تکلیف تخلف اصلاح طللبان در انتخابات نشریات دانشجویی چه می شود؟

هرچند به خاطر تخلف حامیان کاندیدای اصلاح طلب، اعلام شده که انتخابات نشریات دانشجویی مجددا برگزار می شود، اما فعالان دانشجویی می گویند طبق قانون، رأی مخدوش باید ابطال شود.
گروه تشکل های دانشگاهی خبرگزاری فارس- حاشیه های انتخابات شورای ناظر بر نشریات دانشجویی گویا تمامی ندارد. از همان ابتدا که بحث برگزاری نشست شورا پیش آمد، خبر تعویق انتخابات صدای اعتراض بسیاری از دانشجویان که دستی به قلم داشتند و در نشریات دانشجویی فعال بودند، را درآورد.
* محمدی: وزارت علوم در حوزه نشریات دانشجویی سوگیرانه عمل می کند
محمدرضا محمدی عضو شورای ناظر بر نشریات دانشگاهی در آن زمان به خبرنگار خبرگزاری فارس، درباره به تاخیر افتادن انتخابات شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشجویی گفت که دو نفر اصلی عضو دانشجویی این شورا که اصلاح طلب و از ائتلاف طلوع آزادی هستند، خواستار تعویق برگزاری انتخابات بودند.
وی در این گفت وگو به سوگیرانه عمل کردن وزارت علوم در حوزه نشریات دانشجویی اشاره کرد و گفت: با توجه به نامه ای که از طرف وزارت علوم به دانشگاه های سراسر کشور مبنی بر برگزاری انتخابات از ۱۱ تا ۱۳ اردیبهشت ماه فرستاده شده بود این افراد طی اقدامی غیر منطقی اعلام کردند اگر انتخابات برگزار شود به دلیل عدم اطلاع رسانی به موقع، درخواست ابطال انتخابات را خواهند داشت که همین مسئله باعث شد وزارت علوم خواسته آنها را بپذیرد و انتخابات به تعویق بیفتد.
محمدی همچنین تاکید کرد که با تعویق انتخابات شاهد تخلفات گسترده در شیوه نامه انتخابات خواهیم بود، تعویقی که اتفاق افتاد باعث شد تا انتخابات به بعد از ماه رمضان انتقال پیدا کند، یعنی برگزاری انتخابات بعد از نیمه خرداد که این مهم ترین و اولین تخلفی بودکه اتفاق افتاد و در کل، انتخابات برخلاف نص صریح شیوه نامه به تعویق افتاد.
* سیاسی کاری وزارت علوم در برگزاری انتخابات نشریات دانشجویی
محمد زادمهر عضو شورای مرکزی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در آن زمان در گفت وگو با فارس، گفت که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در یک حرکت خلاف قانون انتخابات شورای مرکزی ناظر بر نشریات را به تعویق انداخته و این تصمیم در حالی گرفته شده که مسئولین این وزارت هفته گذشته طی یک نامه رسمی به تمام دانشگاه های زیر مجموعه تاریخ و مکان برگزاری نشست نشریات را اعلام کرده بودند.
مدیر مسئول نشریه «هم شاگردی» اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با اشاره به برخی مسائل ایجاد شده در روند برگزاری انتخابات نشریات دانشجویی گفت که در روند برگزاری انتخابات نشریات دانشجویی کارشکنی هایی متعدد و اقدامات عجیبی صورت گرفته از جمله ابطال انتخابات نشریات دانشگاه فرهنگیان که در سلامت کامل و بر اساس اساسنامه دانشگاه که مصوب مجلس شورای اسلامی است برگزار شده بود، یا پیگیری های مصرانه مبنی بر وجود تخلف در انتخابات نشریات دانشگاه های کاشان و رازی کرمانشاه که اینها نشان از دلایلی دیگری دارد که به خاطرش انتخابات نشریات وزارت علوم را به تعویق انداختند، یعنی دلایلی جز آن چه اعلام شده است.
براساس اعلام مسئولان مربوطه قرار شده بود که انتخابات نشریات دانشجویی را به بعد از ماه مبارک رمضان موکول کنند که مدیر مسئول نشریه دانشجویی هم شاگردی معتقد بود این اقدام ایرادات بسیاری دارد.
زادمهر همچنین معتقد بود که وزارت علوم و اعضای شورای مرکزی نشریات به جای توجه به حضور حداکثری دانشجویان در انتخابات و نشست نشریات دانشجویی، بدنبال سیاسی کاری و اهداف جناحی خود هستند که همانند کمیت گرایی آیین نامه و دستورالعمل های نشریات کمر بر نابودی این رشته تخصصی و آینده ساز برای دانشجویان بسته است.
* برگزاری انتخابات با تقلب و یک رای اضافه!
گویا نگرانی های برخی دانشجویان درباره انتخابات نشریات دانشجویی بی مورد نبود. بالاخره طبق زمانی که مسئولان مربوطه اعلام کرده بودند نشست و در نهایت انتخابات شورای ناظر بر نشریات دانشجویی برگزار شد. انتخابات حاشیه های فراوانی داشت، در این انتخابات محمدرضا محمدی و میلاد مفاخری به نمایندگی از ائتلاف «احیای عدالت، احیای آزادی» و محمدعلی کامفیروزی و آرش جولاده نیز به نمایندگی از ائتلاف « طلوع آزادی» و ائتلافی که به گرایش اصلاح طلبان نزدیک است، رقابت کردند.
در دور اول میلاد مفاخری از دانشجویان بسیجی دانشگاه پیام نور با ۱۴۸ رای بیشترین آرا را کسب کرد و به عنوان عضو شورا انتخاب شد. در ادامه محمدرضا محمدی همراه با محمدعلی کامفیروزی هریک با ۱۴۰ رای به دور دوم انتخابات راه یافتند.
در دومین مرحله از انتخابات نشریات دانشجویی اعلام شد که محمدرضا محمدی از ائتلاف «احیای عدالت، احیای آزادی»۱۴۲ و محمد علی کامفیروزی از ائتلاف مورد حمایت طیف دانشجویان اصلاح طلبان « طلوع آزادی» ۱۴۳ رای را کسب کردند و در نهایت کامفیروزی با اختلاف یک رای به کمیته ناظر بر نشریات راه یافته است.
اینجا بود که دانشجویان با یک بررسی ساده و شمارش تعداد آرا، ته برگ های رای و تعداد رای دهندگان پی بردند که یک رای بیش از آنچه باید در صندوق ریخته شده است. اتفاق عجیبی بود ولی به وضوح مشخص بود که یکی از دانشجویان، ۲ رای در صندوق اندخته است!
با ادامه بررسی ها در نهایت مشخص شد علیرغم تعداد ۲۸۹ ته برگ، اما با احتساب ۵ رای سفید و ممتنع ۲۹۰ رای شمارش شده که نشان دهنده تخلف در انتخابات بود.
* رای اضافه ای که در سبد کاندیدای مورد حمایت اصلاح طلبان ریخته شد!
بررسی ها ادامه داشت تا اینکه بیشتر مشخص شد یکی از اعضای نشریات دانشجویی در تقلبی محرز دو بار رای داده است که بسیاری از فعالان دانشجویی معتقدند این رای به محمدعلی کامفیروزی نماینده ائتلاف اصلاح طلب طلوع آزادی داده است. یکی از اعضای شورای ناظر بر انتخابات کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی در توئیتی وقوع این تقلب را تایید کرد. این موضوع اعتراضات برخی از فعالان نشریات دانشجویی را در پی داشت.
* برگزاری تجمع دانشجویان در محل برگزاری انتخابات و درخواست برای بررسی تخلف صورت گرفته
این تخلف موجب شد تا دانشجویانی که حامی محمدرضا محمدی بودند در اعتراض به عدم اقدام قانونی در ابطال کردن آرای فرد متخلف در محل برگزاری انتخابات تجمع کنند و در نهایت آنها با نوشتن شکایت نامه ای در مورد این تخلف محرز خواستار بررسی هیئت نظارت شدند.
* روایت دانشجوی دانشگاه امیرکبیر از اتفاقات رخ داده در انتخابات نشریات دانشجویی
سبحان کبیر فلاح فعال دانشجویی دانشگاه امیرکبیر و نماینده ناظر محمدرضا محمدی در انتخابات در گفت وگو با خبرنگار تشکل های دانشگاهی خبرگزاری فارس درباره اتفاقات رخ داده در انتخابات نشریات دانشجویی گفت: قبل از اینکه در مورد نتیجه مرحله دوم انتخابات صحبت کنیم این را همه باید بدانند که حتی اگر با زیرپا گذاشتن قانون، آقای کامفیروزی عضو اصلی شود، ۲ کرسی از سه کرسی از آن جبهه انقلابی و پیام نور شده و پیروز نهایی انتخابات ائتلاف احیای عدالت و نجات آزادی است و تمام.
وی درباره این سوال که دقیقا چه اتفاقی رخ داد که موجب اعتراض فعالان نشریات دانشجویی شد، گفت: بنده به عنوان نماینده ناظر آقای محمدی در انتخابات دور اول و دوم حضور داشتم. از ابتدای فرآیند انتخابات بعضی مسئولین وزارت علوم به خصوص دبیر اجرایی انتخابات، بارها و بارها نمایندگان ناظر را به بهانه های گاهی از جمله مثل جلوگیری از اخلال در روند انتخابات از فرآیند رای گیری و دادن تعرفه ها دور نگه می داشت.
فلاح یادآور شد: اما در دور دوم باتوجه به شکست ائتلاف اصلاح طلب غروب آزادی در دور اول، رفت وآمدهای مشکوک دبیر اجرایی انتخابات که از قضا گرایش سیاسی اصلاح طلبی نیز دارند با آقای کامفیروزی، کاندیدای اصلاح طلب دور دوم، بسیار بیشتر شد. بنده نیز به همین خاطر و به خاطر حساسیت بالا، با دقت بیشتری روند انتخابات را زیر نظر گرفتم و دقیقا پشت سر میز منشی های خانم نشستم.
این فعال دانشجویی تاکید کرد: بعد از حدود ١ساعت و در اواسط انتخابات، همان دبیر اجرایی انتخابات با رفتار ناشایست و تهمت بی اخلاقی، بنده را از پشت صندوق ها دور کرد و نگذاشت دقیقا روند را بررسی کنم.
وی افزود: بعد از پایان رای گیری و بعد از چک کردن ۲۰۰ اسامی شرکت کنندگان حاضر با یکدیگر، یک اختلاف بین تعداد اسامی شرکت کنندگان حاضر در انتخابات و سرچک تعرفه رای ها مشاهده شد. طبق شیوه نامه این یک اختلاف رای بعد از بررسی اسامی دو لیست با یکدیگر برطرف شد و مشخص شد یک سربرگ تعرفه بدون مشخصات است و بخاطر سهل انگاری منشی کمیته اجرایی انتخابات به یک نفر، ۲ تعرفه رای داده شده است.
فلاح اضافه کرد: اما مساله مهمتر اینجا بود که تعداد آراء ریخته شده در صندوق هم یک عدد بیشتر از تعداد اسامی رأی دهندگان بود. این یعنی آن یک نفر هم هردوبرگ رای را به صندوق انداخته است. همین باعث شد در روند شمارش آرا تاخیری ایجاد شود.
این فعال دانشجویی تاکید کرد: علی رغم اصرار بنده برای بررسی مساله اما هیات نظارت و کمیته اجرایی تصمیم گرفتند که تعداد آرای هر کاندید شمارش شود. استدلالشان هم این بود احتمال اینکه اختلاف دو کاندید یک رای باشد بسیار کم است، اگر اختلاف یک رای بود، مساله بررسی می شود. نماینده هر دو کاندید هم این را پذیرفتند.
وی گفت: بعد از شمارش آرا، تعداد آرای آقای کامفیروزی ١۴٣ و تعداد آرای آقای محمدی ١۴٢رای شد و براساس تصمیم اولیه باید مساله آن یک رای اختلافی بررسی می شد. نماینده آقای کامفیروزی اعتراض کرد و زیر حرف خودش زد اما بنده به آقای عسگری مدیرکل فرهنگی وزارت علوم و آقای حبیبی کارشناس نشریات آن وزارتخانه اصرار کردم که این موضوع را به همه اعلام کنند تا تصمیم بعدی نتیجه نوشته روی تخته بعنوان نتیجه نهایی تلقی نشود، اما ایشان نپذیرفتند و گفتند بررسی می کنیم و بعدا اطلاع می دهیم.
فلاح ادامه داد: با اصرار عضو حقوقدان هیات نظارت بر انتخابات و بنده به عنوان نماینده ناظر آقای محمدی، برای بررسی موضوع به شیوه نامه مراجعه شد. طبق اظهار نظر عضو حقوقدان براساس تبصره ١ ماده٢۵ شیوه نامه انتخابات، باید تمام آرای ریخته شده در صندوق با ته برگ تعرفه بدون مشخصات چک می شد تا رای اختلافی مشخص شود. چرا که با تعداد تعرفه ها و آرای ریخته شده با تعداد اسامی یکی از لیست ها یکسان نبود و شرط «عنداللزوم» برقرار شد و باید تمام آرا با ته برگ سفید تطبیق داده می شد.
وی افزود: این کار نیز به بهانه مخفی بودن آرا با مخالفت نماینده آقای کامفیروزی انجام شد چراکه احتمالا متوجه شده بودند تخلف بزرگشان مشخص شده است.
این فعال دانشجویی تصریح کرد: بعد از چک کردن آرا با تعرفه ها و با توجه به اینکه تعرفه دقیقا از وسط تصویر مهر زده شده توسط کمیته اجرایی بر برگه ها از سربرگ جدا شده بود، تشخیص آن کار خیلی سختی نبود اما زمان زیادی برد. نهایتا محرز شد که یکی از رأی دهندگان که نام و دانشگاه محل تحصیلشان محفوظ است، دو برگه رای دریافت کرده و در هر ۲ برگه نام محمدعلی کامفیروزی را نوشته است. دست خط دو تعرفه رای نیز به خوبی این موضوع را ثابت کرد.
وی در رابطه با این سوال که تا الان چه تصمیمی گرفته شده؟ افزود: این موضوع برای نماینده حقوقدان محرز شد اما قانون می گوید تصمیم برعهده هیات نظارت بر انتخابات است. طبق مشورتی که با آقای عالی پناه عضو حقوقدان شورای ناظر گرفته شد، نظر ایشان هم صراحت بر عدم تایید و مخدوش اعلام کردن انتخابات داشت. با این حال آقای عسگری اصرار داشتند این تصمیم نهایی نشود و حتی این تصمیم را به دانشجویان نیز اعلام نکرد و گفت بعدا باید تصمیم گیری شود!
فلاح اظهار داشت: جلسه هیات نظارت بر انتخابات در همان محل برگزاری نشست برقرار شد و در این جلسه همه تصمیمات احتمالی بررسی و به شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارت علوم اعلام شد.
در صورت جلسه کمیته اجرایی که توسط بنده و نماینده آقای کامفیروزی امضا شده نیز صراحتا گفته شده که آرای ماخوذه ٢٩٠رای و تعداد شرکت کنندگان ٢٨٩نفر بوده و انتخابات مورد تایید کمیته اجرایی نیست.
* شایستگی اجرایی دولت روحانی در انتخابات نشریات دانشجویی زیر سوال رفت!
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به این موضوع براساس قانون چه اتفاقی باید رخ دهد؟ گفت: ماده ۵۶ شیوه نامه می گوید درمورد آراء باطله باید به ماده ٢۶ شیوه نامه رجوع شود. در ماده ٢۶ هم گفته شده که « تمام تعرفه های مازاد بر تعداد نفرات رای دهنده و تمام تعرفه هایی که توسط یک نفر نوشته شده آرای باطله محسوب می شوند و جزو آرای ماخوذه نیستند. »
فلاح افزود: بر این اساس باید هردو رایی که توسط آن یک نفر به صندوق ریخته شده باطل شود و نتیجه نهایی بصورت زیر اعلام گردد. یعنی آقای محمدرضا محمدی با ١۴٢ رای نفر اصلی و آقای کامفیروزی با ١۴١ رای عضو علی البدل.
این فعال دانشجویی تصریح کرد: هر تصمیمی جز این، خلاف نص صریح شیوه نامه است اما به هرحال تصمیم گیری در شورایی انجام می شود که چند عضو از طرق مختلف منتفع هستند و این موضوع زیرپا گذاشتن قانون را محتمل تر می کند.
وی اظهار داشت: دو شکایت نامه هم توسط آقای محمدی و بنده به عنوان نماینده ناظر ایشان در این باره تنظیم و به هیات نظارت بر انتخابات تقدیم شد که در دومین شکایت به صراحت ذکر شد که لزومی به ابطال و برگزاری مجدد انتخابات نیست و نتیجه نهایی انتخابات براساس ماده ۵۶ و ۲۶ به نفع آقای محمدی است.
فلاح افزود: درجلسه هیات نظارت بر انتخابات نیز نخستین تصمیمی که تقریبا بر آن اجماع بوده، براساس همین دوبند شیوه نامه بوده اما به اصرار یکی از اعضای دانشجویی هیات نظارت که از قضا با آقای کامفیروزی همراه بوده تصمیم نهایی اینگونه گرفته نشده. بهانه این دانشجو هم این بوده که تشخیص یکسان بودن دست خط و تطبیق آرا با تعرفه سفید کاملا تخصصی است و از عهده چشم غیرمسلح خارج است و عضو حقوقدان ممکن است اشتباها انطباق داده باشد!
وی گفت: این درحالی است که تصویر دو تعرفه رای تکراری نشان می دهد که بدون چشم هم می شود متوجه شد که انطباق کاملا دقیق انجام شده است. چرا که ذیل مهر زده شده بر سربرگ تعرفه و برگه رای، نوشته «هفدهمین نشست مدیران مسئول نشریات دانشگاهی» نوشته شده بود، تعرفه دقیقا از قسمت حرف «د» مدیران مسئول جدا شده بود و در سربرگ تعرفه بدون مشخصات نیز دقیقا تا حرف «د» مدیران مسئول نوشته زیر لوگوی مهر نشست وجود داشت.
این فعال دانشجویی در پاسخ به این سوال که تصمیم گیری نهایی برعهده چه کسی است و تا چه زمانی باید نتیجه نهایی اعلام شود؟ گفت: ابطال یا باطل کردن چند رای از انتخابات نهایتا برعهده شورای مرکزی ناظر است و هیات نظارت بر انتخابات و کمیته اجرایی صرفا نظر اولیه خود را اعلام می کنند. آقای محمدی از ائتلاف «احیای عدالت، نجات آزادی» و خانم مهرابی و آقای احمدی از طرفداران آقای کامفیروزی از اعضای شورای مرکزی ناظر هستند. ولی براساس شیوه نامه این سه نفر هیچ کدام در جلسه مربوط به انتخابات حق رای ندارند، چراکه درمورد این دستورجلسه منتفع هستند. برای همین ۵ عضو دیگر فقط رای خواهند داشت.
وی یادآور شد: طبق شیوه نامه، جلسات شورای کنونی با این اعضا فقط تا ٣٠خرداد اعتبار دارد و از طرفی آقای غفاری نیز در مصاحبه ای اعلام کردند نتیجه نهایی تا اوایل هفته آینده اعلام خواهد شد.
فلاح اضافه کرد: ما نیز تمامی شکایات خود را از جمله شکایات مربوط به تبلیغات انتخاباتی، دخالت نماینده ناظر آقای کامفیروزی و بعضی اعضای هیات نظارت و کمیته اجرایی در فرایند انتخابات، دخالت آقای کرمی و رفت وآمدها و صحبت های طولانی مدت دبیر اجرایی انتخابات با آقای کامفیروزی و اتفاقات مشابه فراوان دیگر مثل تهدید و دخالت معاونت فرهنگی چند دانشگاه در فزاینده معرفی نماینده برخی مدیران مسئول نشریات و … را به دبیرخانه شورای مرکزی ناظر بر نشریات تحویل دادیم.
وی افزود: به هرحال نتیجه نهایی باید به این صورت شود ؛ نفر اول و دوم آقایان مفاخری و محمدی و نفر سوم آقای کامفیروزی.
این فعال دانشجویی تصریح کرد:طبق اخباری که به ما رسیده گویا آن فرد رای دهنده برای اقدامش با آقای کامفیروزی هماهنگ بوده و بعد از انتخابات هم این موضوع را با ایشان مطرح کرده است. شبهاتی درباره همکاری برخی مسئولان وزارت علوم در این نیز تخلف وجود دارد که امیدواریم درست نباشد.
وی گفت: نکته جالب درمورد آقای کامفیروزی این است که ایشان بعد از باخت در دور اول با دوستان خود بر طبل تقلب کوفت و اعلام کرد که انتخابات مهندسی شده، درحالی که محرز شد یکی از اعضای ائتلاف خودشان تخلف کرده است.
فلاح در خاتمه گفت: به هرحال آنچه که مبرهن است این است که درآستانه انتخابات مجلس، چنین انتخابات دانشجویی هرچند در ابعاد کوچکتر، آزمونی است که درآن شایستگی اجرایی دولت روحانی زیر سوال رفت، امیدواریم تصمیم گیری درباره نتیجه نهایی به گونه ای پیش نرود که دولت در آزمون قانون مداری نیز نمره قبولی نگیرد و قانون را پای مصلحت هایش ذبح کند.
* انتخابات شورای ناظر بر نشریات دانشجویی مجددا برگزار می شود!
نتایج دور دوم انتخابات کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی طی اطلاعیه معاونت فرهنگی وزارت علوم اعلام شد و بر اساس آن انتخابات کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی مجددا برگزار خواهد شد. این همان اتفاقی است که برخی از فعالان دانشجویی به آن اعتراض داشتند و این اقدام را خلاف قانون می دانند.
در این اطلاعیه امده است:
اجرای ماده ۶۴ شیوه نامه برگزاری انتخابات نمایندگان مدیرمسؤول نشریات دانشگاهی در کمیته های ناظر بر نشریات دانشگاه ها و شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به اطلاع می رساند هیأت نظارت بر انتخابات اعضای دانشجویی شورای مذکور، به موجب صورت جلسه مورخ ۲۰/۰۳/۱۳۹۸ نتیجه دور دوم انتخابات اعضای دانشجویی شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی را به شرح آتی تأیید کرد:
۱- مجموع آرای ریخته شده در صندوق: ۲۹۰ رأی
۲- مجموع آرای محسوب در مجموع آراء: ۲۸۹ رأی (۲۸۴ رأی صحیح و پنج رأی باطل)
۳- مجموع آرای باطله غیرمحسوب در مجموع آراء: یک رأی
۴- آرای هریک از کاندیداهای راه یافته به دور دوم (آقایان محمدعلی کامفیروزی و محمدرضا محمدی)، به طور مساوی: ۱۴۲ رأی.
بر این اساس، مستندا به تبصره ماده ۵۴ شیوه نامه صدرالذکر، تجدید انتخابات دور دوم برای مشخص شدن عضو اصلی و علی البدل شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اجتناب ناپذیر است. بدیهی است هرگونه اعتراض اشخاص مندرج در بندهای سه گانه ماده ۶۱ شیوه نامه مذکور نسبت به تأیید نتیجه انتخابات با رعایت تشریفات مقرر از جمله مهلت پنج روزه در شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قابل طرح خواهد بود.
* توضیحات عضو شورای ناظر بر نشریات پیرامون تخلف وزارت علوم از قانون برگزاری انتخابات
محمدرضا محمدی عضو شورای ناظر بر نشریات وزارت علوم شب گذشته با انتشار فیلمی پیرامون تخلف وزارت علوم از قانون برگزاری انتخابات توضیحاتی را ارائه کرد.
محمدی در این رابطه گفت: حکایت از این قرار است که خانمی دوبار به آقای کامفیروزی رای داده است که اینجا طبق ماده ۲۶ آرایی که توسط یک نفر به صندوق انداخته شده، آرای باطله است. با این حال به ترتیبی تصمیم بر این شده که آقای کامفیروزی هم به اندازه ما رای داشته باشد و انتخابات مجددا برگزار شود.
توضیحات کامل محمدی را می توانید در فیلمی که در ادامه آمده مشاهده کنید
محمدرضا محمدی عضو شورای ناظر بر نشریات وزارت علوم همچنین در گفت وگو با فارس گفت: ما با یک عملکرد و کارنامه مناسبی وارد انتخابات شدیم و دانشجویان بین عملکردها انتخاب کردند. در کل نشست بسیار پرشور و فعال بود و یک رقابت تنگاتنگی وجود داشت.
وی ادامه داد: در نشست بنده از آقای احمدی و خانم مهرابی برای مناظره دعوت کردم ولی این دوستان حاضر به برگزاری این مناظره نشدند.
این فعال دانشجویی با اشاره به تعویق انتخابات و اتفاقات پس از آن، تصریح کرد: نزدیک به ۲۰۰ نفر از نمایندگان نشریات دانشجویی که در این نشست حق رای داشتند به خاطر تعویق انتخابات و اینکه انتخابات در ایام امتحانات بود نتوانستند در نشست شرکت کنند.
* ماده ۲۶ شیوه نامه نشریات دانشجویی چه می گوید؟
طبق ماده ۲۶ نه تنها یک رای بلکه تمامی آرایی که توسط یک نفر به صندوق انداخته شده است جز آرا باطله محسوب می گردد و همچنان که گفته شد یک نفر از حامیان ائتلاف «طلوع آزادی» دو رای به نام محمدعلی کامفیروزی به صندوق انداخته است که و.زارت علوم تنها یک رای آن را «باطله و غیر محسوب» به حساب آورده و در صورتی که محمدعلی کامفیروزی یک رای دیگر نیز از دست می داد و طبق قانون عمل می شد، محمدعلی کامفیروزی با ۱۴۱ رای عضو علی البدل و محمدرضا محمدی با ۱۴۲ رای عضو اصلی کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی شناخته می شدند.
* اعتراض دانشجویان در فضای مجازی به اتفاقات رخ داده
پس از اتفاقات رخ داده و اطلاعیه ای که برای برگزاری مجدد انتخابات اعلام شد، بسیاری از فعالان دانشجویی در فضای مجازی به بیان انتقادات خود پردخته و اعتراض خود را اعلام کردند.
با توجه به اطلاعیه ای که از طریق معاونت فرهنگی وزارت علوم اعلام شده، انتخابات شورای ناظر بر نشریات دانشجویی باید مجددا برگزار شود، ولی آنچه بسیاری از فعالان نشریات دانشجویی بر آن تاکید دارند اجرای قانون است، یعنی باطل شدن آرای فردی است که تخلف کرده که در این صورت محمدرضا محمدی به شورا راه پیدا خواهد کرد.
انتهای پیام/
گروه تشکل های دانشگاهی خبرگزاری فارس- حاشیه های انتخابات شورای ناظر بر نشریات دانشجویی گویا تمامی ندارد. از همان ابتدا که بحث برگزاری نشست شورا پیش آمد، خبر تعویق انتخابات صدای اعتراض بسیاری از دانشجویان که دستی به قلم داشتند و در نشریات دانشجویی فعال بودند، را درآورد.
* محمدی: وزارت علوم در حوزه نشریات دانشجویی سوگیرانه عمل می کند
محمدرضا محمدی عضو شورای ناظر بر نشریات دانشگاهی در آن زمان به خبرنگار خبرگزاری فارس، درباره به تاخیر افتادن انتخابات شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشجویی گفت که دو نفر اصلی عضو دانشجویی این شورا که اصلاح طلب و از ائتلاف طلوع آزادی هستند، خواستار تعویق برگزاری انتخابات بودند.
وی در این گفت وگو به سوگیرانه عمل کردن وزارت علوم در حوزه نشریات دانشجویی اشاره کرد و گفت: با توجه به نامه ای که از طرف وزارت علوم به دانشگاه های سراسر کشور مبنی بر برگزاری انتخابات از ۱۱ تا ۱۳ اردیبهشت ماه فرستاده شده بود این افراد طی اقدامی غیر منطقی اعلام کردند اگر انتخابات برگزار شود به دلیل عدم اطلاع رسانی به موقع، درخواست ابطال انتخابات را خواهند داشت که همین مسئله باعث شد وزارت علوم خواسته آنها را بپذیرد و انتخابات به تعویق بیفتد.
محمدی همچنین تاکید کرد که با تعویق انتخابات شاهد تخلفات گسترده در شیوه نامه انتخابات خواهیم بود، تعویقی که اتفاق افتاد باعث شد تا انتخابات به بعد از ماه رمضان انتقال پیدا کند، یعنی برگزاری انتخابات بعد از نیمه خرداد که این مهم ترین و اولین تخلفی بودکه اتفاق افتاد و در کل، انتخابات برخلاف نص صریح شیوه نامه به تعویق افتاد.
* سیاسی کاری وزارت علوم در برگزاری انتخابات نشریات دانشجویی
محمد زادمهر عضو شورای مرکزی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در آن زمان در گفت وگو با فارس، گفت که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در یک حرکت خلاف قانون انتخابات شورای مرکزی ناظر بر نشریات را به تعویق انداخته و این تصمیم در حالی گرفته شده که مسئولین این وزارت هفته گذشته طی یک نامه رسمی به تمام دانشگاه های زیر مجموعه تاریخ و مکان برگزاری نشست نشریات را اعلام کرده بودند.
مدیر مسئول نشریه «هم شاگردی» اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با اشاره به برخی مسائل ایجاد شده در روند برگزاری انتخابات نشریات دانشجویی گفت که در روند برگزاری انتخابات نشریات دانشجویی کارشکنی هایی متعدد و اقدامات عجیبی صورت گرفته از جمله ابطال انتخابات نشریات دانشگاه فرهنگیان که در سلامت کامل و بر اساس اساسنامه دانشگاه که مصوب مجلس شورای اسلامی است برگزار شده بود، یا پیگیری های مصرانه مبنی بر وجود تخلف در انتخابات نشریات دانشگاه های کاشان و رازی کرمانشاه که اینها نشان از دلایلی دیگری دارد که به خاطرش انتخابات نشریات وزارت علوم را به تعویق انداختند، یعنی دلایلی جز آن چه اعلام شده است.
براساس اعلام مسئولان مربوطه قرار شده بود که انتخابات نشریات دانشجویی را به بعد از ماه مبارک رمضان موکول کنند که مدیر مسئول نشریه دانشجویی هم شاگردی معتقد بود این اقدام ایرادات بسیاری دارد.
زادمهر همچنین معتقد بود که وزارت علوم و اعضای شورای مرکزی نشریات به جای توجه به حضور حداکثری دانشجویان در انتخابات و نشست نشریات دانشجویی، بدنبال سیاسی کاری و اهداف جناحی خود هستند که همانند کمیت گرایی آیین نامه و دستورالعمل های نشریات کمر بر نابودی این رشته تخصصی و آینده ساز برای دانشجویان بسته است.
* برگزاری انتخابات با تقلب و یک رای اضافه!
گویا نگرانی های برخی دانشجویان درباره انتخابات نشریات دانشجویی بی مورد نبود. بالاخره طبق زمانی که مسئولان مربوطه اعلام کرده بودند نشست و در نهایت انتخابات شورای ناظر بر نشریات دانشجویی برگزار شد. انتخابات حاشیه های فراوانی داشت، در این انتخابات محمدرضا محمدی و میلاد مفاخری به نمایندگی از ائتلاف «احیای عدالت، احیای آزادی» و محمدعلی کامفیروزی و آرش جولاده نیز به نمایندگی از ائتلاف « طلوع آزادی» و ائتلافی که به گرایش اصلاح طلبان نزدیک است، رقابت کردند.
در دور اول میلاد مفاخری از دانشجویان بسیجی دانشگاه پیام نور با ۱۴۸ رای بیشترین آرا را کسب کرد و به عنوان عضو شورا انتخاب شد. در ادامه محمدرضا محمدی همراه با محمدعلی کامفیروزی هریک با ۱۴۰ رای به دور دوم انتخابات راه یافتند.
در دومین مرحله از انتخابات نشریات دانشجویی اعلام شد که محمدرضا محمدی از ائتلاف «احیای عدالت، احیای آزادی»۱۴۲ و محمد علی کامفیروزی از ائتلاف مورد حمایت طیف دانشجویان اصلاح طلبان « طلوع آزادی» ۱۴۳ رای را کسب کردند و در نهایت کامفیروزی با اختلاف یک رای به کمیته ناظر بر نشریات راه یافته است.
اینجا بود که دانشجویان با یک بررسی ساده و شمارش تعداد آرا، ته برگ های رای و تعداد رای دهندگان پی بردند که یک رای بیش از آنچه باید در صندوق ریخته شده است. اتفاق عجیبی بود ولی به وضوح مشخص بود که یکی از دانشجویان، ۲ رای در صندوق اندخته است!
با ادامه بررسی ها در نهایت مشخص شد علیرغم تعداد ۲۸۹ ته برگ، اما با احتساب ۵ رای سفید و ممتنع ۲۹۰ رای شمارش شده که نشان دهنده تخلف در انتخابات بود.
* رای اضافه ای که در سبد کاندیدای مورد حمایت اصلاح طلبان ریخته شد!
بررسی ها ادامه داشت تا اینکه بیشتر مشخص شد یکی از اعضای نشریات دانشجویی در تقلبی محرز دو بار رای داده است که بسیاری از فعالان دانشجویی معتقدند این رای به محمدعلی کامفیروزی نماینده ائتلاف اصلاح طلب طلوع آزادی داده است. یکی از اعضای شورای ناظر بر انتخابات کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی در توئیتی وقوع این تقلب را تایید کرد. این موضوع اعتراضات برخی از فعالان نشریات دانشجویی را در پی داشت.
* برگزاری تجمع دانشجویان در محل برگزاری انتخابات و درخواست برای بررسی تخلف صورت گرفته
این تخلف موجب شد تا دانشجویانی که حامی محمدرضا محمدی بودند در اعتراض به عدم اقدام قانونی در ابطال کردن آرای فرد متخلف در محل برگزاری انتخابات تجمع کنند و در نهایت آنها با نوشتن شکایت نامه ای در مورد این تخلف محرز خواستار بررسی هیئت نظارت شدند.
* روایت دانشجوی دانشگاه امیرکبیر از اتفاقات رخ داده در انتخابات نشریات دانشجویی
سبحان کبیر فلاح فعال دانشجویی دانشگاه امیرکبیر و نماینده ناظر محمدرضا محمدی در انتخابات در گفت وگو با خبرنگار تشکل های دانشگاهی خبرگزاری فارس درباره اتفاقات رخ داده در انتخابات نشریات دانشجویی گفت: قبل از اینکه در مورد نتیجه مرحله دوم انتخابات صحبت کنیم این را همه باید بدانند که حتی اگر با زیرپا گذاشتن قانون، آقای کامفیروزی عضو اصلی شود، ۲ کرسی از سه کرسی از آن جبهه انقلابی و پیام نور شده و پیروز نهایی انتخابات ائتلاف احیای عدالت و نجات آزادی است و تمام.
وی درباره این سوال که دقیقا چه اتفاقی رخ داد که موجب اعتراض فعالان نشریات دانشجویی شد، گفت: بنده به عنوان نماینده ناظر آقای محمدی در انتخابات دور اول و دوم حضور داشتم. از ابتدای فرآیند انتخابات بعضی مسئولین وزارت علوم به خصوص دبیر اجرایی انتخابات، بارها و بارها نمایندگان ناظر را به بهانه های گاهی از جمله مثل جلوگیری از اخلال در روند انتخابات از فرآیند رای گیری و دادن تعرفه ها دور نگه می داشت.
فلاح یادآور شد: اما در دور دوم باتوجه به شکست ائتلاف اصلاح طلب غروب آزادی در دور اول، رفت وآمدهای مشکوک دبیر اجرایی انتخابات که از قضا گرایش سیاسی اصلاح طلبی نیز دارند با آقای کامفیروزی، کاندیدای اصلاح طلب دور دوم، بسیار بیشتر شد. بنده نیز به همین خاطر و به خاطر حساسیت بالا، با دقت بیشتری روند انتخابات را زیر نظر گرفتم و دقیقا پشت سر میز منشی های خانم نشستم.
این فعال دانشجویی تاکید کرد: بعد از حدود ١ساعت و در اواسط انتخابات، همان دبیر اجرایی انتخابات با رفتار ناشایست و تهمت بی اخلاقی، بنده را از پشت صندوق ها دور کرد و نگذاشت دقیقا روند را بررسی کنم.
وی افزود: بعد از پایان رای گیری و بعد از چک کردن ۲۰۰ اسامی شرکت کنندگان حاضر با یکدیگر، یک اختلاف بین تعداد اسامی شرکت کنندگان حاضر در انتخابات و سرچک تعرفه رای ها مشاهده شد. طبق شیوه نامه این یک اختلاف رای بعد از بررسی اسامی دو لیست با یکدیگر برطرف شد و مشخص شد یک سربرگ تعرفه بدون مشخصات است و بخاطر سهل انگاری منشی کمیته اجرایی انتخابات به یک نفر، ۲ تعرفه رای داده شده است.
فلاح اضافه کرد: اما مساله مهمتر اینجا بود که تعداد آراء ریخته شده در صندوق هم یک عدد بیشتر از تعداد اسامی رأی دهندگان بود. این یعنی آن یک نفر هم هردوبرگ رای را به صندوق انداخته است. همین باعث شد در روند شمارش آرا تاخیری ایجاد شود.
این فعال دانشجویی تاکید کرد: علی رغم اصرار بنده برای بررسی مساله اما هیات نظارت و کمیته اجرایی تصمیم گرفتند که تعداد آرای هر کاندید شمارش شود. استدلالشان هم این بود احتمال اینکه اختلاف دو کاندید یک رای باشد بسیار کم است، اگر اختلاف یک رای بود، مساله بررسی می شود. نماینده هر دو کاندید هم این را پذیرفتند.
وی گفت: بعد از شمارش آرا، تعداد آرای آقای کامفیروزی ١۴٣ و تعداد آرای آقای محمدی ١۴٢رای شد و براساس تصمیم اولیه باید مساله آن یک رای اختلافی بررسی می شد. نماینده آقای کامفیروزی اعتراض کرد و زیر حرف خودش زد اما بنده به آقای عسگری مدیرکل فرهنگی وزارت علوم و آقای حبیبی کارشناس نشریات آن وزارتخانه اصرار کردم که این موضوع را به همه اعلام کنند تا تصمیم بعدی نتیجه نوشته روی تخته بعنوان نتیجه نهایی تلقی نشود، اما ایشان نپذیرفتند و گفتند بررسی می کنیم و بعدا اطلاع می دهیم.
فلاح ادامه داد: با اصرار عضو حقوقدان هیات نظارت بر انتخابات و بنده به عنوان نماینده ناظر آقای محمدی، برای بررسی موضوع به شیوه نامه مراجعه شد. طبق اظهار نظر عضو حقوقدان براساس تبصره ١ ماده٢۵ شیوه نامه انتخابات، باید تمام آرای ریخته شده در صندوق با ته برگ تعرفه بدون مشخصات چک می شد تا رای اختلافی مشخص شود. چرا که با تعداد تعرفه ها و آرای ریخته شده با تعداد اسامی یکی از لیست ها یکسان نبود و شرط «عنداللزوم» برقرار شد و باید تمام آرا با ته برگ سفید تطبیق داده می شد.
وی افزود: این کار نیز به بهانه مخفی بودن آرا با مخالفت نماینده آقای کامفیروزی انجام شد چراکه احتمالا متوجه شده بودند تخلف بزرگشان مشخص شده است.
این فعال دانشجویی تصریح کرد: بعد از چک کردن آرا با تعرفه ها و با توجه به اینکه تعرفه دقیقا از وسط تصویر مهر زده شده توسط کمیته اجرایی بر برگه ها از سربرگ جدا شده بود، تشخیص آن کار خیلی سختی نبود اما زمان زیادی برد. نهایتا محرز شد که یکی از رأی دهندگان که نام و دانشگاه محل تحصیلشان محفوظ است، دو برگه رای دریافت کرده و در هر ۲ برگه نام محمدعلی کامفیروزی را نوشته است. دست خط دو تعرفه رای نیز به خوبی این موضوع را ثابت کرد.
وی در رابطه با این سوال که تا الان چه تصمیمی گرفته شده؟ افزود: این موضوع برای نماینده حقوقدان محرز شد اما قانون می گوید تصمیم برعهده هیات نظارت بر انتخابات است. طبق مشورتی که با آقای عالی پناه عضو حقوقدان شورای ناظر گرفته شد، نظر ایشان هم صراحت بر عدم تایید و مخدوش اعلام کردن انتخابات داشت. با این حال آقای عسگری اصرار داشتند این تصمیم نهایی نشود و حتی این تصمیم را به دانشجویان نیز اعلام نکرد و گفت بعدا باید تصمیم گیری شود!
فلاح اظهار داشت: جلسه هیات نظارت بر انتخابات در همان محل برگزاری نشست برقرار شد و در این جلسه همه تصمیمات احتمالی بررسی و به شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارت علوم اعلام شد.
در صورت جلسه کمیته اجرایی که توسط بنده و نماینده آقای کامفیروزی امضا شده نیز صراحتا گفته شده که آرای ماخوذه ٢٩٠رای و تعداد شرکت کنندگان ٢٨٩نفر بوده و انتخابات مورد تایید کمیته اجرایی نیست.
* شایستگی اجرایی دولت روحانی در انتخابات نشریات دانشجویی زیر سوال رفت!
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به این موضوع براساس قانون چه اتفاقی باید رخ دهد؟ گفت: ماده ۵۶ شیوه نامه می گوید درمورد آراء باطله باید به ماده ٢۶ شیوه نامه رجوع شود. در ماده ٢۶ هم گفته شده که « تمام تعرفه های مازاد بر تعداد نفرات رای دهنده و تمام تعرفه هایی که توسط یک نفر نوشته شده آرای باطله محسوب می شوند و جزو آرای ماخوذه نیستند. »
فلاح افزود: بر این اساس باید هردو رایی که توسط آن یک نفر به صندوق ریخته شده باطل شود و نتیجه نهایی بصورت زیر اعلام گردد. یعنی آقای محمدرضا محمدی با ١۴٢ رای نفر اصلی و آقای کامفیروزی با ١۴١ رای عضو علی البدل.
این فعال دانشجویی تصریح کرد: هر تصمیمی جز این، خلاف نص صریح شیوه نامه است اما به هرحال تصمیم گیری در شورایی انجام می شود که چند عضو از طرق مختلف منتفع هستند و این موضوع زیرپا گذاشتن قانون را محتمل تر می کند.
وی اظهار داشت: دو شکایت نامه هم توسط آقای محمدی و بنده به عنوان نماینده ناظر ایشان در این باره تنظیم و به هیات نظارت بر انتخابات تقدیم شد که در دومین شکایت به صراحت ذکر شد که لزومی به ابطال و برگزاری مجدد انتخابات نیست و نتیجه نهایی انتخابات براساس ماده ۵۶ و ۲۶ به نفع آقای محمدی است.
فلاح افزود: درجلسه هیات نظارت بر انتخابات نیز نخستین تصمیمی که تقریبا بر آن اجماع بوده، براساس همین دوبند شیوه نامه بوده اما به اصرار یکی از اعضای دانشجویی هیات نظارت که از قضا با آقای کامفیروزی همراه بوده تصمیم نهایی اینگونه گرفته نشده. بهانه این دانشجو هم این بوده که تشخیص یکسان بودن دست خط و تطبیق آرا با تعرفه سفید کاملا تخصصی است و از عهده چشم غیرمسلح خارج است و عضو حقوقدان ممکن است اشتباها انطباق داده باشد!
وی گفت: این درحالی است که تصویر دو تعرفه رای تکراری نشان می دهد که بدون چشم هم می شود متوجه شد که انطباق کاملا دقیق انجام شده است. چرا که ذیل مهر زده شده بر سربرگ تعرفه و برگه رای، نوشته «هفدهمین نشست مدیران مسئول نشریات دانشگاهی» نوشته شده بود، تعرفه دقیقا از قسمت حرف «د» مدیران مسئول جدا شده بود و در سربرگ تعرفه بدون مشخصات نیز دقیقا تا حرف «د» مدیران مسئول نوشته زیر لوگوی مهر نشست وجود داشت.
این فعال دانشجویی در پاسخ به این سوال که تصمیم گیری نهایی برعهده چه کسی است و تا چه زمانی باید نتیجه نهایی اعلام شود؟ گفت: ابطال یا باطل کردن چند رای از انتخابات نهایتا برعهده شورای مرکزی ناظر است و هیات نظارت بر انتخابات و کمیته اجرایی صرفا نظر اولیه خود را اعلام می کنند. آقای محمدی از ائتلاف «احیای عدالت، نجات آزادی» و خانم مهرابی و آقای احمدی از طرفداران آقای کامفیروزی از اعضای شورای مرکزی ناظر هستند. ولی براساس شیوه نامه این سه نفر هیچ کدام در جلسه مربوط به انتخابات حق رای ندارند، چراکه درمورد این دستورجلسه منتفع هستند. برای همین ۵ عضو دیگر فقط رای خواهند داشت.
وی یادآور شد: طبق شیوه نامه، جلسات شورای کنونی با این اعضا فقط تا ٣٠خرداد اعتبار دارد و از طرفی آقای غفاری نیز در مصاحبه ای اعلام کردند نتیجه نهایی تا اوایل هفته آینده اعلام خواهد شد.
فلاح اضافه کرد: ما نیز تمامی شکایات خود را از جمله شکایات مربوط به تبلیغات انتخاباتی، دخالت نماینده ناظر آقای کامفیروزی و بعضی اعضای هیات نظارت و کمیته اجرایی در فرایند انتخابات، دخالت آقای کرمی و رفت وآمدها و صحبت های طولانی مدت دبیر اجرایی انتخابات با آقای کامفیروزی و اتفاقات مشابه فراوان دیگر مثل تهدید و دخالت معاونت فرهنگی چند دانشگاه در فزاینده معرفی نماینده برخی مدیران مسئول نشریات و … را به دبیرخانه شورای مرکزی ناظر بر نشریات تحویل دادیم.
وی افزود: به هرحال نتیجه نهایی باید به این صورت شود ؛ نفر اول و دوم آقایان مفاخری و محمدی و نفر سوم آقای کامفیروزی.
این فعال دانشجویی تصریح کرد:طبق اخباری که به ما رسیده گویا آن فرد رای دهنده برای اقدامش با آقای کامفیروزی هماهنگ بوده و بعد از انتخابات هم این موضوع را با ایشان مطرح کرده است. شبهاتی درباره همکاری برخی مسئولان وزارت علوم در این نیز تخلف وجود دارد که امیدواریم درست نباشد.
وی گفت: نکته جالب درمورد آقای کامفیروزی این است که ایشان بعد از باخت در دور اول با دوستان خود بر طبل تقلب کوفت و اعلام کرد که انتخابات مهندسی شده، درحالی که محرز شد یکی از اعضای ائتلاف خودشان تخلف کرده است.
فلاح در خاتمه گفت: به هرحال آنچه که مبرهن است این است که درآستانه انتخابات مجلس، چنین انتخابات دانشجویی هرچند در ابعاد کوچکتر، آزمونی است که درآن شایستگی اجرایی دولت روحانی زیر سوال رفت، امیدواریم تصمیم گیری درباره نتیجه نهایی به گونه ای پیش نرود که دولت در آزمون قانون مداری نیز نمره قبولی نگیرد و قانون را پای مصلحت هایش ذبح کند.
* انتخابات شورای ناظر بر نشریات دانشجویی مجددا برگزار می شود!
نتایج دور دوم انتخابات کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی طی اطلاعیه معاونت فرهنگی وزارت علوم اعلام شد و بر اساس آن انتخابات کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی مجددا برگزار خواهد شد. این همان اتفاقی است که برخی از فعالان دانشجویی به آن اعتراض داشتند و این اقدام را خلاف قانون می دانند.
در این اطلاعیه امده است:
اجرای ماده ۶۴ شیوه نامه برگزاری انتخابات نمایندگان مدیرمسؤول نشریات دانشگاهی در کمیته های ناظر بر نشریات دانشگاه ها و شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به اطلاع می رساند هیأت نظارت بر انتخابات اعضای دانشجویی شورای مذکور، به موجب صورت جلسه مورخ ۲۰/۰۳/۱۳۹۸ نتیجه دور دوم انتخابات اعضای دانشجویی شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی را به شرح آتی تأیید کرد:
۱- مجموع آرای ریخته شده در صندوق: ۲۹۰ رأی
۲- مجموع آرای محسوب در مجموع آراء: ۲۸۹ رأی (۲۸۴ رأی صحیح و پنج رأی باطل)
۳- مجموع آرای باطله غیرمحسوب در مجموع آراء: یک رأی
۴- آرای هریک از کاندیداهای راه یافته به دور دوم (آقایان محمدعلی کامفیروزی و محمدرضا محمدی)، به طور مساوی: ۱۴۲ رأی.
بر این اساس، مستندا به تبصره ماده ۵۴ شیوه نامه صدرالذکر، تجدید انتخابات دور دوم برای مشخص شدن عضو اصلی و علی البدل شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اجتناب ناپذیر است. بدیهی است هرگونه اعتراض اشخاص مندرج در بندهای سه گانه ماده ۶۱ شیوه نامه مذکور نسبت به تأیید نتیجه انتخابات با رعایت تشریفات مقرر از جمله مهلت پنج روزه در شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قابل طرح خواهد بود.
* توضیحات عضو شورای ناظر بر نشریات پیرامون تخلف وزارت علوم از قانون برگزاری انتخابات
محمدرضا محمدی عضو شورای ناظر بر نشریات وزارت علوم شب گذشته با انتشار فیلمی پیرامون تخلف وزارت علوم از قانون برگزاری انتخابات توضیحاتی را ارائه کرد.
محمدی در این رابطه گفت: حکایت از این قرار است که خانمی دوبار به آقای کامفیروزی رای داده است که اینجا طبق ماده ۲۶ آرایی که توسط یک نفر به صندوق انداخته شده، آرای باطله است. با این حال به ترتیبی تصمیم بر این شده که آقای کامفیروزی هم به اندازه ما رای داشته باشد و انتخابات مجددا برگزار شود.
توضیحات کامل محمدی را می توانید در فیلمی که در ادامه آمده مشاهده کنید
محمدرضا محمدی عضو شورای ناظر بر نشریات وزارت علوم همچنین در گفت وگو با فارس گفت: ما با یک عملکرد و کارنامه مناسبی وارد انتخابات شدیم و دانشجویان بین عملکردها انتخاب کردند. در کل نشست بسیار پرشور و فعال بود و یک رقابت تنگاتنگی وجود داشت.
وی ادامه داد: در نشست بنده از آقای احمدی و خانم مهرابی برای مناظره دعوت کردم ولی این دوستان حاضر به برگزاری این مناظره نشدند.
این فعال دانشجویی با اشاره به تعویق انتخابات و اتفاقات پس از آن، تصریح کرد: نزدیک به ۲۰۰ نفر از نمایندگان نشریات دانشجویی که در این نشست حق رای داشتند به خاطر تعویق انتخابات و اینکه انتخابات در ایام امتحانات بود نتوانستند در نشست شرکت کنند.
* ماده ۲۶ شیوه نامه نشریات دانشجویی چه می گوید؟
طبق ماده ۲۶ نه تنها یک رای بلکه تمامی آرایی که توسط یک نفر به صندوق انداخته شده است جز آرا باطله محسوب می گردد و همچنان که گفته شد یک نفر از حامیان ائتلاف «طلوع آزادی» دو رای به نام محمدعلی کامفیروزی به صندوق انداخته است که و.زارت علوم تنها یک رای آن را «باطله و غیر محسوب» به حساب آورده و در صورتی که محمدعلی کامفیروزی یک رای دیگر نیز از دست می داد و طبق قانون عمل می شد، محمدعلی کامفیروزی با ۱۴۱ رای عضو علی البدل و محمدرضا محمدی با ۱۴۲ رای عضو اصلی کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی شناخته می شدند.
* اعتراض دانشجویان در فضای مجازی به اتفاقات رخ داده
پس از اتفاقات رخ داده و اطلاعیه ای که برای برگزاری مجدد انتخابات اعلام شد، بسیاری از فعالان دانشجویی در فضای مجازی به بیان انتقادات خود پردخته و اعتراض خود را اعلام کردند.
با توجه به اطلاعیه ای که از طریق معاونت فرهنگی وزارت علوم اعلام شده، انتخابات شورای ناظر بر نشریات دانشجویی باید مجددا برگزار شود، ولی آنچه بسیاری از فعالان نشریات دانشجویی بر آن تاکید دارند اجرای قانون است، یعنی باطل شدن آرای فردی است که تخلف کرده که در این صورت محمدرضا محمدی به شورا راه پیدا خواهد کرد.
انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی
💬 سلام! میخوای دربارهی «تکلیف تخلف اصلاح طللبان در انتخابات نشریات دانشجویی چه می شود؟» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.