حضور زنان در اجتماع؛ فرصت یا تهدید؟



ایسنا/خراسان شمالی بدون تردید زن دارای نقش اساسی در خانواده است. زن در محیط خانواده دومین عرصه رشد زندگی را طی می کند و چنین نیست که او اسباب کمال دیگری شود، بلکه در همه مزایای زندگی سهیم است.

زن در خانواده نقش های مختلفی از جمله نقش همسری، مادری و … دارد که توجه به این نقش ها موجب تحکیم پایه های خانواده می شود؛ در جامعه کنونی حضور زنان آگاه در رشد و ارتقای شاخص های مختلف کشور بسیار تأثیر گذار است.

دیدگاه های مختلفی درخصوص حضور یا عدم حضور زنان در اجتماع وجود دارد؛ تاریخ کشور ما نشانگر حضور پررنگ زنان در اجتماع از گذشته تا الان بوده اما نحوه حضور زنان در گذشته تاکنون با تغییراتی همراه بوده است.

اما در تمام دوران به اهمیت نقش زن در خانواده تاکید شده و در جامعه کنونی بیشترین حضور زنان در اجتماع برای مشارکت اقتصادی و کمک به معیشت خانواده است.

با توجه به اهمیت این مسئله و نقش مهم زنان در خانواده و اجتماع، ایسنا با ملیحه یغمایی مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری، اعظم السادات افشین فر عضور شورای شهر بجنورد و پروین همت افزا روانشناس و استاد دانشگاه های استان گفت وگو کرده است که در ادامه می خوانید:

مشارکت اقتصادی ۲۶ درصدی زنان خراسان شمالی

ملیحه یغمایی، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان شمالی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه در سال ۹۹ نرخ مشارکت اقتصادی زنان استان ۲۶٫۲ درصد بوده است، اظهار کرد: این آمار موجب شد که زنان استان در مشارکت اقتصادی رتبه سوم کشوری را به خود اختصاص دهند.

وی با بیان اینکه نرخ بیکاری زنان در استان ۹٫۸ درصد است، افزود: این در حالی است که نرخ بیکاری زنان در کشور ۱۷ درصد اعلام شده و این نشان از حضور فعال زنان استان در حوزه های مختلف به خصوص اقتصادی دارد.

یغمایی با تأکید براینکه مزیت استان برای اشتغال زنان مشاغل خرد و خانگی است، اضافه کرد: در حال حاضر زنان در مشاغل خانگی محصولاتی تولید می کنند که به دنبال تکمیل زنجیره تولید در این حوزه هستیم.

مدیرکل اموربانوان و خانواده استانداری خراسان شمالی افزایش سطح درآمد زنان از مشاغل خانگی را از مسائل مهم دانست و ادامه داد: اگر این مسئله به خوبی محقق شود به طور قطع استقبال زنان از مشاغل خرد خانگی بسیار زیاد خواهد شد.

مشارکت ۵۲ درصدی زنان خراسان شمالی در انتخابات ۱۴۰۰

وی با اشاره به اینکه خراسان شمالی جزو استان های رتبه دار در مشارکت مردم در انتخابات ۱۴۰۰ بوده است، تصریح کرد: زنان استان مانند همیشه حضور فعالی در صحنه سیاسی داشته اند و با حضور فعال در انتخابات مشارکت ۵۲ درصدی داشتند.

یغمایی با تأکید براینکه اهمیت حضور زنان در اجتماع تنها مربوط به مشارکت اقتصادی نیست، افزود: وقتی مشارکت زنان در موضوعات مهم کشور همچون انتخابات بالا است، نشان می دهد که حضور فعال زنان در تمام حوزه ها از جمله فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و … مورد اهمیت است و نباید منکر نقش مؤثر زنان در اجتماع شد.

مدیرکل اموربانوان و خانواده استانداری خراسان شمالی با بیان اینکه مسئله مهم در حضور فعال زنان در اجتماع، نقش آنان در خانه و خانواده است، اضافه کرد: افزایش سطح آگاهی زنان کمک بسیار زیادی به توسعه و پیشرفت کشور می کند و وقتی حضرت فاطمه زهرا (س) حضور فعالی در اجتماع و خانواده داشته اند باید برای جامعه کنونی ما نیز این نحوه حضور الگویی باشد که بتوانیم شاهد حضور مؤثرتر زنان در اجتماع باشیم.

۱۳ درصد خانوار خراسان شمالی زن سرپرست هستند

وی با اشاره به اینکه ۱۳ درصد خانوار استان زن سرپرست هستند، افزود: به لحاظ زنان سرپرست خانوار، خراسان شمالی دارای رتبه ۹ کشوری است و این امر بدیهی است که زنان سرپرست خانوار نقش اقتصادی در جامعه داشته باشند.

اشتغال زنان به خودی خود موجب تحکیم و یا تخریب بنیاد خانواده نیست

اعظم السادات افشین فر، عضو شورای شهر بجنورد، در گفت وگو با ایسنا با اشاره به اینکه اشتغال زنان به خودی خود موجب تحکیم و یا تخریب بنیاد خانواده نمی شود، تصریح کرد: اشتغال زنان به تنهایی و به طور مطلق ضامن تحکیم و یا تخریب بنیاد خانواده نیست و مسئله مهمی که در پایداری خانواده مؤثر است، افزایش سطح آگاهی زنان جامعه است.

وی با تأکید براینکه اگر زن، خانه دار باشد اما دارای سطح آگاهی مناسب نباشد، پایداری بنیان خانواده با مشکل مواجه می شود، ادامه داد: توجه به نقش های زنان در خانواده بسیار اهمیت دارد و اگر زنان در اجتماع مشغول به فعالیت هستند باید به نقش خود اهمیت دهند.

افشین فر با بیان اینکه حضور کمتر زن در خانواده اما با کیفیت بالا موجب تحکیم بنیان خانواده می شود، تصریح کرد: وقت گذراندن مناسب با همسر، فرزند و … در خانه و خانواده از سوی زن موجب افزایش کیفیت حضور زن در خانواده می شود که اهمیت بسزایی دارد.

عضور شورای شهر بجنورد با تأکید براهمیت افزایش میزان مطالعه زنان، ادامه داد: زنان از گذشته تاکنون در اقتصاد مشارکت داشتند اما نحوه مشارکت در گذشته به گونه ای بوده است که زنان خارج از محیط خانواده مشغول به کار نبودند و بیشترین مشارکت در مشاغل خانگی و یا زمین های کشاورزی بوده اما این مشارکت اقتصادی در جامعه کنونی با تغییراتی همراه بوده است.

وی ادامه داد: اگر سیاست های اقتصادی تقویت شود زنان نیازی به انجام کارهای سخت و فشرده ندارند و این زمانی اتفاق میفتد که مردان به تنهایی توان مالی برای اداره خانواده را داشته باشند.

افشین فر با تأکید براینکه حضور زنان در اجتماع تنها مربوط به مشارکت اقتصادی نیست، اظهار کرد: سبک زندگی جامعه ما نیز تغییر کرده است؛ گاهی شاهد مهاجرت دختران و زنان از روستا به شهرها هستیم که با برغم توان مالی خانواده، بازهم به علت تغییر سبک زندگی تمایل به حضور در شهر و انجام کارهای خدماتی دارند.

عضور شورای شهر بجنورد تصریح کرد: سیاست های تشویقی دولت برای زنان شاغل نیز باید افزایش پیدا کند که اهمیت بسیاری دارد.

استقلال مالی زنان تأثیر منفی در استحکام بنیان خانواده ندارد

پروین همت افزا، روانشناس و مدرس دانشگاه های استان، در گفت وگو با ایسنا با اشاره به اهمیت ایفای نقش مناسب زنان در خانواده، تصریح کرد: استقلال مالی زنان تأثیر منفی در استحکام بنیان خانواده ندارد و این استقلال مالی باید به گونه ای باشد که مدیریت درستی از سوی زنان انجام شود.

وی با بیان اینکه آنچه که موجب تحکیم بنیان خانواده می شود، سطح آگاهی و ایفای نقش درست زنان در خانواده است، ادامه داد: وقتی وضعیت اقتصادی به علت تحریم ها و … در تنگنا قرار می گیرد، تمام اعضای خانواده به دنبال ایجاد منبع درآمد بیشتری برای خانواده هستند که امری طبیعی و حیاتی محسوب می شود.

همت افزا با تأکید براینکه مشکلات اقتصادی، زنان خانه دار را هم ناگزیر به مشارکت اقتصادی کرده است، اضافه کرد: در حال حاضر با توجه به تغییر شرایط اقتصادی و نیازمندی جامعه به مشارکت اقتصادی زنان، باید به دنبال ایجاد راهکار برای مدیریت اقتصادی مناسب آنان باشیم.

وی در پایان تأکید کرد: اگر مدیریت اقتصادی مناسبی از سوی زنان انجام نشود به طور قطع به نقش های زنان نیز آسیب وارد می شود و این موضوع می تواند آثار منفی در استحکام بنیان خانواده داشته باشد.

انتهای پیام

پرسش و پاسخ در حضور زنان در اجتماع؛ فرصت یا تهدید؟

گفتگو با هوش مصنوعی