نسل جوان در مقابل هجمه های فرهنگی دشمنان است» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.