مصوباتی که روی کاغذ ماندند + فیلم



ایسنا/مازندران وضعیت قرمز تنکابن موجب شد تا در آخرین جلسه ستاد مقابله با کرونای شهرستان، از سوی فرمانداری مقرر شود تا مدیران شهرستانی با تشدید نظارت ها شرایط را برای عبور از وضعیت قرمز مهیا کنند، در غیر این صورت هفته های آینده وضعیت به مراتب سخت تری پیش رو خواهد بود، با این وجود به نظر می رسد مسئولان در این زمینه ناکام بودند.

از اواخر تیرماه و همزمان با قرارگیری استان مازندران در وضعیت قرمز، جلسه ستادهای شهرستانی نیز به صورت هفتگی برگزار شد تا علاوه بر ابلاغ دستورالعمل های ملی و استانی در رابطه با نحوه مقابله و پیشگیری از تشدید بیماری کرونا، نظارت ها به صورت محدودتر و در سطوح شهری و شهرستانی نیز پیگیری شده و در این جلسات درباره مخاطرات مربوطه تصمیم گیری شود.

وضعیت قرمز تنکابن نیز باعث شد تا در آخرین جلسه ستاد مقابله با کرونای شهرستان که در ۲۸ تیرماه برگزار شد از طرف فرمانداری مقرر شود تا مدیران شهرستانی با تشدید نظارت ها شرایط را برای عبور از وضعیت قرمز مهیا کنند، در غیر این صورت هفته های آینده وضعیت به مراتب سخت تری پیش رو خواهد بود.

در این جلسه همچنین به دستور حسینی جو فرماندار تنکابن، بر تشدید بازرسی و نظارت های هدفمند بر بازارها و تعطیلی بازارهای هفتگی، لزوم اطلاع رسانی توسط مساجد، هلال احمر، شهرداری و دهیاری ها، منع تردد و عبور مرور رانندگان خودروهای عمومی بدون ماسک، و همچنین الزامی بودن ضدعفونی و گندزدایی هدفمند معابر و مراکز پرتردد توسط شهرداری ها و دهیاری ها تاکید شد.

اما شواهد و بررسی های میدانی به عمل آمده توسط خبرنگار ایسنا حکایت از رویکردی متفاوت در تنکابن دارد. گویا مدیران دستگاه های اجرایی و نظارتی حاضر در جلسه تنها شنونده دستورات عالی ترین مقام دولت در شهرستان بودند و آثاری از تشدید بازرسی و نظارت ها دیده نمی شود.

حسنی، دستفروش یکی از خیابان پرتردد شهر تنکابن با انتقاد شدید از عدم رعایت مسائل بهداشتی توسط شهرداری در گفت و گو با ایسنا، تصریح کرد: اکثر جداول شهری مملو از زباله و آب های راکد است و بوی تعفن آن بویژه در تابستان برای هیچ رهگذری قابل تحمل نیست.

وی با ابراز گلایه از وجود مسافران و خودروهای غیربومی در شرایط قرمز کرونا، استاندار و مسئولین اجرایی استان را خطاب قرار داد و تصریح کرد: باید شرایط این روزهای تنکابن را مدیریت کرد تا جان شهروندان در برابر این ویروس، حفظ شود.

شهرام حقدادی یکی دیگر از دستفروشان تنکابن نیز در گفت وگو با ایسنا از چالش نبود سرویس بهداشتی عمومی در شهر تنکابن انتقاد و اظهار کرد: شهری که به گردشگری شهرت دارد حتی یک سرویس عمومی مجزا نداشته و این در شرایط است که با توجه به شیوع همه گیری کرونا شهروندان و مسافران عبوری نیازمند نظافت و بهداشت فردی هستند.

حقدادی به تعطیلی مساجد و مصلی تنکابن مطابق مصوبات ستاد کرونا اشاره و خاطرنشان کرد: با بسته شدن اماکن مذهبی، امکان دسترسی به سرویس بهداشتی برای کسبه و افراد دستفروش نیز وجود ندارد.

وی همچنین از عدم نظافت و شستشوی معابر شهری، جداول، سطل های زباله و خودروهای حامل آن خبر داد و تصریح کرد: مدیریت شبکه بهداشت کمترین نظارتی بر این اوضاع نداشته و این مشکل حتی در روستاهای تنکابن نیز قابل مشاهده است.

در بررسی از پمپ بنزین های شهرستان تنکابن نیز مواردی از تخلف و عدم رعایت پروتکل های بهداشتی به عینه دیده می شود و این در حالیست که به گفته متولیان بهداشت و درمان کشور این مجموعه ها از مهمترین مراکز انتقال ویروس کرونا نام گرفته اند.

کارمند جایگاه سوخت خیابان شهید ابوذر حاتمیان تنکابن با عدم رعایت پروتکل های بهداشتی کارفرمای خود را مقصر دانسته و در گفت وگو با ایسنا تاکید کرد: وقتی کارفرما دستکش و ماسک تهیه نمی کند تقصیر کارمندان چیست؟

وی در پاسخ به این پرسش که آیا می دانید مطابق مصوبات کرونا کارگران پمپ بنزین موظف به پر کردن مخازن خوردوها هستند، تصریح کرد: درآمد یک پمپ چی چقدر است که خدمات اینچنینی ارائه کند، همین که ما جان خود را در جایگاه ها کف دست گرفته ایم کافی است.

موضوع عدم رعایت دستورالعمل ستاد کرونا به اینجا ختم نشده و این چالش در مورد رانندگان خودروهای حمل و نقل عمومی شهرستان نیز وجود دارد. هرچند استفاده از ماسک برای راننده در تمام خودروهای مسافرکشی و تاکسی های تنکابن به دلیل فوت یک راننده تاکسی بر اثر کرونا به امری الزامی تبدیل شده اما تکمیل ظرفیت با سوار کردن ۴ مسافر در تردد شهری و بین شهری قطعا مطابق رعایت پروتکل های بهداشتی نیست. تنها دلیل رانندگان نیز جبران نشدن کسری درآمد، ناشی از کاهش یک نفر مسافر است و رانندگان معتقدند به ازای یک نفر مسافر کمتر باید قیمت کرایه ها افزایش یابد.

وضعیت و شرایط نامطلوب فوق در مرکز تعویض پلاک خوردو شهرستان تنکابن نیز نمود دارد.

احمد غلامی یکی از مراجعین این دفتر با ابراز گلایه از ازدحام شدید پشت درب این مرکز در گفت وگو با ایسنا، تصریح کرد: روزانه چندین نفر برای مراجعه به این مرکز مراجعه می کنند و از آنجا که ورود به داخل دفتر به دلیل رعایت فاصله گذاری میسر نیست ازدحام جمعیتی که کنار یکدیگر و در پشت درب قرار دارند مغایر با رعایت پروتکل هاست.

وی با انتقاد از عدم نظارت متولیان و مسئولان ذیربط به ویژه در شرایط کرونا خاطرنشان کرد: وجود تنها یک مرکز تعویض پلاک، پاسخگوی متقاضیان روزانه نیست و ایجاد مرکز دیگری در تنکابن ضروری به نظر می رسد.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی کند.

فایل آن را از اینجا دانلود کنید: video/webm

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «مصوباتی که روی کاغذ ماندند + فیلم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.