حوزه آموزش باید توسعه دهنده بازار کار باشد



محمود امانی دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در سیصد و سومین (۳۰۳) جلسه کمیسیون برنامه های درسی و تربیتی شورای عالی آموزش و پرورش گفت: هدف آموزش و پرورش توسعه کمی و کیفی هنرستان های فنی و حرفه ای و کار دانش متناسب با استاندارد های ملی، بازار کار و پذیرش عمومی و علائق جامعه است.

وی افزود: باید محدودیت هایی که باعث عدم توسعه هنرستان های فنی و حرفه ای و کاردانش می شود را رفع نمود تا زمینه تحصیل برای متقاضیان و علاقه مندان به این رشته فراهم شود.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به اینکه توجه جدی به توسعه هنرستان های فنی و حرفه ای و کاردانش یک ضرورت است، اظهار داشت: اگر دنبال افرادی ماهر، توانمند و با کارآیی بالا برای ورود به بازار کار هستیم، مدیریت کلان کشور باید نسبت به توسعه هنرستان های فنی و حرفه ای و کاردانش اهتمام ویژه ای داشته باشد.

امانی بیان داشت: متناسب سازی رشته های فنی و حرفه ای و کاردانش بر اساس منطق و استاندارد های ملی باعث توسعه کیفی آن ها می شود.

وی افزود: این بخش نیازمند یک تفکر جدید یکپارچه و منسجم برای توسعه کمی و کیفی است. مهم ترین موضوع در اینجا توجه جدی به فهم و درک عمومی جامعه در طراحی و راه اندازی رشته های جدید فنی و حرفه ای و کاردانش است تا به یک نوآوری ملی در این زمینه دست بیابیم.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در ادامه گفت: اکنون اقبال به رشته های فنی و حرفه ای و کاردانش زیاد شده است و نباید با تصمیمات نادرست جلوی توسعه کمی و کیفی آن ها گرفته شود.

امانی با اشاره به اینکه آموزش درست و اصولی باعث شکوفایی استعداد ها می شود ابراز داشت: پاسخگویی به نیاز های جامعه بر اساس منطق، فهم عمومی، علایق و استاندارد های ملی یک ضرورت است.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش اضافه کرد: توجه جدی به بحث کیفیت آموزش، مهارت آموزی، محتوای برنامه درسی، استادکار ماهر و فراهم کردن زیرساخت های لازم از جمله مواردی است که باید در توسعه هنرستان های فنی و حرفه ای و کاردانش مورد توجه جدی قرار گیرد.

وی تصریح کرد: ظهور فناوری های نوین در جهان و به تبع آن پدید آمدن شغل های جدید، می طلبد با منطق جدیدی وارد عرصه فنی و حرفه ای و کاردانش بشویم، چون با توسعه فناوری های جدید یک سری از شغل ها از بین می روند و یک سری شغل های جدید جای آن ها را می گیرد لذا باید یک پایش اصولی و منطقی درباره برخی از رشته های فنی و حرفه ای و کاردانش انجام شود تا با نیاز ها و شرایط کنونی جامعه مطابقت بیشتری داشته باشند.

امانی با طرح این سوال که چرا به هنرستان هایی که دارای استاندارد های لازم و مجوز از مراجع معین هستند اجازه فعالیت داده نمی شود، اظهار کرد: وقتی یک متقاضی تاسیس هنرستان فنی و حرفه ای و کاردانش مرجع مشخص و استاندارد های لازم را دارا می باشد نباید برای آن ها موانع و محدودیت ایجاد شود.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در ادامه تاکید کرد: نیازسنجی، پاسخگویی به علایق متقاضیان و نیاز های دنیای کار رفع موانع و محدودیت های توسعه رشته های فنی و حرفه ای و کاردانش از جمله کار هایی است که باید در اولویت کاری آموزش و پرورش قرار گیرد.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «حوزه آموزش باید توسعه دهنده بازار کار باشد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.