بررسی زیرساخت‌های گردشگری و ظرفیت‌های اقامتی خراسان جنوبی - تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، سید محمدرضا هاشمی امروز در راستای تقویت و حمایت از صنعت گردشگری استان از مکان های تاریخی و گردشگردی مرکز استان بازدید کرد.

این بازدید که با هدف بررسی زیرساخت های گردشگری و ظرفیت های اقامتی استان انجام شد، نشان دهنده اهتمام ویژه مسئولان به توسعه صنعت گردشگری در این منطقه است.

استاندار خراسان جنوبی در بازدید از روند پیشرفت و امکانات یک هتل بر لزوم حمایت های بیشتر از بخش خصوصی و سرمایه گذاران در حوزه گردشگری تأکید کرد. راه اندازی این مجموعه اقامتی علاوه بر ایجاد بستری مناسب برای جذب گردشگران، زمینه اشتغال مستقیم و غیرمستقیم حدود ۸۰ نفر از جوانان استان را نیز فراهم آورده است.

این هتل مهمترین مراکز اقامتی استان با ظرفیت ۱۰۰ تخت، در ساختمانی ۶ طبقه شامل ۳۶ اتاق، با سرمایه گذاری ۵۰ میلیارد تومان احداث شده است. این هتل مدرن و مجهز، علاوه بر تأمین نیازهای گردشگران داخلی و خارجی، نقش مهمی در ارتقای کیفیت خدمات گردشگری استان ایفا می کند.

هاشمی همچنین با هدف حمایت از حفظ و معرفی فرهنگ و هنر بومی استان از موزه عروسک خراسان جنوبی بازدید کرد.

موزه عروسک خراسان جنوبی، دومین موزه تخصصی عروسک در کشور و نخستین مجموعه تخصصی عروسک های بومی ایران است، در خانه تاریخی فروتنی در بافت تاریخی بیرجند قرار دارد. این موزه با بخش های متنوعی از جمله عروسک های مردم شناسی معرف پوشش و فرهنگ اقوام مختلف استان، عروسک های اقوام سراسر ایران، مجسمه های چوبی مشاهیر خراسان بزرگ و عروسک های مرتبط با نقوش فرش و گلیم خراسان، به نمایش گذاشته شده است.

استاندار در این بازدید ضمن قدردانی از تلاش های اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی بر ضرورت حمایت از مراکز فرهنگی و هنری تأکید کرد و ابراز امیدواری کرد: موزه عروسک به عنوان نمادی از فرهنگ غنی و هنر بومی استان، بتواند نقش مهمی در جذب گردشگران و افزایش شناخت عمومی از فرهنگ خراسان جنوبی ایفا کند. موزه عروسک علاوه بر بخش های نمایشگاهی، امکاناتی مانند کافه تریا، فروشگاه صنایع دستی، کتابخانه و اتاق مهمان نیز دارد و محلی جذاب برای علاقه مندان به فرهنگ و هنر سنتی استان محسوب می شود.

استاندار خراسان جنوبی، با هدف بررسی و احیای آثار میراثی استان، از بافت تاریخی بیرجند بازدید کرد.

در این بازدید می‌دانی، هاشمی از سه اثر مهم و شاخص این منطقه شامل مدرسه شوکتیه، ارگ بهارستان و آب انبار محسن زاده نیز دیدن کرد.

مدرسه شوکتیه که با قدمتی ۱۲۲ ساله، به عنوان سومین مدرسه ایرانی به سبک نوین پس از دارالفنون تهران و مدرسه رشدیه تبریز شناخته می شود، از اهمیت بالایی در تاریخ آموزش کشور برخوردار است.

ارگ بهارستان یا همان باغ زرشکی، یکی از بزرگ ترین و باشکوه ترین باغ های ایرانی به شمار می رود که به دوران افشاریه بازمی گردد.

استاندار در این بازدید وضعیت باغ و بنای هشت ضلعی ارگ را به طور دقیق مورد بررسی قرار داد تا برنامه های احیایی و حفاظت از این میراث فرهنگی ارزشمند با توجه به شرایط موجود اتخاذ شود.

همچنین، آب انبار محسن زاده، بزرگ ترین آب انبار بیرجند واقع در محله تاریخی سرده، با ظرفیت ذخیره یک میلیون و ۶۰۰ هزار لیتر، به عنوان یکی از بناهای مهم دوره قاجاریه مورد بازدید قرار گرفت. این آب انبار نقش حیاتی در تامین آب منطقه تاریخی داشته و به عنوان بزرگ ترین مخزن آبی شهر بیرجند شناخته می شود.

استاندار خراسان جنوبی در این بازدید بر ضرورت حفظ و احیای آثار تاریخی و فرهنگی استان تأکید و اعلام کرد: با همکاری دستگاه های متولی، اقدامات جدی و کاربردی برای نگهداری و معرفی این سرمایه های ارزشمند انجام خواهد شد تا میراث گران بهای استان به نسل های آینده منتقل شود.

در ادامه استاندار خراسان جنوبی از موزه لباس ها و منسوجات سنتی خراسان جنوبی واقع در در خانه تاریخی پردلی بازدید کرد.

این موزه که با همت و تلاش مجموعه دار برجسته استان، آجواد سیروسی، و همکاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، در اسفند ۱۳۹۹ افتتاح و از سال ۱۴۰۰ به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرده است، گنجینه ای بی نظیر از پوشش ها و منسوجات سنتی استان را در خود جای داده است.

در جریان بازدید، استاندار ضمن بازدید از تالارهای مختلف موزه از جمله تالار نمایش پارچه ها و لباس های ابریشم، اطلس، کرباس و همچنین لباس های عروس و داماد، مراحل تولید پارچه های مله و کارگاه زنده پارچه بافی، بر اهمیت حفظ و معرفی فرهنگ پوششی بومی تاکید کرد.

هاشمی در این بازدید با تحسین دقت، ذوق و پشتکار به کار رفته در گردآوری این مجموعه ارزشمند، بر لزوم معرفی بهتر فرهنگ پوششی اصیل خراسان جنوبی در سطح ملی و بین المللی تأکید کرد. بازدید کنندگان موزه، علاوه بر مشاهده لباس ها و منسوجات دست بافت، می توانند در کارگاه پارچه بافی حضور یافته و با شیوه های سنتی بافت آشنا شوند، همچنین در فضای عکاسخانه سنتی لباس های محلی را بر تن کرده و عکس یادگاری بگیرند. بخش خیاط خانه موزه نیز با تجهیزات کامل آماده بازآفرینی و تولید لباس های محلی است.

استاندار خراسان جنوبی ابراز امیدواری کرد که با حمایت های مستمر، استان بتواند به قطب مهم گردشگری در منطقه تبدیل شود.

انتهای پیام/ ۲۵۲
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «بررسی زیرساخت‌های گردشگری و ظرفیت‌های اقامتی خراسان جنوبی - تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.