روایتی از حسینیه روستای «بیخ کهنو» و چراغی که هم چنان روشن است / کپرهای بشاگرد غرق در نوای کربلا+عکس



چراغ حسینیه روستای بیخ کهنو بشاگرد معروف به منبر گرروز نیز همانند سال های گذشته روشن است، اما عزاداری در این مکان متفاوت است. با روایت فارس از این حسینیه همراه شوید.

خبرگزاری فارس - بشاگرد، حسن پیروز: امسال نیز همانند سال گذشته دهه اول محرم به دلیل شیوع ویروس کرونا با محدودیت های فراوانی در کشور برگزار شد.

اما با وجود این محدودیت ها چراغ روضه خوانی برای سرور و سالار شهیدان خاموش نشد و مردم با رعایت پروتکل های بهداشتی و به شیوه های گوناگون به عزاداری پرداختند.

منبر گرروز

چراغ حسینیه روستای بیخ کهنو بشاگرد معروف به منبر گرروز نیز همانند سال های گذشته روشن است، اما عزاداری در این مکان متفاوت است.

به گفته بومیان این منطقه در سالیان بسیار دور مردم روستای بیخ کهنو از روستایشان کوچ کردند و حدود ۸ کیلومتر از مکان قبلی فاصله گرفتند و حسینیه روستا در همان مکان خالی از سکنه باقی ماند.

مردم روستای بیخ کهنو هرساله در ایام محرم به این مکان بازمی گردند تا چراغ عزای سیدالشهدا خاموش نماند.

این مکان فاقد برق، آب لوله کشی و پوشش تلفن همراه می باشد و مردم در کپرهایی که از قبل ساخته اند ۱۳شب محرم را به عزاداری می پردازند که همین امر این حسینیه را به یک مکان خاص مبدل ساخته است.

صداقت، سادگی، اتحاد و همدلی مردم بشاگرد در این مکان مقدس موج می زند و همه در کنار هم برای برپایی مراسم عزاداری یکپارچه می شوند.

برکات حسینیه

ابراهیم مولااحمدی یکی از خادمین حسینیه در گفت وگو با خبرنگار فارس در بشاگرد می گوید: منبر گرروز علاوه بر دهه محرم در دیگر ایام سال نیز زائر دارد و مردم از سرتاسر استان هرمزگان و همچنین استان های دیگر برای انجام نذر و نذورات خود به این مکان می آیند.

وی افزود: امسال نیز مانند سال گذشته با رعایت تمامی پروتکل های اعلام شده از سوی وزارت بهداشت مراسم سینه زنی و عزاداری در حال برگزاری است و خداروشکر عزاداران هم بسیار رعایت می کنند.

مولااحمدی ادامه داد: تقریبا هر روز در این مکان پخت غذای نذری داریم و در بین کپر ها و همچنین مهمان هایی که از راه دور آمده اند توزیع می شود.

حال و هوای کربلا

عباس پروین مداح اهل بیت که از شهر سردشت به این مکان آمده است به فارس گفت: افتخار دارم هرساله یک شب از محرم را به این حسینیه می آیم و مداحی میکنم.

وی در ادامه تصریح کرد: عشق و علاقه عزاداران اباعبدالله الحسین علیه السلام در این مکان موج می زند و واقعا حال و هوای کربلا به خودش می گیرد.

به گزارش فارس، مراسم چاوشی خوانی، پخت غذای نذری، پخت نان، مراسم پاسنگی (نوعی مداحی و سینه زنی)، مراسم هم سنگی (در این مراسم مردم به اندازه وزن بچه هایشان نذری می دهند)، ذبح گوسفند و … از جمله برنامه هایی است که در این حسینیه اجرا می شود.

روستای بیخ کهنو در بخش گوهران و در فاصله ۷۰ کیلومتری از شهر سردشت قرار دارد.

انتهای پیام/۳۲۶۴

پرسش و پاسخ در روایتی از حسینیه روستای «بیخ کهنو» و چراغی که هم چنان روشن است / کپرهای بشاگرد غرق در نوای کربلا+عکس

گفتگو با هوش مصنوعی