۲۷ هزار نفر در کانون های فرهنگی مساجد استان قزوین فعالیت می کنند



به گزارش خبرنگار حجت الا سلام علی رمضانی به مناسبت بیست و ششمین سالروز تأسیس کانون های فرهنگی مساجد روز دوشنبه در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان اظهار داشت: برای موفقیت در امور فرهنگی کانون ها گروه های مختلفی تلاش می کنند که در این میان نقش امامان جمعه و جماعات، مدیران کانون های هنری و فعالان فرهنگی که در مساجد تلاش می کنند تا کانون ها به عنوان مرکز امور دینی و فرهنگی به هدف برسند برجسته است.

وی افزود: اینکه بعد از ۴۰ سال هنوز مساجد ما پر نشده و جای خالی خیلی از گروه ها محسوس است باید بررسی کارشناسی و سپس برای آن تدبیر شود.

رمضانی تصریح کرد: در فضای فرهنگی هنری کانون های مساجد باید کارمان فرق کند و از کارهای آمیخته به هنر در مساجد برای ترویج امور دینی و فرهنگی استفاده کنیم تا اثربخشی بیشتر شود.

وی تصریح کرد: کانون ها قلب تپنده مساجد هستند و باید تلاش کنیم تا تربیت انسان های متدین برای خدمت به نظام محقق شود و در کنار آن برای کاهش آسیب های اجتماعی هم اقدام لازم صورت گیرد.

رمضانی یادآور شد: کاهش آسیب های اجتماعی با تقویت باورهای مردم، ترویج سبک زندگی و اصلاح رفتارها ممکن می شود و با واگذاری امور مساجد به مردم می توان امیدوار بود برنامه ها به نتیجه برسد.

وی اضافه کرد: مساجد نباید دولتی باشد اما باید از سوی دولت مورد حمایت قرار گیرد تا بتوانیم برنامه ها را به هدف برسانیم و جوانان و نوجوانان را از دستاوردهای آن برخوردار کنیم.

وی با گرامیداشت یاد همه شهدای جنگ تحمیلی و انقلاب اسلامی و مدافعان حرم تصریح کرد: هر چه داریم مرهون شهداست و فردا نیز افتخار داریم میزبان شهید مدافع حرم سردار حاج حمید محمدرضایی هستیم و با شرکت باشکوه در تشییع آن بزرگ مرد از خون شهیدان صیانت خواهیم کرد.

رمضانی گفت: ما معتقدیم مسجد محور تربیت نسل انقلابی و بهترین مکان برای تبلیغ دین است و برنامه های آن موجب خنثی شدن نقشه دشمنان می شود و مهمترین وظیفه کسانی که در مساجد فعالیت می کنند ایجاد امید در نسل جوان است.

وی اظهار داشت: مسجد بهترین مکان اجتماعات بشری است و تاکنون هیچ کودکی در مسجد رفتار غلط یاد نگرفته و راه اشتباه نرفته است و این پایگاه اجتماعی وحدت بخش می تواند امروز هم در کاهش آسیب های اجتماعی و بسیاری از مسائل کمک نظام باشد.

مسجد می تواند کانون تجمع احزاب باشد

رمضانی گفت: مسجد ملک مشاع برای همه مسلمانان است و نباید دور آن حصار کشید بلکه به عنوان یک مکان عمومی می تواند محل اجتماعات گروه های مختلف جامعه و حتی احزاب باشد و به وحدت عمومی کمک کند.

وی یاد آورشد: اگر بانوان در مساجد بیشتر حضور یابند می توانند به عنوان پیام رسانان عرصه دینی و اجتماع و نبض تربیت خانواده نقش مهمی در انتقال درست پیام دینی به نسل آینده داشته باشند.

رمضانی اضافه کرد: در بیانیه گام دوم رهبری باید فصل جدیدی در روند کانون های فرهنگی هنری اتفاق بیفتد و نهال امید در کانون ها ریشه بدواند و برنامه های تأثیرگذار تری در آنها عملیاتی شود.

فعالیت ۳۵۰ کانون فرهنگی در استان قزوین

رمضانی در ادامه یادآورشد: در حال حاضر در استان قزوین ۳۵۰ کانون فرهنگی هنری داریم که ۳۲۸ کانون در سامانه «سجا» ثبت شده است و ۲۷ هزار و ۵۳۶ عضو در آن فعالیت می کنند.

وی بیان کرد: امسال اساسنامه کانون ها مصوب شده است و ۱۲ هزار نفر در برنامه اوقات فراغت شرکت کردند و بیش از ۴۰ عنوان برنامه مختلف، ۲۵۰ برنامه ورزشی، ۵۰۰ برنامه فرهنگی توسط ۲۰۰ کانون مشارکت کننده اجرا شد.

مسئول کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین اضافه کرد: آموزش ۴۰ خبرنگار مسجدی با عنوان ۴۰ مسجد و ۴۰ خبرنگار برگزار شد و مورد استقبال قرار گرفت که این برنامه تداوم خواهد یافت.

وی اضافه کرد: طرح شنبه های کتاب برای ترویج فرهنگ مطالعه در فضای مجازی، توزیع ۷ هزار جلد کتاب، اجرای طرح مسجد، مدرسه، خانواده و کتاب از دیگر اقدامات انجام شده است تا از همه فرصت ها برای کتاب خوانی استفاده کنیم.

رمضانی گفت: اجرای سرود ۴۰ هزار نفره در ۱۲ بهمن در سراسر کشور و استان قزوین در شهر الوند بازخورد خوبی داشت و موجب آشنایی بیشتر کودکان و نوجوانان با مساجد و تقویت روحیه اعتماد به نفس در آنها برای اجرای برنامه های زنده شد.

وی اظهار داشت: اجرای برنامه انقلاب به روایت هنر، استفاده از کودکان امروز و دیروز، اجرای طرح فراگیر قرآن، برگزاری سیزدهمین جشنواره قرآنی مدها متان با حضور

۶۳۲ نفر، جمع خوانی سوره فجر، طرح تفسیر کوتاه، طرح مفاهیم قرآن با اعزام تعداد ۱۰ نفر از استان به قم، اجرای طرح ۱۴۵۲ قرآنی با حضور ۷۶۰ نفر در حفظ سی جز قرآنی از کارهای مهم انجام شده است.

رمضانی گفت: تبلیغات رسانه ای در بخش قرآن ضعیف است و با کمک رسانه های این کمبود باید جبران شود تا افراد بیشتری را جذب امور قرآنی کنیم.

مسئول کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین اظهار داشت: در ارائه طرح های ابتکاری در فضای مجازی در ردیف استان های پیشرو بودیم که ۱۶ طرح ابتکاری و خلاقانه مصوب شد که به دلیل مشکلات مالی با شش طرح برای اجرا موافقت شده است.

وی بیان کرئ: طرح هایی در در حوزه های تربیت مربی با حضور ۴۰ نفر از بانوان، تدریس کتاب رضایت از زندگی، مهارت برقراری ارتباط و آموزش، احیای هنرهای سنتی و مشاغل خانگی، طرح اشتغالزایی و کارآفرینی روستایی، دوره تربیت فرزند، انتشار نشریه شجره طوبی در خصوص رخدادهای کانون از ایده های ابتکاری است.

رمضانی گفت: همچنین برای اصلاح قرائت حمد و سوره، طرح برگزاری دوره های هفت گانه هنری برای جوانان اقدام شده است.

وی در ادامه با اشاره به ضرورت توجه به آسیب های اجتماعی و تدبیر برای کاهش آن اظهار داشت: این موضوع با جدیت با محور سازمان تبلیغات اسلامی درحال اجراست و انتظار داریم هم رسانه ها و هم مردم وارد کار شوند و اطلاع رسانی کنند تا نتایج پیش بینی شده محقق شود.

مسئول کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین بیان کرد: امروزه آسیب های اجتماعی بسیاری از خانواده ها را نگران کرده لذا باید از ظرفیت مساجد برای کاهش اعتیاد استفاده کنیم که در این راستا از سال گذشته در ۱۶ محله قزوین طرح کاهش آسیب های اجتماعی در حال اجراست.

وی مشاوره رایگان در مساجد، برگزاری کلاس های آموزشی و مهارتی در محلات را از برنامه های مورد توجه شهروندان ذکر کرد و اظهار داشت: امروز نگاه مردم فرق کرده و باید پاسخگو باشیم تا مردم قانع شوند.

رمضانی تصریح کرد: اگر چرخه مدیریتی مساجد شکل بگیرد بسیاری از مشکلات فرهنگی کشور حل خواهد شد.

پرسش و پاسخ در ۲۷ هزار نفر در کانون های فرهنگی مساجد استان قزوین فعالیت می کنند

گفتگو با هوش مصنوعی