ایران در مسیر صنعتی کردن هنر انیمیشن



انیمیشن چیست؟

پیش از اینکه به نقاط عطف بعدی هنر انیمیشن بپردازیم واجب است که یک تعریف مختصر از انیمیشن بدهیم چرا که در درک نمونه های ساده اولیه بسیار به کارمان می آید؛ انیمیشن به زبان ساده یک هنر سینمایی است که در آن تصاویر به صورت پیوسته و پشت سرهم قرار می گیرند و زمانی که با سرعت خاصی به اجرا دربیایند توهم یک جسم در حال حرکت و یا یک کاراکتر زنده را به وجود می آورند. در اصطلاح هنری انیمیشن هنر حرکت بخشیدن به اشیای بی جان است. واژه انیمیشن (Animation) خود مشتق از واژه لاتین انیما (Anima) به معنی (نفس زندگی) است و نوعی انگیزش هنری به حساب می آید که خیلی پیش از صنعت فیلم شکل گرفته.

انیمیشن بسیار فراگیرتر از چیزی است که مردم گمان می کنند و حالت های مختلفی دارد؛ به غیراز فیلم های کوتاه، فیلم های بلند، مجموعه های تلویزیونی، گیف های متحرک و سایر رسانه هایی که به نمایش تصاویر متحرک اختصاص داده شده اند، انیمیشن در بازی های ویدئویی، موشن گرافیک ها، رابط کاربری و جلوه های بصری نیز رایج است و حتی اگر اهل تماشای فیلم ها و سریال های انیمیشنی نباشیم بازهم آن را به کثرت در زندگی روزمره خود می بینیم.

نقاط عطف در تاریخ انیمیشن

سازندگان انیمیشن برای رساندنش به نقطه فعلی آزمون و خطاهای زیادی را از سر گذراندند، اما در این میان تمام این فراز و نشیب ها اقداماتی هستند که بیشتر از بقیه به چشم می آیند و نقاط عطفی را در تاریخ هنر انیمیشن رقم زدند؛ در این بخش به برخی از این اقدامات برجسته اشاره می کنیم.

اولین فیلم انیمیشن: اولین فیلم انیمیشن ساخته شده به خودی خود نقطه عطفی در تاریخ انیمیشن محسوب می شود. جی استوارت بلکتون در سال ۱۹۰۶ با کشیدن تصاویری بر روی تخته سیاه نخستین فیلم انیمیشن را به وجود آورد. بلکتون تصویری از دو چهره بر روی تخته سیاه کشید، از آن ها فیلم گرفت، فیلم را متوقف کرد، نقاشی را پاک کرد و چهره های جدیدی را کشید، مجددا فیلم برداری کرد؛ این کار در چرخه ای معروف به استاپ موشن تکرار شد و وقتی فیلم پخش شد به نظر می رسید که آن چهره ها در حال حرکت اند.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «ایران در مسیر صنعتی کردن هنر انیمیشن» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.