ابداع روشی برای افزایش ۴ درصدی جوجه آوری در دانشگاه زنجان



ایسنا/زنجان دانشیار دانشگاه زنجان با بیان اینکه تغذیه مرغ و خروس در دوره تخم گذاری سبب تشکیل نطفه و افزایش درصد جوجه آوری می شود، گفت: با افزودن یک ماده کاملا گیاهی به جیره غذایی خروس های پدر مولد، جوجه آوری حدود ۴ درصد افزایش یافته است.

محمدحسین شهیر در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: استفاده از جیره غذایی دارای چربی زیاد با اینکه سبب افزایش وزن مرغ و خروس ها می شود اما در آینده، روند تخم گذاری را با مشکل روبه رو کرده، همچنین استفاده از پروتئین و کلسیم اضافی در خارج از فصل تخم گذاری نیز طیور را با مشکلات گوارشی مواجه خواهد کرد.

وی ادامه داد: نطفه عامل اصلی تبدیل شدن تخم به جوجه است، در واقع اگر تخمی بدون نطفه باشد امکان جوجه شدن آن وجود ندارد. عوامل مختلفی (سن خروس، وضع سلامت، تغذیه و وراثت) در کیفیت نطفه خروس تاثیر دارد.

شهیر افزود: گروه تحقیقاتی علوم دامی در قالب یک پایان نامه ارشد موفق به ابداع این روش کاملا ارگانیک و بومی شده است که می تواند سبب افزایش تولید جوجه یک روزه گوشتی در کشور و ارتقای بهره وری صنعت مرغ گوشتی شود.

دانشیار دانشگاه زنجان با اشاره به افزایش سن گله های مادر گوشتی و کمبود جوجه، خاطرنشان کرد: اجرای این طرح کاملا اقتصادی که برای اولین بار در کشور انجام شده، برای بهبود تولید گوشت مرغ در کشور ضروری است.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «ابداع روشی برای افزایش ۴ درصدی جوجه آوری در دانشگاه زنجان» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.