تاکید عربستان بر توسعه روابط نفتی با چین- اخبار آسیای غربی - اخبار بین الملل تسنیم



به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم،« عبدالعزیز بن سلمان » وزیر انرژی عربستان روز یکشنبه دلیل علاقه کشورش به توسعه روابط دوجانبه با چین را فاش کرد.

عبدالعزیز بن سلمان که در حاشیه نشست تجاری کشورهای عربی و چین در ریاض سخن در پاسخ به این سؤال که چرا ریاض به دنبال توسعه روابط خود با چین است، اعلام کرد که این مسأله زمانی که موضوع به نفت مربوط باشد، ساده است، تقاضای چین برای وارادت نفت همچنان درحال افزایش است، بنابراین ما باید بخشی از این تقاضا را به دست بیاوریم.

وی در ادامه افزود که ما می خواهیم در چین سرمایه گذاری کنیم، زیرا برنامه بلندپروازانه ای برای این موضوع داریم و شاید طرفی که اهمیت بیشتری دارد، همان سرمایه گذاری چینی ها در عربستان است. ما هر دو کار را انجام خواهیم داد، چه سرمایه گذاری در چین یا سرمایه گذاری چینی ها در عربستان باشد.

از سوی دیگر «خالد الفالح» وزیر سرمایه گذاری عربستان از آغاز جاده ابریشم مدرن و جدید میان چین و کشورهای عربی خبر داد.

وی اعلام کرد که موتور جاده ابریشم جدید چشم انداز عربستان برای همکاری و مشارکت است. عربستان سعودی متعهد است به عنوان پل ارتباطی جهان عرب با چین عمل کند.

وزیر سرمایه گذاری عربستان تاکید کرد: محصولات چین علاوه بر کمک به توسعه در عربستان به کمک بزرگی برای توسعه کشورهای جهان عربی تبدیل شده است. ما اکنون در حال مذاکره با شرکت های چینی برای ورود به صنایع پایه مانند باتری خودرو در عربستان هستیم».

یکشنبه دهمین کنفرانس تجاری چین و جهان عرب به میزبانی عربستان سعودی به مدت ۲ روز آغاز شد.

این کنفرانس زیر نظر «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی و با حضور مقامات سعودی و عربی و بیش از ۲ هزار شرکت کننده بلندپایه دولت ها، مقامات ارشد، مدیران ارشد اجرایی، سرمایه گذاران و کارآفرینان عربی برگزار شد. این کنفرانس یکی از بزرگترین گردهمایی های تجار و فرصتی برای بحث در زمینه های همکاری و سرمایه گذاری و اقتصاد و تجارت است.

منابع آگاه اعلام کردند که در روز نخست کنفرانس تجاری مشترک میان کشورهای عربی و چین در ریاض ، ۱۰ میلیارد دلار قراردادهای تجاری دوجانبه امضا شد.در این کنفرانس همچنین معاملاتی به ارزش ۵ میلیارد دلار برای بخش خودروهای برقی نیز مورد توافق قرار گرفت.

در جلسات افتتاحیه نشست تجاری کشورهای عربی و چین «فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان و«خالد بن عبدالعزیز الفالح» وزیر سرمایه گذاری عربستان سعودی ، «احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب و «خو چون خوا» معاون کنفرانس مشورتی سیاسی خلق چین حضور داشتند.

«فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان سعودی روز یکشنبه با حضور در مراسم افتتاح دهمین کنفرانس بازرگانان چینی و عربی، چین را بزرگترین شریک تجاری کشورهای عربی دانست و اعلام کرد که تمایل متقابلی میان کشورهای عربی و چین برای توسعه مشارکت و همکاری وجود دارد.

وی در ادامه ضمن استقبال از این نشست تاکید کرد که دولت عربستان سعودی و شخص محمد بن سلمان به شدت حامی تقویت مشارکت تجاری میان کشورهای عربی با چین است و از نتایج به دست آمده از نشست همکاری کشورهای عربی و چین حمایت کرده اند.

وزیر امور خارجه عربستان تصریح کرد که حجم کل مبادلات تجاری بین عربستان سعودی و چین در سال ۲۰۲۲ میلادی با رشد ۳۱ درصدی به ۴۳۰ میلیارد دلار رسید.

حجم مبادلات تجاری کشورهای عربی و چین در سال گذشته ۲۰۲۲ بیش از ۳۳۰ میلیارد دلار بوده است و چین بزرگترین شریک تجاری عربستان سعودی است و حجم تجارت دوجانبه بین دو کشور در سال ۲۰۲۲ به ۱۰۶٫۱ میلیارد دلار رسیده است.

وزیر امور خارجه عربستان سعودی همچنین در کنفرانس خبری مشترک با « آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد: «چین بزرگترین شریک تجاری ما است، بنابراین طبیعتا تعامل و اشتراکات زیادی با چین خواهیم داشت».

اخیرا نیز «خالد الفاتح» وزیر سرمایه گذاری عربستان اعلام کرد که روابط اقتصادی، تجاری و فرهنگی بین کشورهای عربی و چین بیش از دو هزار سال است و به موجب این روابط محکم و دیرینه، کنفرانس تجاری اعراب و چین برگزار می شود.

وی تاکید کرد که مبادلات تجاری بین کشورهای عربی و چین طی دوره های قبل به سطوح متمایزی رسیده است و حجم مبادلات تجاری بین کشورهای عربی و چین در سال ۲۰۲۲ حدود ۴۳۰ میلیارد دلار برآورد شده که نسبت به سال ۲۰۲۱ رشد ۳۱ درصدی داشته است.

چین به دنبال افزایش سهم خود در سرمایه گذاری و مبادلات تجاری با کشورهای عربی از طریق ابتکارات عظیم از جمله طرح کمربند و جاده، پروژه های زیرساختی فناوری، هوش صنعتی، راه های نوآورانه برای تولید انرژی های پاک و تجدیدپذیر و همچنین سرمایه گذاری در گردشگری، امنیت غذایی، کشاورزی، صنعت و معدن، لجستیک و مراقبت های بهداشتی است.

قابل ذکر است که عربستان سعودی در دسامبر گذشته میزبان اجلاس سران کشورهای عربی و چینی در حاشیه سفر «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین به ریاض بود که طی آن بر تقویت مشارکت استراتژیک و تقویت همبستگی بین دو طرف در عرصه بین المللی توافق شد.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «تاکید عربستان بر توسعه روابط نفتی با چین- اخبار آسیای غربی - اخبار بین الملل تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.