کاش این «دوران» بماند!



۱۷ سال عکاسی ایسنای خوزستان به روایت «دوران» از ۲۸ مرداد تا ششم شهریور ۹۸ با حضور تعداد زیادی از عکاسان و هنرمندان در اهواز برپا شده است.

به گزارش ایسنا، در این نمایشگاه که با حضور سید علی رضا علوی، رییس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان و جمعی از عکاسان و هنرمندان گشایش یافت، ۴۰ عکس از ۴۰ عکاس که از سال ۱۳۸۱ تاکنون با ایسنا خوزستان همکاری داشته اند شامل امین نظری، سید مدیار شجاعی فر، امیرحسین کردونی، میعاد آخی، مصطفی غلام نژاد، زینب روستایی، برنا قاسمی، سید خلیل موسوی، امین منصوری، محمد محمدعلی پور، مهران همراهی، هادی جعفرزاده، عباس عزیزپور، علی هویسی، میلاد اسماعیلی، محمدمهدی کمال، مرتضی جابریان، مسیح حزبایی زاده، دانیال خدایی، مهناز دژبان، محمد آهنگر، منا صیافی زاده، امیر عبیداوی، محمد محسنی، احمد نبهان، عقیل نعیم نژاد، سید شهاب الدین شهابی، قاسم سنبل آرا، محمدرضا صالحی، مصطفی اکبری مقدم آزاد، رضا سلیمانی روزبهانی، شایان حاجی نجف، بهراد قاسمی، آیه دشت بزرگ، فاطمه ابوالفارسی، سید حامد موسوی، معصومه باقری، دامون نظرپور، مریم باستانی و علی رضا محمدی روی دیوار رفته است.

با همین موضوع ابتدا نظر مسوولان جهاد دانشگاهی خوزستان و سپس تنی چند از عکاسان و صاحب نظران حوزه عکاسی را جویا شده ایم که در ادامه می خوانید:

رییس جهاد دانشگاهی خوزستان در این باره به خبرنگار ایسنای خوزستان گفت: همانطور که اطلاع دارید خبرگزاری ایسنا در ۲ دهه فعالیت خود تلاش کرده که شناسنامه ای در زمینه توانایی ها و دستاوردهای استان خوزستان تهیه کند و در کنار آن به بررسی مسایل و مشکلات و کمک به مدیریت کلان استان در جهت رفع این مشکلات بپردازد. در این زمینه خبرگزاری ایسنای خوزستان از ابزارهای مختلفی استفاده کرده که یکی از آنها بهره مندی از هنر عکاسی در جهت معرفی هرچه بهتر استان خوزستان در سطح کشور بوده است.

وی افزود: سرویس عکس ایسنای خوزستان در طول سالیان گذشته با همکاری بیش از ۱۳۰ عکاس توانسته بانک اطلاعاتی نزدیک به شش میلیون فریم عکس را تهیه کند که این کار بسیار ارزشمند و گران بهایی به حساب می آید لذا مدتی بود دوستان در فکر بودند تا به بهانه همین امر دور هم جمع شوند تا با یکدیگر تجدید خاطره ای داشته باشند، بنابراین در ادامه خود دوستان عکاس شاخص هایی را طراحی کردند و از ۴۰ عکاس برای ارایه آثارشان دعوت به عمل آمد که در پایان نیز در روز جهانی عکاس اقدام به برپایی این نمایشگاه کردیم.

علوی با اشاره به برگزاری سومین دوره مسابقه ملی عکس آن سوی واقعه گفت: سرویس عکس ایسنای خوزستان از ۲ سال پیش کاری را شروع کرد با عنوان مسابقه ملی عکس آن سوی واقعه که با محوریت اربعین برگزار شد و تا کنون به قدری از این رویداد استقبال شده که دیگر به یک مطالبه جدی بدل شده است. لذا امید داریم که ایسنای خوزستان در ادامه این نمایشگاه و رویدادهای آینده همچنان به رسالت همیشگی خودش پایبند باشد و بتواند بیش از پیش فعالیت های خود را ادامه دهد.

همچنین محمدامین صالحی نژاد، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی خوزستان، با اشاره به چگونگی آغاز به کار خبرگزاری ایسنا، گفت: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در سال ۱۳۷۸ به عنوان نخستین خبرگزاری غیردولتی کشور افتتاح شد و از همان روزهای ابتدایی آغاز فعالیت، در استان خوزستان نیز به عنوان دفتر خبری کار خود را آغاز کرد. در روزهای ابتدایی، در اتاقی در ساختمان مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز مستقر بود و پس از آن در سال ۱۳۸۱ به عنوان نخستین منطقه خبری ایسنا در کشور (دارای تحریریه و سایت خبری مجزا) به فعالیت خود رسمیت بخشید.

او افزود: سرویس عکس ایسنا خوزستان از جمله مهمترین سرویس های خبری این مجموعه است که از همان ابتدای فعالیت خبرگزاری، سرویس عکس ایسنا خوزستان نیز کار خود را آغاز کرد. در سال های ابتدایی (۱۳۸۱ تا ۱۳۸۴) امکانات امروز عکاسی وجود نداشت و تنها یک دوربین کوچک مدل المپیوس (olympus) در مجموعه وجود داشت که افرادی از جمله سیدرحیم قلعه تلی، علی بردیده و سید علیرضا علوی با استفاده از آن، عکس هایی از جلسات اداری استان و همچنین مسابقات فوتبال را روی خروجی ارسال می کردند. از جمله تصاویر ثبت شده توسط این دوربین کوچک، سیل سال ۱۳۸۴ است که علی بردیده، آن را به ثبت رسانده است.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی خوزستان ادامه داد: اگرچه آن دوربین کوچک ۲ مگاپیکسیلی، چندان مناسب عکاسی در موقعیت های خاص خبری، مانند عکاسی از مسابقات فوتبال، نبود و کیفیت تصاویر ثبت شده در آن روزها نیز قابل توجه نیست، ولی همین دوربین کوچک و افرادی که دشواری عکاسی با آن از روی سکوی تماشاگران در استادیوم تختی را تحمل کردند، پایه و اساس سرویس عکس ایسنا خوزستان بنا نهادند.

صالحی نژاد با ابراز خرسندی از بیش از یک دهه فعالیت امین نظری به عنوان دبیر سرویس عکس ایسنای خوزستان اظهار کرد: در سال ۱۳۸۵، امین نظری که آن روزها دانشجوی عکاسی بود، وارد ایسنا خوزستان شد و فصل جدیدی از فعالیت سرویس عکس ایسنا در خوزستان آغاز شد. نظری علاوه بر عکاسی، کار آموزش به افراد علاقمند به عکاسی را نیز آغاز کرد و به همین دلیل از آن سال به بعد هر سال، تعدادی عکاس در ایسنا خوزستان آموزش می دیدند و فعالیت هنری خود را آغاز می کردند و به این ترتیب ایسنا خوزستان موجب تحول هنر عکاسی خوزستان شد.

وی افزود: علاوه بر امین نظری، افرادی از جمله هادی جعفرزاده و محمد محمدعلی پور نیز از عکاسان نسل نخست ایسنا خوزستان بودند که نقش مهمی در شکل گیری سرویس عکس ایفا کردند. پس از آن و در فاصله سال های ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۱، نسل دوم عکاسان ایسنا خوزستان شامل سیدمدیار شجاعی فر، امیرحسین کردونی، برنا قاسمی، زینب روستایی، محمد محسنی، مصطفی غلام نژاد و مهران همراهی، به ایسنا آمدند و خیلی زود، شاهد درخشش آنها در جشنواره های متعدد عکاسی بودیم. علی هویسی، میلاد اسماعیلی، محمدمهدی کمال، مسیح حزبایی،زاده، احمد نبهان، سیدشهاب الدین شهابی، محمدرضا صالحی، دامون نظرپور، امین منصوری، سیدخلیل موسوی و میعاد آخی را نیز می توان به عنوان نسل سوم عکاسان ایسنا خوزستان نامید و پس از آن نیز افرادی از جمله عباس عزیزپور، مرتضی جابریان، دانیال خدایی، امیر عبیداوی، عقیل نعیم نژاد، قاسم سنبل آرا، مصطفی اکبری مقدم آزاد، رضا سلیمانی روزبهانی، شایان حاجی نجف، بهراد قاسمی، آیه دشت بزرگ، فاطمه ابوالفارسی، سیدحامد موسوی، معصومه باقری و مریم باستانی نیز با ایسنا خوزستان همکاری کردند و گزارش های تصویری متعددی از این هنرمندان روی خروجی قرار گرفت.

صالحی نژاد اضافه کرد: امروز نیز علی رضا محمدی، مهناز دژبان، محمد آهنگر و منا صیافی زاده، زیر نظر امین نظری، میراث دار سرویس عکس ایسنا خوزستان هستند و به عنوان عکاسان این مجموعه خبری، به فعالیت خود ادامه می دهند.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی خوزستان اظهار کرد: ایسنای خوزستان نقش مهمی در تحول و رشد عکاسی خوزستان ایفا کرده است و امیدوارم در سال های آتی شاهد درخشش هرچه بیشتر عکاسان این مجموعه خبری باشیم.

کیوریتور نمایشگاه دوران نیز به ایسنای خوزستان گفت: ایده اولیه نمایشگاه عکس در سال ۹۶ با آقای صالحی نژاد معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان و امین نظری دبیر سرویس ایسنای خوزستان مطرح شد.

علی رضا محمدی خاطرنشان کرد: از زمان شروع به کار خبرگزاری ایسنا خوزستان تاکنون نزدیک به ۱۵۰ عکاس با سرویس عکس این خبرگزاری همکاری داشته اند. به دلیل محدودیت فضا و عدم وجود گالری و نگارخانه در کلانشهر اهواز، نمی توانستیم از همه عکاسان در نمایشگاه، عکس داشته باشیم. به همین دلیل اولویت را برای عکاسانی گذاشتیم که در یک بازه زمانی همکاری مستمر با سرویس عکس داشته اند. در نهایت قرار بر این شد که ۴۰ عکس از ۴۰ عکاس ادوار خبرگزاری ایسنا خوزستان برای نمایشگاه آماده شود.

او ادامه داد: عکس ها جمع آوری و به مناسبت روز جهانی عکاسی ۱۹ آگوست (۲۸ مرداد) در گالری کینو اهواز به نمایش گذاشته شدند. سرویس عکس خبرگزاری ایسنا خوزستان از سال ۸۵ به بعد شاهد حضور عکاسان جوان زیادی بوده است که با آموزش و کسب تجربه به عکاسان مطرحی در سطح استان و کشور تبدیل شده اند. این سرویس همچنان به کشف و آموزش استعدادهای جوان در زمینه عکاسی علاقه مند است.

محمدی معتقد است: برپایی این دست نمایشگاه ها باعث آشنایی بیشتر عکاسان و علاقه مندان این رشته با عکاسی خبری و عکاسان این حوزه می شود. در آخر امیدوارم متولیان فرهنگ و هنر استان با حضور در این نمایشگاه ها و شنیدن حرف ها و دغدغه های عکاسان خبری، تلاشی در زمینه کم کردن مشکلات و دشواری های این حوزه انجام دهند.

مرتضی فرج آبادی، دبیر سرویس عکس ایسنا، هم که به عنوان مهمان در این رویداد شرکت کرده بود با بیان این که خوزستان در عکاسی منبع سوژه و کار به حساب می آید به ایسنای خوزستان گفت: ایسنای خوزستان از همان ابتدای کار مانند یک مدرسه عکس بود و اکنون من فکر نمی کنم در استان خوزستان هیچ مرکز و یا یک کانون عکاسی مانند ایسنای خوزستان داشته باشد که این تعداد عکاس را رشد و پرورش داده باشد.

وی با اشاره به این که ایسنای خوزستان اکنون یک برند است افزود: ما نباید تعارف داشته باشیم و به طور قطع در تمام خوزستان، سرویس عکس ایسنای خوزستان یک برند است به همین شکل در میان دیگر استان ها می توان گفت ایسنای خوزستان صاحب نام و آوازه است، نام و آوازه ای که دیگر بر هیچ کس پوشیده نیست و نام امین نظری را به یدک می کشد.

دبیر سرویس عکس ایسنای تهران با ابراز قدردانی از زحمات امین نظری، دبیر سرویس عکس ایسنای خوزستان در ادوار مختلف، گفت: در زمینه ارتقا و اعتلای عکس خوزستان به ویژه سرویس عکس ایسنا در این استان هیچ کس نمی تواند زحمات، تلاش ها و پشتکار امین نظری را نادیده بگیرد.

فرج آبادی با بیان این که ما در کل کشور تا کنون یک خبرگزاری با ۱۳۰ عکاس نداشته ایم، عنوان کرد: اگر بخواهیم ابعاد عملکرد سرویس عکس ایسنای خوزستان را روشن کنیم، باید اشاره کنم که سرویس عکس ایسنای تهران در مجموع با ۶۰ تا ۷۰ عکاس تاکنون کار کرده است و این برای سرویس عکس ایسنا خوزستان به معنای قطب عکاسی استان بودن است.

وی همچنین با اشاره به اینکه کیفیت عکاسی در ایسنای خوزستان سال به سال بهتره شده است اظهار داشت: شما اکنون اگر به عکس هایی که به دیوار هستند نگاه کنید، با اسامی مطرحی هم در سطح کشور و هم جامعه بین المللی مواجه می شوید.

دبیر سرویس عکس ایسنا با ابراز افتخار از عملکرد تمام عکاسان خوزستانی که در حادثه تروریستی ۳۱ شهریور اهواز عکاسی کردند گفت: در جریان حادثه تروریستی اهواز، واقعا تک تک عکاسانی که در این ماجرا حضور داشتند و عکاسی کردند، عملکرد فوق العاده ای داشتند. بنابراین به طور خلاصه و مفید باید گفت دم تمام کسانی که در این حادثه حضور داشتند گرم زیرا این که در این شرایط هولناک تصمیم بگیری که بایستی و عکس بگیری تصمیم بسیار سختی است و این به معنی این است که جان خود را وسط گذاشته و عکاسی کرده ای.

امین نظری، دبیر سرویس عکس ایسنای خوزستان، نیز به ایسنای خوزستان گفت: من از سال ۸۵ در خبرگزاری ایسنا مشغول به کار شدم. از همان سال سعی می کردم بچه هایی که به عکاسی علاقه مند بودند و به ایسنا مراجعه می کردند را تا جایی که در توانم بود راهنمایی کنم و برای رشد و پرورش آن ها برنامه ریزی داشته باشم.

او می گوید: زمانی که عکاسی را در یک شهر کوچک به نام دزفول شروع کردم، هیچ کسی نبود تا بتواند در این زمینه راهنمایی های مورد نیاز را در اختیارم قرار دهد و به نوعی راهنمای راه من باشد. به نوعی تنها جایی که می شد به آن مراجعه کرد، انجمن سینمای جوان بود که هر از چند گاهی دوره های آموزش آکادمیک برگزار می کرد. ابتدا در آن جا دوره ای را گذراندم اما باز هم برای پیشرفت بیشتر احساس کردم که این کافی نیست تا اینکه در دانشگاه رشته عکاسی خبر در تهران قبول شدم. در آنجا فضا کاملا حرفه ای تر و باز تر بود.در آن زمان کارم را با خبرگزاری ها شروع کردم، با دبیری آقای مجید سعیدی که انسان بسیار جدی و جسوری در کار به حساب می آمد و جنگ های زیادی را نیز پوشش داده بود، همین جدیت او در کار باعث شد تا من به خوبی آموزش ببینم و زیر دست ایشان عکاسی من پیشرفت قابل توجهی کرد.

دبیر سرویس عکس ایسنای خوزستان ادامه داد: بعد از پایان تحصیلاتم در تهران تصمیم گرفتم که تهران را ترک کنم. به اهواز آمدم و از سال ۸۵ خبرگزاری ایسنا به من پیشنهاد کار داد و مشغول به کار شدم. در آن زمان ایسنای خوزستان برای کسانی که برای کار عکاسی مراجعه می کردند، هم خود ایسنا فضا و بستر مناسبی را فراهم کرده بود و هم این که خود من علاقه داشتم به این که اگر دانشی دارم به این هنرجوها منتقل کنم. به این ترتیب سرویس عکس ایسنای خوزستان فعالیت خودش را به صورت جدی شروع کرد.

نظری با بیان اینکه در عکاسی خبری باید عاشق باشی تا بمانی عنوان کرد: در عکاسی خبری یا به قولی عکاسی خیابانی هیچ پول و درآمدی وجود ندارد که اگر در این راه درد عشق نداشته باشی هرگز نمی توانی ادامه مسیر را تاب بیاوری، همانطور که بسیاری ابتدا با ذوق و علاقه وارد کار می شدند اما کم کم به خاطر وجود شرایط مالی و درآمد در این رشته، کار را کنار می گذاشتند، در مقابل افرادی هم بودند که با علاقه زیادی پای کار ماندند و اکنون اسامی نام آشنای این روزهای عکاسی هستند.

وی با اشاره به این که علاقه شخصی خود من همیشه تدریس و آموزش بوده است اظهار کرد: همیشه دوست داشتم بچه هایی را که احساس می کنم استعداد و علاقه ای در آن ها نهفته است، زیر نظر خودم آموزش بدهم. خبرگزاری ایسنا نیز با ایجاد فضایی مناسب در جهت رشد و ارتقای عکاسی در تمام این سال ها توانسته قدم های بزرگی را در این زمینه بردارد، به گونه ای که اکنون کارهای با انتشار در سایت ایسنا در سطح وسیعی دیده می شوند.

دبیر سرویس عکس ایسنای خوزستان با بیان این که جغرافیای خوزستان پتانسیل بالایی برای عکاسی دارد اظهار کرد: با وجود پتانسیل بالای سوژه عکاسی در خوزستان، این امر مشکلات زیادی را نیز برای عکاسان تازه کار ایجاد می کند. بنابراین خوزستان به خاطر حساس بودن منطقه، مرزی بودن و بسیاری دیگر از مشکلات، عکاسی خبری و مستند و در پی آن فعالیت اجتماعی را بسیار سخت و دشوار کرده است. هنوز عده ای هستند که به عکس و عکاس اعتماد ندارند. لذا من همیشه در آموزش هایم به هنرجوهایم می گویم تا جایی که امکانش وجود دارد سعی کنید از سوژه اجازه بگیرید و احترام بگذارید زیرا احترام متقابل ارتباط خیلی خوبی را با سوژه ایجاد می کند.

با یک نگاه کلی به ادوار فعالیت ایسنای خوزستان به ویژه در سرویس عکس، درمی یابیم که به طور کلی هر خبرنگار و عکاسی که بخواهد در خوزستان وارد این حوزه شود، اولین انتخابش برای شروع فعالیت، ایسنای خوزستان است. در همین خصوص نظری می گوید: خوشبختانه افراد زیادی هر ساله برای فراگرفتن عکاسی خبری به ایسنای خوزستان می آیند و این نشان از پتانسیل بالای سرویس عکس ایسنا جهت رشد و پرورش عکاسان خبری دارد.

وی همچنین در خصوص کیفیت عکاسی خبری ایسنای خوزستان گفت: بدون شک ایسنای خوزستان بین تمام خبرگزاری های استان ها حرف اول را می زند به طوری که شاهد هستیم اولین خبرگزاری که بعد از هر رویداد و یا حادثه ای عکس هایش را روی سایت می برد، ایسنای خوزستان است و خوشبختانه می بینیم که عکاسان ما با دید ژورنالیستی ویژه ای که پیدا کرده اند به طور قطع در تمام حوادث مهم حضور داشته اند و بهترین قاب های عکس را در فاصله کوتاهی از حادثه روی خروجی خبرگزاری قرار داده اند، از جمله این حوادث می توانیم به حادثه تروریستی ۳۱ شهریور اهواز، آتش سوزی رگ سفید و سیل گسترده خوزستان اشاره کنیم.

دبیر سرویس عکس ایسنای خوزستان با اشاره به روز جهانی عکاس و همزمان شدن آن با برگزاری این نمایشگاه اظهار کرد: خوشحالم که اولین نمایشگاه با آثاری از ۴۰ عکاس ایسنا در طول ۱۷ سال فعالیت را برگزار کردیم و اکنون تمام این تجربیات را مانند یک تونل زمان روی دیوار می بینم و امیدوارم که این نمایشگاه تداوم داشته باشد و هر سال شاهد برگزاری آن باشیم. همچنین امیدوارم که نیروهای تازه نفس، با انگیزه و با ذهن های بازتری به گروه ما اضافه شوند تا این گونه اتفاقات را در خبرگزاری ایسنا با قدرت بیشتری ادامه دهیم.

نظری در پاسخ به این پرسش که اولین درس یک عکاس خبری چیست پاسخ داد: درس اول عکاسی خبری، اخلاق است. اخلاق مهمترین درس در عکاسی خبری به عنوان یکی از مهمترین ژانرها به حساب می آید.

زینب روستایی هم به عنوان اولین بانوی عکاسی خبری خوزستان نیز در ادامه صحبت ها به ایسنای خوزستان گفت: من در ابتدا کاردانی هنرهای تجسمی داشتم و بعد به واسطه رشته ای که داشتم، انواع مختلفی از فعالیت های هنری از جمله رنگ روغن، سیاه قلم، سفال و عکاسی نیز با ما کار می شد. در این زمینه واحد عکاسی و فتوشاپ را نیز می گذراندیم. به همین واسطه من کم کم عاشق عکاسی شدم و با وجود مشقات فراوانی که وجود داشت از جمله کار با دوربین های آنالوگ و کار در تاریک خانه و چاپ عکس، پا به عرصه عکاسی گذاشتم.

وی ادامه داد: بعد از فارغ التحصیلی و برگشتن به اهواز خواستم فعالیتم را در رشته عکاسی ادامه دهم اما هنوز هیچ مرکز و انجمنی برای پیگیری رشته عکاسی وجود نداشت و چیزی با نام آموزشگاه عکاسی به وجود نیامده بود. بعد از گذشت یک سال و با پرس وجوی های فراوان با سرویس عکس ایسنای خوزستان و آقای نظری آشنا شدم و از همان جا پایه کارم به صورت حرفه ای شروع شد. با شروع فعالیت من به عنوان یک عکاس خبری زن، مشکلات و محدودیت های من نیز در این زمینه شروع شد، به طوری که وقتی برای پوشش خبری به فرمانداری، استانداری و یا دیگر مراکز مهم می رفتم، حضور من برای آنها بسیار باعث تعجب می شد و گاهی نیز ممانعت هایی از حضور من نیز به عمل می آمد برای مثال در رویدادی عکاسان مرد اجازه حضور روی سن را داشتند اما من به عنوان یک عکاس زن اجازه این کار را نداشتم. من اما هیچ وقت نا امید نشدم و هر روز تلاشم را برای حضور هر چه پررنگ تر در عرصه خبر بیشتر کردم تا جایی که دیگر این مساله جا افتاد و راه اندکی برای حضور من هموارتر شد.

محمد محمدعلی پور، عکاس و دبیر سرویس عکس ایکنای خوزستان در سال های گذشته نیز به ایسنا گفت: من عکاسی را از سال ۸۰ شروع کردم. شاید جالب باشد بدانید اما کمتر عکاسی هست که عکاسی را از درون مسجد شروع کرده باشد. در آن زمان که دوربین های دیجیتال همه گیر نشده بود من یک دوربین زنیت از مشهد خریدم، همزمان من به مسجد موسی ابن جعفر می رفتم که به طرز خیلی جالبی آن مسجد مسوول تبلیغات داشت و از مراسمات عکس می گرفتند و مستند تهیه می کردند. لذا در همان زمان مسوولان مسجد که پی برده بودند من نیز عکاسی می کنم به من گفتند که تو مسوول عکاسی مسجد باش و از مراسمات، مستند تهیه کن. همین امر باعث شد تا من بتوانم در آن زمان با وجود آنالوگ بودن دوربین ها و شرایط سختی که برای تهیه فیلم عکاسی و چاپ وجود داشت، به راحتی تجربیات خودم را در زمینه عکاسی بالا ببرم. به همین ترتیب با کسب تجربه در زمینه عکاسی توانستم در سال ۸۵ که در رشته مکانیک مشغول به تحصیل بودم، وارد عرصه عکاسی خبری شوم که در پی آن امین نظری با لطفی که به من داشت وارد مجموعه ایکنا شدم و به مدت ۷ سال عکاس و دبیر سرویس عکس ایکنای خوزستان بودم.

عکاسی یکی از مهمترین اختراعات بشر در قرن نوزدهم بوده است. از آن هنگام که لوئی داگر در پاریس تابستانی فرایند چاپ خود را علنی نمود تا امروز، عکاسی راه درازی آمده است؛ تغییرات زیادی به خود دیده و روز به روز بر ضریب نفوذش در میان مردم و جوامع افزوده شده است. عکاسی در طی تمام این سال ها پرتویی درخشان بر بسیاری از گوشه های تاریک یا ناشناخته زندگی بشر انداخته است و از پس این سال ها به یکی از موثرترین، نیرومندترین، سریع ترین و پرطرفدارترین ابزار و رسانه های بشر برای ارایه اندیشه ها و احساساتش بدل شده است. مارسل پروست، نویسنده شهیر فرانسوی، جایی در شاهکار همیشه ماندگارش «در جستجوی زمان از دست رفته» می نویسد: «به گمان من تنها عکاسی است که همانند بوسه می تواند با تازه ترین کاربردهایش از درون آنچه به نظر ما چیزی با ظاهری قطعی و همیشگی می رسد صد چیز دیگر را بیرون بکشد که همه باز همان اند.» امید که سال آینده باز در این نمایشگاه گرد هم بیاییم و یک صدا بگوییم: کاش این «دوران» بماند!

گزارش از: آرش حاجی نجف خبرنگار ایسنای خوزستان



انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «کاش این «دوران» بماند!» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.