تحلیل حسن عابدینی از آخرین تحولات خاورمیانه / هر ۴ راهبرد آمریکا با شکست مواجه شد - اخبار اصفهان - اخبار استانها تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان،حسن عابدینی شامگاه چهارشنبه در نشست جهاد تبیین و تحلیل مسائل خاورمیانه و همسایگان جمهوری اسلامی ایران، با تاکید بر پیچیده بودن تحلیل مباحث منطقه غرب آسیا اظهار داشت: منطقه غرب آسیا قلب دنیا به شمار می رود و بعد از جنگ جهانی دوم، جزو مناطقی بود که در معادلات بین المللی تاثیر تعیین کننده ای داشته است.

وی با بیان اینکه در مورد جایگاه ایران در منطقه غرب آسیا دو نوع تحلیل خرد و کلان می توان ارائه داد، افزود: در تحلیل خرد به طور مثال شرایط یک گروهان از نزدیک و جزء به جزء بررسی می شود و دیدن نواقص می تواند ناامیدکننده باشد، اما در تحلیل کلان عملکرد آن گروهان در انجام و میزان موفقیت در ماموریت بررسی خواهد شد، بنابراین برای بررسی شرایط و عملکرد جمهوری اسلامی در حوزه منطقه، باید از تحلیل کلان استفاده کرد.

معاون امور استان های صدا و سیما خاطرنشان کرد: یکی از دانشمندان غربی در حوزه روابط بین الملل اعتقاد دارد که تصمیم گیری های مربوط به سیاست خارجی، به دو شیوه استفاده از تحولات داخلی و یا تحولات بین المللی انجام می شود، اما شخصیت ها نیز در نوع تصمیم گیری تاثیر می گذارند و شخصیت، جایگاه فرد و ساختار نظام سیاسی که در آن تصمیم گیری انجام می شود نیز بر نوع تصمیمات موثر خواهد بود.

ایجاد دولت ملت یکی از راهبردهای آمریکایی ها در منطقه غرب آسیا بود

وی با بیان اینکه بعد از فروپاشی شوروی، نظریه پردازان غربی اعتقاد داشتند که نظام لیبرال دموکراسی به عنوان نظام برتر بر جهان حاکم می شود، بیان کرد: همه نظریه پردازان آمریکایی و غربی معتقد بودند که جهان به سوی حاکمیت مطلق نظام لیبرال- دموکراسی پیش می رود و هیچ نظام سیاسی دیگری را مقابل آن به شمار نمی آوردند و آمریکایی ها برای تحقق این موضوع در منطقه غرب آسیا ۵ راهبرد را دنبال کردند که ایجاد دولت ملت یکی از این راهبردها بود و بر همین اساس در خلال سال های ۲۰۰۱ و ۲۰۰۳ افغانستان و عراق را اشغال کردند.

عابدینی یادآور شد: رسانه های آمریکایی در آن زمان القاء می کردند که اگر در همسایگی شرق و غرب ایران، یعنی افغانستان و عراق، دو دولت مبتنی بر نظام ارزش های غربی شکل بگیرد، مردم ایران به طور خودخواسته به سمت پذیرش یک دولت ملت مبتنی بر ارزش های لیبرال دموکراسی پیش می روند.

معاون امور استان های صدا و سیما در ادامه گفت: افغانستان پس از سقوط طالبان بر اثر جنگ با شوروی، درگیری های داخلی و حضور ارتش سرخ شوروی سابق تبدیل به یک ویرانه شده بود و بسیاری خیال می کردند که با حضور آمریکایی ها به یک کشور رو به پیشرفت تبدیل شود اما پس از ۲۰ سال که آمریکایی ها رفتند، تنها هیچ پیشرفتی در این کشور صورت نگرفت بلکه خرابی های گذشته نیز همچنان به قوت خودشان باقی بودند و امنیتی شکل نگرفت.

وی با بیان اینکه آمریکایی ها در عراق نیز جنایت های زیادی را انجام دادند، تصریح کرد: شرایط افغانستان در عراق نیز تکرار شد و نه تنها امنیتی در عراق برقرار نشد، بلکه در خلال سال های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ شاهد بودیم که داعش بخش بزرگی از عراق را به تصرف درآورد. آمریکایی ها برای ایجاد یک ارتش دست ساز خودشان در عراق و افغانستان،میلیاردها دلار هزینه کردند اما طلبان در افغانستان طی ۲۳ روز طومار این ارتش دست ساز را در هم پیچید و در عراق هم شرایط به همین صورت بود و ۳ استان عراق در یک شب به دست کمتر از ۲۰۰ داعشی، سقوط کرد و سیاست دولت ملت در عراق و افغانستان از بین رفت.

آمریکا به دنبال ایجاد جنگ شیعی سنی بود

معاون امور استان های صدا و سیما با بیان اینکه ایجاد جنگ طائفی بین شیعه و سنی، دومین راهبرد آمریکایی ها در منطقه بود، گفت: آمریکایی ها می خواستند با الگوپذیری از جنگ های سی ساله اروپا، تفکر و اندیشه اسلامی در این منطقه را تضعیف کنند و بر همین اساس داعش شکل گرفت و به عنوان تفکر اسلامی جا زده شد اما هیچ کدام از علمای شیعی و اهل سنت، به جز یک گروه سلفی، با جریان داعش موافق نبودند و با این جریان همراهی نکردند و بنابراین این جنگ نیز استمرار پیدا نکرد و داعش در کمتر ۴ یا ۵ سال فرو پاشید.

وی با تاکید بر اینکه تجزیه کشورهای منطقه از دیگر سیاست های غرب و آمریکایی ها بود، افزود: پنتاگون در سال ۲۰۰۱ نقشه تجزیه کشورهای منطقه را منتشر کرد و آمریکایی ها به دنبال تجزیه کشورهای لبنان، عراق،سوریه بودند و حتی برای ایران هم نقشه داشتند و به دنبال آن بودند تا با ایجاد دولت های کوچک،جبهه مقاومت مقابل رژیم صهیونیستی را تضعیف کنند اما آخرین تیر ترکش آنها نیز با شکست مواجه شد.

اعتراف غربی ها به شکست راهبردهای آمریکا

عابدینی با بیان اینکه آمریکا و غرب برای ایجاد کمربند امنیتی رژیم صهیونیستی تلاش می کردند، یادآور شد: توافق آبراهام و عادی سازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی، آخرین تلاش غربی ها در این زمینه بود و حتی برخی از کشورهای عربی مثل امارات، بحرین، سودان، مغرب و مصر نیز به سمت سازش با رژیم صهیونیستی رفتند اما امروز خود آمریکایی ها معترف هستند هر ۴ راهبردشان با شکست مواجه شده و جمهوری اسلامی را عامل این شکست می دانند.

وی با اشاره به نقش جمهوری اسلامی در نابودی داعش و ایجاد جبهه مقاومت مقابل رژیم صهیونیستی گفت: جمهوری اسلامی در عراق نیروهای حشدالشعبی را بر ضد داعش سازمان دهی کرد و در سوریه نیز علاوه بر آموزش دفاع وطنی به نیروهای سوری، مدافعان حرم حضور میدانی داشتند. اندیشه های حزب الله لبنان و مقاومت اسلامی در عزه نیز بر گرفته از اندیشه های جمهوری اسلامی است و بنابراین آمریکایی ها، رژیم صهیونیستی و حتی اروپایی ها معتقد هستند که ایران در برملا شدن و شکست خوردن اندیشه آمریکایی ها در منطقه غرب آسیا را دارد.

در اغتشاشات سال گذشته همه امپراطوری رسانه ای غرب به میدان آمد

عابدینی با تاکید بر اینکه غربی ها برای مقابله با ایران سه راهبرد تحریم اقتصادی، تهدید نظامی و تحریف را دنبال می کنند، خاطرنشان کرد: در اغتشاشات سال گذشته همه امپراطوری رسانه ای نظام سلطه به میدان آمدند اما سیاست آمریکایی ها در گذر زمان به شکست انجامید چون جمهوری اسلامی معتقد بود که برای جلوگیری از حضور نیروهای فرامنطقه ای باید از منطقه دفاع کند و حتی موضوع خروج نیروهای آمریکایی از عراق توسط مجلس این کشور به تصویب رسید.

وی اضافه کرد: جمهوری اسلامی پس از خروج آمریکا از برجام و عمل نکردن اروپایی ها به تعهدات شان اعلام کرد که به تعهدات پایبند نخواهد بود و محدودیت ها را برداشت. در حوزه نظامی نیز با انجام مانورهای مختلف، بخشی از توانمندی ها و تجهیزات نظامی از جمله موشک های بالستیک و پهبادها را به نمایش گذاشت.

ایران سرچشمه محور مقاومت در منطقه است

معاون امور استان های صدا و سیما با بیان اینکه ایران، کوثر اندیشه مقاومت در منطقه است، گفت: نتیجه جنگ عربستان علیه یمن و تلاش ها برای سقوط دولت بشار اسد، نشان می دهد که توطئه های منطقه ای و فرامنطقه ای بر ضد مقاومت شکست خورده و همین باعث شد تا ورق بر گردد و شاهد هستیم که مواضع سایر کشورها به مواضع ایران نزدیک می شود.

وی ادامه داد: قطر، عربستان سعودی و امارات به دلیل نزدیکی دولت های عراق و سوریه به ایران، به داعش کمک می کردند اما امروز سعی می کنند تا روابط خوبی با جمهوری اسلامی بنیان گذاری کنند و حتی کشورهای غربی به دنبال بهبود روابط هستند.

عابدینی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی درمورد پیچ تاریخی، متذکر شد: اندیشکده های غربی اعتقاد دارند که در منطقه خاکستری قرار داریم و در این شرایط جنگ ها عموما امنیتی، اطلاعاتی، دیپلماتی، نیابتی و اقتصادی است که تنها چهار کشور توانایی عبور از این منطقه را دارند و اگر کشوری به این مهم دست یابد،نقش مهمی در دنیای آینده خواهد داشت و طبق اعتراف اندیشه ورزان غربی ایران یکی از این چهار کشور است.

هزینه مقاومت کمتر از سازش است

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری بارها فرموده اند که هزینه مقاومت بسیار کمتر از هزینه سازش است، گفت: ما اعتقاد داریم که میدان، بر روی دیپلماسی تاثیر می گذارد و شرایط امروز نشان دهنده اتفاقاتی است که سال های گذشته در میدان اتفاق افتاده و خوشبختانه دیپلمات های کشور دارند از ثمره آن میدان استفاده می کنند و در چارچوب سیاست های جدید پیوستن ایران به قرارداد شانگهای،حوزه قفقاز،کردیدر شمال جنوب اتفاق افتاد.

موضوع هیرمند در بالاترین سطوح پیگیری می شود

وی در پاسخ به سوالات مطرح شده پیرامون مباحث مطرح شده درمورد طالبان و مطالبات هیرمند گفت: افغانستان یک منطقه بسیار پیچیده است و تصمیم گیری در خصوص آن کار ساده ای نیست، از طرف دیگر طالبان یک گروه واحد نیست و به سه بخش شمال،مرکز و جنوب(طالبان پاکستان) تقسیم می شود که هر کدام از آنها یک دیدگاه دارند.

عابدینی با تاکید بر اینکه ایجاد سد بر هیرمند یکی از خباثت های آمریکا علیه ایران است، ادامه داد: درست که در حال حاضر طالبان دارای یک دولت مرکزی است اما در افغانستان دولت مرکزی هیچ وقت نتوانسته بر کل این سرزمین سیطره پیدا کند. سوابق تاریخی نشان می دهد که جمهوری اسلامی طی سالیان گذشته در موضوع افغانستان بسیار هوشمندانه عمل کرده و مسئله آب و هیرمند در بالاترین سطوح کشور،توسط رئیس جمهور با شدت در حال پیگیری است.

انتهای پیام/۱۷۰/.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «تحلیل حسن عابدینی از آخرین تحولات خاورمیانه / هر ۴ راهبرد آمریکا با شکست مواجه شد - اخبار اصفهان - اخبار استانها تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.