تسهیل روند استفاده از ظرفیت های بازار کار با اولویت ایثارگران



به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، محمد شریعتمداری در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری مشترک وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بنیاد شهید و امور ایثارگران اظهار داشت: همکاری با بنیاد شهید و امور ایثارگران به ویژه در حوزه اشتغال، تسهیل فرایند استفاده از ظرفیت های فعال بازار کار، تامین یارانه دستمزد و یارانه های مشوق بیمه ای با اولویت خانواده شهدا و ایثارگران در دستور کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار دارد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: بر اساس این تفاهم نامه از ظرفیت قانونی در حوزه اشتغال و درمان برای خدمات دهی به ایثارگران، جانبازان و خانواده های شهدا استفاده خواهد شد.

شریعتمداری تاکید کرد: برای ایجاد اشتغال جامعه ایثارگران می توان از ظرفیت ایجاد تشکل های تعاونی برای تولید اجناس و کالاهای داخلی بهره برد و زمینه عرضه محصولات آنان را فراهم کرد.

همچنین سعید اوحدی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در این مراسم اظهار داشت: ۲۰ هزار شهید خدمت، توسط جامعه کارمندی و در دولت طی ۴۰ سال گذشته تقدیم انقلاب شده است.

به گفته وی موضوعات اشتغال، مسکن و درمان جامعه ایثارگری در اولویت قرار دارد و در این زمینه سه کارگروه در بنیاد شهید تشکیل شده تا برای این مسائل راه حل هایی ارائه کنند.

اوحدی گفت: در تفاهم نامه امروز، زمینه اشتغال پایدار و تسهیلات کارآفرینی و خوداشتغالی، آموزش مهارت و کارآفرینی برای ایثارگران و فارغ التحصیلان ایثارگر و درمان جامعه ایثارگری در نظر گرفته شده است.

به گفته وی، مراکز درمانی و بیمارستان های تأمین اجتماعی می توانند طرف قرارداد بیمه دی که عهده دار بیمه تکمیلی ایثارگران است قرار گیرد و خدمات درمانی بهتری به ایثارگران و خانواده های آنها ارائه کند.

استفاده ایثارگران از تسهیلات قانونی اشتغال و مهارت آموزی

در این مراسم، عیسی منصوری، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز گفت: در قوانین کشور، به ایثارگران و خانواده های آنان توجه ویژه ای شده و در سال های اخیر ابزارها و شرایط مناسبی برای حمایت از اشتغال ایثارگران به وجود آمده است.

وی افزود: برای ایجاد کسب و کارهای جدید و تأمین سرمایه در گردش، استخدام نیروهای ایثارگر و جانباز در بنگاه هایی که از تسهیلات اشتغالزایی استفاده کرده اند در اولویت قرار دارد.

منصوری تصریح کرد: در بخش تعاون نیز بندهای تشویقی برای شرکت های تعاونی در نظر گرفته شده است که ایثارگران و جانبازان با اولویت به کار گرفته شوند.

به گفته وی، جامعه هدف این تفاهم نامه ایثارگران و خانواده های آنها هستند که می توانند از تسهیلات قانونی اشتغال و مهارت آموزی استفاده کنند.

همچنین پاکدل نماینده بنیاد شهید و امور ایثارگران در این مراسم نیز اظهار امیدواری کرد که با امضای این تفاهمنامه، زمینه اشتغال ایثارگران و خانواده های آنان و کمک از خدمات درمانی بیمارستان ها و مراکز درمانی تحت پوش سازمان تأمین اجتماعی فراهم شود.

گفتنی است، از جمله اهداف این تفاهم نامه که در قالب ۱۰ ماده و ۴۱ بند به امضا وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران رسید می توان به «کمک به تأمین اشتغال ایثارگران جویای کار با استفاده از ظرفیت های موجود در دو دستگاه»، «کمک به اشتغال پایدار شاغلین کسب وکارهای خرد، کوچک و متوسط و کارآفرینان تحت پوشش بنیاد در حوزه های مختلف با استفاده از ظرفیت های موجود» و «تلاش برای ساماندهی و توسعه طرح های خوداشتغالی و کارآفرینی مربوط به ایثارگران و ارتقاء نقش این عزیزان در جهش تولید و رشد اقتصادی کشور از طریق توانمندسازی، آموزش های مهارتی و تجمیع سرمایه ها» اشاره کرد.

پرسش و پاسخ در تسهیل روند استفاده از ظرفیت های بازار کار با اولویت ایثارگران

گفتگو با هوش مصنوعی