توقف اعتبار مناطق سیل زده کرمانشاه در ایستگاه دولت؛ چراغ خاموش مسئولان استانی برای دریافت تسهیلات



به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، سال ۹۸ در استان کرمانشاه همچون برخی از استان های دیگر در حالی آغاز شد که دو سامانه بارشی استان را به شدت تحت تأثیر قرار داد تا این سال با وجود برخورداری از نعمت الهی به سالی به یادماندنی و با خاطرات بد تبدیل شود.

وقوع سامانه بارشی دوم خسارت هایی به مراتب بیشتر بر بخش های مختلف استان شامل واحد های مسکونی، زیرساخت ها، اراضی کشاورزی و راه ها وارد کرد به گونه ای که این سیل ۱۵۶۰ میلیارد تومان خسارت به زیرساخت های استان وارد کرد.

با گذشت حدود ۵۰ روز از وقوع سیل هنوز هیچ مبلغی به عنوان جبران خسارت از سوی دولت به کرمانشاه ابلاغ نشده است و این در حالی است که استان های دیگر این تسهیلات را دریافت کرده اند و مدیران بخش های مختلف اطلاعات دقیق خسارت ها را در گفت وگو با رسانه ها بیان کردند.

پرداخت تسهیلات و بلاعوض مناطق زلزله زده هرسین تا ۲ ماه آینده

امیر شاه آبادی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به اینکه بعد از بازگشایی راه ها ارزیابی ها برای میزان خسارت آغاز شد اظهار داشت: میزان خسارت به زیرساخت ها، کشاورزی، راه ها و واحد های مسکونی ۹۷ تا ۱۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است.

فرماندار هرسین با بیان اینکه ۸۰۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان در این سیل بین ۲۰ تا ۱۰۰ درصد خسارت دید عنوان کرد: با ابلاغ اخیر وزارت جهاد کشاورزی دو کمیته شهرستانی برای تعیین خسارت های اولیه تشکیل شده است.

شاه آبادی با اشاره به اینکه پرداخت ها در دو سطح به زودی آغاز می شود گفت: یک سطح پرداخت های بلاعوض در حوزه اراضی کشاورزی، دام سبک و سنگین، آبزیان و زنبورداری و سطح دیگر تسهیلات است.

وی با اشاره به زمان پرداخت تسهیلات به سیل زدگان افزود: دولت تأمین اعتبار کرده و بلافاصله بعد از تکمیل پرونده های شهرستانی در سامانه وزارت کشور ثبت و به بانک معرفی می شوند و پیش بینی می شود تا دو ماه آینده پرداخت شود.

شاه آبادی با اشاره به اینکه آمادگی مردم سبب شد دام ها و زنان و کودکان از هشت روستای بحرانی خارج شوند گفت: به دنبال وقوع سیل در فروردین ماه امسال درخواست تخلیه هشت روستا در این شهرستان داده شد اما همه تخلیه نشدند و تعدادی باقی ماندند.

وی با بیان اینکه براساس پیش بینی ها ۱۶ روستا در مسیر رودخانه دینورآب و گاماسیاب در معرض سیل قرار داشتند عنوان کرد: تمهیدات لازم برای جلوگیری از خسارت های سیل و ریزش کوه در شهر هرسین و بیستون و رانش در برخی روستاها اندیشیده شده بود.

تسهیلات مناطق سیل زده هنوز به استان کرمانشاه ابلاغ نشده است

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن استان کرمانشاه در حالی که مدیرکل مدیریت بحران استان مبالغ تسهیلات و کمک های بلاعوض در بخش های مختلف را اعلام کرد گفت: تسهیلات و اعتبارات مناطق سیل زده استان کرمانشاه هنوز به بانک ها ابلاغ نشده است.

فرهاد فقیهی در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به اینکه پیش نویس اعتبارات و تسهیلات مناطق سیل زده استان کرمانشاه تهیه شده است اظهار داشت: به طور احتمالی این پیش نویس طی این هفته در دولت مطرح می شود اما هنوز از طرف دولت تصویب و ابلاغ نشده است.

وی با بیان اینکه مبلغ اعتبارات برای استان های گلستان و لرستان مشخص شده است عنوان کرد: مبلغ تسهیلات و کمک های بلاعوض هنوز به استان های کرمانشاه، سنندج و ایلام ابلاغ نشده است و منتظر تصویب و ابلاغ هستیم.

فقیهی گفت: تسهیلات استان های گلستان و لرستان برای واحدهای شهری احداثی ۵۰ میلیون تومان و کمک بلاعوض ۱۲ میلیون تومان است و برای واحدهای روستایی نیز ۴۰ میلیون تومان تسهیلات و ۱۰میلیون تومان بلاعوض تعیین شده است.

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن استان کرمانشاه با بیان اینکه به احتمال زیاد مبلغ تسهیلات و کمک بلاعوض برای کل کشور یکسان است افزود: به محض ابلاغ این تسهیلات به بانک ها مبلغ تعیین شده برای واحدهای تعمیری و تخریبی اطلاع رسانی می شود و تا قبل از ابلاغ دولت نمی توان اطلاع رسانی کرد.

وی با اشاره به اینکه آنچه که در روزهای گذشته به عنوان تسهیلات استان اعلام شده براساس مصوبه دولت برای استان های لرستان و گلستان است بیان کرد: ۹۰ درصد ارزیابی ها در استان کرمانشاه انجام شده است و مواردی به صورت معدود برای ارزیابی به ستادهای معین مراجعه می کنند.

فقیهی با بیان اینکه در مناطقی همچون کرناچی به دلیل شدت آبگرفتگی خسارت ها بعد از مدت ها مشخص می شود گفت: در برخی از مناطق سیل زده استان مردم به دلیل جوشیدن چشمه یا ترک خوردگی برای ارزیابی به ستادهای معین مراجعه می کنند اما تعداد معدود است.

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن استان کرمانشاه با اشاره به اینکه بعد از وقوع سیل در استان کرمانشاه ۲۰۳۲ واحد روستایی نیازمند بازسازی است گفت: ۱۵۰ واحد شهری تخریبی و ۱۱۰۰ مورد واحد شهری و روستایی تعمیری شناسایی شده اند.

سیل ۱۵۶۰ میلیارد تومان خسارت به زیرساخت های استان کرمانشاه وارد کرد

معاون عمرانی استانداری کرمانشاه گفت: به دنبال وقوع سیل در استان کرمانشاه ۱۵۶۰ میلیارد تومان خسارت به زیرساخت های استان کرمانشاه وارد شد.

مهرداد سالاری در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به اینکه مجموع خسارت های سیل به بخش زیرساخت استان غیر از بخش مسکن ۱۵۶۰ میلیارد تومان برآورد شده است اظهار داشت: به دنبال سیل اخیر در مجموع ۳۲۵۲ واحد مسکونی در استان تخریبی و تعمیری ارزیابی شده اند.

وی با بیان اینکه ۱۰۶۷ واحد مسکونی در سطح استان نیازمند تعمیر هستند عنوان کرد: از مجموع واحدهای ارزیابی شده ۲۰۳۲ واحد روستایی و ۱۵۳ واحد شهری باید تخریب و بازسازی شوند.

سالاری با اشاره به اینکه به دنبال سیل اخیر ۴۶۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان خسارت به بخش راه و شهرسازی استان وارد شد گفت: در این مدت ۱۲۴۹ کیلومتر راه در استان صدمه دید و ۱۴۰۵ پل و آبراه نیز تخریب شد.

معاون عمرانی استانداری کرمانشاه میزان خسارت های بخش کشاورزی را ۳۸۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان عنوان کرد و افزود: این خسارت ها شامل بخش های مختلف از جمله امور عشایری، طیور، شیلات و باغات است.

وی با اشاره به اینکه میزان خسارت به بخش نیرو در استان کرمانشاه ۳۸۹ میلیارد تومان برآورد شده است بیان کرد: ۱۸ میلیارد تومان خسارت به دهیاری ها، ۵٫۸ میلیارد تومان به فرمانداری ها و ۳۶ میلیارد تومان به بنیاد مسکن و بافت های روستایی وارد شده است.

سالاری با بیان اینکه ۲۵ میلیارد و ۸۹۰ میلیون تومان خسارت به بخش بهداشت استان وارد شده است گفت: خسارت های محیط زیست سه میلیارد و ۱۴۰ میلیون تومان، میراث فرهنگی ۱۹ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان برآورد شده است.

معاون عمرانی استانداری کرمانشاه با اشاره به اینکه خسارت های سیل به سایر دستگاه ها ۸۰ میلیارد تومان برآورد شده است افزود: سیل اخیر در استان کرمانشاه به قرارگاه نجف اشرف ۳٫۱ میلیارد تومان و به سپاه حضرت نبی اکرم(ص) استان ۵٫۸ میلیارد تومان خسارت وارد کرد.

وی درباره جبران خسارت های وارد شده ناشی از سیل در سطح استان گفت: به طور قطع تسهیلات و کمک های بلاعوضی به واحدهای مسکونی و عشایر آسیب دیده استان پرداخت می شود اما هنوز مصوبه دولت ابلاغ نشده است.

سیل ۵۵۲ میلیارد تومان خسارت به راه های استان کرمانشاه وارد کرد

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمانشاه گفت: سیل دو روز ۱۱ و ۱۲ فروردین ماه در استان کرمانشاه ۳۶۳ میلیارد و ۸۸۷ میلیون تومان خسارت به راه های استان کرمانشاه وارد کرد اما هنوز ریالی بابت این خسارت ها از منابع استانی یا ملی پرداخت نشده و منتظر پرداخت مبلغی هرچند کم هستیم.

فریبرز کرمی در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به خسارت وارده به تأسیسات، راه، ابنیه فنی و ماشین آلات در اثر سیل ۱۱ و ۱۲ فروردین ماه اظهار داشت: در مجموع بیش از ۳۶۳ میلیارد و ۸۸۷ میلیون تومان خسارت به محورها و راه های استان وارد شده که جهت تعمیرات پل ها، لکه گیری و روکش آسفالت و تعمیرات ماشین آلات باید تأمین اعتبار شود.

وی عنوان کرد: به دنبال سیل روزهای ۱۱ و ۱۲ فروردین ماه در سطح استان به ۸۸۳ کیلومتر از راه های استان خسارتی معادل ۲۵۴ میلیارد و ۵۸۱ میلیون تومان خسارت وارد شد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمانشاه بیان کرد: طی دو روز ۱۲۵۳ دستگاه پل در سطح استان متحمل ۹۸ میلیارد و ۲۹۶ میلیون تومان خسارت شدند.

کرمی با اشاره به اینکه خسارت وارد شده به تراشه های سطح استان ۱۱ میلیارد و ۱۰ میلیون تومان برآورد شد، گفت: در دو روز ۱۱ و ۱۲ فروردین ماه یک میلیارد و ۲۳۰ میلیون تومان خسارت به ماشین آلات راهداری استان خسارت وارد شد.

وی با بیان اینکه سیل در بهمن ماه سال گذشته نیز ۴۰ میلیارد و ۹۲۷ میلیون تومان خسارت به راه های استان وارد کرد بیان کرد: خسارت سیل از چهارم تا ششم فروردین ماه امسال نیز به مبلغ ۱۴۷ میلیارد و ۳۹۵ میلیون تومان به مدیریت بحران گزارش شده است.

کرمی اظهار کرد: مجموع خسارت وارد شده به تأسیسات، راه، ابنیه فنی و ماشین آلات بر اثر سیل در حوزه استحفاظی اداره کل حمل و نقل و راهداری استان از بهمن ماه ۹۷ تاکنون ۵۵۲ میلیارد و ۲۱۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است.

خسارت ۴۰۰ میلیارد تومانی سیل به بخش کشاورزی کرمانشاه

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: به دنبال وقوع سیل در استان کرمانشاه بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی استان کرمانشاه وارد شد.

نوربخش حاتمی در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه از خسارت ۴۰۰ میلیارد تومانی سیل به بخش کشاورزی استان خبر داد و اظهار داشت: ۹۰ هزار هکتار از اراضی زراعی و ۲۸۵۰ هکتار از باغات استان دچار خسارت شدند.

وی با بیان اینکه ۱۹ واحد پرورش ماهی و ۲۰۰۰ واحد دامداری سنتی در چند روز وقوع سیل در سطح استان آسیب دیدند عنوان کرد: به دنبال وقوع سیل ۹۵۰ کیلومتر راه بین مزارع و ۵۷۰ کیلومتر مسیر عشایری در استان تخریب شد.

حاتمی از تخریب ۳۳۵ کیلومتر کانال آبیاری و انهار سنتی در سطح استان خبرداد و گفت: به دنبال وقوع این حادثه ۸۰۰۰ هکتار سیستم آبیاری تحت فشار و ۸۹ حلقه چاه در سطح استان خسارت دید.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه در این مدت ۳۳ تن ماهی در استان تلف شده است افزود: ۵۹۵ رأس دام سبک و سنگین در استان کرمانشاه تلف شده است.

حاتمی با بیان اینکه تاکنون مصوبه ای برای جبران خسارت ها از سوی دولت ابلاغ نشده است بیان کرد: کشاورزانی که زمین و باغات آن ها دارای بیمه است می توانند با درخواست در کوتاهترین زمان ممکن خسارت را دریافت می کند.

با توجه به اینکه اراضی کشاورزی ظرفیت قابل توجهی برای استان کرمانشاه محسوب می شود این ظرفیت به دلیل وقوع سیل در برخی از مناطق استان مخدوش شده و در واقع منبع درآمد بسیاری از کشاورزان با اما و اگر و ابهام همراه است.

بنابراین از مسئولان و نمایندگان مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی انتظار می رود همچون سایر استان های سیل زده عزم و اراده جدی تری نسبت به دریافت تسهیلات و بلاعوض از خود نشان دهند.

انتهای پیام / ز

پرسش و پاسخ در توقف اعتبار مناطق سیل زده کرمانشاه در ایستگاه دولت؛ چراغ خاموش مسئولان استانی برای دریافت تسهیلات

گفتگو با هوش مصنوعی