جلب مشارکت مردمی نیاز به برنامه مدون دارد



در نظر گرفتن حقوق مصرف کنندگان که صاحبان واقعی صنایع هستند در دنیای امروز تجارت مناقشات زیادی دارد و کنش ها درباره ی آن متفاوت است.

به گزارش ایسنا، بنا بر اعلام نشریه نبض بازار، نقش اعتماد مردم در توسعه روابط اقتصادی و کمک به بهبودی شرایط بازار سرمایه انکار نشدنی است؛ اما به دست آوردن این اعتماد کار بزرگی است که باید تجارب زیادی را به خدمت گرفت تا به آن رسید. فرقی نمی کند در کدام بخش مشغول فعالیت باشیم بدون جلب مشارکت مردم ادامه ی هر راهی سخت و دشوار خواهد بود و در نهایت به بن بست ختم می شود. یکی از ارکان مهم صنایع به دست آوردن چنین سرمایه ایست که در قالب مسئولیت های اجتماعی می توانند آن را اجرایی کنند. تحقق اقتصاد دانش محور از جنبه های مختلفی می تواند مورد بررسی قرار گیرد. یکی از این جنبه ها، مسئله ارتباط سرمایه اجتماعی و کانال های تأثیرگذاری آن بر تحقق اقتصاد دانش محور است. حضور قشرهای مختلف در فعالیت های اقتصادی و رضایت مندی آن ها نشان از یک کار تیمی مستقل و با کیفیت می دهد که می تواند پیام آور خوبی برای مشارکت کنندگان آن باشد. بدون اعتماد نه تنها فعالیت اقتصادی بلکه زندگی روزمره نیز امکان نخواهد داشت باید برای جبران آن نسبت به اتخاذ رویکردهای جدید و یا تغییر رویکردهای فعلی اقدام کنیم.

چیزی که یک مجموعه را در فضای اقتصادی موفق می کند بازتولید و بازطراحی از نیازهایی است که در کنار وظایف سازمانی باید به آن ها پرداخت. مشارکت پذیری اعضای جامعه به عنوان نیاز اجتناب ناپذیر عصر ما همه ابعاد انسانی را در سطوح مختلف فکری، عاطفی و رفتاری تحت پوشش قرار می دهد. فرایند مشارکت پذیری از رویکردهای متفاوتی قابل توجه است اما نظام مند بودن کنش اجتماعی ایجاب می کند تا شرایط و موانع فرهنگی مشارکت پذیری اعضای جامعه بررسی شود. امروزه مقوله مشارکت مردم شرط توفیق هر نوع برنامه و ره یافت کلان اقتصادی، اجتماعی و توسعه بشمار می رود و علت این امر نیز گستردگی و تنوع زمینه های مشارکت است بنابراین هرگز نمی توان به برداشتی محدود از مفهوم فراگیر مشارکت اکتفا کرد. لذا مشارکت، کنش هدف دار، ارادی، اختیاری و ارزشی بین کنشگر و زمینه اجتماعی و محیطی او به منظور نیل به هدف معین و مشترک است، همان طور که ملاحظه می شود و در این تعریف ارادی بودن مشارکت مورد تأکید است که در نتیجه مشارکت کننده را از حالت غیرفعال خارج می سازد، مشارکت شامل فعال بودن موقعیت و امکان تحت تأثیر قرار گرفتن فرد در آن موقعیت است که در این صورت این امر چیزی بیش از سهم داشتن است به عبارت دیگر روش های مشارکتی باید به عنوان مجموعه ای از ابزار ضروری دیده شود که می توانند مکملی برای دیگر روش های پژوهش و توسعه متداول باشند و نه جایگزینی برای آن ها. هدف از مشارکت، توانمندسازی افراد برای مشارکت خودجوش است در واقع مشارکت فرایندی است که موجب تحرک بخشی منابع محلی، به کارگیری گروه های متنوع اجتماعی در تصمیم گیری، درگیری مردم محلی در تعریف مشکلات، جمع آوری و تحصیل اطلاعات و اجرای پروژه ها می شود. اما روش های نیل به مشارکت ازجمله مسائل مهمی است که با به اکتفا در مورد آن بحث کرد.

فولاد مبارکه با توجه به نوع فعالیت هایی که در بستر اقتصادی دارد همواره در حوزه ی اجتماعی سعی کرده نقش پررنگی داشته باشد و صرفا داشتن عنوان یکی از موفق ترین واحدهای تولیدی را کافی برای خدمت به مردم ندانسته و نمی داند. در نظر گرفتن حقوق مصرف کنندگان که صاحبان واقعی صنایع هستند، در دنیای امروز تجارت مناقشات زیادی دارد و کنش ها درباره ی آن متفاوت است؛ اما فولاد مبارکه با سه فاکتور درک نیاز، ارتقای کیفیت و تنوع محصول توانسته همواره در کنار مشتریان و مردم بایستد و به همین خاطر در هجدهمین همایش روز ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان که روز یک شنبه پانزدهم اردیبهشت ماه با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و مدیران سازمان ها و شرکت های برگزیده در سالن کنفرانس نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار شد، شرکت فولاد مبارکه برای چهارمین سال متوالی تندیس طلایی حمایت از حقوق مصرف کنندگان را کسب کرد. دریافت این عنوان برای چهار سال پیاپی خود پیامی آشکار است که انجام مسئولیت اجتماعی و درک نیاز مردم یک شعار نیست و با برنامه درباره ی آن می توان اقدام کرد که نتیجه اش کسب چنینی موفقیت هایی است. رونق تولید بدون مردم و حضور حداکثری شان هرگز امکان نخواهد داشت و الزام آور است که همه ی واحدهای صنعتی و تولیدی به آن اهتمام ورزند.

انتهای رپرتاژ خبری
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «جلب مشارکت مردمی نیاز به برنامه مدون دارد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.