از انفجار خط لوله گاز تا کلید خوردن نسخه الکترونیکی در ۳۱ استان کشور



داغ ترین اخبار سلامت در هفته گذشته؛

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، حوزه بهداشت و درمان در هفته گذشته با رویداد هایی متعدد مواجه بود که در این بسته خبری به بخشی از آنها می پردازیم.

۶ هزار کالای غیرمجاز سلامت در کشور/ پیگیری تمامی تبلیغات محصولات غیرمجاز

شهریار اسلامی تبار در مراسم برگزاری کارگاه آموزشی پیگیری دعاوی در نظام قضایی و شبه قضایی گفت: جلد اول مجموعه کامل قوانین و مقررات حقوقی سازمان غذا و دارو تهیه شده است و در پایان کارگاه رونمایی خواهد شد.

وی با اشاره به گزارش عملکرد اداره بازرسی سازمان غذا و دارو در سه سال گذشته، عنوان کرد: با توجه به حساسیت بیشتر در حوزه بازرسی روی محصولات سلامت محور، میزان پرونده هایی که منجر به ارائه نظریه حقوقی شده، افزایش یافته است.

مدیرکل حقوقی و بازرسی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه این سازمان در بین بیش از ۶۰ دستگاه اجرایی، جزء معدود مراجعی است که فعالیت های خود را در حوزه بازرسی آسیب شناسی می کند، عنوان کرد: سال ۹۶ تعداد پرونده ها ۲۳۰ مورد بود که این تعداد در سال ۹۷ به ۴۰۰ مورد پرونده حقوقی و نظریه حقوقی رسیده است.

اسلامی تبار با تاکید بر اینکه قاچاق و تقلب در حوزه محصولات سلامت محور روند افزایشی داشته است، گفت: در سال ۹۷، بیش از ۸۰ هزار مورد بازرسی از تمامی استان های کشور صورت گرفته که منجر به کشف ۶ هزار مورد پرونده تخلف کالای غیرمجاز با ارزش ریالی ۳۰ میلیارد تومان شده است.

آمار هولناک مصدومیت ها و قطع عضو در چهارشنبه سوری سال گذشته/ آماده باش بیمارستان ها برای چهارشنبه آخر سال

قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت

با اشاره به آمار مصدومیت ها در چهارشنبه سوری سال گذشته اظهار کرد: در حوادث چهارشنبه آخر سال گذشته بیش از ۳ هزار و ۴۴۶ نفر از هموطنان مصدوم شدند که ۸۲۵ مورد آنها دچار سوختگی ۲ و ۳ و ۵۲ نفر دچار قطع عضو شده اند و بیشترین تعداد مصدومان چهارشنبه سوری سال گذشته در گروه سنی بین ۵ تا ۱۹ سال بوده و میانگین سنی آسیب دیدگان ۲۲٫۴ سال بوده است.

جان بابایی به تعداد تخت های سوختگی کشور و آماده باش برای حوادث چهارشنبه آخر سال اشاره کرد و گفت: در حال حاضر حدود ۱۲۰۰ تخت سوختگی در کشور داریم و ۲۰۰ تخت از آن متعلق به آی سی یو ویژه سوختگی است و از ظرفیت این تخت ها برای رسیدگی به مصدومان حوادث چهارشنبه آخر سال استفاده می کنیم.

معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه بیشتر آسیب ها به دست و چشم واردشده است، بیان کرد: در بعضی موارد شدت آسیب حوادث چهارشنبه آخر سال بالا و غیرقابل جبران بوده و صدمات پایداری برای فرد به همراه داشته است.

حادثه انفجار لوله گاز در اهواز ۱۰ مصدوم و فوتی برجای گذاشت/ حریق اطفا شد

مجتبی خالدی سخنگوی اورژانس کشور اظهار کرد: انفجار لوله های گاز در مسیر آزاد راه اهواز به ماهشهر منفجر و باعث حریق ۴ خودروی سمند، بونکر حمل آب، آمبولانس شرکت نفت و اتوبوس (بدون مسافر - فقط راننده) شد.

وی افزود: این حادثه تا کنون باعث مصدومیت و فوت ۱۰ نفر شده است که از این تعداد ۴ نفر فوت و ۶ نفر مصدوم شدند.

خالدی گفت: در حال حاضر اطفا حریق پایان یافته است و برای حادثه ۶ آمبولانس و یک اتوبوس آمبولانس به محل اعزام شدند.

ورود مراکز درمانی کشور به طرح هموویژلانس/ هیچ فوتی ناشی از کمبود خون نداشته ایم

علی اکبر پورفتح اله مدیرعامل سازمان انتقال خون اظهار کرد: سازمان انتقال خون که سالیان درازی را صرف تهیه خون سالم و کافی برای بیماران نیازمند به این گوهر ارزشمند کرده است، اکنون افتخار دارد که به عنوان مرکز همکار سازمان جهانی بهداشت دستاورد های علمی پژوهشی خود را در زمینه طب انتقال خون به کشور های منطقه امرو (مدیترانه شرقی) آموزش می دهد و پروژه های پژوهشی فراملی را در همین زمینه مدیریت می کند.

وی گفت: سازمان انتقال خون با ورود به پنجمین دهه عمر خود، دغدغه میزان اهدای خون را پشت سر گذاشته و در حال حاضر به ظرایف بیشتری، چون استمرار اهدا و کیفیت خون و رسیدن به خطر صفر انتقال خون می اندیشد.

پورفتح اله تاکید کرد: مراکز جامع انتقال خون می توانند پذیرای اهداکنندگان خون، پلاکت و پلاسما باشند و ظرفیت جذب اهداکنندگان بیشتری را دارند.

وی به گسترش طرح هموویژلانس در راستای بهینه سازی مصرف خون و فرآورده های خونی اشاره کرد و گفت: این طرح مراحل تکمیلی خود را پشت سر می گذارد و امسال نیز، چون سال گذشته بیمارستان های بیشتری به این طرح پیوستند و به زودی همه مراکز درمانی کشور در این طرح وارد می شوند.

پورفتح اله افزود: چرخه انتقال خون در ایران سال ها چرخه معیوبی بود که سبب می شد وضعیت خون اهدایی بعد از خروج از سازمان انتقال خون پایش نشود و از نحوه تزریق آن به بیمار و اثرات پس از تزریق بی خبر بمانیم، اما با برقراری سیستم هموویژلانس پایش سلامت خون به چرخه ای کامل بدل شد که همه ساله بیمارستان های بیشتری به این طرح می پیوندند. این پایش سبب کاهش فزاینده خطا های حین انتقال خون شده است و با جمع آوری بازخورد ها و آموزش های لازم این عوارض به حداقل نزدیک می شود.

پیر حسین کولیوند رئیس سازمان اورژانس کشور اظهار کرد: سازمان اورژانس با تعداد ۵۵۰۰ آمبولانس، ۴۱ فروند اورژانس هوایی، ۳۳۰ موتور آمبولانس و ۴۱ اتوبوس آمبولانس در طرح نوروزی ۹۸، آمادگی خدمت رسانی به هموطنان را دارد.

وی با بیان اینکه سازمان اورژانس کشور درصدد است تا با استفاده از نهایت توان و ظرفیت خود و همچنین همکاری با سایر نهاد های مربوطه، تعداد مرگ و میر جاده ای کاهش پیدا کند، اظهار کرد: به دلیل اینکه ۶۰ درصد تصادفات در ۳۰ کیلومتری شهر ها رخ می دهد، بیش از ۶۰۰ کمپ نوروزی را در این نقاط ایجاد کرده ایم تا چنانچه تصادفی رخ داد، در لحظات اولیه، به مصدومان رسیدگی شده و تعداد مرگ و میر جاده ای کاهش پیدا کند.

قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت اظهار کرد: یک برنامه کلی تحت عنوان برنامه جامع الکترونیک شدن خدمات در دو بخش بستری و سرپایی تدوین شده و در حال اجراست.

وی افزود: ما به دنبال الکترونیک کردن تمام خدمات سرپایی و بستری هستیم تا تمامی داده ها در بستر امن و مطمئن الکترونیک ذخیره و مورد بهره برداری قرار گیرند و از این طریق اطلاعات پرونده الکترونیک سلامت را به صورت کامل در اختیار داشته باشیم. معاون درمان وزارت بهداشت بیان کرد: در بخش سرپایی اقداماتی، چون خدمات مربوط به نسخه نویسی الکترونیک، ویزیت الکترونیک، نوبت دهی و نوبت گیری الکترونیک و استحقاق سنجی در دستور کار است. در حال حاضر ۶ دانشگاه علوم پزشکی در زمینه نسخه نویسی الکترونیک پیشرو هستند و با جدیت در حال انجام است. جان بابایی با بیان اینکه ارسال الکترونیک اسناد با همکاری بیمه سلامت و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به صورت پایلوت آغاز شده تا نواقص احتمالی برطرف شود، تصریح کرد: با برنامه ریزی های انجام شده، ارسال الکترونیک اسناد توسط مراکز، از اول خرداد آغاز خواهد شد و بیمه ها رسیدگی الکترونیکی به اسناد را انجام خواهند داد. آنتی بیوتیک هایی که در مراکز درمانی و منازل رکورددار مصرف هستند+ اسامی

صالحی استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهرانبا اشاره به افزایش مقاومت میکروبی با بالا رفتن مصرف آنتی بیوتیک ها در ایران و جهان اظهار کرد: مصرف آنتی بیوتیک در کشور ما بالاست و نیاز به مطالعه دقیق در زمینه میزان مصرف آنتی بیوتیک در کشور و مقاومت میکروبی وجود دارد.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: سالانه حدود ۲ میلیارد دلار دارو در کشور مصرف می شود که یک چهارم این میزان معادل ۵۰۰ میلیون دلار در کشور آنتی بیوتیک ها ارزبری دارند.

متخصص بیماری های عفونی بیمارستان امام خمینی تهران به آنتی بیوتیک های پر مصرف بیمارستانی اشاره کرد و گفت: برخی داروهای ضد قارچ گرانقیمت در بخش های بستری بیمارستانی تجویز و مصرف می شوند و که در این بین آنتی بیوتیک مروپنم رکوددار مصرف بین آنتی بیوتیک های بیمارستانی است.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: در بخش های سرپایی آنتی بیوتیک هایی چون سفکسیم، آزیترومایسین و لووفلوکساسین رکوددار تجویز و مصرف در حوزه سرپایی را به خود اختصاص می دهند.

متخصص بیماری های عفونی بیمارستان امام خمینی تهران تاکید کرد: توجه به مقاومت میکروبی بسیار حائز اهمیت است و باید توجه داشت که مقاومت به داروهایی مانند مروپنم، ایمیپنم و لووفلوکساسین در کشور رو به افزایش است.

تمام ۵۰۰ میلیون یورو اختصاص یافته است/ هزار و ۷۹۰ میلیارد تومان برای دارو و تجهیزات پزشکی هزینه شد

طاهر موهبتی مدیرعامل بیمه سلامت اظهار کرد: کل مبلغ ۵۰۰ میلیون یورو اختصاص یافته است و چهار هزار و ۴۱۴ میلیارد تومان گرفتیم و از این مبلغ سه هزار و ۲۷۲ میلیارد تومان به بخش دولتی و هزار و ۱۳۲ میلیارد به بخش خصوصی اختصاص یافته است.

مدیرعامل بیمه سلامت بیان کرد: از این پول به بخش دولتی با توافقی که با وزارت بهداشت شده است هزار و ۷۹۰ میلیارد را به حسابی خاصی واریز کردیم که فقط برای دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی است و بدین معنا که ۶۰ درصد هزینه ها را به آن ها اختصاص دادیم.

وی ادامه داد: این پول را به دانشگاه ها و حساب خاصی اختصاص داده ایم و بحثی این روزها مطرح شده است که می گویند دانشگاه ها این مبلغ را به دارو اختصاص نداده اند، اما به نظر نمی رسد این اتفاق افتاده باشد چرا که وزارت بهداشت به آن نظارت دارد و ما نامه رسمی به دانشگاه ها داده ایم که باید آن را اختصاص دهند.

موهبتی افزود: رسانه ها اعلام کرده اند که این مبلغ فقط برای دارو است که ممکن است با یک مصوبه دیگری اشتباه شده باشد، در مصوبه ابلاغ از سوی مقام معظم رهبری نوشته است که این مبلغ بابت بدهی دارویی و تجهیزات مصرفی تولیدی داخل و خدمات درمانی است و بدین معنا که ما توانسیتم در تمام حوزه ها ورود کنیم.

انجام ۹۰۰ هزار بازدید بهداشتی در نوروز سال گذشته/ بیش از ۲ هزار واحد متخلف پلمپ شدند

علیرضا رییسی معاون بهداشت وزارت بهداشت صبح امروز در مراسم مانور سلامت نوروزیاظهار کرد: بازدید های مشترک در سطح کشور بازتاب خیلی خوبی دارد و در نوروز سال ۹۷ اقدامات شما در حوزه نظارت بسیار خوب ارزیابی شده است.

رییسی تاکید کرد: سلامت تنها بوسیله وزارت بهداشت تضمین نمی شود بلکه همه سازمان ها به ما باید کمک کنند؛ در سال گذشته ۹۰۰ هزار بازدید و نظارت از اماکن بین راهی داشتیم که طی آن ۲۲ هزار مرکز به مراجع قضایی معرفی و ۲هزار و ۴۱۰ مرکز پلمپ شدند.

وی افزود: در سال گذشته ۲۰ هزار بازدید مشترک داشتیم و ۲۸۶ هزار سنجش پرتابل در سال گذشته از اماکن مختلف انجام شده است.

طاهر موهبتی مدیرعامل بیمه سلامت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امسال سه پروژه خیلی مهم را شروع کردیم؛ یکی از کار ها پروژه استحقاق سنجی و رسیدگی الکترونیکی در اصفهان بود که عملیاتی شد و پس از نسخه نویسی این طرح را اجرا کرده و تا پایان سال ۹۸ تمام بیمارستان ها تحت پوشش این طرح قرار خواهند گرفت

وی ادامه داد: در نسخه نویسی الکترونیکی بدون ارائه دفترچه کد ملی را وارد می کنید و به راحتی کار خود را انجام می دهید؛ کد ملی که ارائه شد پشت سامانه تجویز هویت فرد بررسی می شود، اینکه هم پوشانی نداشته باشد و کلیه قوانین و راهنمای بالینی پشت تجویز قرار دارد، اگر شرط تخصص دارد، هشدار می دهد و بعد از آن فراخور اینکه داروخانه باشد یا آزمایشگاه کد اچ آی دی پنج رقمی می دهد و می توانید وارد سامانه شوید. موهبتی بیان کرد: پیامکی برای فرد ارسال می شود که آیا رضایت داشته اید یا خیر، آن چیزی که امروز رونمایی شد پایلوت اصلاح رفتاری بوده است و باید تعریف یک تحقیق اجتماعی داشته باشیم، ۳۲هزار شریک اجتماعی داریم و سیستم تشویقی گذاشتیم دوستانی که نسخه نویسی الکترونیک ارسال کنند ۹۰ درصد هزینه آن ها را پرداخت خواهیم کرد. مدیر عامل بیمه سلامت افزود: امیدوارم دنبال فرآیند آی تی باشیم، آی تی مانند سیستم تلفن همراه می ماند، ده ها کار از طریق تلفن همراه انجام می شود و تنها دغدغه افراد مکالمه نیست بلکه کار های متفاوتی است که از طریق موبایل انجام می دهند. مدیر عامل بیمه سلامت افزود: امیدوارم دنبال فرآیند آی تی باشیم، آی تی مانند سیستم تلفن همراه می ماند، ده ها کار از طریق تلفن همراه انجام می شود و تنها دغدغه افراد مکالمه نیست بلکه کار های متفاوتی است که از طریق موبایل انجام می دهند.

سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: در رابطه با نسخه نویسی و پرونده الکترونیک سلامت باید با استقرار زیرساخت ها آن را اجرایی کنیم، چرا که پرونده الکترونیک سلامت جزئی از نظام الکترونیکی در حوزه سلامت محسوب می شود.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «از انفجار خط لوله گاز تا کلید خوردن نسخه الکترونیکی در ۳۱ استان کشور» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.