کاردکرد فناوری <a href="/fa/dashboard/ class="text info">اربعین</a> ساخت پایه‌های تمدن جدید <a href="/fa/dashboard/ class="text info">اسلامی</a> است <a href="/fa/dashboard/ class="text info">تسنیم</a>



به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، سعید لشکری در مراسم اختتامیه هفتمین همایش بین المللی تئاتر مردمی پیاده روی اربعین، اظهار داشت: در آغاز کلام یاد می کنیم از آن جوان هایی که چهار دهه قبل در آبادان نفس می کشیدند و به فکر این بودند روزی خرمشهر آزاد و حصر آبادان شکسته شود، ایستادند، مردانه جنگیدند و مقاومت کردند تا امروز خرمشهر و آبادان آزاد و با عزت باشند.

معاون راهبری استان های حوزه هنری انقلاب اسلامی با گرامی داشت یاد شهدای دفاع مقدس، گفت: همان گونه که خرمشهر، سوریه و عراق آزاد شد روزی شاهد آزادی قدس عزیز از دست اشغالگران باشیم.

وی در ادامه با اشاره به نذر فرهنگی هنرمندان به زائران اربعین حسینی، گفت: خادمینی که خالصانه و صادقانه برای ادای احترام به ساحت سیدالشهدا ایستادند، هنرمندانی که خودشان را رو مریدان سیدالشهدا می دانستند و ذکر سید شهدا را وظیفه هنری خود در ساحت خدمت به این دستگاه می دانند، قطعا نزد پروردگار ماجور هستند.

معاون راهبری استان های حوزه هنری انقلاب اسلامی ادامه داد: این رویداد عظیم ماحصل همکاری صمیمانه و نزدیک مجموعه هایی زیادی بود، مجموعه هایی که شاید خیلی از هم دور بودند و به واسطه ذکر سیدالشهدا به هم گره خوردند. ضمن اینکه همکاری مجموعه حوزه هنری انقلاب اسلامی، منطقه آزاد اروند و بنیاد شهید که زیر خیمه سیدالشهدا در موکب خدمت هنری و فرهنگی به اباعبدالله و زائرین اربعین نیز بسیار ارزشمند بود.

لشکری عنوان کرد: تاثیر عمل خالصانه این هنرمندان نه تنها فضای خود برنامه اربعین بلکه فضای هنرمندان را در کشور نورانی کرد، بلکه بقیه تولیدات هنرمندان را هم تحت الشعاع خود قرار داد و به آن ها برکت داد.

وی در ادامه یکی از وظایف اصلی حوزه هنری انقلاب اسلامی تربیت هنرمندان انقلاب اسلامی و تربیت نیروهای متعهد در جامعه عنوان کرد.

معاون راهبری استان های حوزه هنری انقلاب اسلامی با اشاره به گسترش فناوری اربعین در دنیا، گفت: کارکرد فناوری ایجاد ارزش افزوده از یک ماده است، اربعین فناوری است که قرار است از قیام سیدالشهدا برای امروز جامعه ما محتوای ارزشمند، اثرات و کارکردهای ارزشمند ایجاد کند.

به گفته لشکری، رسالتی که در این مسیر هنری بر عهده ما است صیانت و بسط این فناوری است؛ فناوری که کارکرد آن ساخت پایه های تمدن جدید اسلامی است.

وی گفت: نگاه ما به اربعین یک نگاه تمدنی است و ما می دانیم که برای ساخت تمدن اسلامی دوباره قرار است عالم تشیع و مسلمین در یک نقطه مشترک شود.

معاون راهبری استان های حوزه هنری انقلاب اسلامی با بیان این که حب الحسین علیه السلام، فناوری اربعین است، ادامه داد: این همان نقطه ای است که ما را به آینده تشیع امیدوار کرده است. چه کسی فکر می کرد قرار است ما از مشایه عبور کنیم؛ از نجف خارج شویم و در مسیری قرار بگیریم که مردم از همه جای دنیا در آن قرار گرفتند و به سمت اباعبدالله حرکت می کنند؛ این واقعه نوید روزهایی را می دهد که در آیات و روایات ذکر شده است.

لشکری در ادامه با اشاره به نقش خوزستان در همایش بین المللی تئاتر مردمی پیاده روی اربعین، گفت: امروز در کشور نگاه پایتختی بسیار است، اما در روایت راهیان آن چیزی که محوریت قرار گرفت خوزستان بود و این اتفاق هم ایده جدید و تحولی در حوزه هنری به شمار می آید.

وی اظهار امیدواری کرد که در هر استانی از کشور شاهد انجام کارهای جدی، مهم و تاثیرگذار باشیم.

به گفته معاون راهبری استان های حوزه هنری انقلاب اسلامی خوزستان به عنوان میزبان این همایش بین المللی هم برای رشد آن تلاش کرد و هم برای تعالی آن قد به قدم برنامه ریزی داشت.

لشکری روایت راهیان را میراث گرانبها و ثمین برای شیعیان دانست و اظهار امیدواری کرد که شاهد گسترش هر چه بیشتر آن در دنیا باشیم.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری انقلاب اسلامی در مراسم اختتامیه هفتمین همایش بین المللی تئاتر مردمی پیاده روی اربعین، روایت راهیان اظهار داشت: همایش بین المللی تئاتر مردمی پیاده روی اربعین، روایت راهیان از سال ۹۵ با حضور ۵۰ هنرمند آغاز شده و اینک بیش از ۲۰۰ هنرمند آیینی در بخش های مختلف به زبان فارسی، عربی و ترکی در اربعین اجرا برنامه کردند.

کوروش زارعی با بیان این که این حرکت گسترده به زغم مشقت هایش با غایت شیرین و دل انگیز است، ادامه داد: برنامه ما به این شکل بود که دو روز در نجف اشرف، چهار روز در مسیر پیاده روی و سه روز در کربلا بودیم و به اجرای برنامه هایی از جمله تعزیه، تئاتر خیابانی، نقالی، پرده خوانی و مقتل خوانی پرداختیم.

وی با اشاره به اضافه شدن اجرای تئاتر عروسکی در برنامه امسال گفت: برای نخستین بار بخش تیاتر عروسکی به دو زبان فارسی و عربی را برای زائران کوچک امام حسین علیه السلام در مسیر پیاده روی اربعین اجرا کردیم. همچنین دو سال است که گروه های سرود به زبان عربی و شعرخوانی شعرای عرب را به این برنامه اضافه نموده ایم.

زارعی گفت: پیش از این فقط در مسیر پیاده روی اربعین اجرای برنامه داشتیم، اما در دو سال اخی به شکل جدی تر در مرزها نیز به اجرای برنامه پرداختیم.

وی همچنین از اجرای برنامه های هنری برای اربعین سال آتی در مرز تمرچین خبر داد و افزود: به برکت اباعبدالله الحسین علیه السلام سال آینده برنامه گسترده ای برگزار خواهیم کرد و در مرز تمرچین نیز به اجرای برنامه می پردازیم.

زارعی حضور در همایش روایت راهیان را برکت بزرگی از جانب امام حسین علیه السلام دانست و گفت: من در فستیوال های بزرگی در کشورهای اروپایی، آسیایی و عربی به عنوان داور یا شرکت کننده حضور داشته ام، اما کاری که در مدت این هفت سال در مسیر پیاده روی اربعین انجام می دهم را با هیچ کدام از آنها نمی توان قیاس کرد؛ این حرکت عظیم هنری متبرک به نام سیدالشهدا علیه السلام برکت زندگی من است و از خداوند می خواهم تا زنده هستم و توانایی دارم، هر سال سعادت حضور در این مسیر و خدمت به زائران اباعبدالله الحسین علیه السلام را داشته باشم که به راستی هیچ چیز زیباتر و شیرین تر از این خدمت نیست.

وی اضافه کرد: اگر چه ماه صفر، ماه عزاداری برای سالار شهیدان است، اما ماه های محرم و صفر زیباترین ایام زندگی من است و وقتی به اتمام می رسد و فرصت نوکری از دست می رود غم بزرگی بر دلم سنگینی می کند.

زارعی در ادامه با بیان این که عشق و ارادت به امام حسین علیه السلام در هیچ اقلیم و مذهبی محصور نشده است، ادامه داد: یکی از اتفاقات جالب امسال این بود که دوستان اقلیم کردستان عرا از مرز باشماق، به ما پیوستند. آنها در مسیر پیاده روی موکب زده بودند و تئاتر خیابانی با موضوع عاشورا می کردند لذا ما تصمیم گرفتیم سال آینده از باشماق در مسیر اقلیم کردستان حمایت کنیم و برای اجرا در این مسیر هم برنامه ریزی داشته باشیم تا به دلدادگان اهل تسنن عراقی نیز خدمت رسانی کرده باشیم .

وی افزود: امسال قریب به شش گروه عراقی در مسیر در مسیر اربعین حضور داشتند که تمام نشات گرفته از همایش تئاتر پیاده روی مردمی اربعین است و امیدواریم به یاری خدا و با کمک هنرمندان عراق بتوانیم این پروژه را باشکوه تر از ادوار پیش برگزار کنیم.

به گزارش تسنیم، در این مراسم از هنرمندان و فعالان فرهنگی این رویداد تقدیر شد، اجرای گروه سرود خادم الزهرا، نمایش و نوحه خوانی از دیگر برنامه های جنبی این آیین بود .

هفتمین همایش بین المللی روایت راهیان همزمان با ایام اربعین حسینی در مرزهای شلمچه، چذابه، مهران، باشماق، خسروی و نیز در بین مسیر نجف اشرف تا کربلا اجرا شد.

آثار هنری در این همایش عمدتا در قالب های مختلف هنری شامل تعزیه، پرده خوانی، نقالی، نمایش، مقتل خوانی، سرود، شعر و هنرهای تجسمی از استان های خوزستان، گلستان، تهران، ایلام، لرستان، اردبیل و بوشهر بوده است.

انتهای پیام/۷۳۵/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «کاردکرد فناوری اربعین ساخت پایه‌های تمدن جدید اسلامی است - تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.