نمایشگاه قرآن مشهد به کار خود پایان داد



به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد،هفدهمین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن و عترت مشهد، با عطر خوش آیات الهی و در فضایی معنوی و نورانی، گشوده شد تا شور و اشتیاق به ترویج فرهنگ قرآنی را در دل و جان مردم ولایتمدار مشهد و زائران بارگاه ملکوتی امام رضا (ع) زنده کند نمایشگاه این دوره با دوره های قبل به خصوص در سه چهار دوره گذشته متفاوت تر برگزار شد اولین تفاوت امسال با سه چهار دوره قبل این بود که مسئولان فرهنگی مشهد بالاخره به این نتیجه رسیدند بهترین مکان برای برگزاری نمایشگاه قرآن، همان نمایشگاه بین المللی مشهد است.

مکان برگزاری نمایشگاه در چند سال اخیر مکان ثابتی نداشت یکسال در فضای نمایشگاهی آستان قدس برگزار شد سال بعد از آن در یکی از ساختمان های عرصه میدان شهدا و با تغییر مدیرکل فرهنگ ارشاد خراسان رضوی تصمیم بر این شد که این نمایشگاه به صورت محلی در محلات شهر مشهد برگزار شود و امسال بالاخره مسئولان فرهنگی و شهر به این نتیجه رسیدند بهترین مکان برای برگزاری نمایشگاه قرآن نمایشگاه بین المللی مشهد است.

امسال با توجه به اینکه مرکزیت نمایشگاه قرآن نمایشگاه بین المللی مشهد بود استقبال خوبی از این نمایشگاه به عمل آمده اما چیزی که باعث افزایش این استقبال بود غرفه مدارس و دانش آموزی بود؛ حضور دانش آموزانی که اکثرا همراه با خانواده هایشان بودند و بخش خوبی از نمایشگاه به کودکان و نوجوانان اختصاص یافته بود و برگزاری مسابقات و جشن قرآنی برای کودکان و نوجوانان توانست تا حدودی این قشر را جذب کند.

حضور عروسک گردانها و و عروسک پوشها هم به این موضوع کمک بسیاری کرده بود این موضوع را می توان تا حدودی نقطه قوت این دوره از نمایشگاه دانست و از آن مهم تر حضور کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بود که با آموزش اروگامی توانست افراد زیادی را به سمت خود جذب کند.

یکی دیگر از اتفاق خوب این نمایشگاه حضور مسئولین با فرزندانشان در نمایشگاه بود قلندر شریف شهردار مشهد، گنابادی نژاد مشاور استاندار و معاون فرهنگی استانداری، حسین زاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان رضویف عسگری طهوریان عضو شورای شهر مشهد از جمله مسئولینی بودند که به همراه فرزندان خود از این نمایشگاه بازدید کردند.

امسال برخلاف سالهای گذشته که نمایشگاه قبل از افطار شروع می شد؛ به یکساعت بعد از افطار موکول شده بود و این برای خانواده هایی که در مسیرهای دورتر از نمایشگاه بودند مشکل ایجاده کرده بود، علاوه بر اینکه بسیاری از خانواده ها در سالهای قبل که نمایشگاه در نمایشگاه بین المللی برگزار می شد سفره افطار خود را به نمایشگاه می آوردند و همانجا افطار می کردند.

حمید صمدی، معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در رابطه با هفدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن و عترت مشهد اظهارداشت: نمایشگاه قرآن و عترت مشهد از ۲۲ تا ۲۸ اسفندماه ۱۴۰۲ در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی مشهد برگزار شد.

وی اضافه کرد: این نمایشگاه با شعار «می خوانمت» با ۴۷۰ غرفه نمایشگاهی و در مساحت بالغ بر۱۵ هزار متر مربع دایر شد که در سالن فردوسی و مفاخر که خود سالن مفاخر ۴ سالن داشت برگزار شد.

معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی بیان کرد: بخش بین الملل، بخش عترت، آستان قدس رضوی، کودک و نوجوان، کانون های مساجد، ادارات و نهادها موسسات و تشکل های قرآنی، بخش دانش آموزی و تعلیم و تربیت، بخش محافل و جلسات محلی، بخش رویدادها، نشست ها و رونمایی ها، بخش مد و لباس اسلامی، بخش هنری، بخش سینمایی، بخش اکران انیمیشن های قرآنی، بخش تماشاخانه که این بخش توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی و معاونت هنری ارشاد تولید محتوا شده بود.

صمدی به دیگر بخش های این نمایشگاه اشاره کرد و افزود: بخش ناشران نشر مکتوب و دیجیتال، بخش صنایع خلاق فرهنگی، بخش حوزه، بخش دانشگاه و بخش پژوهش های قرآنی از جمله بخش های این نمایشگاه بودند.

وی بیان کرد: در این نمایشگاه فراخوان جشنواره قصه های قرآنی اعلام شد و آثار زیادی نیز دریافت شد.

معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی عنوان کرد: ۱۷ شهرستان اعلام آمادگی کردند تا بعد از نمایشگاه قرآن و عترت مشهد در شهر خودشان نمایشگاه قرآن و عترت را برگزار کنند همزمان حداقل در ۵ نقطه مشهد نیز در بعضی از پارک ها و محلات از جمله پارک کوهسنگی و پارک بهار خواج ربیع با کمک شهرداری، موسسات و تشکلهای قرآنی نمایشگاه محلی قرآن برپا می شود.

صمدی در خصوص استقبال از این نمایشگاه گفت: استقبال نسبت سال گذشته بهتر بود با توجه به اینکه در ایام آخر سال قرار داریم و هوا نیز سرد بود؛ همچنین همزمان شدن این نمایشگاه با دربی در دو شب اول استقبال متوسطی داشتیم اما بعد از آن شاهد استقبال خوب مردم از نمایشگاه بودیم.

وی بیان کرد: سال گذشته ۱۵۰ غرفه داشتیم و امسال ۴۷۰ غرفه به علاوه با همکاری شهرداری حدود ۲۰ اتوبوس رایگان در اختیار نمایشگاه قرار گرفت تا از حاشیه شهر و مکانهایی که درخواست داشتند جمعیت و متقاضیان را به نمایشگاه قرآن منتقل کنیم.

معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی تصریح کرد: اکثر غرفه داران به خصوص آستان قدس رضوی از برگزاری نمایشگاه در سالن نمایشگاه بین المللی راضی بودند چرا که هم از لحاظ استانداردهای نمایشگاهی و هم داشتن پارکینگ مشکلی نداشت.

صمدی عنوان کرد: امیدواریم زمان نمایشگاه سال بعد ۵ تا ۱۰ اسفند ماه شود ؛ این زمان باعث می شود بسیاری از ظرفیتهایی که به دلیل عیدنوروز حضورشان را امسال نداشتیم سال آینده داشته باشیم.

انتهای پیام/۲۸۲

پرسش و پاسخ در نمایشگاه قرآن مشهد به کار خود پایان داد

گفتگو با هوش مصنوعی