ایران ۱٫۸ درصد دنیا مرغ تولید می کند / انحصاری در واردات نهاده های دامی وجود ندارد



معاون وزیر جهاد کشاورزی مطرح کرد؛

به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مرتضی رضایی معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در نشست خبری که امروز به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی برگزار شد، با اشاره به اینکه یکی از اصلی ترین وظیفه تولید پروتئین در دنیا تأمین تغذیه بشر است، اظهار کرد: بر اساس آمار مقایسه ۴۰ سال تولید گوشت قرمز در سال ۵۷، ۳۹۷ هزار تن شیر خام، ۲ میلیون و ۶۲۰ هزار تن گوشت طیور، ۱۶۰ هزار تن تخم مرغ و عسل ۶٫۶ هزار تن بوده که پیش بینی می شود میزان تولید به ترتیب تا پایان سال ۹۷ به ۸۵۹ هزار تن، ۱۰ میلیون و ۷۳۳ هزار تن، ۲ میلیون و ۳۳۳ هزار تن، ۹۰۳ هزار تن و ۸۹ هزار تن برسد.



معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی سرانه مصرف گوشت قرمز در سال ۵۷ را ۱۳٫۲ کیلوگرم اعلام کرد و افزود: پیش بینی می شود که امسال این رقم به ۱۲٫۴ کیلوگرم برسد.



به گفته رضایی، مصرف شیر خام از ۸۲ کیلو سال ۵۷ به بیش از ۱۲۰ کیلو تا پایان سال می رسد.



این مقام مسئول سرانه مصرف گوشت طیور در سال ۵۷ را ۴٫۴ کیلو، تخم مرغ ۴٫۹ کیلو اعلام کرد و گفت: پیش بینی می شود که سرانه مصرف گوشت طیور در سال ۹۷ به ۲۷٫۸ کیلوگرم و تخم مرغ ۱۱٫۱ کیلوگرم برسد.



وی با اشاره به اینکه متوسط سرانه مصرف پروتئین حیوانی در کشور ما از میانگین جهانی بالاتر است بیان کرد: روزانه حدود ۳۵ کیلوگرم پروتئین حیوانی در کشور مصرف می شود که این عدد نشان می دهد که به امنیت غذایی رسیده ایم.



معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: بر اساس آمار سائو در سال گذشته ایران در تولید و مصرف شیر در منطقه رتبه سوم، تخم مرغ رتبه دوم و گوشت مرغ رتبه اول را به خود اختصاص داده است.



رضایی طی مقایسه آمار واردات محصولات دامی با سال های قبل از انقلاب اظهار کرد: در سال ۵۷، ۷۵٫۶ هزار تن گوشت قرمز، ۳۳۷ هزار تن شیر خام، ۱۸ هزار تن تخم مرغ و یک هزار و ۲۷۰ تن عسل وارد کشور شد که میزان واردات این ارقام به ترتیب در سال ۹۶ به ۱۴۹ هزار تن، ۹۳ هزار تن، ۱۲٫۸ هزار تن رسیده است ضمن آن که در عسل هیچگونه وارداتی برای سال ۹۶ نداشته ایم.



این مقام مسئول با اشاره به اینکه میزان واردات گوشت قرمز در سال ۹۷ به ۱۶۰ هزار تن خواهد رسید، گفت: همچنین امسال ۴۰ هزار تن شیر خشک برای صنایع، ۷ هزار تن تخم مرغ وارد خواهد شد.



معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه از سال های قبل از انقلاب تاکنون هیچگونه صادراتی در زمینه گوشت قرمز نداشته ایم، گفت: در سال ۵۷، ۴۷۵ تن شیر خام به بازار های هدف صادر شد که این رقم در سال گذشته به ۹۴۶ هزار تن رسید و همواره پیش بینی می شود که تا پایان سال ۹۰۰ هزار تن انواع محصولات لبنی به بازار های هدف صادر شود.



وی با اشاره به اینکه در سال ۵۷ در خصوص گوشت طیور و تخم مرغ هیچگونه صادراتی نداشتیم بیان کرد: این در حالیست که در سال گذشته ۴۳ هزار تن گوشت طیور و ۸ هزار تن تخم مرغ به بازار های هدف صادر شد که پیش بینی می شود این ارقام به ترتیب تا پایان سال به ۴۶ هزار تن و ۷۰۰ تن برسد ضمن آن که در سال های ۸۴ و ۸۵ صادرات تخم مرغ بالای ۹۰ هزار تن بوده است.



رضایی با بیان اینکه امسال تولید عسل به ۸۹ هزار تن خواهد رسید، گفت: تحقق این میزان تولید بیانگر رشد ۱۳٫۵ برابری نسبت به ۴۰ سال اخیر است.



معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در سال های قبل از انقلاب هیچگونه صادراتی در زمینه عسل نداشتیم اظهار کرد: این در حالیست که سال گذشته یک هزار تن عسل به بازار های هدف صادر شده است.

ایران در زمره تولیدکنندگان کشور های برتر در تولید شیر

وی با اشاره به اینکه ایران جزء کشور های برتر در تولید شیر در دنیا محسوب می شود، گفت: در زمینه طیور علی رغم آن که ایران ۱٫۱ درصد از جمعیت جهان را داراست، اما ۱٫۸ درصد به دنیا مرغ تولید می کند.



رضایی با اشاره به اینکه ایران ۱٫۴ درصد دنیا تخم مرغ تولید می کند گفت: برای سال آینده پیش بینی می شود که تولید تخم مرغ از یک میلیون تن فراتر رود ضمن آن که ظرفیت تولید تخم مرغ در کشور بسیار بالاست به گونه ای که با ظرفیت فعلی امکان تولید یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن تخم مرغ در کشور وجود دارد.



در حال تکمیل/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «ایران ۱٫۸ درصد دنیا مرغ تولید می کند / انحصاری در واردات نهاده های دامی وجود ندارد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.