۶۹ درصد از فارغ التحصیلان دانشگاه فنی و حرفه ای جذب بازار کار می شوند



به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، رضا زنگنه مطلق شامگاه چهارشنبه در جلسه مشترک روسای دانشگاه های استان مرکزی با اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با اشاره به قدمت دانشگاه فنی و حرفه ای اظهار داشت: ساختار دانشگاه فنی و حرفه ای به صورت متمرکز و توزیع شده در سطح کشور بوده و بیش از ۵۵ سال قدمت دارد، این دانشگاه در گذشته به صورت جزیره ای و مستقل اداره می شد که از سال ۱۳۹۰ به بعد به صورت متمرکز در قالب ۱۷۳ دانشکده در ۱۱۱ شهر و ۳۱ استان کشور فعالیت می کند.

وی افزود: از مجموع ۱۷۳ دانشگاه فنی و حرفه ای در سطح کشور ۵۳ مورد دخترانه و ۱۲۰ مورد پسرانه است، در استان مرکزی نیز ۴ دانشگاه فنی و حرفه ای وجود دارد که ۳ مورد از آنها پسرانه و یک مورد دخترانه است.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه فنی و حرفه ای ایران تصریح کرد: هم اکنون ۱۳۵ هزار دانشجو در دانشگاه های فنی و حرفه ای کشور مشغول به تحصیل هستند که سال گذشته این جمعیت ۲۲۰ هزار نفر بود، افت دانشجو به سبب تغییر نظام تحصیلی به ۶-۳-۳ است که امسال ۱۸۵ هزار نفر در قالب کدرشته در دانشگاه های فنی و حرفه ای کشور پذیرفته می شوند.

زنگنه مطلق بیان کرد: دانشگاه های فنی و حرفه ای دستاوردهای بسیار مناسبی مثل تشکیل ۴۱ کارگروه برای بازنگری سرفصل ها و دروس دانشگاه و بازنگری دروس برمبنای ۷۰ درصد دروس عملی و ۳۰ درصد دروس تئوری داشته که شاخص خوبی برای تبدیل شدن به دانشگاه کارآفرین است.

وی عنوان کرد: براساس آمارها ۶۹ درصد از فارغ التحصیلان دانشگاه فنی و حرفه ای کشور در رشته های مرتبط جذب بازار کار می شوند.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه فنی و حرفه ای ایران خاطرنشان کرد: در دانشگاه فنی و حرفه ای یک هزار و ۴۴کارگاه و آزمایشگاه وجود دارد، سال گذشته با کمک وزارت علوم و ریاست دانشگاه ۵۵ میلیارد تومان برای بازسازی و بهسازی آزمایشگاه های این دانشگاه هزینه شد.

زنگنه مطلق ادامه داد: براساس برآورد انجام شده برای بهسازی یک هزار و ۴۸ عنوان دستگاه نزدیک به یک هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

وی افزود: متاسفانه آمار بودجه دانشگاه فنی و حرفه ای فاجعه انگیز بوده و براساس آمارها سرانه تغذیه دانشجویی در دانشگاه های سراسر کشور یک میلیون و ۳۵۰ هزار تومان است که این رقم در دانشگاه فنی و حرفه ای ۷۳۰ هزار تومان بوده و سرانه فرهنگی در تمام دانشگاه های کشور ۱۴۵ هزار تومان بوده درحالی که این رقم در دانشگاه فنی و حرفه ای ۱۰ هزار تومان است.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه فنی و حرفه ای ایران تصریح کرد: سرانه آموزش دانشجویی در دانشگاه های سراسر کشور ۶ میلیون تومان بوده که متاسفانه در دانشگاه فنی و حرفه ای ۳ میلیون تومان است، درخواست داریم مسائل بودجه ای دانشگاه فنی و حرفه ای جدی گرفته شود.

انتهای پیام/ن
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «۶۹ درصد از فارغ التحصیلان دانشگاه فنی و حرفه ای جذب بازار کار می شوند» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.