<a href="/fa/dashboard/ عالی انقلاب فرهنگی" class="text info">شورای عالی انقلاب فرهنگی</a> مرکز تولید سیاستها در تراز انقلاب باشد



به گزارش خبرنگار مهر، ۱۹ آذرماه سالروز تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی به فرمان حضرت امام خمینی (ره) در سال ۱۳۶۳ است. به همین مناسبت مسعود معینی پور، استاد دانشگاه باقرالعلوم (ع) و مدیر شبکه چهار سیما در یادداشتی به

وی نوشت: «کارکردگرایی» (گزارش کارزدگی) جای حل مسئله را در عرصه های مختلف به خصوص در عرصه فرهنگی گرفته است. این اتفاق، یعنی ساختارها به جای شناخت درست مسائل فرهنگی برآمده از زیست بوم اجتماعی و نیازهای واقعی مردم و تلاش برای حل آنها، دسته ای کارکرد عادی و اشباع کننده که قابلیت بیلان دادن را داشته باشد، برای خود تعریف کردند و با همان کارکردها ساختار را اداره می کنند.

اداره، یعنی وضع موجود را طی می کنند حتی اگر نامطلوب باشد. چرا؟ چون اگر بخواهند برای ایجاد وضع مطلوب تلاش کنند ترس دارند، ترس از چه؟ ترس از تغییر. «تغییر» ممکن است کارویژه های آنها و حتی ساختار موجود را تغییر دهد. سازوکارهایش عوض شود. به سیاست و راهبرد جدید نیاز داشته باشد. منابع انسانی نوگرا و تحول خواه نیاز داشته باشد. کمی از مطالعات انتزاعی سر برآرد و برای واقعیات اجتماعی ارزش و اعتبار قائل باشد.

جلسات متراکم و پرحجم کم فایده را تعطیل کند و به مطالعات میدانی اجتماعی میان مردم نیاز داشته باشد. لازم شود حرف های مخالف در صحن جلسات با وسعت مشرب شنیده شود و برای فکرهای دیگر به مثابه لنگرگاه آزاد اندیشی اهمیت قائل شود. مبانی و ریشه های هویت انقلاب اسلامی اقتضا می کند که از این تغییر نترسیم. امام رحمت الله علیه فکرها را عوض کرد، سپس انقلاب شد. اگر عادت واره ها بر فکر سیاستگذاران فرهنگی غلبه کرد و کارکردها بر حل مسئله ها مسلط شد، دیگر تولید سندها نیستند که سرنوشت فرهنگ را به دست می گیرند؛ فکرهایی که مسئله ها را زودتر از ما می شناسند و هویت و ریشه های مان را هدف می گیرند سرنوشت ما را تغییر می دهند. آرزو می کنم شورای عالی انقلاب فرهنگی مرکز هدایت خط مشی های فرهنگی جمهوری اسلامی و تولید سیاست ها و قوانین در تراز آرمان انقلاب اسلامی باشد.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «شورای عالی انقلاب فرهنگی مرکز تولید سیاستها در تراز انقلاب باشد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.