اعدام یک جوان شیعه در عربستان- اخبار آسیای غربی - اخبار بین الملل تسنیم



به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، وزارت عربستان سعودی از اجرای حکم علیه « حیدر ناصر آل تحیفه» جوان اهل قطیف خبر داد.

به گزارش مرآه الجزیره، رژیم آل سعود این جوان شیعه را روز سه شنبه اعدام کرد. این رژیم از ارائه جسد این قربانی به خانواده اش خودداری کرده است.

رژیم آل سعود این جوان اهل قطیف را به پیوستن به یک گروهک تروریستی با هدف ایجاد ناامنی و بی ثباتی و قتل نیروهای امنیتی و پرتاب کوکتل مولوتوف به خودروهای نیروهای امنیتی متهم کرده بود.

حیدر ناصر آل تحیفه از ساکنان قطیف عربستان است که در سال ۲۰۱۷ میلادی در ایست بازرسی الهدله در قطیف بازداشت و به زندان مباحث در ریاض منتقل شد.

وی در سپتامبر ۲۰۲۱ به اعدام محکوم شد و دادگاه تجدید نظر حکم او را تایید کرد. مجازات اعدام ناصر آل تحفیه در نتیجه یک محاکمه ناعادلانه پس از ۵ سال بازداشت خودسرانه در زندان بازپرسی عمومی دمام صادر شد.

برخی سازمان های حقوقی اعلام کردند که این شهروند سعودی تحت شکنجه اعتراف کرده و صدور حکم اعدام علیه وی ناعادلانه بوده است.

سرکوب مخالفان به ویژه پس از پادشاهی «سلمان بن عبدالعزیز» و ولیعهدی پسرش محمد به شکل چشمگیری در عربستان افزایش یافت و علاوه بر منتقدان نظام سعودی، مخالفان شخص محمد بن سلمان را نیز در برگرفت.

تاکنون ده ها شیعه عربستان توسط دستگاه امنیتی آل سعود دستگیر شده اند؛ بازداشت فعالان شیعه و مخالفان دولت سعودی هرچند همواره در عربستان وجود داشته، اما از زمان ولیعهد شدن «محمد بن سلمان» از ژوئن ۲۰۱۷ به این سو روند بازداشت ها و سرکوب شیعیان و مخالفان سعودی افزایش چشمگیری داشته است، به گونه ای که در ماه می ۲۰۱۹ دولت سعودی اقدام به اعدام ۳۷ نفر کرد و با خونسردی سر آنها را از تنشان جدا کرد. همچنین در ۱۲ مارس ۲۰۲۲، ۴۱ نفر از معترضان شیعه عربستانی و از اهالی مناطق الاحساء و قطیف در شرق عربستان اعدام شدند.

سازمان اروپایی سعودی حقوق بشر نیز اخیرا تأکید کرد که عربستان طی ده سال گذشته رکوردی را از اعدام به ثبت رسانده است و این درحالی است که از سال ۲۰۱۳ تا اکتبر امسال ۱۱۰۰ نفر را اعدام کرده است که بیش از ۹۹۰ مورد آن در زمان سلطنت ملک سلمان بن عبدالعزیز از اوایل سال ۲۰۱۵ بوده است.

داده های جمع آوری شده از سال ۲۰۱۰ نشان می دهد از زمانی که ملک سلمان در سال ۲۰۱۵ به قدرت رسید و پسرش محمد بن سلمان را به مناصب ویژه ای منصوب کرد، میزان اعدام در عربستان سعودی تقریبا دو برابر شده است.

در سال های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲، عربستان سعودی شاهد رشد ۱۱۹درصدی اجرای احکام اعدام و در سال های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲، شاهد رشد ۴۴۴درصدی اجرای احکام اعدام بوده است.

برخی ناظران در گزارشی با اشاره به تشدید سرکوبگری در عربستان سعودی اعلام کردند که مقامات سعودی به طور مستمر صدها مدافع و فعال حقوق بشر را به همراه بسیاری از شخصیت های مذهبی، نویسندگان و منتقدان بازداشت می کند و این بازداشت ها شامل مقامات دولتی، تاجران و شاهزادگان نیز می شود.

عربستان سعودی در مورد شرایط آزادی بیان و حقوق بشر با انتقادهای بین المللی مواجه است و تعداد زیادی از روشنفکران، علما، روزنامه نگاران و مدافعان حقوق بشر و همچنین تعدادی از فعالان برجسته در زمینه حقوق بشر را بازداشت می کند.

رژیم آل سعود می خواهد نشان دهد که هیچ فعال و یا منتقدی در امان نیست و از خلال ابزارهای جاسوسی آن ها را کنترل و ساکت می کند. رژیم سعودی در گذشته افراد منحصر به فردی را سرکوب می کرد، اما امروز سرکوبگری این رژیم همه اقشار فرهنگیان، شاهزادگان، مبلغان، روحانیان و حتی کودکان و زنان را در بر گرفته است و اقدامات آل سعود باعث ایجاد جنبش های جدیدی در خارج و داخل کشور علیه این رژیم می شود.

«محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی از زمان روی کار آمدن در سال ۲۰۱۷، الگوی حکومتی سرکوبگرانه و وحشیانه را در عربستان تداوم بخشیده است، به این ترتیب ناظران پیش بینی می کنند که با توجه به تحرکات فراوان محمد بن سلمان برای نشستن بر تخت پادشاهی عربستان، گذشته از فعالان و معارضان، شاهزادگان سعودی و حتی نزدیکان محمد بن سلمان نیز از موج تازه سرکوبگری های وی در امان نخواهند بود.

انتهای پیام/

پرسش و پاسخ در اعدام یک جوان شیعه در عربستان- اخبار آسیای غربی - اخبار بین الملل تسنیم

گفتگو با هوش مصنوعی