لزوم تسریع در رسیدگی به پرونده های قضایی



مرجع تقلید شیعیان با ابراز خرسندی از تحولات ایجاد شده اخیر در دستگاه قضا بر لزوم تسریع رسیدگی به پروندههای قضایی تاکید کرد و گفت: طولانی شدن رسیدگی به پروندههای قضایی برای مردم ملال آور شده است.

به گزارش ایسنا منطقه قم، آیتالله حسین نوری همدانی امروز در دیدار با مدیرکل جدید دادگستری استان قم با اشاره به نامه ۵۳ نهجالبلاغه گفت: امام علی(ع) در این نامه به شرح شرایط خاص قضات میپردازند و برآیند آن تاکید مولا بر انتخاب فضیلتمندترین مردم برای کار قضاوت است.

وی افزود: در حقیقت یک قاضی باید مجتهد باشد و یا از سوی یک فقیه به این کار مشغول شده باشد؛ در این زمینه نیز باید تسلط خاصی به آیات و روایات داشته باشد.

این مرجع تقلید با بیان اینکه اسلام بر لزوم برخورداری قضات از توان علمی بالا و همچنین تقوا و اخلاص خاص تاکید دارد، ادامه داد: باید کسانی به این کار گمارده شوند که بدانند چگونه حدود الهی را به شکلی رعایت کنند که حکمت احکام الهی در جامعه متجلی شود.

نوری همدانی با اشاره به این مطلب که امید مردم پس از حضور آقای رئیسی به دستگاه قضا بیشتر شده است، گفت: خوشبختانه جامعیت و مهارت و تخصص و تبحر ایشان بر همگان مشخص است؛ مساله قضاوت در گذشته اختیار علما بود و رضا شاه بود که این جایگاه را در حوزه اجتماعی آن از علما گرفت؛ قاضی باید مجتهد باشد و قوی باشد و تاریخ نیز گواه این مساله است که علمای ما در این زمینه چه برکاتی در جامعه داشتند.

این مرجع تقلید در ادامه بر لزوم افزایش سرعت و دقت در قضاوت و رسیدگی به پروندههای قضایی تاکید کرد و گفت: نباید پروندههایی وجود داشته باشد که مدت زمان زیادی از طرح آنها میگذرد؛ در احوالات حکومتی امام علی(ع) آمده که ایشان در یک جلسه قضاوت کار را تمام میکردند.

وی در ادامه با ذکر این مطلب که طولانی شدن پروندهها برای مردم ملالت آور است، تصریح کرد: به همین جهت باید دقت و سرعت توام باشد تا پرونده معوقی باقی نماند.

نوری همدانی با اشاره به اهمیت پیشگیری از وقوع جرائم در کشور بیان کرد: باید زمینهای فراهم شود که پیشگیری از انجام جرم انجام شود؛ امروزه مردم تعجب میکنند که افرادی با ظاهر مناسب مرتکب جرم میشوند؛ اگر پیشگیریهای دقیق انجام شده بود این گونه نمیشد.

وی گفت: پیشگیری باید به حدی قوی باشد که کسی جرئت ارتکاب جرم را نداشته باشد، مردم نیز در انتظار آن هستند که ببینند شما چه میکنید، یعنی در مقابل قاچاق تا چه حدی موفق بودید، مردم میگویند حد بسیاری از احتکار کشف ولی چه شد؟ مردم انتظار دارند که مال را به مردم نشان دهید تا حس کنند که عدالت اجرا شود.

این مرجع تقلید یادآورد: باید برای مردمی که امروز از جهت گرانی در مضیقه هستند مشخص شود که این اموال چه شده است؛ باید این اموال را به شکل عینی در بین فقرا تقسیم کنند تا مشخص شود که روند عدالت در جامعه زنده است.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «لزوم تسریع در رسیدگی به پرونده های قضایی» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.