آتش مشکلات بر سر آتش نشانان! / آتش نشانی برای اورهال شدن ۱۰۰ میلیارد تومان نیاز دارد



رئیس شورای اسلامی شهر زنجان با اشاره مشکلات آتش نشانی زنجان گفت: پیگیر اجرایی شدن بند «ی» قانون هستیم که اگر این اتفاق بیافتد، قطعا به نفع آتش نشانان خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، در روز ۷ مهر ۱۳۵۹ وقتی که دشمن بعثی به پالایشگاه آبادان حمله هوایی کرد، آتش نشانان منطقه و شهرهای اطراف برای مهار آتش به پالایشگاه رفتند که در هنگام عملیات اطفای حریق هواپیماهای دشمن مجددا اقدام به بمباران پالایشگاه می کنند که منجر به شهادت تعداد زیادی از آتش نشانان می شود.

نامگذاری این روز با نام روز آتش نشانی و ایمنی در سال ۱۳۷۹ توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور انجام شد، این روز با هدف ترویج ایمنی و پیشگیری از حوادث در سطح کشور هم چنین یادآوری حماسه آفرینی ها و از خود گذشتگی های آتش نشانان میهن اسلامی در عرصه دفاع مقدس نامگذاری شده است.

پس از انقلاب اسلامی، با انحلال سازمان دفاع غیر نظامی، فلسفه وجودی آتش نشانی های کشور توسط بندهای ۱۴ و ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری تعریف شد و از همین رو سازمان های آتش نشانی زیر مجموعه شهرداری ها قلمداد می شوند.

در زنجان نیز ۷ ایستگاه آتش نشانی فعال است که با توجه به گفته مسئولان این ایستگاه ها کفاف نیازهای شهر را نمی دهد و طبق سرانه جمعیتی علاوه بر نیروی انسانی تعداد ایستگاه ها نیز باید افزایش پیدا کند.

تجهیزات آتش نشانی کافی نیست

رئیس شورای اسلامی شهر زنجان با اشاره به پیگیری های انجام شده از سوی شورا درباره مشکلات آتش نشانی زنجان و حل آنها اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که در شهرداری در رابطه با آن مشکل داریم، کمبود نیروی انسانی و تجهیزات مورد نیاز در سازمان آتش نشانی است.

منصور مرادلو با اشاره به اینکه آتش نشانی یکی از مهمترین سازمانهای شهرداری است چون در حوادث نقش تعیین کننده دارد، گفت: متاسفانه از لحاظ نیروی انسانی، تجهیزات و بحث بودجه ای از سال های گذشته توجه جدی به این سازمان نشده است.

وی با اشاره به اینکه آتش نشانی یکی از مهمترین سازمانهای شهرداری است چون در حوادث نقش تعیین کننده دارد، گفت: متاسفانه از لحاظ نیروی انسانی، تجهیزات و بحث بودجه ای از سال های گذشته توجه جدی به این سازمان نشده است.

رئیس شورای اسلامی شهر زنجان اضافه کرد: آتش نشانان در بالاترین دما ( بعضا ۷۰۰ درجه ) در عملیات حضور پیدا می کنند، در حالی که تجهیزات اولیه و ضروری و ماسک های تنفسی مورد نیاز کافی نبوده و استاندارد لازم را ندارد و موضع دیگر اینکه شهرداری مجوز بلندمرتبه سازی داده می شود و از طرفی دیگر نردبان آتش نشانی نداریم.

وی به ماشین آلات مورد نیاز آتش نشانی زنجان اشاره کرد و گفت: اغلب ماشین های آتش نشانی فرسوده است و عمر بالای ۳۵ سال دارد، ماشین هایی که در عملیات های بزرگ جوابگو نخواهد بود.

آتش نشان در زمان شیفت نباید درگیر پخت و پز باشد

مرادلو با تأکید بر توجه بیشتر به سازمان آتش نشانی و نیازهای آن افزود: کار این سازمان با جان مردم در ارتباط است و مهمتر از آن جان خود آتش نشانان است که باید حفاظت شود، موضوعی که در خرید لباس ها و تجهیزات ایمنی به آن بی توجهی شده است.

وی گفت: مهمترین مسئله توجه به سختی کار موجود در کار آتش نشانان که توام با استرس زیاد است که نباید به عنوان یک شغل عادی به آن نگریسته شود

رئیس شورای اسلامی شهر زنجان در ارتباط با بحث رفاهی ماموران آتش نشانی زنجان نیز گفت: در قانون یک بند «ی» وجود دارد که در هر شهر این قانون به شکل متفاوتی اجرایی می شود و همین مهمترین مشکل آتش نشانان است.

مرادلو با اشاره به اینکه اجرایی نشدن همین بند موجب شده در حق آتش نشانان اجحاف شود، گفت: قطعا اگر این بند اجرایی شود در دریافتی آتش نشانان تاثیر بسزایی خواهد شد که البته در این رابطه باید سازمان شهرداری ها و خود استانداری هم پیگیری های لازم را انجام دهد، چون شورا مشکلی با اجرای آن ندارد.

وی با اشاره به بازدیدهای خود از ایستگاه های آتش نشانی و جلسات مشترک با آتش نشانان افزود: از چند ماه قبل نیز در پی اعتراض آتش نشانان این موضوع را پیگیری کردیم و همچنان هم ادامه دارد که امیدواریم به زودی این مشکل حل شود.

مرادلو از کمبود ۹۰ آتش نشان در زنجان خبر داد و گفت: هم این موضوع هم بحث امکانات نیز باید حل شود، چون آتش نشانی مهمترین سازمان شهرداری است.

وی با تأکید بر اینکه غذای آتش نشانان باید از بیرون تهیه شود تا آتش نشان در زمان شیفت درگیر پخت و پز نباشد، افزود: این مشکل می تواند از طریق قرارداد با یک موسسه یا غذاخوری حل شود، چون اصلا در شان نیست که آتش نشان در ایستگاه غذا درست کند.

وی تصریح کرد: با توجه به فرا رسیدن هفتم مهرماه شورای شهر بازهم پیگیر حل مشکلات آتش نشانان است.

آتش نشانی زنجان با ۱۰۰ میلیارد تومان اورهال می شود

معاون مالی و اقتصادی شهرداری زنجان نیز با اشاره به اقدام شهرداری در ارتباط با تهیه اوراق مشارکت برای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی گفت: ارزش اوراق مشارکت برای نوسازی ناوگان حمل ونقل عمومی شهر با خرید مینی بوس ها ۶۰ میلیارد تومان است که با احتساب سود آن در مجموع ۱۲۰ میلیارد تومان باید بازپرداخت شود.

غلامحسن احمدی تصریح کرد: با توجه به اینکه ۵۰ درصد اوراق را دولت، تقبل می کند لذا شهرداری زنجان همان مبلغی که دریافت کرده را بازپرداخت می کند و این یک فرصت استثنایی برای شهرداری زنجان است که می تواند از ان استفاده کند.

احمدی اظهار داشت: بازپرداخت این اوراق به صورت ۴ ساله خواهد بود که در دوره های مشخص، پرداخت می شود.

وی با اشاره به اینکه تکلیف شورا در مرحله بعدی به شهرداری، خرید خودروهای آتش نشانی است، افزود: در این بخش نیز مثل سازمان حمل و نقل عمل خواهیم کرد.

وی با اشاره به اینکه خرید از محل اوراق مشارکت برای آتش نشانی نیز موجب نوسازی خودروها و تجهیزات این سازمان خواهد شد، تصریح کرد: برای اینکه آتش نشانی زنجان و تجهیزات و خودروهای آن اورهال شود، ۱۰۰ میلیارد تومان نیاز است.

معاون مالی و اقتصادی شهرداری زنجان با اشاره به فرسوده بودن خودروهای آتش نشانی و مشکلاتی که این سازمان در این رابطه دارد، گفت: در صورتی که این ۱۰۰ میلیارد تومان تامین شود، هم خودروها نوسازی شده و هم ایستگاه ها استاندارد خواهد شد.

احمدی گفت: دغدغه ما این است که مشکلات سازمان آتش نشانی و آتش نشانان حل شود و معتقدیم به میزانی که این مشکلات حل شود سرعت در کیفیت خدمات دهی به شهروندان هم بیشتر می شود.

رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری زنجان نیز در زنجان به لزوم توجه نیروی انسانی در زمینه امداد و نجات اشاره و اظهار کرد: آتش نشانی زنجان در حال حاضر کمبود نیروی انسانی دارد.

رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری زنجان با اشاره به اینکه آتش نشانی زنجان ۱۰۰ نفر نیروی انسانی کمبود دارد، اضافه کرد: در حال حاضر تعداد نیروهای آتش نشانی ۱۲۰ نفر است.

مجید امیرفضلی تصریح کرد: البته آتش نشانی با وجود کمبود نیرو و اعتباراتی که دارد، در عملیات ها حضور فعال داشته و همواره در صحنه حاضر بوده است.

وی تجهیز ایستگاه گلشهر کاظمیه و همچنین ایجاد ایستگاه آتش نشانی در کنار پروژه سبزه میدان را از دیگر اقدامات شهرداری در ارتقای سطح ایمنی شهر عنوان کرد و گفت: امیدواریم با این اقدامات شاهد ایمنی بیشتر شهر باشیم.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری زنجان نیز به وظایف شهرداری ها در ارتباط با تهیه تجهیزات و ماشین آلات آتش نشانی اشاره کرد و گفت: برای این کار بودجه مخصوصی پیش بینی شده است و شهرداری وقتی ارزش افزوده می گیرد باید برای تجهیزات هم هزینه کند.

صفی الله کرامتی در ارتباط با تفکیک وظایف آتش نشانی ها در نقاط مختلف بیان کرد: آتش نشانی زیر نظر شهرداری است و وظیفه اطفای حریق داخل شهر را دارد و اگر نیروها به شهرک صنعتی هم می روند بنا به درخواست ما بوده است.

انتهای پیام/۷۳۰۰۵
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «آتش مشکلات بر سر آتش نشانان! / آتش نشانی برای اورهال شدن ۱۰۰ میلیارد تومان نیاز دارد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.