دولت به دغدغه های جایگاه داران کم توجه است / عدم پرداخت تعدیل سال ۹۷

جایگاه داران سوخت به عنوان توزیع کنندگان یکی از کالاهای استراتژیک در کشور سال هاست که با بی توجهی دولتیان مورد بی مهری قرار گرفته و با تحمل تورم بالا و کمرشکن در کشور با نرخ های دستوری و غیرمنصفانه کارمزدی، مشغول ارائه خدمات به هم میهنان خود هستند.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، انصاف می طلبد هر جا افرادی که در خط مقدم خدمت به جامعه قرار دارند، اگر بیشتر هم مورد توجه قرار نگیرند مورد بی مهر و یا کم توجهی هم نباشند.
اتحادیه های صنفی زیرمجموعه ای از نهادهای مدنی و مردمی بزرگ و موثر در اقتصاد کشور محسوب می شوند که براساس قانون نظام صنفی وظایف مشخص و معینی را عهده دار می باشند تا بتوانند با اتکای به آن ضمن ایفای نقش و وظیفه خود از حقوق تمامی اصناف و مصرف کنندگان نیز دفاع کنند.
در این بین، یکی از اقشار زحمتکش و گمنام جامعه که در روزهای سخت و بحرانی؛ مثل سیل و زلزله و سوانح طبیعی و غیرطبیعی همچنین در روزهای سرور، شادی و اعیاد، به صورت شبانه روزی و بدون منت به خدمتگزاری مردم مشغول بوده و کمتر مورد توجه قرار می گیرند، صنف مهم و حساس جایگاه داران به همراه هزاران نفر از کارگرانشان هستند.
این صنف حساس و مهم، چند سالی است که از طرف دولت تدبیر و امید مورد بی مهری و بی تدبیری قرار گرفته اند.
جایگاه داران سوخت، این توزیع کنندگان یکی از کالاهای استراتژیک در کشور سال هاست که با بی توجهی دولتیان مورد بی مهری قرار گرفته و با تحمل تورم بالا و کمرشکن در کشور با نرخ های دستوری و غیرمنصفانه کارمزدی، مشغول ارائه خدمات به هم میهنان خود هستند.
متاسفانه دولت تدبیر و امید با بی برنامه گی ها و با عدم توجه به این صنف مهم و زحمتکش سال هاست که موجب انباشته شدن مشکلات و نارسایی های این خدمتگزاران مردم شده اند.
یک فرد منصف، بی طرف و یک خبرنگار هنگامی که پای صحبت ها و درد دل های مسوولان این صنف می نشیند، تازه متوجه می شود که اکثریت این صنف سرمایه گذار در این شرایط سخت تورم و گرانی چگونه در حال نابودی و ورشکستگی هستند.
دولت به دغدغه جایگاه داران کم توجه است
امروز موفق شدیم در دفتر کار رئیس انجمن جایگاه داران استان آذربایجان شرقی که یکی از فعالاترین انجمن های تشکیل دهنده کانون سراسری و کشوری جایگاه داران هستند، حضور یافته و به دغدغه های بجا و منطقی این نماینده جایگاه داران گوش فرادهیم.
سلمان امیری به عنوان نماینده و رئیس انجمن صنفی جایگاه داران بوده و اینک مسوولیت سازماندهی و مدیریت و دفاع از حقوق این صنف حساس و مهم را برعهده گرفته است.
نماینده جایگاه داران به جهت سابقه سال ها خدمت و جانفشانی برای سربلندی و حفظ کشور و نظام در این شرایط سخت از یک طرف دغدغه، نگرانی مردم، کشور و انقلاب را دارند و از طرف دیگر به جهت قبول نمایندگی جایگاه داران شاهد بی توجهی دولت به تباه شدن حقوق حداقلی و شاهد ورشکستگی اکثریت صنفی هستند که مسوولیت دفاع از حقوق، سرمایه و امنیت شغلی آنان را برعهده دارند.
مقدمه را کوتاه می کنیم و پای صحبت رئیس انجمن و نایب رئیس اتحادیه جایگاه داران می نشینیم.
به عنوان اولین سوال، لطفا بفرمائید که مهم ترین مشکلات همکاران شما که امروز موجب اعتراض جایگاه داران شده است، چیست ؟
البته به جهت عدم توجه کافی و نبود گوش شنوا در وزارت مربوطه، متاسفانه مشکلات و نابسامانی های این صنف آن قدر افزون گردیده و بر روی هم انباشته شده است که بیان همه آنها مجال و فرصت بسیاری را می طلبد.
ولی به صورت فهرست وار مهم ترین، ضروری ترین و اولویت دارترین مشکلات امروز صنف جایگاه داران عبارتند از:
۱- عدم پرداخت تعدیل سال ۹۷ برمبنای تورم سالانه اعلامی خود دولت که هر سال پرداخت می شد.
۲- مقاومت دولت در اجرای قانون تغییر نظام پرداخت کارمزد به حق العمل که مصوب مجلس شورای اسلامی است.
۳- مشکل حمایت وزارت نفت از شرکت های رانتی برندینگ و تلاش در جهت گسترش کمی و کیفی آنان و فشارهای پنهان و آشکار بر جایگاهداران برای عضویت در این شرکت ها برخلاف نظر مجلس که برتوقف و برچیده شدن این شرکت ها تاکید دارند.
۴- متاسفانه دولت و وزارتخانه بر خلاف سیاست های کلی نظام و برنامه چشم انداز توسعه و برنامه های کلان کشور در مسیر نابودی صنعت سی ان جی و در نتیجه سرمایه گذاری های عظیمی که در این حوزه صورت گرفته است، حرکت می کند و باوجود تذکرات دلسوزان کشور هیچ گونه اقدامی در جهت اصلاح این رویه انجام نمی دهد.
موضوع تعدیل ۹۷ را کمی واضح تر توضیح دهید و بفرمائید که تعدیل مورد نظر جایگاه داران براساس چه اصولی پرداخت می شود و اختلاف نظر جایگاه داران با وزارت نفت و شرکت های تابعه در مورد تعدیل ۹۷ چیست؟
همان طوریکه مستحضرید نظام دریافتی جایگاه داران از بابت حق الزحمه توزیع فرآورده در جایگاه ها تا قبل از تصویب تغیرنظام کارمزدی به حق العمل کاری در ذیل بند ۱۴ بوجه سال ۱۳۹۸ که به صورت کارمزدی انجام می شد به این صورت که جایگاه دار شبیه سایر کارکنان دولت از اول ماه تا آخر ماه تحت نظر شرکت پخش، سوخت را از انبار شرکت نفت خریداری می کرد و به قیمت خرید آن را به مشتریان خود عرضه می کرد و در آخر هرماه، میزان فروش هر جایگاه سوخت محاسبه می شد و براساس مقدار فروش فرآورده به جایگاه دار کارمزد پرداخت می شد.
متاسفانه این پرداخت بسیار اندک نیز با تاخیر زیادی انجام می گرفت، البته چند ماهی است که با اعتراض جایگاهداران و تدبیر رئیس محترم پخش، این شیوه مقداری اصلاح گردید و جایگاهدار مقداری از کارمزد خود را از فروش فرآورده برداشت می کرد.
در مورد تعدیل نیز تاکنون شیوه پخش به این گونه بوده است که در اواخر هر سال بر اساس تورم پیش بینی شده دولت و به مقدار افزایش حقوق کارگران و هزینه های جایگاه، تعدیل محاسبه می شد و در اواخر هرسال بابت جبران قسمتی از تورم و بالا رفتن هزینه ها مبلغی به جایگاهداران پرداخت می شد.
آیا این پرداختی که براساس محاسبه تورم سالانه پرداخت می شد در سال ۹۷ به جایگاه داران پرداخت نگردید؟
بله کاملا صحیح می فرمائید، امروز مهم ترین مشکل جایگاه داران و اعتراض آنها به شرکت پخش، عدم پرداخت تعدیل سال ۹۷ است.
همان طوریکه همه مردم کشور می دانند و از نزدیک آن را لمس کرده اند، سال ۹۷ از لحاظ تورم و بالا رفتن هزینه ها برای همه بنگاه های اقتصادی سال سخت و طاقت فرسایی بود و همه مردم و بنگاه های اقتصادی با تمام وجود، گرانی های افسار گسیخته و کمرشکن را در سال ۹۷ تحمل کردند.
در سال ۹۷ حقوق کارگران که به قول آقایان حدود ۶۰٪ هزینه های جایگاهداران را تشکیل می دهد، براساس قانون بیش از ۳۶٪ افزایش داشت، سایر هزینه های جایگاه ها نیز به صورت سرسام آوری حتی گاهی دویست تا سیصد درصد با افزایش مواجه شد.
آیا در سال ۹۷ با اینهمه تورم و گرانی، نباید کارمزد جایگاه داران افزایشی داشته باشد؟
اینکه در سال ۹۷ با این همه تورم و گرانی که زندگی و آرامش همه اقشار جامعه را برهم زده است و همه شاهدیم که تمامی فعالان تولیدی و خدماتی بدون استثنا بها و قیمت خدمات و کالاهای خود را همگام با تورم بالا برده اند، در این میان تنها و تنها صنف جایگاه داران هستند که به جهت دستوری بودن، یارانه ای بودن و حساس بودن قیمت فرآورده های سوختی، هزینه خدماتشان طول سال ۹۷ ثابت مانده و از بابت ۹۷ حتی یک ریال نیز تعدیل دریافت نکرده اند.
با وجود اهمیت ویژه پرداخت تعدیل و همه مشکلاتی که این مسئله برای جایگاه داران ایجاد کرده است، آیا تشکل های صنفی در پیگری این امر مهم اقداماتی انجام داده اند ؟
واقعیت این است که باتوجه به تجاربی که از سال های گذشته به دست آمده بود و با مشاهده تورم ویرانگر و اعلام افزایش حقوق کارگران در سال ۹۷، همه تشکل های صنفی و نمایندگان جایگاه داران که از اول سال ۹۷ با تشکیل جلسات متعدد و مستمر با انجمن های استان ها و شرکت پخش و مسوولان مربوطه بر پرداخت به موقع و کمیت آن بر اساس تورم تاکید داشتند و به جد پیگیر بودند.
مسوولان طراز اول پخش ده ها بار چه در جلسات خصوصی با بزرگان و روسای تشکل ها و چه در جلسات رسمی صنف و در حضور ده ها نفر از جایگاهداران و روسای انجمن ها به تکرار و در چندین نوبت بر پرداخت سریع و کامل تعدیل ۹۷ تاکید کرده اند.
آخرین قولی که مسوولان محترم پخش در مورد زمان پرداخت تعدیل اعلام کردند ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ بود که به صراحت و در جلسات رسمی صنف اعلام کرده بودند تحت هر شرایطی تا ۲۰ اسفند تعدیل جایگاهداران را پرداخت خواهند کرد، جالب اینکه انجمن ها و تشکل ها نیز عین پیام و قول و قرار و تصمیمات روسای شرکت پخش را به جایگاه داران استان ها انتقال می دادند.
در هنگامی که یکی یکی همه موانع پرداخت تعدیل ۹۷ با همکاری صادقانه جایگاه داران، نمایندگان محترم مجلس و شرکت پخش از جلو پای آقایان برداشته شد و رئیس محترم پخش اعلام کرده بود که قبل از عید تعدیل ۹۷ یا به صورت نقدی و یا از طریق فرآورده و تهاتری حتما و یقینا پرداخت خواهد شد که به ناگاه در ۲۸ اسفند و شب عید، با دخالت از ما بهتران و به دستور مقامات وزارت اعلام شد که پرداخت تعدیل با مشکل مواجه شده است.
البته اعلام غیرمنتظره این تصمیم تنش آفرین آن هم درست دو روز قبل از عید، آنچنان شوکی به صنف بزرگ و حساس جایگاه داران وارد کرد و جایگاهداران را آنچنان گرفتار کرد که هیچ کدام از همکاران نتوانستند با برنامه ریزی که برای دریافت تعدیل ۹۷ کرده بودند حقوق، عیدی، مطالبات کارگران و بدهی های معوق بانکی را پرداخت کنند.
آیا در مورد پرداخت تعدیل توافقی شده است و یا قول و قرارهایی بین نمایندگان صنف جایگاه داران و پخش فرآورده های نفتی انجام گرفته است؟
نه یکبار بلکه ده ها بار مسوولان بلند پایه پخش از معاون و مدیر بازرگانی محترم گرفته تا مدیرعامل محترم پخش، در چندین جلسه رسمی و غیررسمی و در مقابل مسوولان تشکل های مرکزی و انجمن های استان ها و ده ها نفر از همکاران بنده، قول پرداخت حتمی و سریع تعدیل را اعلام کرده اند.
آقایان در مقابل ده ها نفر از جایگاهداران اعلام کرده اند که قبل از عید در هر شرایطی(حتی به صورت تهاتری و دادن فرآورده به جای مطالبات) قبل از پایان سال ، تعدیل ۹۷ را پرداخت خواهند کرد.
آخرین قولی که مسوولان محترم پخش در مورد زمان پرداخت تعدیل، این بود که به صراحت و در جلسات رسمی صنف اعلام کرده اند، «تحت هر شرایطی تا ۲۰ اسفند تعدیل جایگاه داران را پرداخت خواهیم کرد، »جالب اینکه انجمن ها و تشکل ها نیز عین پیام و قول و قرار روسای شرکت پخش را به جایگاه داران استان ها انتقال داده اند.
البته تشکل ها و انجمن ها برای اینکه دشمنان نتوانند از این روش مدیریتی نسنجیده وزارت نفت، سوءاستفاده کنند و از عصبانیت به حق جایگاه داران بهانه ای به دست دشمنان نظام نیافتد، انصافا تلاش بسیاری کردند و جایگاه داران سراسر کشور را متقاعد کردند که نهایت تلاش و تدبیر را به کار گیرند تا در این موقعیت حساس کشور و در شرایط قبل عید و هنگام مسافرت هم میهنان عزیز به جهت مشکلات مالی، نواقص و کاستی در توزیع سوخت ایجاد نشود.
همان طوریکه مشاهده کردید جایگاه داران ایثارگر، کارگران زحمتکش جایگاه ها با چشمان اندوهبار و با قلبی مملو از درد و رنج و با جیب های خالی ولی به جهت کرامت نفس با روی گشاده و چهره خندان در ایام تعطیلات عید اجازه ندادند تا هیچ گونه خلل و مشکلی در ارائه خدمات مناسب به هموطنان گرانقدر ایجاد بشود.
اکنون که کار پرداخت تعدیل شما این گونه گره خورده است چه برنامه ای برای حل این مشکل پیشنهاد می کنید؟
جایگاه داران از نجیب ترین، شریف ترین و زحمتکش ترین اصناف و اقشار جامعه هستند و پیوسته با پرهیز از هرگونه زیاده طلبی حتی در بسیاری از موارد با درک وضعیت کشور از حقوق مسلم خود چشم پوشی کرده و به حداقل ها اکتفا کرده اند.
ما به عنوان نمایندگان جایگاه داران، بر مسوولان امر پیشنهاد می کنیم کارگروهی از مسوولان مربوطه، با مشارکت و با حضور نمایندگان قانونی صنف تشکیل گردد و با در نظر گرفتن افزایش حقوق کارگران و هزینه های جایگاه داران و میزان تورم، مقدار منطقی و منصفانه تعدیل ۹۷ را در آن کارگروه مشخص کند و اگر شرکت پخش، با مشکل نقدینگی مواجه است و توان پرداخت این حقوق قطعی و مسلم جایگاه داران را ندارد،می تواند از بابت مطالبات تعدیل جایگاه داران در سال ۹۷، به صورت تهاتری فرآورده های سوختی به جایگاه داران تحویل دهد.
اگر تحویل فرآورده نیز بنا به عللی امکانپذیر نبود نهایتا می توانند تعدیل ۹۷ را دقیقا محاسبه کنند و به عنوان دین و بدهی شرکت پخش و طلب جایگاه داران قید گردد و زمان مشخصی را برای پرداخت آن مشخص کنند تا در شرایط مناسب پرداخت گردد.
جایگا ه داران انسان های نجیب و فهیمی هستند که وضعیت کشور و مشکلات را همیشه درک کرده و آماده هرگونه از خودگذشتگی و همکاری هستند، ولی واقعیت این است که در اثر فشارهای مضاعف و سیاست های نسنجیده وزارت نفت، دیگر کارد به استخوان این قشر مظلوم رسیده است و اکثرا ورشکسته شده اند و اغلب از هیچ گونه امنیت سرمایه ای، شغلی و درآمد مناسب و حداقلی برخوردار نیستند.
قطعا با ادامه این سیاست ها و روش ها و برخوردهای نامناسب کنونی بیم آن می رود که این صف خدوم کاملا نابود شوند و توان ادامه خدمت رسانی به کشور و مردم را از دست بدهد، ما به عنوان نمایندگان قانونی جایگاه داران موظفیم این شرایط بحرانی صنف را به گوش مسوولان محترم برسانیم و از همه مسوولان قوا در کشور طلب استمداد و اظهار تظلم کنیم.
در کشورهای توسعه یافته، تجربه، کارآمدی و ارائه تسهیلات به موقع به اصناف ارائه کننده خدمات عمومی به مردم است که کارنامه دولتمردان را پربار و آنان را در نظر مردم قابل اعتماد و اطمینان می سازد اما ظاهرا در کشور ما در خیلی موارد ورق برگشته و گویا در اینجا به محض اینکه کسی در عرصه خدمت هر چقدر بیشتر آماده ورود به میدان خدمت شود، مسیر همواره برایشان ناهموارتر می گردد و از بام به دام می افتد تا مبادا نام یابد و کام گیرد و خدمتی شایسته مرتکب شود.
ما هم تا حدودی با این چرخه باطل آشنا هستیم و سناریوهای کارگردانانش را نیز می شناسیم و در آینده ای نه چندان دور دست هایی که در این سناریور باعث بدبینی مردم و افکار عمومی می شوند،برای همه آشکار و روشن خواهد شد.
انتهای پیام/۶۰۰۰۱/ر
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، انصاف می طلبد هر جا افرادی که در خط مقدم خدمت به جامعه قرار دارند، اگر بیشتر هم مورد توجه قرار نگیرند مورد بی مهر و یا کم توجهی هم نباشند.
اتحادیه های صنفی زیرمجموعه ای از نهادهای مدنی و مردمی بزرگ و موثر در اقتصاد کشور محسوب می شوند که براساس قانون نظام صنفی وظایف مشخص و معینی را عهده دار می باشند تا بتوانند با اتکای به آن ضمن ایفای نقش و وظیفه خود از حقوق تمامی اصناف و مصرف کنندگان نیز دفاع کنند.
در این بین، یکی از اقشار زحمتکش و گمنام جامعه که در روزهای سخت و بحرانی؛ مثل سیل و زلزله و سوانح طبیعی و غیرطبیعی همچنین در روزهای سرور، شادی و اعیاد، به صورت شبانه روزی و بدون منت به خدمتگزاری مردم مشغول بوده و کمتر مورد توجه قرار می گیرند، صنف مهم و حساس جایگاه داران به همراه هزاران نفر از کارگرانشان هستند.
این صنف حساس و مهم، چند سالی است که از طرف دولت تدبیر و امید مورد بی مهری و بی تدبیری قرار گرفته اند.
جایگاه داران سوخت، این توزیع کنندگان یکی از کالاهای استراتژیک در کشور سال هاست که با بی توجهی دولتیان مورد بی مهری قرار گرفته و با تحمل تورم بالا و کمرشکن در کشور با نرخ های دستوری و غیرمنصفانه کارمزدی، مشغول ارائه خدمات به هم میهنان خود هستند.
متاسفانه دولت تدبیر و امید با بی برنامه گی ها و با عدم توجه به این صنف مهم و زحمتکش سال هاست که موجب انباشته شدن مشکلات و نارسایی های این خدمتگزاران مردم شده اند.
یک فرد منصف، بی طرف و یک خبرنگار هنگامی که پای صحبت ها و درد دل های مسوولان این صنف می نشیند، تازه متوجه می شود که اکثریت این صنف سرمایه گذار در این شرایط سخت تورم و گرانی چگونه در حال نابودی و ورشکستگی هستند.
دولت به دغدغه جایگاه داران کم توجه است
امروز موفق شدیم در دفتر کار رئیس انجمن جایگاه داران استان آذربایجان شرقی که یکی از فعالاترین انجمن های تشکیل دهنده کانون سراسری و کشوری جایگاه داران هستند، حضور یافته و به دغدغه های بجا و منطقی این نماینده جایگاه داران گوش فرادهیم.
سلمان امیری به عنوان نماینده و رئیس انجمن صنفی جایگاه داران بوده و اینک مسوولیت سازماندهی و مدیریت و دفاع از حقوق این صنف حساس و مهم را برعهده گرفته است.
نماینده جایگاه داران به جهت سابقه سال ها خدمت و جانفشانی برای سربلندی و حفظ کشور و نظام در این شرایط سخت از یک طرف دغدغه، نگرانی مردم، کشور و انقلاب را دارند و از طرف دیگر به جهت قبول نمایندگی جایگاه داران شاهد بی توجهی دولت به تباه شدن حقوق حداقلی و شاهد ورشکستگی اکثریت صنفی هستند که مسوولیت دفاع از حقوق، سرمایه و امنیت شغلی آنان را برعهده دارند.
مقدمه را کوتاه می کنیم و پای صحبت رئیس انجمن و نایب رئیس اتحادیه جایگاه داران می نشینیم.
به عنوان اولین سوال، لطفا بفرمائید که مهم ترین مشکلات همکاران شما که امروز موجب اعتراض جایگاه داران شده است، چیست ؟
البته به جهت عدم توجه کافی و نبود گوش شنوا در وزارت مربوطه، متاسفانه مشکلات و نابسامانی های این صنف آن قدر افزون گردیده و بر روی هم انباشته شده است که بیان همه آنها مجال و فرصت بسیاری را می طلبد.
ولی به صورت فهرست وار مهم ترین، ضروری ترین و اولویت دارترین مشکلات امروز صنف جایگاه داران عبارتند از:
۱- عدم پرداخت تعدیل سال ۹۷ برمبنای تورم سالانه اعلامی خود دولت که هر سال پرداخت می شد.
۲- مقاومت دولت در اجرای قانون تغییر نظام پرداخت کارمزد به حق العمل که مصوب مجلس شورای اسلامی است.
۳- مشکل حمایت وزارت نفت از شرکت های رانتی برندینگ و تلاش در جهت گسترش کمی و کیفی آنان و فشارهای پنهان و آشکار بر جایگاهداران برای عضویت در این شرکت ها برخلاف نظر مجلس که برتوقف و برچیده شدن این شرکت ها تاکید دارند.
۴- متاسفانه دولت و وزارتخانه بر خلاف سیاست های کلی نظام و برنامه چشم انداز توسعه و برنامه های کلان کشور در مسیر نابودی صنعت سی ان جی و در نتیجه سرمایه گذاری های عظیمی که در این حوزه صورت گرفته است، حرکت می کند و باوجود تذکرات دلسوزان کشور هیچ گونه اقدامی در جهت اصلاح این رویه انجام نمی دهد.
موضوع تعدیل ۹۷ را کمی واضح تر توضیح دهید و بفرمائید که تعدیل مورد نظر جایگاه داران براساس چه اصولی پرداخت می شود و اختلاف نظر جایگاه داران با وزارت نفت و شرکت های تابعه در مورد تعدیل ۹۷ چیست؟
همان طوریکه مستحضرید نظام دریافتی جایگاه داران از بابت حق الزحمه توزیع فرآورده در جایگاه ها تا قبل از تصویب تغیرنظام کارمزدی به حق العمل کاری در ذیل بند ۱۴ بوجه سال ۱۳۹۸ که به صورت کارمزدی انجام می شد به این صورت که جایگاه دار شبیه سایر کارکنان دولت از اول ماه تا آخر ماه تحت نظر شرکت پخش، سوخت را از انبار شرکت نفت خریداری می کرد و به قیمت خرید آن را به مشتریان خود عرضه می کرد و در آخر هرماه، میزان فروش هر جایگاه سوخت محاسبه می شد و براساس مقدار فروش فرآورده به جایگاه دار کارمزد پرداخت می شد.
متاسفانه این پرداخت بسیار اندک نیز با تاخیر زیادی انجام می گرفت، البته چند ماهی است که با اعتراض جایگاهداران و تدبیر رئیس محترم پخش، این شیوه مقداری اصلاح گردید و جایگاهدار مقداری از کارمزد خود را از فروش فرآورده برداشت می کرد.
در مورد تعدیل نیز تاکنون شیوه پخش به این گونه بوده است که در اواخر هر سال بر اساس تورم پیش بینی شده دولت و به مقدار افزایش حقوق کارگران و هزینه های جایگاه، تعدیل محاسبه می شد و در اواخر هرسال بابت جبران قسمتی از تورم و بالا رفتن هزینه ها مبلغی به جایگاهداران پرداخت می شد.
آیا این پرداختی که براساس محاسبه تورم سالانه پرداخت می شد در سال ۹۷ به جایگاه داران پرداخت نگردید؟
بله کاملا صحیح می فرمائید، امروز مهم ترین مشکل جایگاه داران و اعتراض آنها به شرکت پخش، عدم پرداخت تعدیل سال ۹۷ است.
همان طوریکه همه مردم کشور می دانند و از نزدیک آن را لمس کرده اند، سال ۹۷ از لحاظ تورم و بالا رفتن هزینه ها برای همه بنگاه های اقتصادی سال سخت و طاقت فرسایی بود و همه مردم و بنگاه های اقتصادی با تمام وجود، گرانی های افسار گسیخته و کمرشکن را در سال ۹۷ تحمل کردند.
در سال ۹۷ حقوق کارگران که به قول آقایان حدود ۶۰٪ هزینه های جایگاهداران را تشکیل می دهد، براساس قانون بیش از ۳۶٪ افزایش داشت، سایر هزینه های جایگاه ها نیز به صورت سرسام آوری حتی گاهی دویست تا سیصد درصد با افزایش مواجه شد.
آیا در سال ۹۷ با اینهمه تورم و گرانی، نباید کارمزد جایگاه داران افزایشی داشته باشد؟
اینکه در سال ۹۷ با این همه تورم و گرانی که زندگی و آرامش همه اقشار جامعه را برهم زده است و همه شاهدیم که تمامی فعالان تولیدی و خدماتی بدون استثنا بها و قیمت خدمات و کالاهای خود را همگام با تورم بالا برده اند، در این میان تنها و تنها صنف جایگاه داران هستند که به جهت دستوری بودن، یارانه ای بودن و حساس بودن قیمت فرآورده های سوختی، هزینه خدماتشان طول سال ۹۷ ثابت مانده و از بابت ۹۷ حتی یک ریال نیز تعدیل دریافت نکرده اند.
با وجود اهمیت ویژه پرداخت تعدیل و همه مشکلاتی که این مسئله برای جایگاه داران ایجاد کرده است، آیا تشکل های صنفی در پیگری این امر مهم اقداماتی انجام داده اند ؟
واقعیت این است که باتوجه به تجاربی که از سال های گذشته به دست آمده بود و با مشاهده تورم ویرانگر و اعلام افزایش حقوق کارگران در سال ۹۷، همه تشکل های صنفی و نمایندگان جایگاه داران که از اول سال ۹۷ با تشکیل جلسات متعدد و مستمر با انجمن های استان ها و شرکت پخش و مسوولان مربوطه بر پرداخت به موقع و کمیت آن بر اساس تورم تاکید داشتند و به جد پیگیر بودند.
مسوولان طراز اول پخش ده ها بار چه در جلسات خصوصی با بزرگان و روسای تشکل ها و چه در جلسات رسمی صنف و در حضور ده ها نفر از جایگاهداران و روسای انجمن ها به تکرار و در چندین نوبت بر پرداخت سریع و کامل تعدیل ۹۷ تاکید کرده اند.
آخرین قولی که مسوولان محترم پخش در مورد زمان پرداخت تعدیل اعلام کردند ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ بود که به صراحت و در جلسات رسمی صنف اعلام کرده بودند تحت هر شرایطی تا ۲۰ اسفند تعدیل جایگاهداران را پرداخت خواهند کرد، جالب اینکه انجمن ها و تشکل ها نیز عین پیام و قول و قرار و تصمیمات روسای شرکت پخش را به جایگاه داران استان ها انتقال می دادند.
در هنگامی که یکی یکی همه موانع پرداخت تعدیل ۹۷ با همکاری صادقانه جایگاه داران، نمایندگان محترم مجلس و شرکت پخش از جلو پای آقایان برداشته شد و رئیس محترم پخش اعلام کرده بود که قبل از عید تعدیل ۹۷ یا به صورت نقدی و یا از طریق فرآورده و تهاتری حتما و یقینا پرداخت خواهد شد که به ناگاه در ۲۸ اسفند و شب عید، با دخالت از ما بهتران و به دستور مقامات وزارت اعلام شد که پرداخت تعدیل با مشکل مواجه شده است.
البته اعلام غیرمنتظره این تصمیم تنش آفرین آن هم درست دو روز قبل از عید، آنچنان شوکی به صنف بزرگ و حساس جایگاه داران وارد کرد و جایگاهداران را آنچنان گرفتار کرد که هیچ کدام از همکاران نتوانستند با برنامه ریزی که برای دریافت تعدیل ۹۷ کرده بودند حقوق، عیدی، مطالبات کارگران و بدهی های معوق بانکی را پرداخت کنند.
آیا در مورد پرداخت تعدیل توافقی شده است و یا قول و قرارهایی بین نمایندگان صنف جایگاه داران و پخش فرآورده های نفتی انجام گرفته است؟
نه یکبار بلکه ده ها بار مسوولان بلند پایه پخش از معاون و مدیر بازرگانی محترم گرفته تا مدیرعامل محترم پخش، در چندین جلسه رسمی و غیررسمی و در مقابل مسوولان تشکل های مرکزی و انجمن های استان ها و ده ها نفر از همکاران بنده، قول پرداخت حتمی و سریع تعدیل را اعلام کرده اند.
آقایان در مقابل ده ها نفر از جایگاهداران اعلام کرده اند که قبل از عید در هر شرایطی(حتی به صورت تهاتری و دادن فرآورده به جای مطالبات) قبل از پایان سال ، تعدیل ۹۷ را پرداخت خواهند کرد.
آخرین قولی که مسوولان محترم پخش در مورد زمان پرداخت تعدیل، این بود که به صراحت و در جلسات رسمی صنف اعلام کرده اند، «تحت هر شرایطی تا ۲۰ اسفند تعدیل جایگاه داران را پرداخت خواهیم کرد، »جالب اینکه انجمن ها و تشکل ها نیز عین پیام و قول و قرار روسای شرکت پخش را به جایگاه داران استان ها انتقال داده اند.
البته تشکل ها و انجمن ها برای اینکه دشمنان نتوانند از این روش مدیریتی نسنجیده وزارت نفت، سوءاستفاده کنند و از عصبانیت به حق جایگاه داران بهانه ای به دست دشمنان نظام نیافتد، انصافا تلاش بسیاری کردند و جایگاه داران سراسر کشور را متقاعد کردند که نهایت تلاش و تدبیر را به کار گیرند تا در این موقعیت حساس کشور و در شرایط قبل عید و هنگام مسافرت هم میهنان عزیز به جهت مشکلات مالی، نواقص و کاستی در توزیع سوخت ایجاد نشود.
همان طوریکه مشاهده کردید جایگاه داران ایثارگر، کارگران زحمتکش جایگاه ها با چشمان اندوهبار و با قلبی مملو از درد و رنج و با جیب های خالی ولی به جهت کرامت نفس با روی گشاده و چهره خندان در ایام تعطیلات عید اجازه ندادند تا هیچ گونه خلل و مشکلی در ارائه خدمات مناسب به هموطنان گرانقدر ایجاد بشود.
اکنون که کار پرداخت تعدیل شما این گونه گره خورده است چه برنامه ای برای حل این مشکل پیشنهاد می کنید؟
جایگاه داران از نجیب ترین، شریف ترین و زحمتکش ترین اصناف و اقشار جامعه هستند و پیوسته با پرهیز از هرگونه زیاده طلبی حتی در بسیاری از موارد با درک وضعیت کشور از حقوق مسلم خود چشم پوشی کرده و به حداقل ها اکتفا کرده اند.
ما به عنوان نمایندگان جایگاه داران، بر مسوولان امر پیشنهاد می کنیم کارگروهی از مسوولان مربوطه، با مشارکت و با حضور نمایندگان قانونی صنف تشکیل گردد و با در نظر گرفتن افزایش حقوق کارگران و هزینه های جایگاه داران و میزان تورم، مقدار منطقی و منصفانه تعدیل ۹۷ را در آن کارگروه مشخص کند و اگر شرکت پخش، با مشکل نقدینگی مواجه است و توان پرداخت این حقوق قطعی و مسلم جایگاه داران را ندارد،می تواند از بابت مطالبات تعدیل جایگاه داران در سال ۹۷، به صورت تهاتری فرآورده های سوختی به جایگاه داران تحویل دهد.
اگر تحویل فرآورده نیز بنا به عللی امکانپذیر نبود نهایتا می توانند تعدیل ۹۷ را دقیقا محاسبه کنند و به عنوان دین و بدهی شرکت پخش و طلب جایگاه داران قید گردد و زمان مشخصی را برای پرداخت آن مشخص کنند تا در شرایط مناسب پرداخت گردد.
جایگا ه داران انسان های نجیب و فهیمی هستند که وضعیت کشور و مشکلات را همیشه درک کرده و آماده هرگونه از خودگذشتگی و همکاری هستند، ولی واقعیت این است که در اثر فشارهای مضاعف و سیاست های نسنجیده وزارت نفت، دیگر کارد به استخوان این قشر مظلوم رسیده است و اکثرا ورشکسته شده اند و اغلب از هیچ گونه امنیت سرمایه ای، شغلی و درآمد مناسب و حداقلی برخوردار نیستند.
قطعا با ادامه این سیاست ها و روش ها و برخوردهای نامناسب کنونی بیم آن می رود که این صف خدوم کاملا نابود شوند و توان ادامه خدمت رسانی به کشور و مردم را از دست بدهد، ما به عنوان نمایندگان قانونی جایگاه داران موظفیم این شرایط بحرانی صنف را به گوش مسوولان محترم برسانیم و از همه مسوولان قوا در کشور طلب استمداد و اظهار تظلم کنیم.
در کشورهای توسعه یافته، تجربه، کارآمدی و ارائه تسهیلات به موقع به اصناف ارائه کننده خدمات عمومی به مردم است که کارنامه دولتمردان را پربار و آنان را در نظر مردم قابل اعتماد و اطمینان می سازد اما ظاهرا در کشور ما در خیلی موارد ورق برگشته و گویا در اینجا به محض اینکه کسی در عرصه خدمت هر چقدر بیشتر آماده ورود به میدان خدمت شود، مسیر همواره برایشان ناهموارتر می گردد و از بام به دام می افتد تا مبادا نام یابد و کام گیرد و خدمتی شایسته مرتکب شود.
ما هم تا حدودی با این چرخه باطل آشنا هستیم و سناریوهای کارگردانانش را نیز می شناسیم و در آینده ای نه چندان دور دست هایی که در این سناریور باعث بدبینی مردم و افکار عمومی می شوند،برای همه آشکار و روشن خواهد شد.
انتهای پیام/۶۰۰۰۱/ر
گفتگو با هوش مصنوعی
💬 سلام! میخوای دربارهی «دولت به دغدغه های جایگاه داران کم توجه است / عدم پرداخت تعدیل سال ۹۷» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.