راه صادرات خام فروشی قطع شود



ایسنا/مازندران همه ساله رهبر معظم انقلاب، متناسب با شرایط کلی حاکم بر کشور سال را به نامی مزین می کنند تا این امر بتواند در سرلوحه برنامه ریزی های مسئولان و مردم قرار گیرد، چند سالی است که مقام معظم رهبری سال های نوروزی را بر پایه اقتصاد و تولید نامگذاری کرده و علت آن این است که تولید داخل بتواند با جهش بیشتری انجام شود.

این روزها کشور در بحث درآمدهای نفتی با کاهش شدیدی مواجه شده و این اقدام کشور را در زمینه اقتصادی با رکود شدیدی هم مواجه کرده است در حالیکه بعضی از کارشناسان مربوطه معتقدند که جهش تولید کلید خروج از اقتصاد نفتی است و در این زمینه لازم بوده از ظرفیت های داخل برای تولید محصولات غیر نفتی به خوبی استفاده شود و تنها راهی که می تواند کشور را از بحران اقتصادی نجات دهد تکیه بر توان داخل و صادرات محصولات غیر نفتی است.

اگر باورمان نسبت به جهش تولید افزایش پیدا کند خیلی از مشکلات اشتغال جوانان و حتی مشکلات معیشتی مردم حل خواهد شد بنابراین همه ما باید در این زمینه باید تلاش کنیم تا کشور از بحران اقتصادی نجات یابد.

سال جهش تولید؛ زمانی برای آزمون و خطا نیست

یک کارشناس اقتصادی گفت: سال جهش تولید زمانی برای آزمون و خطا نیست یعنی این شعار امسال باید هر چه سریع در بین مسئولان محقق شود تا به مرحله عمل برسد.

مهدی بشارتده سلوطی در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: یکی از دلایل نامگذاری سال جهش تولید توسط رهبری این است که صادرات نفتی محدود شود و با تمرکز بودجه ای کشور از بحث در آمد نفت فاصله بگیریم.

وی تصریح کرد: تنها راهی که می تواند ما را از فشار اقتصادی خارج کند تکیه بر توان داخل بوده است.

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: جهش تولید به لحاظ مفهومی می خواهد کارآمدی مدیریت اقتصادی دولت را برای یک راستی آزمایی فراهم کند.

بشارتده سلوطی افزود: جهش تولید این امکان را فراهم می کند که خسارت های اقتصادی ناشی از کسب و کارهایی که در اثر شیوع ویروس کرونا در کشور از دست رفته جبران شود.

وی خاطرنشان کرد: با جهش تولید در کشور می توانیم فرصت هایی که در اقتصاد ایران در دهه ۹۰ به واسطه نرخ رشد اقتصادی منفی از دست رفته را جبران کرد.

این کارشناس اقتصادی نامگذاری امسال را توسط مقام معظم رهبری بسیار دقیق بر شمرد و گفت: این نامگذاری بر پیشرفت و تکنولوژی اقتصاد کشور بسیار کمک کننده خواهد بود که این امر می تواند در راستای حمایت از سیاست های اقتصاد مقاومتی و درونزا هم موثر واقع شود.

بشارتده سلوطی ادامه داد: امروزه کاهش شدید درآمد نفتی باعث شده کشور تلاش خود را به سوی جهش تولید بیشتر کند و قابلیت هایی که در کشور وجود دارند، بتوانند خود را به خوبی برای اقتصاد بدون نفت نشان داده و وابستگی اقتصادی خود را نسبت به صنعت و کشاورزی افزایش دهند.

وی با بیان اینکه ما باید راه صادرات خام فروشی را قطع کنیم، تصریح کرد: تولید ما باید به سمتی برود که محصول آن برای کشور ارزش افزوده داشته باشد در حالیکه الان هم زمان بسیار خوبی است که بتوانیم صادرات محصولات غیر نفتی را تقویت کنیم چراکه کشورهای همسایه به شدت به محصولات کشور ما نیاز دارند.

این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: متاسفانه در سال های اخیر بعضی از مسئولین به تولید کشور اعتقادی نداشتند و بیشتر واردات را بر صادرات ترجیح می دادند و همین امر در کشور در یک برهه از زمان با رکود شدیدی مواجه شده بود.

بشارتده سلوطی با اشاره به اینکه مهم ترین راه درآمد ارزی صادرات است، گفت: صادراتی که با خام فروشی صورت گیرد در حقیقت به مثابه رانتی بوده که از کشور خارج می شود.

وی یادآور شد: اگر ما در کشور به جهش تولید اعتقاد داشته باشیم و محور اقتصاد آن درونزا باشد در پی آن اشتغال جوانان و معیشت مردم تامین خواهد شد و برعکس اگر اقتصاد کشور درونزا نباشد با رکود شدیدی همراه خواهد شد.

انتهای پیام

پرسش و پاسخ در راه صادرات خام فروشی قطع شود

گفتگو با هوش مصنوعی