نبود رفتار فناورانه و مساله محوری در دانشگاه ها / لغو مجوز مراکز تحقیقاتی و مجلات علمی غیرفعال



رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت با بیان این که امروزه در دانشگاه های ما رفتار فناورانه و مساله محوری وجود ندارد، گفت: با این حال اقدامات خوبی در کشور انجام شده است؛ از جمله تولید ۲۲ داروی بایوتک در شرکت های دانش بنیان کشور که از این طریق ۴۹۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی داریم، همچنین در حوزه مانیتورهای قلبی و نانوفایبرها نیز صادرکننده هستیم.

به گزارش ایسنا، دکتر حسین وطن پور در همایش «آموزش پزشکی مبتنی بر دستاورد با تاکید بر اقتصاد دانش بنیان و فناوری» که امروز به همت معاونت آموزشی امور دستیاری و تحصیلات تکمیلی دانشکده پزشکی علوم پزشکی شهید بهشتی و با همکاری مرکز نوآوری و شکوفایی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با حضور اعضای هیأت علمی، دانشجویان دکتری تخصصی و کارشناسی ارشد در تالار ابن سینای دانشکده پزشکی این دانشگاه برگزار شد، با ارائه گزارشی از وضعیت فناوری در حوزه سلامت کشور، اظهار کرد: جهان و در پی آن نظام های دانشگاهی همواره در حال تغییر بوده و بنابراین ما نیز باید در این مسیر همگام با سایرین جایگاه خود را ارتقا دهیم.

ضعف دانشگاه های کشور در پژوهش های مساله محور

وی با اشاره به ضعف دانشگاه های کشور در حوزه ارائه پژوهش های مساله محور، عنوان کرد: البته حرکت دانشگاه به این سمت آغاز شده و پروژه ها و پژوهش های سنگینی در دانشگاه ها ارائه و دنبال می شود. در همین راستا وضعیت پژوهشی ما در دنیا مطلوب است، به گونه ای که رتبه ما در دنیا ۱۷ و در منطقه برتر است.

لغو مجوز مراکز تحقیقاتی و مجلات علمی غیرفعال

وی با بیان اینکه امروز در وزارت بهداشت طرح «پژوهش در پژوهش» آغاز شده است، گفت: بر اساس این طرح کیفیت، استنادات، رابطه پژوهش با حل مسائل جامعه، آمار رد و جعلی بودن مقالات بررسی می شود. بر اساس این طرح مجوز بسیاری از مراکز تحقیقاتی و مجلات علمی غیرفعال در حال لغو شدن است.

دکتر وطن پور با اشاره به سوالی که امروزه در رابطه با پژوهش های دانشگاهی مطرح شده، عنوان کرد: باید میزان تأثیر مقالات و تولیدات علمی در تولید ثروت، حل مسائل و مشکلات جامعه، اشتغال زایی، بالندگی و غرور ملی و سایر مبحث ارزش آفرین بررسی و در نظر گرفته شود.

وی با بیان اینکه باید امروزه علاوه بر آموزش و تولید علم در دانشگاه به تربیت دانشجوی کارآفرین توجه شود، گفت: فناوری یک رفتار است که باید برای پرورش و توسعه آن در دانشگاه ها برنامه ریزی شود.

نبود رفتار فناورانه و مساله محوری در دانشگاه ها

به گفته وی امروزه در دانشگاه های ما رفتار فناورانه و مساله محوری وجود ندارد، تصریح کرد: با این حال اقدامات خوبی مانند تولید ربات جراح، استفاده از هوش مصنوعی در حوزه درمان و ابزار پزشکی، تعریف و راه اندازی مراکز پژوهشی مشترک بین دانشگاه های وزارت علوم و وزارت بهداشت انجام شده است.

دکتر وطن پور با اشاره به وجود ۴۰۶۰ شرکت دانش بنیان در این حوزه، اظهار کرد: در این مراکز پژوهش ها تبدیل به ایده های عملیاتی شده و در همین راستا مراسم هایی با عنوان «ایده بازار» برای ایجاد رقابت در ارائه ایده، برگزار می شود.

تولید ۲۲ داروی بایوتک در شرکت های دانش بنیان

وی با اشاره به تولید ۲۲ داروی بایوتک در شرکت های دانش بنیان کشور، گفت: از این طریق ۴۹۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی داریم. همچنین در حوزه مانیتورهای قلبی و نانوفایبرها صادرکننده هستیم و یکی از مشکلات تحریم برای ما مشکل انتقال ارز به داخل کشور است.

وجود ۵۲ شرکت دانش بنیان صادرکننده

وی با بیان اینکه در این حوزه همچنین ۵۲ شرکت دانش بنیان صادرکننده داریم، تصریح کرد: درحال حاضر ۲۰۰۰ محصول دانش بنیان وارد بازار کرده ایم و پیشرفت ها تا جایی است که به زودی طب رایج ما به طب سنتی تبدیل می شود.

رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه ۴۴ هزار مرگ ناشی از خطای پزشکی در امریکا گزارش شده است، گفت: هوش مصنوعی در این زمینه بسیار دقیق و کمک کننده خواهد بود که در کشور ما در این زمینه پژوهش های خوبی در حال انجام است.

وی در ادامه با اشاره به رتبه و جایگاه ایران در حوزه فناوری پزشکی، اظهار کرد: سال گذشته از کشور ما ۶۹ موردUS PATENT ثبت شده که در پشت آن مسائل اقتصادی وجود دارد. البته با وجود تمام این اتفاقات رتبه ثبت اختراع ایران از ۱۲۰ در سال ۲۰۱۳ به رتبه ۶۵ در سال ۲۰۱۸ ارتقا پیدا کرده که جهش خوبی است.

فعالیت ۱۴۲ شرکت ایرانی در حوزه سلامت دیجیتال

دکتر وطن پور با بیان اینکه امروز در عصر IT به سر می بریم، عنوان کرد: در حال حاضر ۱۴۲ شرکت ایرانی در حوزه سلامت دیجیتال فعالیت می کنند. اما بعد از IT باید به سمت ژنتیک حرکت کنیم، چراکه در عصر ژنتیک با تحولات عجیبی روبرو خواهیم بود.

فعالیت ۳۰ درصد شرکتهای دانش بنیان کشور در حوزه سلامت

رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه بستر حرکت و فعالیت دانشگاهیان در حوزه فناوری سلامت فراهم شده است، اظهار کرد: ۳۰ درصد شرکت های دانش بنیان کشور در حوزه سلامت فعالیت می کنند و ۵۵ درصد منابع صندوق نوآوری و شکوفایی در جهت توسعه سلامت پیش رفته است، لذا دانشگاهیان می توانند در جهت پیشبرد اهداف، کمک کننده خوبی باشند.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «نبود رفتار فناورانه و مساله محوری در دانشگاه ها / لغو مجوز مراکز تحقیقاتی و مجلات علمی غیرفعال» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.