مردم نباید هزینه ندانم کاری صادرکنندگان مجوز های کسب و کار را بدهند



به گزارش خبرگزاری تسنیم، علی فیروزی در برنامه تیتر امشب با اشاره به پیشینه اصلاح موادی از قانون اجرای سیاستگذاری کلی اصل ۴۴، گفت: هنگام اصلاح ۳ ماده قانونی سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی از تعداد مجوز ها بی خبر بودیم. در آن مقطع، قانونگذار هیئت مقررات زدایی را تعریف و یکی از وظایف آن را تسهیل صدور مجوز ها قرار داد.

او ادامه داد: تا آن زمان تعداد مجوز های موجود و عناوین آن در کشور شفاف نبود و با این وضع، وظیفه ها نیز دچار ابهام بود و به تبع آن، سیاستگذاری، تصمیم گیری و بهینه سازی نیز برای آن مقدور نبود.

رئیس مرکز ملی مطالعات پایش و بهبود محیط کسب و کار وزارت اقتصاد گفت: بر اساس این قانون فراخوانی اعلام و بیش از ۲ هزار عنوان مجوز از دستگاه های مختلف احصاء و طی آن حدود ۶۰۰ مجوز حذف یا ادغام شد و عملا حدود ۱۵۰۰ مجوز باقی ماند.

او ادامه داد: البته تعداد مجوز های موجود بیش از این ارقام است بنابراین در گام نخست به مردم اطلاع رسانی کردیم که اعلام کنیم چه مجوز هایی مجوز رسمی بوده و بر چه مبنای قانونی هستند و چه شرایط و مدارکی هزینه ای و زمانی نیاز دارند که البته همچنان این اطلاعات در برخی دستگاه ها ناقص باقی مانده است.

فیروزی ادامه داد: برخی از دستگاه های اجرایی در اصلاح مجوز ها و قوانین دست و پاگیر همکاری نکردند، از جمله وزارتخانه های بهداشت، فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش که کمترین میزان همکاری را داشتند.

او با طرح این سوال که «چرا مجوز ها به سختی ارائه می شوند؟» اظهار کرد: استعلام و مدارکی که برای مجوز ها درخواست می شود منحصر به آن مجوز نیست و هر مجوزی به بیش از ۱۰ هزار مدرک نیاز دارد و به طور شفاف یک کارآفرین یا فعال اقتصادی برای راه اندازی فعالیت خود، فقط به یک مدرک نیاز ندارد.

او با انتقاد از نبود نظارت ها بر این عرصه، گفت: ما هنوز نمی دانیم چه کسی؟ چه زمانی؟ چه مجوزی؟ از چه دستگاهی درخواست کرده و آن مجوز چه زمانی به او تحویل داده شده است؟

فیروزی تاکید کرد: اگر این ها را ندانیم به نقطه اول می رسیم و بنابراین با چشمان بسته نمی توان سیاستگذاری کرد.

او تاکید کرد: باید ارتباط الکترونیکی بین پنجره واحدهای دستگاههای اجرایی برقرار باشد و مردم نباید هزینه ندانم کاری صادرکنندگان مجوز ها را بدهند.

در ادامه برنامه حسین سلاح ورزی نایب رئیس اتاق ایران تاکید کرد: در سال های گذشته در عمل قدمی جدی برای تسهیل تولید و کسب و کار انجام نشد و در گذشته گرفتن مجوز کسب و کار از خود تولید سخت تر بود.

انتهای پیام/

پرسش و پاسخ در مردم نباید هزینه ندانم کاری صادرکنندگان مجوز های کسب و کار را بدهند

گفتگو با هوش مصنوعی