ضرورت حرکت کشور به سمت تولید برق تجدیدپذیرها و هسته ای- اخبار نفت و انرژی - اخبار اقتصادی تسنیم



به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، تابستان ۱۴۰۰ درحالی که نیاز مصرف برق در کشور به ۶۷ هزار مگاوات رسید، حداکثر میزان تولید عملی برق به ۵۵ هزار مگاوات رسیده بود و با احتساب ضرورت وجود ظرفیت ذخیره تولید برق در نیروگاه ها، کسری تراز برق به حدود ۱۴ هزار مگاوات رسید. در نتیجه شاهد بروز خاموشی های متعدد در بخش های مختلف کشور بودیم.

برآوردها از تأمین برق تابستان ۱۴۰۱ نشان می دهد در صورتی که وضعیت مشابه ای از نظر میزان منابع آبی برای تولید انرژی برق آبی و میزان گرمای هوا در تابستان سال آتی در مقایسه با تابستان ۱۴۰۰ داشته باشیم، با توجه به رشد طبیعی سالانه مصرف برق، با در نظر گرفتن ظرفیت عملی تولید ۵۵ هزار مگاواتی، کسری تراز برق در تابستان ۱۴۰۱ به حداقل ۱۸ هزار مگاوات می رسد.

طبق وعده وزیر نیرو قرار است حدود ۶۰۰۰ مگاوات ظرفیت جدید تولید برق تا پیش از آغاز پیک تابستان ۱۴۰۱ به مدار بهره برداری وارد شود و طرح هایی نیز در جهت مدیریت بخش تقاضا اجرایی شود تا از کسری تراز تولید و مصرف برق در تابستان ۱۴۰۱ کاسته شود.

در خصوص وضعیت تأمین برق تابستان ۱۴۰۱ و اینکه چه میزان کسری در بخش برق و به تبع آن خاموشی خواهیم داشت، میزگردی با عنوان «تأمین برق تابستان ۱۴۰۱» با همکاری خبرگزاری تسنیم و رادیو گفت وگو با حضور مسئولان و کارشناسان صنعت برق برگزار شد.

مشروح این میزگرد که با حضور «عبدالصاحب ارجمند» مدیرکل دفتر راهبری و نظارت بر انتقال و توزیع برق وزارت نیرو، «جواد نوفرستی» پژوهشگر انرژی و مدرس دانشگاه و «حمیدرضا صالحی» نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران برگزار شده، بدین شرح است:

عبدالصاحب ارجمند، مدیرکل دفتر راهبری و نظارت بر انتقال و توزیع برق وزارت نیرو:

صنعت برق و شبکه برق یکی از بزرگترین صنایع و بزرگترین شبکه دست ساز بشر هستند.

در ایران، صنعت برق یک صنعت پیشرفته و پویا بوده و پابه پای صنعت برق دنیا گام های بزرگی را برداشته است.

صنعت برق در دهه ۳۰ و ۴۰ کلا خصوصی بوده، در زمان رژیم سابق، دولتی شد و ابتدای انقلاب دولتی بود و بعد از دهه ۷۰ در حوزه خصوصی سازی پیشرو بوده و الان بار بزرگی از صنعت برق، روی دوش بخش خصوصی است.

۸۶ هزار و ۳۸۸ مگاوات ظرفیت اسمی تولید برق کشور است. حدود یک درصد آن، تجدیدپذیر، ۱٫۲ درصد برق اتمی، ۱۴درصد برق آبی، ۳ درصد تولید پراکنده و دیزلی و ۸۰٫۸ درصد نیروگاه های حرارتی ما هستند.

به لحاظ تولید برق، با توجه به ضریب ظرفیت، الان بالاترین میزان تولید را در بخش حرارتی داریم. ۹۲ درصد تولید عملی برق کشور در بخش حرارتی است.

نیروگاه های برق آبی ما بین ۲٫۵ تا ۵ درصد تولید عملی برق کشور را برعهده دارند. نیروگاه اتمی حدود ۲ تا ۲٫۵ درصد تولید برق کشور و تجدیدپذیرها هم نیم درصد از تولید برق کشور را انجام می دهند.

با توجه به محدودیت هایی که در دهه های آینده در زمینه گاز خواهیم داشت، باید اساس تولید برق کشور را کاهش دهیم و به سمت توسعه تجدیدپذیرها و هسته ای برویم.

ادامه دارد …

پرسش و پاسخ در ضرورت حرکت کشور به سمت تولید برق تجدیدپذیرها و هسته ای- اخبار نفت و انرژی - اخبار اقتصادی تسنیم

گفتگو با هوش مصنوعی