سرپرست دانشگاه بین المللی قزوین: امام خمینی(ره) حیاتی دوباره به اسلام ناب محمدی بخشید- اخبار قزوین - اخبار استانها تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، سیدعلی قاسم زاده عصر امروز در نشست علمی تحلیلی گستره جغرافیایی اندیشه امام(ره) که با حضور اندیشمندان جهان اسلام و جبهه مقاومت در سالن اجتماعات ساختمان آینده پژوهی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) اظهار داشت: امام خمینی در مرتبه نخست یک مصلح اجتماعی واقعی بود که در مکتب ائمه(ع) تربیت شده بود و با الهام از قیام امام حسین(ع) و مکتب عاشورا در پی تحقق مدینه فاضله ایرانی و اسلامی با اتحاد کلمه و همراهی مردم مؤمن و مسلمان ایران بود.

وی با اشاره به پیوند حماسه و عرفان در اندیشه حضرت امام خمینی اضافه کرد: خمینی کبیر با این رویکرد برای تأسیس حکومت جهانی مستضعفان همت کرد و نظامی را بنیان گذاشت که کاخ های استبداد و استعمار را یک جا ویران کرد و نور امید و حیات دوباره اسلام ناب محمدی را در برابر دیدگان ملت ها گشود.

قاسم زاده ادامه داد: مقایسه روان شناسی قوم ایرانی با روان شناسی فرهنگ و مکتب عاشورایی گویای همزیستی تؤامان و درهم تنیده ۲ مؤلفه اساسی هویت ایرانی و اسلامی است که یکی حماسه و دیگری عرفان است. بر این اساس امام خمینی(ره) حقیقتا بازنمایی کهن الگو یا نمونه ازلی قهرمانی است که در روان شناسی قومی و دینی ما ایرانیان جلوه کرده است.

وی با بیان اینکه امام خمینی(ره) چکیده انسان آرمانی و معنوی مکتب اسلام است، یادآور شد: فارغ از فقاهت اعلای حضرت امام(ره)، بینش فلسفی و کلامی ایشان در نظام معرفت شناسی اخلاقی و سلوک حکمایی اسلام او را به خدمت فقه شیعه و عرفان ناب در بدنه و بستره جامعه کشاند و خط بطلانی بر انزواطلبی عرفانی و قشری گری کشید.

سرپرست دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کارآمدی تلفیق فقه و عرفان سیاسی در مکتب مبارزاتی امام خمینی گفت: امام(ره) این تلفیق که در تاریخ عرفان اسلامی بیشتر نشأت گرفته از فرهنگ تشیع به ویژه سیره علوی و حسینی است را بار دیگر به مخاطبان آن در جهان اسلام عرضه کرد.

قاسم زاده افزود: این نظریه عرفان سیاسی فقیهانه و مترقی ولایت فقیه که شریعت و طریقت را در پیوند با اجتماع و مردم بازتعریف می کند، مرام سوفیانه ای که ملامت خلق را بر قبول جمهور برمی گزیدند را از اجتماع گریزان نفی می کند و فقاهت را از حلول و مساوات هجره های طلبی خارج می کند.

وی ادامه داد: امام خمینی(ره) منظومه فکری حکومت مردم سالاری دینی را با بازتولید و بازتعریف نظام حکمایی فضایل و مکارم اخلاقی در برابر صدها ایسم، مکتب و نهله های اجتماعی عرضه می کند و به این ترتیب مبدع نوعی حکمرانی متمایز و حکمت محور با هم راستایی خواسته های خلق، مسیر رضایت خالق و تعالی ناب بشر می شود.

قاسم زاده یادآور شد: در نظام فضایل محور جامعه بر مدار اعتدال فضایل چون عفت، حکمت، شجاعت و عدالت و دفع رذایل افراطی و تفریطی مانند نفی انزواطلبی و رهبانیت افراطی، بی حیایی، بی غیرتی، تحول کورکورانه، مکاری و سفاهت، ظلم پذیری، ستمگری و استبداد استوار است. روشن است که در این منظومه اخلاقی رهبر جامعه در اوج اعتدال قوای سه گانه عفیف بودن، حکیم بودن و شجاعت قرار دارد.

انتهای پیام/ح
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «سرپرست دانشگاه بین المللی قزوین: امام خمینی(ره) حیاتی دوباره به اسلام ناب محمدی بخشید- اخبار قزوین - اخبار استانها تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.