وضعیت کاشت برنج در خراسان شمالی چگونه است؟



محمدرضا رضایی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در بجنورد با اشاره به جزئیات مصرف آب در بخش های مختلف استان و برنامه های مدیریت منابع آبی اظهار داشت: در کشورهای در حال توسعه، سهم کشاورزی از مصرف آب حدود ۷۷ درصد است اما این عدد در ایران به حدود ۹۳ درصد می رسد؛ تنها ۷ درصد آب مصرفی به بخش های شرب و صنعت اختصاص دارد.

وی با تأکید بر لزوم اصلاح وضعیت مصرف آب افزود: کشور ما منطقه ای خشک است و توسعه کشت های گلخانه ای، به عنوان یکی از مؤثرترین راهکارها برای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی دنبال می شود. تولید محصولات در گلخانه با کاهش چشمگیر مصرف آب و افزایش ده برابری عملکرد نسبت به فضای باز همراه است.

معاون جهاد کشاورزی به اقدامات سازمان برای جلوگیری از هدررفت آب اشاره و تصریح کرد: جایگزینی کانال های سنتی انتقال آب با سیستم های نوین و توسعه آبیاری های مدرن از دیگر راهبردهاست که حدود ۸۰ درصد اعتبارات بخش کشاورزی استان صرف این حوزه شده است.

وی با اشاره به ضرورت دانش بنیان شدن کشاورزی، اهمیت آموزش کشاورزان و ترویج مقابله با آفات و بیماری های گیاهی را از دیگر محورهای مهم مدیریت آب دانست و گفت: کشت محصولات کم آب بر و رعایت الگوی کشت ابلاغی بر اساس شرایط اقلیمی از سوی سازمان به کشاورزان توصیه شده است. به ویژه در سال جاری با توجه به کاهش بارندگی و افزایش دمای هوا، تغییری جدی در رویکرد کشت محصولات استان اعمال شده است.

رضایی درباره کشت برنج در استان اعلام کرد: سهمیه تعیین شده برای کشت برنج در خراسان شمالی طبق الگوی کشت ملی، ۴۰۰ هکتار است و کشت فراتر از این میزان در شرایط کم آبی و طبق مصوبات کارگروه زیر نظر استاندار و فرمانداران شهرستان ها ممنوع است. این محدودیت عمدتا مربوط به مناطقی نظیر مانه و سملقان است.

وی درباره مصرف آب محصولات گفت: برای تولید یک کیلوگرم گندم ۱۳۵۰ لیتر و برای یک کیلوگرم برنج حدود ۳۰۰۰ لیتر آب مصرف می شود. بنابراین رعایت الگوی کشت و جلوگیری از کشت غیرمجاز برنج از اولویت های اجرایی استان است.

معاون جهاد کشاورزی همچنین یکی دیگر از رویکردهای مهم را استفاده از «آب مجازی» و تجارت محصولات کم آب بر عنوان کرد و گفت: «در شرایط تحریمی و وابستگی واردات، تجارت مجازی باید با دقت بیشتری مدیریت شود تا امنیت غذایی استان و کشور تضمین گردد. کشورهای چون هند و چین هیچ گاه اجازه نمی دهند در محصولات اساسی وابسته شوند و این استراتژی باید در کشور ما نیز جدی گرفته شود.»

در پایان این گفت وگو، ضرورت ارتقای بهره وری، دانش بنیان شدن کشاورزی و ادامه تلاش برای مدیریت مصرف آب به عنوان محورهای اصلی سیاست های جهاد کشاورزی خراسان شمالی تأکید شد.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «وضعیت کاشت برنج در خراسان شمالی چگونه است؟» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.