کاهش 36.5 درصدی بارش‌ها در استان مرکزی - تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، حسین اسدی پیش از ظهر امروز در شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم آبی استان مرکزی با اشاره به وضعیت منابع آبی استان مرکزی اظهار کرد: بزرگترین چالش و ابر چالش کشور آب و ناترازی آب است که به تبع در استان مرکزی شهرهای اراک و ساوه با تنش آبی مواجه است، در هفته های اخیر شاهد بارش نزولات آسمانی بودیم، اما متأسفانه همچنان در همه شهرستان ها و کل استان مرکزی در مقایسه با سال گذشته و درازمدت کاهش چشمگیر بارندگی وجود داشته که این موضوع می طلبد مدیریت مصارف را دو چندان کنیم.

وی افزود: میزان بارندگی استان مرکزی امسال ۱۱۰٫۵ میلی متر که نسبت به سال گذشته با ۱۷۳٫۵ میلی لیتر ۳۶٫۵ درصد کاهش و نسبت به بلندمدت ۴۴ درصد کاهش بارندگی وجود داشته است. حجم بارندگی های شهرستان اراک امسال ۱۰۵٫۶ میلی لیتر بود که نسبت به سال گذشته با ۱۶۵٫۵ میلی لیتر ۳۶ درصد کاهش و نسبت به درازمدت ۵۲ درصد کاهش داشته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی تصریح کرد: حجم بارندگی های امسال در شهرستان ساوه نسبت به سال گذشته ۴۲ درصد کاهش و نسبت به درازمدت ۵۵ درصد کاهش داشته است، همچنین حجم بارندگی شهرستان شازند نسبت به سال گذشته ۳۹ درصد و نسبت به درازمدت ۵۰ درصد کاهش داشته است.

اسدی تصریح کرد: میانگین بارندگی استان مرکزی امسال ۲۷۲ میلی لیتر است، سال ۹۸ از نظر بارش ها سال طلایی بود، اما بعد از آن پنج سال پیاپی با خشکسالی مواجه بودیم.

وی با اشاره به وضعیت سد کمال صالح گفت: حجم کل سد کمال صالح ۹۵ میلیون متر مکعب است که حجم فعلی سد ۱۴٫۲۱ میلیون متر مکعب و حجم مرده سد ۱۰ میلیون متر مکعب و حجم آب قابل برنامه ریزی ۴٫۲۱ میلیون متر مکعب است. دبی ورودی سد کمال صالح ۱۵۰۰ لیتر در ثانیه است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی با اشاره به وضعیت سد الغدیر ساوه عنوان کرد: حجم کل سد الغدیر ساوه ۲۷۷ میلیون متر مکعب است که حجم فعلی سد ۲۳٫۹ میلیون متر مکعب و حجم مرده سد۱۶ میلیون متر مکعب و حجم آب قابل برنامه ریزی ۷٫۹ میلیون متر مکعب است. دبی ورودی سد الغدیر ساوه ۱۴۰۰ لیتر در ثانیه است. این در حالی است که امسال ۵۰ سانت فرونشست در دشت ساوه ثبت شده است.

اسدی با اشاره به مصرف آب بخش های مختلف استان گفت: مصرف بخش صنعت با ۶۹٫۶ میلیون متر مکعب و ۲٫۸ درصد، بخش شرب ۱۶۳میلیون متر مکعب و ۶٫۶ درصد و بخش کشاورزی ۲ هزار و ۲۳۸ میلیون متر مکعب ۹۰٫۶ درصد مصرف آب را به خود اختصاص داده اند. در شرایط بحرانی تمام دستگاه های اجرایی چه دولتی و غیردولتی باید زمین، چاه، منابع آبی را در اختیار شرکت آبفا قرار دهد تا بتوانیم از این چالش عبور کنیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی با اشاره به قطع برق چاه های برقدار استان مرکزی از ۲۰ آبان ماه، افزود: تاکنون ۵ هزار و ۱۰۳ حلقه چاه در استان قطع شد که با این اقدام در روز ۵ میلیون متر مکعب مصرف آب و ۱۵۹ مگاوات مصرف برق کاهش داشته است. همچنین ۱۰۵ میلیون متر مکعب در منابع زیرزمینی صرفه جویی شده است و مصرف برق چاه های کشاورزی از ۷۲ به ۶۴ مگاوات کاهش داشته است.

اسدی با بیان اینکه در شرایط پیک مصرف حدود ۵۲ درصد آب مصرفی شهر اراک به میزان ۱۲۵۰ لیتر در ثانیه از سد کمال صالح تأمین می گردد، عنوان کرد: مجوز حفر ۳۰ حلقه چاه أخذ شده که از این میزان جانمایی ۲۴ حلقه چاه انجام شده است که در مرحله نخست ۲۵۰ میلی لیتر و مرحله دوم ۳۰۰ میلی لیتر حفر می شود. تمام هم و غم استان باید این باشد که این موارد محقق شود، وگرنه سال آینده با چالش جیره بندی و قطعی آب مواجه خواهیم شد.

انتهای پیام/۷۱۱/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «کاهش 36.5 درصدی بارش‌ها در استان مرکزی - تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.