صادرات ۵۰۰ میلیون دلاری صنایع دستی؛ کارگاه های مناطق سیل زده در اولویت تسهیلات هستند



به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، فرهاد فلاح ظهر امروز در مراسم نکوداشت هفته صنایع دستی با اشاره به اشتغالزا بودن این هنر اظهار داشت: ۲ طرح برای اشتغالزایی در این عرصه طراحی شد که در طرح اشتغال روستایی ۶۰ هزار و در طرح اشتغال شهری ۳۵ هزار فرصت شغلی ارائه شده که هر دو طرح تحت عنوان سامانه کارا پذیرفته شد.

وی با بیان اینکه از ابتدای سال ۹۷ به صورت مستمر برنامه های این طرح پیگیری شد، گفت: تا پایان سال ۹۷ در زمینه تسهیلات روستایی ۲۱۵ میلیارد تومان و در زمینه تسهیلات شهری بیش از ۸ میلیارد تومان جذب شد.

مدیرکل آموزش و حمایت از تولید صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی با اشاره به اینکه صنایع دستی در زمینه ایجاد مشاغل خانگی در صدر است، بیان کرد: سازمان میراث فرهنگی در این بخش ۱۱۴ میلیارد تومان جذب کرده است.

فلاح با اشاره به صدور مجوزهای تولید در اداره کل حمایت از تولید سازمان میراث فرهنگی افزود: با صدور این مجوزها ۵۸ هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی ایجاد شده که مزایای از جمله معافیت از مالیات نیز برای هنرمندان و صنعتگران به دنبال دارد.

وی با اشاره به بیمه هنرمندان و مشکلات مربوط به این موضوع تصریح کرد: ۵ سال نتوانستیم اعتباری جذب کنیم تا اینکه در آذرماه سال گذشته ۳ میلیارد تومان از ردیف متفرقه گرفته شد که پیش بینی می کردیم هزار تا هزار و صد نفر بیمه شوند اما با تعیین دستمزد سال ۹۸ تنها موفق شدیم ۸۱۲ نفر را در کل کشور بیمه کنیم در صورتی که ۳۰ هزار نفر متقاضی بیمه بودند.

مدیرکل آموزش و حمایت از تولید صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی ادامه داد: برای حل این مشکل با صندوق بیمه عشایر، کشاورزی و روستایی تفاهم نامه ای منعقد شده و ۴ هزار نفر زیرپوشش این بیمه قرار گرفتند که مزایای خوبی هم دارد.

فلاح از استاندارد کردن رشته های صنایع دستی برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان خبر داد و گفت: تاکنون ۱۵۹ رشته استاندارد ثبت شده که هنرمندان با مراجعه به سایت استاندارد می توانند برای دریافت نشان استاندارد محصول خود اقدام کنند.

وی با اشاره به حادثه سیل و کارگاه های صنایع دستی و مشاغل خانگی که آسیب دیدند، افزود: با وزارت رفاه صحبت شده و آن دسته از کسانی که تسهیلات دریافت کردند و به دلیل سیل قادر به پرداخت اقساط نیستند، مهلت داده شود و در پرداخت جدید تسهیلات مشاغل خانگی افراد سیل زده در اولویت باشند.

مدیرکل آموزش و حمایت از تولید صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی با اشاره به آمار صادرات گفت: براساس آمار ۲۸۹ میلیون دلار صادرات رسمی صنایع دستی است که با احتساب صادرات چمدانی صنایع دستی نزدیک به ۵۰۰ میلیون دلار می شود.

فلاح از شرکت در ۳۰ نمایشگاه داخلی و خارجی خبر داد و افزود: ۳۰۰ بازارچه موقت تابستانی صنایع دستی نیز تشکیل شده و با همکاری بانک ها بیش از ۲۴ میلیارد تومان از صنایع دستی به عنوان جوایز به صاحبان حساب بانک ها پرداخت شده است.

وی از تصویب قانون حمایت از تولیدکنندگان و فعالان صنایع دستی خبر داد و بیان کرد: پس از ۲٫۵ سال این قانون در مجلس تصویب شده و شورای نگهبان نیز تایید کرده پس از آن باید آئین نامه اجرایی آن در هیئت دولت تصویب شود تا به مرحله اجرا برسد، در حال حاضر پیش نویس آئین نامه اجرایی به هیئت دولت تحویل داده شده است.

مدیرکل آموزش و حمایت از تولید صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی با اشاره به تحریم های ظالمانه و کمبود و گرانی مواد اولیه برای هنرمندان صنایع دستی گفت: تلاش کردیم که مواد اولیه را با همکاری برخی از صنایع داخلی تامین کنیم.

انتهای پیام/ش
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «صادرات ۵۰۰ میلیون دلاری صنایع دستی؛ کارگاه های مناطق سیل زده در اولویت تسهیلات هستند» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.